Keresés

Részletes keresés

agicza Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34719
Annyira másképpen víz - és mégis... William Corey képei:

agicza Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34718
Nem is a kimértség, hanem inkább az absztrakt gondolkodás látszik rajtuk, ezért lenne jó legalább hasonlót meghonosítani itthon, mert a hazai kertkultúra... Szóval messze van még ettől. Talán a minimál nagyon mérsékelt beszivárgásával ez is a következő tíz évben teret nyer, de nincsenek illúzióim. Teljesen más életfelfogást, más lelki adottságokat kíván egy ilyen kert-táj befogadása, szóval kicsit kinyitja az embert.

Legalább egy stílusgyakorlat erejéig egyébként érdemes megpróbálkozni vele, megdöbbentően más érzéseket vált ki, mint a megszokott fű-fa-virág együttes... hatalmas nyugalmat sugároz, és időtlen érzés már csak a köveket is szemlélni....

Koikról no comment, amióta nincsen, kristálytiszta a kis tó is. Szóval talán ez az egyetlen feature, amit kihagynék egy saját kertből. ;-)
Előzmény: sirrra (34717)
sirrra Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34717

A Fuji-t kétszer mászta meg, mert nem bírta otthagyni, egész nap jött ment, mindent megnézett.

De ez a kép annyira megdöbbentett nem is jutottunk szóhoz, azonnal felismerte ,és mutatta ő mit képezett, szinte egymás fölé lehetett tenni,,még a fűszálak is szinte, számoltuk a fák formáján a részleteket..Érdekes.

Ha jöl lótusz nem úszod meg hogy ne küldjek belőle az tuti:-)

Én is most jutottam el odáig hogy amit nekem az ismerősöm mindíg mutogatott képek, tájak, kertek, tavak mit is jelentenek ott..és mennyire irigylem őket a csuda egye meg..Okés nekem túl kimért az egész, de nagyon baba....

agicza Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34716
Hűűűű, dejó az unokatesódnak, SI az egekben, mindezt élőben látni.... Jajj. ~:-D Talán, majd egyszer... Azon viszont egyáltalán me csodálkozom, hogy tizenegynéhány éven belül nem sokat változik a kert.... Ha pár száz év alatt nem nagyon változtatnak rajt', csak a menthetetlenül, végelgyengülésben elpusztult növényeket cserélik, akkor azt még unokáik is látni fogják - ugyanígy. ;-)

A lótuszmagokkal kapcsolatban meg fogd szaván, aztán majd jól elszórakozol Te is vele... ;-P
Előzmény: sirrra (34715)
sirrra Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34715

Jó van csak megcikiztelek:-)

( épp most volt itt unokatesóm, egy hónapot volt kint Japánba, gondolhatod mi képet hozott, jajj,,,,képzeld pont azt a tavat kertet képezte le majdnem ugyan abból a szögből,ami az én Japán kertes könyvemben van de az 1995-ös kiadás, és szinte ugyan olyan a kép,,,döbbenetes, és véletlenül képezte, minden bokor szinte ugyan olyan, a kövek ugyan ott, nagyon érdekes, most jön október közepén a Japán leány hozzájuk, hát azt mondta inkább ő fog kiköltözni hozzá, de elhozza előtte ide is)

Kio-kat rengeteget látott, lótuszokról hozott képet stb...Megígérte ha kiköltözik Japánba akkor csinál egy koi-s tavat,,,mert megtetszett neki ahog yátment a hídon és követték a halak,de mondtam halat küldök neki Szankitól:-) aztán legalább lesz okom kimenni és én is meglátogathatom a Japán ismerősöm...előkerültek a fényképei amit ő hozott magával mikor nálunk járt, és ugye most nézem tüzetesen át a tavaikat stb..

megígérte hogy hozat lótuszmagokat a csajjal,,,remélem betartja:-)

Előzmény: agicza (34714)
agicza Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34714
OFF Igen, és a kilencből legalább nyolc dőlt is! (Neeem is, ötvenből most kevesebb dőlt, de legalább megpróbáltam...) ~8-D ON

