Egyre elterjedtebbé válnak a zárt égésterű kazánok körében a kondenzációs elven működő berendezések, ami számos kérdést vet fel egyrészről a 100% feletti hatásfokról, másrészről a hozzá tartozó legoptimálisabb rendszer tervezéséről, kiépítéséről, beállításáról…
Ezúton megkérek minden látogatót, hogy kerüljék a direkt vagy indirekt reklámozást – különös tekintettel gondolok itt forgalmazókra, kivitelezőkre.
Összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat egy kondis oldalon. http://statisztikus.hu/kondis/
Jajj, én mán nem ösmétlem magam. Rakjátok a linkeket linkestül. :-) A havi vízfogyasztást megint nem tudom fejből, de akkor este ezt is megnézem. (Érzésem szerint havi 7-8m2 biztosan megvan.)
Aha. Szóval ha te linkelsz egy-két céges weboldalt az teljesen rendben van, ha más, akkor fúúj reklám, húzzafrancba? Éééértem.
Vagy az volt a problémád, hogy linkeléskor nem töltötte ki a szövegmezőt? A forrásban a te linkjeid is látszanak. :)
(egyébként kettőtök közel nem jancsii volt az, aki egy cég weblapját tette fel az adatlapjára :))) )
ON
A 2-3e forintos havi melegvíz-költség nem sok, nálam gázzal 5e körül alakul (szintén 4 személyre). Mondjuk vízfogyasztással együtt lehet igazán összehasonlítani :)
Az, hogy bekapcsol és "zúg", teljesen normális. De azt nem tudom megmondani, hogy az "órákon át" is normális. Passz, gépkönyv. Neten gépkönyv, leírás, stb.
Az hiba, vagy valami funkció, hogy a Termomax kazánunk esténként mindig bekapcsolta a ventilátorát, és órákon át zúgott az éjjel azáltal? Nyárról beszélek.
OFF Nagyon-nagyon-nagyon rosszul érted. Talán olvass utánam, mielőtt minősítesz...
Abban mondjuk igazad van, hogy pénzről szól, nevezetesen a házépítésemre elköltött saját pénzemről, tehát megpróbáltam alaposan utána nézni a dolgoknak. Ez pedig azt hiszem nem mondható el mindenkiről ebben a topikban...
Ja, a reklámozásról: ha jól emlékszem Te linkeltél be két szerelő céget is....
Túl sok mindent nincs mit tervezni szerintem egy 80 nm-es lakáson. Cirko helye adott, radiátor helye adott, a csövet meg a lehető legrövidebb úton kell eljutatni a cirkotól a radiátorokig.:)
Természetesen egy (közel) jól megtervezett csőhálózatnál teljesen kinyitott radiátorszelepek esetében sem lehet ilyen nagy a hőmérséklet különbség az egyes radiátorok között. Lehet játszogatni visszafojtással a hidegebbek előnyére, de nem tartom végső soron üdvözítőnek.
Ha nem levegős, és mondjuk a tervezés-kivitelezés adott, akkor marad a korábban írt klasszikus megoldás: "Ha nem, akkor az összes radiátoron zárnék (pl. félig) a két nagyot meg tökig kinyitnám."
Átsiklottam: két legtávolabbi... Hát, bizony az is lehet, hogy nem kellő módon lett megválasztva a csövek keresztmetszete. Nekem speckó egységesen 22-es vörösréz cső megy a falban, és minden kiállás a radiátorokhoz 15-ös csővel történik.
Én első körben a radiátorok szelepeit nézném meg, a bejövőt is, meg a kimenőt is. Szerintem nincs nyitva rendesen az elmenő a radiátorokon. Meg mondjuk alap, de azért a levegő nem lehet a rendszerben.
Lakást újítottunk fel a tavasszal. Termomax Inka 24K került beépítésre, Jeremiás koracél égéstermék elvezetővel (vicces volt, a kazán 270k, a 7m üres-na jó hőszigetelt-cső 300 k:))
Ma elindítottuk a fűtést és a kazántól legtávolabb lévő és legnagyobb két radiátornak (DKEK 1400mm és DK 2200 mm) csak a teteje meleg a többi kb 90% hideg. A többi radiátor és a "padlófűtésünk" (10 nm)-visszamenő ötrétegű beletekerve a padlóba:)- tökéletesen szuperál. A kazán 50 fokon megy.
Megnéztem a vezérelt áram felhasználása melletti fogyasztást 200 literes bojlerünk esetében. Június: 2394 Ft Július: 2531 Ft Augusztus: 2850 Ft Ez átlagban 2592 Forint, ami 4 fővel osztva: 648 magyar megváltó forint. :-)