A Gurunk, az a Párom, a Krisssz. Aki a legjobban ért hozzá, az a Guru-ja a szakterületnek. ( lehet több Guruja is egy területnek. :-)) A második kérdésedet, "mi fán terem az a szín szűrés?" meg se válaszolom, mert nem hiszem el, hogy nem tudod...
miért nem a legprofibbat, a GURUNKAT kéred meg a szűrésre, a technikát el lehet sajátítani, de a színszűréshez szem kell, meg rengeteg gyakorlás, én is csak most járom az elemit ebből a szakterületből. Szerencsére közelről, közelből tanulhatok! "Mertugye" a szűrés az egy külön szakma.
Smarni, neked is elküldjem a képeket?! Lássuk te mire mennél vele! : )) Viccet félre téve tényleg jó kis móka lenne látni a profikat versenyezni, hogy ki tud jobban "szarból" várat építeni.
u.i.: A táskák meg azért maradtak benne, mert csak abból az indíttatásból ficcentem ki a rétre eredetileg, hogy "dublőr" ég anyagot szerezzek ínséges időkre.
"Az illesztés rendben van", na, azért ez így, ebben a formában nem teljesen igaz! Mondaná az illetékes elvtárs! :-)) & nemcsak a táska van ott, hanem egy fekete objektív tok is... A Te képeden meg máshol van hiba, mint a benike panóján, bocs...
Össze raktam ptguival, tiff be mentettem (6000px) tiff-be Camera raw ban huzigáltam egy kicsit a csúszkákat, kapott egy kis kontrasztot, fill light-t, recovery-t, stb, aztán neat image-el zajt szűrtem, unsharp mask-al meg egy kis élesítést, Az épületeken viágosítottam egy kicsit, asszem kb ennyi
"rendesen marja a szememet a sajátom."
nyugi általában így vagyok én is a saját képeimmel, asszem még sose voltam igazán elégedett
Csak ki akartam próbálni milyen iso 400-on. De belátom, hogy nagy hülyeség volt. A többi helytelen beállítást meg megnézem ( ugyan ezekre a hibákra hívta fel a figyelmemet miskei is ) .
Egyébként pontosan mit csináltál, hogy ennyire más végeredményt kaptál ?!
Megvallom én azt hittem még mikor megcsináltam a képet, hogy nem is olyan gáz, de most hogy látom a te verziódat , rendesen marja a szememet a sajátom.
Piszok zajos a kép, verőfényes napsütés volt, miért kell ISO400? A kép alapból életlen egy kicsit, ahogy nézem az exif-t sharpness, saturasion, contrast mind max-ra van állítva, biztos hogy jó ez? A sigma obidnak sokkal de sokkal jobb képminőséget kéne produkálnia! Az f/14 nem tűnik túl szűknek, de teszteld az obit meg a gépet hogy mi a jó!
Ráadásul a képet PS-ben agyon retusáltad!
Vannak itt nálam sokkal ügyesebben adjustáló emberek, én kb ezt tudtam kihozni a jpg-ből: http://album.reality.hu/benike
Hát az új optikával láthatóan javultál, a régi képeid meg olyanok amilyenek. Akkor ennyit lehetett tudni. Feltöltős oldalról nem tudok (kivéve a WWP alkalomszerűen) meghívásos oldal viszont van, erős cenzúrával :-)
Értem.......akkor ezek rendesen le vannak butítva. Hát így még tanácstalanabb vagyok, mert láttad amit csináltam , nekem az eredeti panoramaképem ami 30 Mb-os nincs ilyen részletgazdag mint amit most mutattál.
Úgy látom elég részletekbe menően pörög a fórum :-) Ez nagyon jó!!! Sokat segít a tapasztalat csere, mivel így nem kell fölösleges köröket futni... Én pár év kihagyás után most szertném újra belevetni magam a témába. Az apropó: sikerült beszereznem egy sigma 8mm F3.5 obit :-) Szeretném majd a site-omat www.pano.hu is frissíteni (új felépítés, design stb.). Ezzel kapcsolatban kérdezném az első dolgot: Playerek? Java, Flash, QT? Előnyök-hátrányok? Webre mit javasoltok? Most botlottam bele pl. ebbe: http://krpano.com/ Nagyon színpatikus benne a "Fisheye"-lens effect. Nagy látószögű nézetben finoman adagolva a kép sarkairól eltűnik a perspektívikus torzulás. Lens flare effekt is színpatikus. Ilyen funkciókkal más playereknél nem találkoztam. Más: Ismertek olyan közöségi weboldalt ahova ingyen fel lehet tölteni VR!! képeket? Aztán kommenteket írni böngészni a világtérképen stb. Ilyesmire gondolok: http://panoye.com vagy http://www.panoramio.com/
Nos első lélegzetvételre ennyi :-) Ha érdekel titeket majd leírom az én techikámat... addig is nézelődjetek > www.pano.hu (az utolsó 3 már a sigma-val készült).
Köszi az érdeklődést. Igen megvagyok, csak suli+munka+fáradtság is közrejátszik, hogy keveset ténykedjek a fórumon... van panorámám még júniusból, nem sikerült befejezni még:)
Még egy kép a Légimentők bázisáról, nem túl látványos de szerintem fantasztikus szépek ezek a madarak (főleg az EC13, majd lesz belső kép is ) Légimentők
Köszönöm az őszinteséget......... érzem, hogy életlen de nem értem, hogy hol rontom el a dolgot. ÖTLETEKET kérek szépen!
Mi volna ha küldenék egy original képet RAW-ban, hogy meg nézd illetve megnézzétek, hogy már az alap képpel lehet-e a baj. ( várom a mail címeket ahova elküldhetem! ) Bár nem tudom mit tehetnék másképpen a fotózásnál, hiszen az élességet ugye végtelenre kell mindig állítani?
Sigma 10mm ; nikon D40 ;manfrotto 303 a felszerelés amivel készült + Ptggui, Photoshop, Pano2VR a szoftverek amiken keresztül ment a kép. Felbontás: 6000x3000 azt hiszem
Várom a további kritikákat, csak kérek mindenkit, hogy nevezze nevén a problémákat a képen, mert csak úgy tudok okulni. Kérek mindenkit hogy ne szemérmeskedjen! : )