De, számolok, épp azért vagyok itt, és épp azért kértem tanácsot, segítséget, hogy tudjak dönteni, hogy érdemes-e vagy nem. Ehelyett viszont már valóban ott tartunk, hogy miért élek "luxus" körülmények között, csak mert nem élünk négyen egy szobában a nagypapával és a két kamaszodó gyerekkel.
Vízteres kandalló - hála a tegnapi némelyik már-már bántó hozzászólásnak - elvetve. Marad a cserépkályha variáció, de mert nem vagyok férfi, és a 83 éves nagypapit sem sorolnám annak, így rengeteg dolog maradt a cserépkályhával kapcsolatosan is, amit nem értek. Ettől még nem vagyok ostoba.
Na ez szép volt. Olcsó húsnak híg a leve! Köszönöm, persze hozzá teszem a kedves írok miatt rögtön, hogy nem mindegyik olcsó húsnak híg a leve! De általában szart szarért:-) ez azért nem meglepő.
Ugye ezt Te sem gondolod, komolyan... Feszített acél vázas, samott béléses tűztér vs öntöttvas. Sajnos most nem érek rá de majd írok Neked az öntött vas tűzterekről. Valami nem biztos, hogy azért jó mert kur....a nehéz, gondolok itt az öntött vasra:-)
Akkor most olyat is hallgass meg akinek van/ igaz nem használja és inkább egy öntvénykályhával fűt/ és ismer olyat aki fűt vele, sőt olyat is ismer akinek volt, de leszerelte /ilyen áruházas volt/ és most vett egy vegyestüzelésű kazánt.
Szóval a vízteres kandalló ahol működik ott kb. 400 ezer volt csak a betét / plusz a rákötéshez szükséges dolgok stb./ és állandóan raknia kell, hogy legyen meleg és külön kéményt kellett hozzá rakatni.
A "fűtésszerelőd" valószínűleg még nem látott ilyet sohasem, ha azt mondta, hogy csak pár méter cső és mehet is a fűtés. / persze ha még akarod a gázt is használni akkor hőcserélő, szivattyú stb. ami kell ahhoz, hogy biztonságosan üzemeljen.
Aki leszerelte /pedig új házban laknak/ neki sem volt megfelelő csak akkor volt meleg, ha állandóan rakta /kb.120 ezres vízteres kályha volt/ pár óra alatt leégett és kihűlt a rendszer. Most biztos jönnek a folyton égő kandallóval, de az nem 150 ezer.
Nekünk sem vált be - kókler volt a "kandalló építő". Nem megfelelő betétet használt a konvekciós fűtés sem úgy működött ahogy ígérte és a víztér sem. Gatyánk ráment a sok fára ahhoz, hogy legyen egy kis melegünk. Én voltam a hülye mikor hagytam magam lebeszélni általa a cserépkályháról. Elötte a másik házunkban 20 évig fűtöttünk vízteres cserépkályhával - annál jobb szerintem nincs.
Fogadd meg az itt kapott tanácsokat - ELFELEJTENI a vízteres kandallót / ennyi pénzből meg főleg./
Cserépkályhát átrakatni - patkót bele - vagy rakatni két kicsit - az egyikbe akkor is rakatnék patkót :-)
Óccsó lemezből készült tűztér, samottos béléssel nehogy azonnal szétégjen az egész...vs...komplett öntöttvas betét, netán "folytonégő", vagy egyéb technológiailag modern tűztér.
Mert a hasonlóan - tapasztalatokkal nem rendelkező, teljesen más fűtési rendszert istenítők lebeszéltek róla?
Ez kész. Nem istenít senki semmit. Mindenki a maga hülyeségének a kovácsa, ha Te holnaptól a beltéri tábortüzet fogod favorizálni, akkor azt raksz a nappalidban, a kutyát nem fogja érdekelni.
Csak van néhány ember, aki szánakozva nézi az ostobaságot, és próbálna segíteni, de egy bizonyos pont ALATT ez nyilván lehetetlen.
Valamiért mégis árulják.
Micsoda bájos naivitás. Manapság sz*rt sem érő termékből kb. 100x annyit árulnak, mint hasznosból.
