Keresés

Részletes keresés

gszarkatat Creative Commons License 2008.09.18 0 0 140
kéz és főzőlapüveg tisztítása után is fennáll a probléma? Mert akkor nem tudom.
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (139)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2008.08.30 0 0 139
Fagor kerámia főzőlapom azt produkálja, hogy ujjal nem kapcsolható, egyszerűen nem érzékeli, ha ráteszem az ujjam. Ha viszont konyharuhával, pólóval, papírtörlővel érintem meg, akkor simán kapcsol. Ki tudja, mitől lehet ez és mit tehetek, hogy rendesen működjön?
r0226 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 138
Ezeket minden alapgép tudja.
A teljesítmény és a hőfok az egy és ugyanaz.
Ha valaki evvel próbál előnyt szerezni az nálam gyanús, tehát ez az átkapcsolás ez csak vakítás. Komoly cég nem csinál ilyet.

És ezen nincs edény nagyság felismerés ami fontos lenne.
Mondjuk az is igaz veszel akkora lábasokat amilyen nagy a zóna.:-)
Előzmény: gszarkatat (136)
altefnegy Creative Commons License 2008.08.19 0 0 137
"Ein hoher Qualitätsanspruch ist die Basis, auf der die CASO Produkte europäisches Design mit internationaler Technologie zu innovativer Küchentechnik verbinden."

No most ebből a dizájn az európai, a többi "nemzetközi". ;)

(Nem mintha baj lenne, csak a miheztartás végett.)
Előzmény: gszarkatat (136)
gszarkatat Creative Commons License 2008.08.19 0 0 136
Az általam belinkelt Caso ezeket tudja, és ez az alaptípus (ld. http://www.caso-germany.com/produkte/induktion/cuisine-3400.html)

Glaskeramik Oberfläche
Sensor-Touch-Bedienung
große Digitalanzeige
Timer, Leistungsstufen und Temperatur einzeln einstellbar
10 Leistungsstufen
Timerfunktion: 1 –180 Minuten im 1 Minuten-Intervall
Temperaturvorwahl 60°C - 240°C einstellbar
sicher durch automatische Topferkennung
automatischer Überhitzungsschutz
Tastenbedienung unter Glas, daher sehr einfache und leichte Reinigung
modernes Design
Doppelinduktionskochfeld - 2 Kochfelder 1400 / 2000 Watt

Azért szerintem ezek nem kevés dolgok...Az ára pedig 110 EUR-tól indul. (+ egyéb költségek)

A német csomagküldő weblapokon azt láttam, hogy ez egy aránylag új termék.
Viszont a gyártó weblapján alig van valami. Az hogy Caso Germany, jelentheti azt hogy német gyártmány, de persze lehet kínai is (ez utóbbit nem szívesen vennék).
Viszont ami elég nagy rizikó, az a garancia, sajnos. :-( Mi van, ha tönkremegy? Elektroműszerész, vagy háztartási gépszerelő tud ilyet javítani?
Előzmény: r0226 (135)
r0226 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 135
Nem azt mondtam ,hogy rosszak csak ezek az olcsók nem véletlenül olcsók.:-))
Nagyon hasznos az edényméret felismerés főleg ha egylaposat veszel mert energiát spórol. Egy ilyet meg 20e körül nem kapsz inkább 50e felett ami persze már mást is tud.
Ilyenekre gondoltam amikor írtam.:-)
A jó indukciós ismérve a következő: 10 fokozat, booster-rel, gyerekzár, időzítő, edényméret felismerés. Ha ezek megvannak nagy gond nem lehet.
Előzmény: zordonC3 (134)
zordonC3 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 134
Amit én láttam, 2000W-os volt, szerintem az nem olyan rossz.
Előzmény: r0226 (132)
gszarkatat Creative Commons License 2008.08.18 0 0 133
ok, köszi a segítséget, majd körülnézek.
Előzmény: zordonC3 (131)
r0226 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 132
Nekem volt mobil is egy karcher nevezetű de ezeknek a "teljesítménye" közel sem azonos a beépíthető lapokéhoz képest, nem véletlenül ilyen olcsó.
Tehát ezek nem olyan hatékonyak, üzemeltetésük drágább.
Előzmény: gszarkatat (130)
zordonC3 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 131
Jajj ne haragudj lemaradt a mondat eleje. Szóval szenzoros volt, ha szükséges, beépítve is használható szerintem.

