Fagor kerámia főzőlapom azt produkálja, hogy ujjal nem kapcsolható, egyszerűen nem érzékeli, ha ráteszem az ujjam. Ha viszont konyharuhával, pólóval, papírtörlővel érintem meg, akkor simán kapcsol. Ki tudja, mitől lehet ez és mit tehetek, hogy rendesen működjön?
Ezeket minden alapgép tudja. A teljesítmény és a hőfok az egy és ugyanaz. Ha valaki evvel próbál előnyt szerezni az nálam gyanús, tehát ez az átkapcsolás ez csak vakítás. Komoly cég nem csinál ilyet.
És ezen nincs edény nagyság felismerés ami fontos lenne. Mondjuk az is igaz veszel akkora lábasokat amilyen nagy a zóna.:-)
"Ein hoher Qualitätsanspruch ist die Basis, auf der die CASO Produkte europäisches Design mit internationaler Technologie zu innovativer Küchentechnik verbinden."
No most ebből a dizájn az európai, a többi "nemzetközi". ;)
(Nem mintha baj lenne, csak a miheztartás végett.)
Az általam belinkelt Caso ezeket tudja, és ez az alaptípus (ld. http://www.caso-germany.com/produkte/induktion/cuisine-3400.html)
Glaskeramik Oberfläche Sensor-Touch-Bedienung große Digitalanzeige Timer, Leistungsstufen und Temperatur einzeln einstellbar 10 Leistungsstufen Timerfunktion: 1 180 Minuten im 1 Minuten-Intervall Temperaturvorwahl 60°C - 240°C einstellbar sicher durch automatische Topferkennung automatischer Überhitzungsschutz Tastenbedienung unter Glas, daher sehr einfache und leichte Reinigung modernes Design Doppelinduktionskochfeld - 2 Kochfelder 1400 / 2000 Watt
Azért szerintem ezek nem kevés dolgok...Az ára pedig 110 EUR-tól indul. (+ egyéb költségek)
A német csomagküldő weblapokon azt láttam, hogy ez egy aránylag új termék. Viszont a gyártó weblapján alig van valami. Az hogy Caso Germany, jelentheti azt hogy német gyártmány, de persze lehet kínai is (ez utóbbit nem szívesen vennék). Viszont ami elég nagy rizikó, az a garancia, sajnos. :-( Mi van, ha tönkremegy? Elektroműszerész, vagy háztartási gépszerelő tud ilyet javítani?
Nem azt mondtam ,hogy rosszak csak ezek az olcsók nem véletlenül olcsók.:-)) Nagyon hasznos az edényméret felismerés főleg ha egylaposat veszel mert energiát spórol. Egy ilyet meg 20e körül nem kapsz inkább 50e felett ami persze már mást is tud. Ilyenekre gondoltam amikor írtam.:-) A jó indukciós ismérve a következő: 10 fokozat, booster-rel, gyerekzár, időzítő, edényméret felismerés. Ha ezek megvannak nagy gond nem lehet.
Nekem volt mobil is egy karcher nevezetű de ezeknek a "teljesítménye" közel sem azonos a beépíthető lapokéhoz képest, nem véletlenül ilyen olcsó. Tehát ezek nem olyan hatékonyak, üzemeltetésük drágább.
Jajj ne haragudj lemaradt a mondat eleje. Szóval szenzoros volt, ha szükséges, beépítve is használható szerintem.
Ez egy teljesen önálló cuccos volt, 220-as villásdugóval a végén, a te szavaid szerint "mobil", fiókba rakható, tapasztalatom nem sok van ilyesmivel, de én is kacérkodtam a megvételével, csak a kíváncsiság végett, aztán persze az anyagiak döntöttek.
Kérdés van-e nekik vagy ez egy alkalmi dolog volt, én mindenesetre a helyedben futnék egy tescó-auchan-praktiker-bricó-metró-cora-electroworld-médiamarkt (kihagytam vkit?) szééép hosszú egész napos kört, egy napot megér...
Szenzoros volt, szétszedve a dobozt és beépítve...
Ez alatt mit értesz? Ez most jó, vagy rossz?