Ezek ősrégi, lementett képek, csak éppen kéznél voltak, azért én is szoktam művelődni innen-onnan... ;-PPPP Meg talán haszonnal is lehet forgatni őket... Majd hozok saját vizeset is, csak ismétlődjön meg a mai párás-ködös hajnal utáni napsütés, és olyat fotózok... ;-))))
Előzmény: sirrra (34713)
sirrra Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34713
ágicza te kugliztál????nem ismerek rád,,,de azé csíplek~:-)
Előzmény: agicza (34712)
agicza Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34712
Na még egy pár ilyet:

agicza Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34711
Kedvcsinálónak, pár kuglizott kép, hogy kicsiből is lehet alkotni:

Előzmény: kimber (34703)
agicza Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34710
Most ezért ütni fognak többen, de nekem komoly koncepcionális problémáim vannak a sziklakert-csobogó kombóval. Ha belegondolsz, a sziklakert élővilága száraz, köves lejtőkön, minimális talajon és még annál is kevesebb vízzel és páratartalom mellett él, és ennyi vizet vásár- és ünnepnapokon sem lát együtt, tehát a csobogó és a belőle felpárolgó-kicsapódó víz eleve nem kedvez a mikroklímájának sem amellyett, hogy rettentő visszásan néz ki a kaktuszok és a pozsgások mellett a mozgó víz.

Még mindig a tó mellett lobbiznék, azt a 10+ m2-t, ami hozzád elfér, már önfenntartóra lehet csinálni, lehet, jobban járnál vele a síkon, mint egy erőltetett-szivattyúzott vízzel, ami a semmiből érkezik és a semmibe is tűnik el... Szóval vagy egy kőlap, csobogóval, kicsit keletiesre-minimálra, és egy másik sarokba, messze a sziklakerttől, vagy tó, kiülős résszel. Szerintem.
kisidi Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34709
A kép lemaradt.
Előzmény: kisidi (34708)
kisidi Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34708
Pont nem a csobogót akartam fotózni, hanem a növényt, de talán látszik. A szikla alján van egy mélyedés, ebbe megy a szivattyú, és a kő tetejéről csobog le a víz.
-Tsunami- Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34707

A kerámiást az egyik barátom csinálta,a másikat a neten találtam.Valami hasonlót akarok én is csinálni.

kisidi Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34706
Nekem is csak egy kis csobogóm van tó helyett, a víz hangja így is megnyugtató és kellemes. Nem tudom, hogy mennyire látszik a képeken, bár ezeken éppen nem csobogott:) A cső még nem került eltakarásra, majd egyszer...
becandris Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34705
Megis jöttem :))

Ez is úgy működik, hogy le van ásva egy tartály és abba folyik vissza a víz amiben benne van a szivattyú.
Előzmény: sirrra (34704)
sirrra Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34704
Midjárt jön szerintem becandris ő csinált valami hasonlót nemrég, és elmagyarázza neked.
kimber Creative Commons License 2008.10.11 0 0 34703
Sziasztok! Végül letettem arról, hogy legyen egy saját kis tavam, mert tényleg csak nagyon kis tóról lehetne szó, annak pedig nem látom értelmét. Helyette a sziklakertbe tervezek egy csobogót, hogy valami víz legyen. :) Ennek kivitelezésére milyen ötleteket tudtok adni? Venni kell egy szivattyút, aminek saját tartálya van, ahonnan kinyeri a vizet, és ahová az visszafolyik, majd ezt lesüllyeszteni a földbe, köveket rá, és mehet? Tetszene egy vízesés is, egy kis, legfeljebb 0,5 -1 m2-es kis lavórnyi vízzel körbeültetve, hogy a pereme eltűnjön. (ezt még ki kell találnom, hogy miben legyen a víz, valami kerek műanyagdolgot ássak le, vagy fóliát). Még ez is jobban nézne ki a sziklakertembe, mint egy viszonylag nagyobb, de még kicsi tó, mint ezek a készen kapható műanyag tómedrek, ráadásul ezekből még a legkisebb is sok helyet venne el a sziklakertből nem is beszélve arról, hogy ez a méret nem ér semmit szerintem. Vagy kisebb, szinte jelképes, vagy jelentősen nagyobb. Vélemény?
Jahno Creative Commons License 2008.10.10 0 0 34702

Veszteség lehet, de nem jellemző. Etetni tavaszig már ne etess.