Ez egy teljesen önálló cuccos volt, 220-as villásdugóval a végén, a te szavaid szerint "mobil", fiókba rakható, tapasztalatom nem sok van ilyesmivel, de én is kacérkodtam a megvételével, csak a kíváncsiság végett, aztán persze az anyagiak döntöttek.

Kérdés van-e nekik vagy ez egy alkalmi dolog volt, én mindenesetre a helyedben futnék egy tescó-auchan-praktiker-bricó-metró-cora-electroworld-médiamarkt (kihagytam vkit?) szééép hosszú egész napos kört, egy napot megér...
Előzmény: gszarkatat (130)
gszarkatat Creative Commons License 2008.08.16 0 0 130
Szenzoros volt, szétszedve a dobozt és beépítve...

Ez alatt mit értesz? Ez most jó, vagy rossz?

Igazából, nem ragaszkodom a beépíthetőséghez, szerintem kényelmesebb és könnyebb tisztítani úgy, hogy "mobil", pl. a perem alatti rész előbb-utóbb szétázik a sok tisztogatástól.
Ami viszont beépíthető, az a Steba IK 100-as, de az picivel drágább. De még mindig sokkal jobban megéri, mint az itthon kapható 4 zónásak!
Előzmény: zordonC3 (129)
zordonC3 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 129
Szia szóló indukciós főzőlapot láttam teszkóban is (nem noname) 19900 Ft-ért... csak a miheztartás és számítás + benzinköltség végett... Szenzoros volt, szétszedve a dobozt és beépítve...

Arra figyelj hogy jobb olyan cuccost venni amit eleve beépíthetőnek terveztek, lehet hogy a kettő egymás mellé nem építhető be (közéjük folyik vmi hogyan tisztítod, stb)
Előzmény: gszarkatat (128)
gszarkatat Creative Commons License 2008.08.16 0 0 128
Sziasztok,

Mi a véleményetek erről az indukciós "rezsóról"?
http://www.preissuchmaschine.de/in-Herd/Kochfeld/Caso-Cuisine-3400.html

Új lakásba költözünk, és megtetszett az indukciós főzési lehetőség. Aztán amikor az árat is megláttam, akkor azt mondtam, ennyit nem adok érte. (Írás pillanatában nem tudok olyan főzőlapról, ami 100 e Ft alatt lenne)
Ezért körülnéztem a német piacon.
A fenti 2 körös rezsót kb. 120 EUR-ért vesztegetik, míg az egykörös (Cuisine 2000) kb. a fele, 70 EUR. Lévén, hogy összesen max. 3 főzőlapot használunk egyszerre, egymás mellé téve, szerintem nagyon jó az ár-érték aránya a terméknek.
Tudtommal itthon nem forgalmazzák, de szabad áruáramlás van az EU-ban.
Még egy kürtős, 90 cm-es páraelszívót hozzátéve, 90-100 e ft-ból megvan a főzési lehetőség - indukcióval, mobilitással. (A "magassága" 6,5 cm, tehát kényelmesen elfér a munkalapon, nem igazán szükséges, hogy beépíthető legyen)

Axióma Creative Commons License 2008.07.29 0 0 127
Ismerve a piacot majd eladjak valami extra elemkent... meg kulon az elem illesztesehez letrehozott hornyokat is.
Amugy az otlet tok jo, felteszem a mukodeshez nem kell hogy atlatszo legyen...
Előzmény: Unimatrix 0 (126)
Unimatrix 0 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 126

Egyébként itt a lehetőség a további fejlődésre, hogy még kisebb legyen a hőátadás okozta veszteség.

Ha az üveglapot valami lénygesen rosszabb hűvezetésű, de ugyanolyan hőálló anyagra cserélik, akkor maga a felület még kevésbé melegszik fel és hamarabb hűl le... ezt gyorsan be kéne vezetni, és a "hagyományos" indukciósakat pedig jól leárazni... (még azelőtt, hogy meg kelljen vennem...)