Igazából, nem ragaszkodom a beépíthetőséghez, szerintem kényelmesebb és könnyebb tisztítani úgy, hogy "mobil", pl. a perem alatti rész előbb-utóbb szétázik a sok tisztogatástól. Ami viszont beépíthető, az a Steba IK 100-as, de az picivel drágább. De még mindig sokkal jobban megéri, mint az itthon kapható 4 zónásak!
Szia szóló indukciós főzőlapot láttam teszkóban is (nem noname) 19900 Ft-ért... csak a miheztartás és számítás + benzinköltség végett... Szenzoros volt, szétszedve a dobozt és beépítve...
Arra figyelj hogy jobb olyan cuccost venni amit eleve beépíthetőnek terveztek, lehet hogy a kettő egymás mellé nem építhető be (közéjük folyik vmi hogyan tisztítod, stb)
Mi a véleményetek erről az indukciós "rezsóról"? http://www.preissuchmaschine.de/in-Herd/Kochfeld/Caso-Cuisine-3400.html
Új lakásba költözünk, és megtetszett az indukciós főzési lehetőség. Aztán amikor az árat is megláttam, akkor azt mondtam, ennyit nem adok érte. (Írás pillanatában nem tudok olyan főzőlapról, ami 100 e Ft alatt lenne) Ezért körülnéztem a német piacon. A fenti 2 körös rezsót kb. 120 EUR-ért vesztegetik, míg az egykörös (Cuisine 2000) kb. a fele, 70 EUR. Lévén, hogy összesen max. 3 főzőlapot használunk egyszerre, egymás mellé téve, szerintem nagyon jó az ár-érték aránya a terméknek. Tudtommal itthon nem forgalmazzák, de szabad áruáramlás van az EU-ban. Még egy kürtős, 90 cm-es páraelszívót hozzátéve, 90-100 e ft-ból megvan a főzési lehetőség - indukcióval, mobilitással. (A "magassága" 6,5 cm, tehát kényelmesen elfér a munkalapon, nem igazán szükséges, hogy beépíthető legyen)
Ismerve a piacot majd eladjak valami extra elemkent... meg kulon az elem illesztesehez letrehozott hornyokat is. Amugy az otlet tok jo, felteszem a mukodeshez nem kell hogy atlatszo legyen...
Egyébként itt a lehetőség a további fejlődésre, hogy még kisebb legyen a hőátadás okozta veszteség.
Ha az üveglapot valami lénygesen rosszabb hűvezetésű, de ugyanolyan hőálló anyagra cserélik, akkor maga a felület még kevésbé melegszik fel és hamarabb hűl le... ezt gyorsan be kéne vezetni, és a "hagyományos" indukciósakat pedig jól leárazni... (még azelőtt, hogy meg kelljen vennem...)
Én vettem (éppenhogy sikerült, mert nagyon kapkodták) és már többször kipróbáltam.
Nagyon állat. A teljesítménnyel mi a gond? 2 kW-os! Én még nem tudtam maximumon használni, mert nagyon gyorsan nagyon forró lesz az edény!
Egyszer feltekertem rántotta készítéskor, (gázon úgy szoktam meg, hogy amikor már megpárolódott a hagyma, akkor maximumra veszem), de 1 perc alatt úgy oda égett a tojás, hogy alig bírtam az edényről lekaparni... Most már tudom, hogy 3-asnál nagyobbra nem nagyon szabad állítani.
Valószínű az 5-ös fokozatot csak akkor érdemes használni, ha felteszel rá 10 liter vizet és tésztát akarsz főzni..
Amit Axióma írt szerintem nagyon igaz. Nem csak kisebb a teljesítmény felvétele, de rövidebb ideig van rá szükség (a főzőlap nem melegszik, csak az edénytől), és csak akkora felületen amekkora az edény!
Arról az extra előnyről pedig még nem is beszéltünk, hogy hiába kapcsolod maximumra, a kezedet nem fogja megégetni akkor se ha teljes erőből rátenyerelsz...
Ja, mégvalami: a CORA-ban most akciós 990-ért vas palacsintasütő. Nagyon jó!
Jogos. Akkor vardd meg, mig leesik az indukcios ara... nekem hihetetlen a kulonbozet akkor, mikor gagyi hordozhato 1 lapost 8-10e-ert arusit a Plusz. Marmint hihetetlen, hogy kell lennie kulonbozetnek, egyelore biztos marketingkoltseg.
