Köszönöm az eddig válaszokat, még szívesen fogadok további válaszokat is, hogy érvelhessek majd.
Mindemellett végső soron mit ajánlotok, mit tegyünk?
1, Hagyjuk így, fizessük ki a vállalkozó maradék 250.000 -ét 2, Próbáljuk meg rávenni, hogy tüntesse el a csíkokat, lehet azt? (Már ha ez most tényleg kifogásolható, ahogy olvasom), meg szüntesse meg a festés repedezettségét. 3, Vagy tegyük el a pénzt majd egy későbbi újra festésre.
Korrektek akarunk lenni, ha járna a pénz a vállalkozónak, akkor kapja meg, amennyiben azonban rossz a munkája akkor javítsa azt vagy nem kapja meg a pénzt.
Üdv, Greg
Feltöltöttem gyorsan a képeket 1280*1024 ben így megnyitva már jobban látszódnak a problémák. A KÉPEK NAGYOBBAN
Talán, mert ez adja a megfelelő hőhídmentes légtömörséget, de egyébként miért is lenne spéci drága? Azért mert harmad v. negyed annyi habarcs kell hozzá, vagy azért mert harmad annyi idő alatt fel tudnak falazni vele?
Hááát: az a négyzethálós rajzolat nem kecseget sok jóval. Ez kivitelezési hiba: nevezetesen az illesztéseknél nem kenték ki tisztességesen ragasztóval a hézagokat, nem jött létre egy homogén felület és most ez látszik. Más kérdés, hogy eredetileg nem is maradhatna hézag a lemezek között...
A kettes pontban leírtakat a vakolat minősége is befolyásolja. Van amelyik jobban fed (és drágább), van amelyik kevésbé. Hogy itt csak ez a probléma vagy valóban nagyon vékony az a vékonyvakolat, azt képről nem lehet látni.
3. Csak a festék repedezik? Mert akkor a vakolat szempontjából nem lényeges, esztétikailkag igen, mert akár jövőre lepereg(het).
nálunk is pont tavaly ősszel színeztek egy épületet havasesőben aminek az lett a vége hogy az összes tégla vonala átlátszott és ...vára kifakultak a színek nna az undorító volt tavasszal lehetett újra színezni
Végig vittük a 15 cm-t, 1 cm-es fedéssel a keretre. Nagyon kellemes meleg volt télen is a káva! Rögzítésnél átmenő csavarokat használt az "ablakos cég", de végül is a csavar és a téglakivágás között volt 4 cm és 250-es csavarok kerültek be.
Vastagabb toknál még beljebb kerül a csavar helye (pl. a 108-asnál a síktól 6 cm-re), de egy nagy méretű teraszajtó kombinációnál célszerűbb a "fülek" használata, mert a PTH-ba amúgy sem egyszerű csavarozni; de ezzel itt sem volt gond.
A házat vakolását márciusban fejezték be. Sokat dolgoztak anno még télen hidegben is, nehéz menet volt. Készen lett minden esetre. 2008 márciusa vége felé lettek kész 2007 ősz végén kezdték.
Most van egy visszatartott összeg (250.000) Ft átadásának ideje. Azonban aggályaim merültek fel ezzel kapcsolatban a következő pár hibára lettem figyelmes.
1, A ház fala (ahol kevés a nyílászáró és egybefüggő felület van, itt a legjobban) négyzethálós lett. (lásd a képen). Nem vagyok hozzáértő, de szerintem ez nem helyes így. Esetleg pár év múlva újra kell majd vakolni ??!
2, Egyes helyeken elég vékonynak tűnik a vakolat. Az alatta lévő szürkés ragacs kissé áttűnik.
3, A ház sarkain fehér vakolat lett volna. (egy sarkon így is lett) de igazából sárgával megcsinálták és lefestették fehérre. Sajnos ezen a festék már most repedezik.
A háznak nagy erőfeszítésbe került a pénzt összeszedni és nem akarjuk akár ezt a visszatartott (esetleges minőségi kifogás végett) pénzt csak úgy barátilag egy rossz munkára odaadni, amíg nem győződtünk meg róla hogy ezek így rendjén vannak és nem kellene ezen problémákat orvosolni.
Szívesen fogadom hozzáértők és témában tapasztaltak jártasak véleményét. Mit javasoltok mit tegyünk? Ha kell kérjünk javítást, miből mire mennyit?? Fizessünk / ne fizessünk (miért)?
Párkány alá mi is befordultunk a 10cm-vel éppen azért amiért Te is írtad.
Viszont az ablakkávát csak 3cm XPS-sel burkoltuk ki.
Jól látom a képen, hogy a kis ablakodnak a káváját 10cm-vel burkoltátok körbe?
Hogyan rögzítettétek az ablakot? Nekem ez brutálnak tűnik, de biztos hozza az elvárt eredményt. Kérdés, hogy nagyobb toknál a súly miatt rögzítési problémák lehetnek. Üdv
halló a hungarocellt előtte le kell szedni, az tényleg spakli. De nem hiszem hogy két golyó hungarocelldarabtól ne lehetne felkenni az oldószert... Hihetetlenek vagytok :D Ki mondta hogy átszivárog a hungarocellen... :D:D:D
hát így tényleg nem hangzik jól mégsem a tap. ragasztó. amúgy ha azzal készült, akkor gondolom CMC. akármi legyen is, hiába kenegetem bármivel a hungarocelt, az az istennek nem fog átnedvesedni a falig. szikével bevagdosni és virágspricce3lővel megszórni esetleg vízzel (ha tapétaragasztó), akkor beeszi magát a falig és akkor könnyen mehet.
igérem beszámolok mi volt. hátha csak pöttyökben használtak valami ragasztófélét, amit tán könnyebben letúrok a falról:)
hülyeség, van specifikus oldószere a tapétaragasztónak, végig kell kenni vele az anyagot, várni 30 percet és letúrni egy spaklival, jókora darabokban jön le.
Úgy értette, hogy vagy ezzel, vagy azzal lett felragasztva - a variációtól függ, mennyire lesz kemény meló leszedni. De szerintem az eltávolítás eszköze mindkét esetben spakli. Hóesés meg biztos lesz...
félve kell kimondanom, de nem értem, a válaszod...mit csináljak a sziloplaszttal/tapétaragasztóval? a kérdésem arra vonatkozott, hogy hogyan tudom leszedni a kérdéses réteget a falról.
ha azt mondod, hogy spaklival akkor értem...na mindegy, remélem nem telibe ragasztották a táblákat, mert akkor tényleg bokáig gázolok majd a fehér pufikban. kérdés az is, persze hogyan lehet majd a falról eltávolítani a ragasztónyomokat, hogy a tapéta ne huplis falra menjen...
szerintem két rossz közül választhatsz : - sziloplaszt (vérprofi) - tapétaragasztó (árérzékeny de jó problémamegoldó képességgel rendelkező "szakember") :DDD
korábban már említettem, hogy van egy "fasza" kis belső szigetelés egypár szobában nálunk. Múltkor átszúrtam biztostűvel, így kiderült, hogy 1 cm vastag kb. Én ezt leszedném, úgyis csinosítjuk az egyik szobát. A kérdésem az, hogy mire számíthatok a leszedő manőver során? Könnyen jön, vagy kis fehér pufkban fogok gázolni és atomjaira kell morzsolni? Én azt gondolnám, hogy ami fent van a falon az valamiféle hungarocell+kartonpapír kombináció.