Ciao,

U0.

Előzmény: Axióma (121)
Unimatrix 0 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 125

Én vettem (éppenhogy sikerült, mert nagyon kapkodták) és már többször kipróbáltam.

Nagyon állat. A teljesítménnyel mi a gond? 2 kW-os! Én még nem tudtam maximumon használni, mert nagyon gyorsan nagyon forró lesz az edény!

Egyszer feltekertem rántotta készítéskor, (gázon úgy szoktam meg, hogy amikor már megpárolódott a hagyma, akkor maximumra veszem), de 1 perc alatt úgy oda égett a tojás, hogy alig bírtam az edényről lekaparni... Most már tudom, hogy 3-asnál nagyobbra nem nagyon szabad állítani.

Valószínű az 5-ös fokozatot csak akkor érdemes használni, ha felteszel rá 10 liter vizet és tésztát akarsz főzni..

Amit Axióma írt szerintem nagyon igaz. Nem csak kisebb a teljesítmény felvétele, de rövidebb ideig van rá szükség (a főzőlap nem melegszik, csak az edénytől), és csak akkora felületen amekkora az edény!

Arról az extra előnyről pedig még nem is beszéltünk, hogy hiába kapcsolod maximumra, a kezedet nem fogja megégetni akkor se ha teljes erőből rátenyerelsz...

Ja, mégvalami: a CORA-ban most akciós 990-ért vas palacsintasütő. Nagyon jó!

Ciao,

U0.

Előzmény: zordonC3 (124)
zordonC3 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 124
várja a halál :P majd ha leesik 50e környékére az indukciós ár akkor lecserélem a mostani fél éves simát :P

a pluszos is indukciós, csak hát a teljesítménye... különben és is néztem kacérkodtam egy próbával...
Előzmény: Axióma (123)
Axióma Creative Commons License 2008.07.15 0 0 123
Jogos. Akkor vardd meg, mig leesik az indukcios ara... nekem hihetetlen a kulonbozet akkor, mikor gagyi hordozhato 1 lapost 8-10e-ert arusit a Plusz. Marmint hihetetlen, hogy kell lennie kulonbozetnek, egyelore biztos marketingkoltseg.
Előzmény: zordonC3 (122)
zordonC3 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 122
20 kj két deci kávét én elektromos vízmelegítővel (az a fehér kanna, ami direktben 220-ra dugva forral) vagy akár ha pohárban van, mikróval melegítek mert hatékonyabb mint az edényt, aztán a vizet...

Értitek a dilemmám? Sokat filóztam én is rajta, hogy legyen-e (arról nem is beszélve hogy a "normális" egy fázis 16A általában nem is elég az indukciósnak, és akárhogy számoltam hosszú távú főzésnél tökmindegy a felmelegedési idő, rövid távú főzésnél (kávéhoz, teához forróvíz) ott a forraló vagy a mikró...

:P
Előzmény: Axióma (121)
Axióma Creative Commons License 2008.07.15 0 0 121
Szerintem nem annyira a hosszutavu fozesekkel van a kulonbseg, hanem ha akarsz 20kJ-t a fel deci kave 80 fokkal emelesehez (ex has), akkor a hagyomanyos eloszor bemelegiti a fozofelulet teljes tomeget ami ennek tobbszorose, majd az edenyt, majd a vizet. Az indukcios meg magnesezi az edenyt, ami attol felmelegszik, es ket iranyban adja tovabb, a viznek meg a fozofeluletnek. Az elobbi esetben a 100 fokos vizhez atlagban annal melegebb edeny kell, es meg melegebb fozofelulet, mig indukciosnal a felulet maradhat 100 alatt akar (hoatadas intenzitasanak kerdese csak). Szoval a kave melegitese cimen annak tobbszoroset hasznalod el aramban, de a szorzo nem mindegy.
Persze nincs indukciosom, az igazi akkor lenne, ha lenne valodi aramfogyasztasi adatom hozza.
Előzmény: zordonC3 (118)
nukleon Creative Commons License 2008.07.15 0 0 120
Mondjuk felénk 43 ft körül van az áram díja, persze ez nem sokat változtat a számokon. Igazából az a kérdés valójában( nem papíron) mennyivel kevesebbet eszik az indukciós a hagyományoshoz képest. Persze én arra is kíváncsi vagyok, hogy a gázzal szemben hogy áll, mert szerintem drágább az üzemeltetése, de mennyivel?
Előzmény: zordonC3 (118)
zordonC3 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 119
40-50e Ft-ttal olcsóbb bocs 40-50e Ft-ttal drágább az indukciós természetesen
zordonC3 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 118
40-50e Ft-ttal olcsóbb mint a hagyományos elektromos főzőlap... számoljunk... 40.000 / 36 Ft (kwh kb) = 1111 kwh. namost ha az ember főzéskor átlagosan két zónát használ, legyen mondjuk 2000w (és akkor azok átlagos, nem kicsi zónák) 500h.... Az baromi sok, addigra elavul az egész cuccos és veszek újat... Nem is beszélve a spéci edényekről.