Kézzel-lábbal próbáltok lebeszélni egy olyan dologról...
Kézzel-lábbal max. te kapálózol egy olyan megoldás mellett, ami az általad elvárt igényeknek vélhetően nem felel meg.
A többiek inkább segíteni szerettek volna abban, hogy ezt észre vedd. Viszont úgy látom, Te tkp. nem is segítségért jöttél ide, hanem már előre eldöntötted -saját bevallásod szerint, hozzánemértésed ellenére-, hogy mit fogsz csinálni, itt pedig már csak az alapvetően helytelen és értelmetlen elképzelésedre vársz valakitől megerősítést, talán azért, hogy megnyugodj.
A kérdésedre -miért drágább...?- én is, mások is leírtuk a választ. Ennél pontosabb okot az árkülönbözetre senki nem fog neked adni, mert nem ismerjük sem az általad mindössze összegszerűen megjelölt betéteket, sem a kályhákat.
Tulajdonképpen akkor most mit is akarsz?
Tán mondja neked valaki végre azt, hogy vegyél csak bátran egy 80ezres, 6kW-os, lemezes, vízteres viccet, a 100nm-es huzatos házadba, és nyugtasson meg, hogy nem az utcát fogod majd fűteni, a gázkazánod pedig innentől alig fog bekapcsolni?
én tatabányai vagyok és az itteni haverom 6-7 éve egy herceghalmi öreggel rakatott kályhát ha jól emlékszem ... nna mindegy én velük: http://members.upclive.hu/simon.andras7/ csináltattam még németországba is építenek úgy hogy az a fél óra kocsikázás belefér nekik szerintem ingyen is és igen a két kisebb az azt jelenti hogy a magasság marad csak derékban keskenyebb lesz igaz nem lesz mackós :D de legalább kettő lesz belőle
Biztos nem tökéletes a kályha - nem tudom, hogy füstizé gondja van-e vagy más - de ez még fénykorában sem csinált túl nagy meleget. Tudom, tudom a szigetelés, nnnna de attól még a kályha közelében melegnek kellett volna lenni, de ez nem volt jellemző.
Esetleg valaki tudna ajánlani egy cserépkályhást a környéken - Biatorbágy, Bicske, Érd, Diósd környéken - aki esetleg megnézné és mondana valamit??
A cserépkályha akkora és isten az atyám holnap lefényképezem és felteszem, hogy lásd, termosztát van, de a nappaliban, és hiába van a két szobában meleg - ami a jelen felállásban már korábban említett pótradiátoros dolog mellett a gyerekek szobájában amúgy is szinte lehetetlen - a többi három - viszonylag nagy részen még mindig hideg van. (háló, fürdő, nappali-konyha-étkező.) ezeket nem fűti a kályha, ha a fejem tetejére állok akkor sem. Ha a nagy kályhát elbontják a helyén falazni kell. Milyen két kis kályhára gondolsz?
pont ezt hagytam ki a hsz-emből amúgy meg nem a dedóban vagyunk hogy heJesírásért vonjuk kérdőre egymást különben is nekem a böngésző a " fűtés levegő kémény" szavakat húzta alá dupla ződ csíkka nem pedig azt hogy teavaj :P
A gyerekeimhez így is csak mérsékelt módban jöhetnek barátok, mert a papa képes gatya nélkül kicammogni a fürdőszobába, és nem annyira érdekli, hogy ül a nappaliba még két-három-négy 10-12 éves, vagy képes nyitott ajtónál használni a WC-t, és nem is sorolom tovább, ne fájdítsd a szívemet azzal, hogy még ennél is primitívebb módon kelljen élnünk csak mert egyszerűen szarul építették meg a házat amit anno megvettünk és egy ártatlan kérdés után már megint az életem racionalizálásánál járunk ismeretlenül, holott nem ez volt a cél...