20 kj két deci kávét én elektromos vízmelegítővel (az a fehér kanna, ami direktben 220-ra dugva forral) vagy akár ha pohárban van, mikróval melegítek mert hatékonyabb mint az edényt, aztán a vizet...
Értitek a dilemmám? Sokat filóztam én is rajta, hogy legyen-e (arról nem is beszélve hogy a "normális" egy fázis 16A általában nem is elég az indukciósnak, és akárhogy számoltam hosszú távú főzésnél tökmindegy a felmelegedési idő, rövid távú főzésnél (kávéhoz, teához forróvíz) ott a forraló vagy a mikró...
Szerintem nem annyira a hosszutavu fozesekkel van a kulonbseg, hanem ha akarsz 20kJ-t a fel deci kave 80 fokkal emelesehez (ex has), akkor a hagyomanyos eloszor bemelegiti a fozofelulet teljes tomeget ami ennek tobbszorose, majd az edenyt, majd a vizet. Az indukcios meg magnesezi az edenyt, ami attol felmelegszik, es ket iranyban adja tovabb, a viznek meg a fozofeluletnek. Az elobbi esetben a 100 fokos vizhez atlagban annal melegebb edeny kell, es meg melegebb fozofelulet, mig indukciosnal a felulet maradhat 100 alatt akar (hoatadas intenzitasanak kerdese csak). Szoval a kave melegitese cimen annak tobbszoroset hasznalod el aramban, de a szorzo nem mindegy. Persze nincs indukciosom, az igazi akkor lenne, ha lenne valodi aramfogyasztasi adatom hozza.
Mondjuk felénk 43 ft körül van az áram díja, persze ez nem sokat változtat a számokon. Igazából az a kérdés valójában( nem papíron) mennyivel kevesebbet eszik az indukciós a hagyományoshoz képest. Persze én arra is kíváncsi vagyok, hogy a gázzal szemben hogy áll, mert szerintem drágább az üzemeltetése, de mennyivel?
40-50e Ft-ttal olcsóbb mint a hagyományos elektromos főzőlap... számoljunk... 40.000 / 36 Ft (kwh kb) = 1111 kwh. namost ha az ember főzéskor átlagosan két zónát használ, legyen mondjuk 2000w (és akkor azok átlagos, nem kicsi zónák) 500h.... Az baromi sok, addigra elavul az egész cuccos és veszek újat... Nem is beszélve a spéci edényekről.
Szerintem annak éri meg indukciós aki minden nap (!) főz a családra, és aki csak otthon barátnőzik, hetenként 2x tésztát főz rajta (mint én) annak baromira nem éri meg...
Egy apróság: vásárlás előtt nézzetek utána, hogy a kiválasztott készülék garanciájához szükséges-e szakszervízzel beüzemeltetni, és ha igen akkor az mennyibe kerül.
Én kicsit kiszerettem a Teka-ból, mert az indukciós főzőlapot + sütőt 12 000-ért helyezik üzembe (+7e a kiszállás vidékre).....
Ha belegondolok, hogy ezért összesen 8 drótot fog bekötni a készülékbe, akkor még morcosabb leszek. Ezerötszáz/db a csavarozás díja......
Állítólag az indukciós üzemeltetése a legolcsóbb, mert hamarabb elkészül rajta az étel mint a hagyományos (gáz, elektromos lap) tűzhelyeken. Ezzel együtt még akciósan is 80-100e az ára( tehát akár 40-50e-el több, mint amennyiért simát vehetnél). Ha sokat főzöl, akkor talán behozza az árát :) Ja, és az alu, kerámia edények se működnek rajta.
A gáz talán kicsit kilóg a sorból, mert több vele a kényelmetlenség: kiépítéshez kell a gázművek engedélye, kell légbeejtő, ráadásul a láng miatt nem egyenletesen melegíti a lábast mindenhol. Meg a takarítása is macerásabb.
Én indukciósat vettem, mert új ház építésekor nem annyira feltűnő az árkülönbség (belefárad az ember a végére :), viszont majd a villanyszámlánál mondhatom, hogy "húú, hagyományos elektromos lappal még ennél is több lett volna..."
Szerintetek megéri-e indukciós főzőlapot venni jelentősen magasabb árért? Átlagos otthoni felhasználás mellett a gáz, a kerámia főzőlap, vagy az indukciós főzőlap üzemeltetése a drágább?