Szerintem annak éri meg indukciós aki minden nap (!) főz a családra, és aki csak otthon barátnőzik, hetenként 2x tésztát főz rajta (mint én) annak baromira nem éri meg...
Előzmény: Dínó (114)
Dínó Creative Commons License 2008.07.15 0 0 117

Egy apróság: vásárlás előtt nézzetek utána, hogy a kiválasztott készülék garanciájához szükséges-e szakszervízzel beüzemeltetni, és ha igen akkor az mennyibe kerül.

Én kicsit kiszerettem a Teka-ból, mert az indukciós főzőlapot + sütőt 12 000-ért helyezik üzembe (+7e a kiszállás vidékre).....

Ha belegondolok, hogy ezért összesen 8 drótot fog bekötni a készülékbe, akkor még morcosabb leszek. Ezerötszáz/db a csavarozás díja......

esassart Creative Commons License 2008.07.15 0 0 116
Szia!

A mágnesesség elvén működik. Ha a Kirakat.hu-ra rámész pontosabb az infó

Ágnes
Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.13 0 0 115

Helló !

Miért nem működnek az alu és kerámia edények az indukciós főzőlapon ?

Milyen elven működik ez az indukciós lap, miben más mint a hagyományos elektromos ?

Dínó Creative Commons License 2008.06.09 0 0 114

Állítólag az indukciós üzemeltetése a legolcsóbb, mert hamarabb elkészül rajta az étel mint a hagyományos (gáz, elektromos lap) tűzhelyeken. Ezzel együtt még akciósan is 80-100e az ára( tehát akár 40-50e-el több, mint amennyiért simát vehetnél). Ha sokat főzöl, akkor talán behozza az árát :) Ja, és az alu, kerámia edények se működnek rajta.

A gáz talán kicsit kilóg a sorból, mert több vele a kényelmetlenség: kiépítéshez kell a gázművek engedélye, kell légbeejtő, ráadásul a láng miatt nem egyenletesen melegíti a lábast mindenhol. Meg a takarítása is macerásabb.

Én indukciósat vettem, mert új ház építésekor nem annyira feltűnő az árkülönbség (belefárad az ember a végére :), viszont majd a villanyszámlánál mondhatom, hogy "húú, hagyományos elektromos lappal még ennél is több lett volna..."

Előzmény: hoppa- (113)
hoppa- Creative Commons License 2008.06.07 0 0 113
Szerintetek megéri-e indukciós főzőlapot venni jelentősen magasabb árért?
Átlagos otthoni felhasználás mellett a gáz, a kerámia főzőlap, vagy az indukciós főzőlap üzemeltetése a drágább?
Dínó Creative Commons License 2008.06.05 0 0 112

Hát nem tudom, ez nem mostani beszerzés, szóval az árfolyamváltozás nem biztos, hogy ok lehet.

Persze az is elképzelhető, hogy a MM euróban tartja nyilván a raktárkészletét.

Előzmény: Axióma (111)
Axióma Creative Commons License 2008.06.05 0 0 111
kulfoldi arut eros forintnal erdemes venni, ez is lehet az oka az ujabb learazasnak...
Előzmény: Dínó (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!