Előzmény: laki77 (34700)
sirrra Creative Commons License 2008.10.10 0 0 34701

majd azt kitapasztalod szerintem.

veszteség akkor is lehet ha lék lesz,,,de nem feltétlen amiatt, hal bármikor ,bármiben elpusztulhat.De elvileg igen áttelel szépen, és látod itt bizonygatják neked képekkel hogy a porlasztó működőképes dolog, és a teleink sem a rágiek már amikor az erkélyről uggráltunk a nagy hóba ,meg nem kellett suliba menni mert a bejárati ajtó ki se látszott..

kajálni ha kér miért ne adhatnál neki,,,ahogy jónak látod, de szerintem nem létszükséglet, elvileg sunyi fognak télen mint a csuda és le lesznek lassulva...

Előzmény: laki77 (34700)
laki77 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 34700
biztosak vagytok bennehogy ha beválik ez a porlasztos ,légpunpás jégtelenitö-beválik akkor tuti áttelelnek a koiaim vagy ennek ellenére is számitanom kell veszteségre?és kell etetni a léken keresztül,is ha netán a lék közeléba uszkálnak vagy ha melegfront jön és elolvad a jég és élénkebbek lesznek?
csabapeca Creative Commons License 2008.10.10 0 0 34699
Ja.Akváriumnál tényleg jó a növényeknek.Pláne ha erős a levegőztető és kicsapatja a Co-t a vízből.
Előzmény: ivaan (34697)
Ladybee Creative Commons License 2008.10.09 0 0 34698
Télen, azokon a rövid nappalokon csak aludjanak a növények ! Mennyi marhaságot kitalálnak az élesztőgyárosok. :-)
Előzmény: ivaan (34697)
ivaan Creative Commons License 2008.10.09 0 0 34697
Olvaslak benneteket és ezek szerint csak én rakom mélyebbre nekem egy 1,2m patkán figyel a kő 3W os a levegőztető és -18 C ban sem fagyott be igaz olyankor csak 40cm léken volt. Hallótatok e arról, hogy szoktak széndioxidott is bevinni a tóba mégpedig petpalackkal vízzel meg élesztővel és ugyan így csővel viszik be a co2 csak difúzor van a végén  ? Állítólag a nővényeknek ez jó
Nina13 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 34696
Nekem is ilyen van csak 3w-os,30 centi mélyre tettem,a leghidegebb napokon is volt 40-50 centis lék.Talán kétszer kellett kivennem a porlasztókat kivenni megpucolni,ezen kívűl semmi gondom nem volt vele!
Előzmény: Jahno (34695)
Jahno Creative Commons License 2008.10.09 0 0 34695
Pfff, ott már kilók lesznek rendesen, de igazából akarja a fene kipróbálni, ha ez pár wattal occsón, egyszerűen működik? Kisebb fűtőszálat már láttunk tóba fagyba.
Előzmény: csabapeca (34692)
Ladybee Creative Commons License 2008.10.08 0 0 34694
Nincs benne hókuszpókusz, mozog a vízfelszin, a buborékok 0 C foknál melegebb vizet mozgatnak, az elveszett hőmennyiség a talajból pótlódik, a porlasztó jó minőségű, 5 wattot fogyaszt. Megy minden fagyos napon (évek óta).
Előzmény: csabapeca (34688)
sirrra Creative Commons License 2008.10.08 0 0 34693
Ez csak csha-csha-csha....nem lényeg kérdés szerintem, műxik és ennyi..Mit filózni rajta...
Előzmény: csabapeca (34692)
csabapeca Creative Commons License 2008.10.08 0 0 34692
Nem úgy értettem Jahno.Hőértékben gondoltam hogy ezt a felületet mennyi Wattal vagy Kcal tudnánk nyitva tartani.
Előzmény: Jahno (34690)
csabapeca Creative Commons License 2008.10.08 0 0 34691
Bizony ám hogy nem szabad.Mert ha kiszakad a benne lévő kis gumimembrán akkor a tóból vissza folyik a víz és (jobbik esetben) kiveri a biztosítékot.
Előzmény: gyugyu3 (34681)
Jahno Creative Commons License 2008.10.08 0 0 34690

Ez levegősnek néz ki, abból szerintem max. 40-50 watt is bőven elég, nyáron átlag ehlyen ennyi elmegy pumpára, télen meg levegőztetésre. Asszem valami 4 wattosom van, az is csihol fél négyzetmétert a legkisebb kővel.

Előzmény: csabapeca (34688)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!