Jelen pillanatban marad ez a ház, a maga 96 nm2-ével, az öt helységével - nappaliétkezőkonyha-gyerekek szobája-papaszoba-hálószoba-fürdő - amelyeket nem lehet leválasztani, sem felfüggeszteni, stb.
ha tényleg akkora cserépkályha amekkorának leírtad és a megfelelő füstjárattal van kialakítva akkor az olyan meleget csinál abban a két helységben mint a ...csa és mint előbb kérdezték a termosztátot hogy van-e abban az esetben a cserépkályha lenne a fő fűtés és ha lehűl a levegő akkor bekapcsol a gázkazán (persze a termosztátot a megfelelő helyre kell rakni hogy ne legyen túl ill. alulfűtési gond) nem tudom hogy itt van-e cserépkályhás a topikba de max. 200-ból újrarakják és neked annyi csempéd van hogy bőven futná ülőkére is de ha kijön a pénzből és van még kémény akkor lehetne két kisebb(normál) kályhát rakatni és akkor tényleg elfelejtheted a gázt
jó-jó van kazán is de ha azt vesszük hogy tavaj ugyanúgy nem volt tél mint tavaj előtt akkor megállapíthatjuk hogy nem jól választottál hanem szerencséd volt
Nem luxus a négy embernek a négy helyiség, a papa 83 éves, kit tegyek vele egy szobába? A kamaszodó, 13 éves lányomat, a 9 éves kisfiamat, vagy esetleg költözzek be én vele egyszobába és végigélvezheti amikor a kedvesemmel kufircolunk? Vagy tulajdonképpen élhetnénk egyetlen egy szobában is mindannyian.
Van neked 83 éves, közel 100 kg, özvegy férfiismerősöd? Tölts el vele egy órát, és megfogsz érteni.
Akkor nézzük a kályhát. Újrarakással, víztérrel mibe fáj? Mert a vízteres kandallóbetét is horibilis áron kapható, vagyis nem nagyon hiszem, hogy kijön a jelenleg rendelkezésre álló keretből. Van külön cserékályhába való víztér? Na ehhez meg végképp nem értek, bár olvastam, hogy vannak vízteres cserépkályhák.
Ehhhh..most sem lettem okosabb. Kézzel-lábbal próbáltok lebeszélni egy olyan dologról ami egyikőtöknek sincs. Jelen helyzetben ezt tudnám a leginkább megfinanszírozni, még ha a drágábbat is veszem meg. A baj az, hogy már elindult a fűtés szezon a hidegnek köszönhetően, nekem meg sürgős megoldás kellene.
itt baterfláj nem a tüzelőanyagon lovagol hanem szilárd meggyőződése hogy az általa újságban látott készülék teljesítménye az ő igényeit kielégíti és én erre céloztam a te múltkori hsz-re amikor azt állítottad hogy csak a kandallóval befűtöd a nem elég hogy nem egy légteres de még emeletes is házat ő mint lajikus azt gondolja hogy mit szenvedjen a cserépkályhával (annyira utálja hogy csak a olcsó fahozzáférhetőségét biztosító rokonát piszkáló kérdésem után nyögte be hogy ő rendelkezik ilyennel ráadásul hatalmassal) ha egy 80000-es kandallóval is ugyan azt eléri ezt a fűtési hatékonyságot
A 9 helyiséget is tételesen felsoroltam. Kazán december elejéig nincs bekapcsolva,két kicsi gyerek mellett kell a 22-24 fok mindenhol. Ha a kazán nincs bekapcsolva és a kandalló nem fűti ki a lakást akkor mégis mitől van meleg? Én gejzírt még nem láttam az udvaron attól nem lehet...
Idézd már léccike ezt hol is írtam! Köszönöm! A raklapos tma ebben a mostani nem különösebben hideg időben lehet hogy hihetetlen de igaz. Télen én is kemény féval nyomom,keményebb napokon úgy 40-50kg fogy,ebből könnyen kiszámítható hogy ha én mondjuk csak 90 napig fűtök kemény fával a többi napra jó a fenyő is akkor is kell . Ezt is leírtam. és nem az 50e-s kiskályhával nyomom. Azt is világosan leírtam hogy a vizes fa nem jó ide se mert sok kell belőle. Akkor ez a hsz mégis mire volt jó? TESSÉK???