Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
"Most látom, hogy Borman árokból kiásott csontjait 2000. előtt DNS-sel azonosították - ezek szerint ő nem is a tankban volt, csak mögötte és leszakadt, ciánnal öngyilkos lett - pedig a Moszad sokat kereste a hatvan-hetvenes évek Dél-Amerikájában."
Én úgy tudtam, tudom hogy Borman nem került még elő !
Ezt sem egy katona fogja megtenni. Nekünk szolgálati úton lehet felvetéseket tenni a szolgálati panasz intézményét használva. (Éppen a minap volt róla szó az egyik híradóban is.)
Nem hiszem, hogy ha ezt a témát egy civil fogja felvetni, akkor annak bármi féle foganatja lenne, főleg úgy, hogy közben két állam közötti megállapodásról van szó. "Piti" ez az ügy, ahhoz, hogy komolyan foglalkozzanak vele. A valódi jelentőségét az érzi, aki kint szolgál és használja azokat a járműveket. Viszont Neked tudnod kell, hogy még a "szakértők" sem értenek egyet a témában a másik fórumon (MH megsemmisült).
L/20 152-mm-es ágyút a KV-2-re nem építettek be. Azon L/10 152-mm-es 1938/40 mintájú gyalogsági tarack volt, és a harckocsit SOHA sem szánták harckocsi-ütközetekre, ugyanis KIZÁRÓLAG egyetlen funkciója volt - az erődített pontok és erődök elleni harc.
A SzU-152 ,,Zveroboj" kettős funciójú harcjármű volt (KV-1Sz alvázon), mivel egyszerre volt páncélvadász és rohamlöveg (az ágyú L/20Sz 1937 mintájú gyalogsági tarack). Tornya nem volt. Az ISzU-152 épült ISz-2 alvázra, ugyan avval az ágyúval. Szintén torony nélkül készült.
"Szerinem ha vizsgalatot vegeznek, mindenkepp szukseg lenne pl. RPG-18, RPG-7 duplafejes es AT-4 lovesekre is. Ha a sors ugy hozza, hogy pl. afganba vinni kell ki tankot a biztonsagi helyzet romlasa miatt, akkor tudnunk kell, hogy a lazadok csempeszett vagy zsakmanyolt modern fegyvereikkel mit tudnak elerni. Amilyenek a hirek manapsag, akar honapokon belul nagy gebasz lehet afganban es ott fogunk allni letolt gatyaval.
Ilyen okbol IED kiserlet sem artana, 3-4db D20-hoz valo granatot megfuzni es utpadka-szeru helyzetben felrobbantani a T-72 mellett, tuti felboritana."
Inkább az okoz nehézséget, hogy olyan páncéltörő eszközt találjanak, amit kibír egy T-72 :)
"Ez a D-20 kerdes egy kicsit zavar engem. Vegulis egy 45 kilos majdnem tomor femdarab megy neki az ontott toronynak 660m/sec sebesseggel. Nem kellene ettol a toronynak osszetornie pusztan az utes erejetol, tekintet nelkul a 152mm lovedekben talalhato kb. hatkilo robbanoanyagra? Az ontveny mindig sokkal torekenyebb, mint a hengerelt lemez."
Elválik... ... mivel ez a lőszer II.VH korabeli, lehet hogy bilivasból van :) és szétesik a becsapódáskor...
"Amugy a T-72 celanyag eredeti VSZ-MN szeria, vagy pedig belorusz eredetu? Tudtommal a torony homlokuregenek "fekete uveg" vagy kisgolyos toltese es a test homloklemez ket pancelretege kozotti steltextolit anyag, illetve annak hianya nagyon eltero vedettseget eredmenyez."
Ígyvan. Én az MN nyolcvanas években beszerzett T-72M1 -el számoltam mint célanyaggal. A Belorusz T-72M2 tornyán látszik az extra borítás, és a láctalpat sem elefántfül védi. (a belinkelt képeken T-72M1 -et láttam)
Szamomra ez volt a majdnem biztos. A csehek korabban kaptak Hummweekat, ok is csak kolcsonbe, ottani hasznalatra. Egyebbkent szerintem ezeknek a gepeknek, ha tulelik az lesz a sorsuk, hogy szepen atadjak az afgan eroknek, mivel ez olcsobb, mint hazaszallitani. Nem tudom mit kell ezen fennakadni? Az amcsik koltseghatekonynak itelik, ha a felszerelesuk ki van hasznalva a helyszinen. Odaadjak a szoviknek, aztan lesz ami lesz. Ezzel kvazi mindenki jol jar, valojaban senki sem, dehat el sem kellett volna kezdeni a haborut, de fontos a gazvezetek.
Közben gyűlik a célanyag. A jövő heti lövészetre T-55-ösöket, BTR-eket, egy PSZH-t is ki fognak tenni. A BI 08 bemutatójára a régebbi célok mellé még vagy két tucat "puha" célt is felvonultatnak.
Én is így tudom. Állítólag majdan szeretnék "eredeti" állapotban visszakapni a Humvee-kat. Pedig a kintiek tőlem is kértek és kaptak is "festési ötleteket"! :)