Teto keszites elott allunk. Tobb accsal is beszeltunk, egyik alulrol lamberiazza be a kilogo szarufakat a masik felulrol es meggyalulja a vegeit. Melyik a jobb megoldas?
nem, egyértelműen a patkánynak tudható be, mert szerintem (logikusan) a szigetelő fal valszeg az alap aljáig ér, de lehet hogy kicsit felette végződik (végül is minek védőfal majd egy méter mélyre). De gondolom a kátránypapír lefutott a szigetelés aljáig amíg a dög át nem rágta magát rajta. 10 centire volt a házba való bejáratától a szivárgás, ezért gondoltam erre. A felső védő-téglasor kiáll a talajból, és még felette végződik a kátránypapír ami persze tönkre is mehetett de nem hinném hogy ez lenne a gond. Jövőre tervezek egy méter széles gumilemezt letenni (felhajtva a ház széleire) kicsit ívesen, alján végigfutó drain-cső, és sóder rá (járda lesz), az megoldja az ilyen gondokat, de a szivárgás nagyon zavar.
A dög különben akkora földet átmozgatott (értsd: 8 vödör föld egy nap alatt!), azt hittem valami nagyobb állat, róka, miegymás... Megzabálta a macskák szárazkajáját, megette a kőzetgyapot szigetelés egy részét a kazánból kijövő, 2.5 m magasan a mennyezeten futó csőről (!), megevett egy almát, némi EPS-t, szúnyoghálót és másnap a mérget (száraz macskakaja közé keverve). Attól kampó.
De annyi ideje még volt, hogy az 1988-1990-es óboraim dugójából megzabáljon felülről egy darabot :(
Szerintem inkább koszolódjon a burkolat, mint elessen rajta bárki. Mondjuk az esztétika megér néha egy kis áldozatot, szóval lehet hogy mégis inkább a nem röcsköset választanám. Nehéz döntés.
Akkor végülis nincs ehhez köze a patkánynak, ha jól értem. Na nem is ez a lényeg. Nem lehetséges, hogy valahol a felszínen vagy annak közelében a víz befolyik a szigetelés és a falad közé? Aztán szépen lecsurog, a 3. sorban meg a faladon átszivárog. Víkend házunknál volt hasonló a szituáció. Igaz ott szemmel láthatóan nem volt jó a szigeteléstartó fal felső része, a járda megsüllyedt és megnyomta, a víz be tudott folyni, a fal meg vizesedett egy helyen.
Sajnos asol bontasz es jvitod a szigetlest. Ha nem onnan megy be a materia (elofordulhat hogy 40 cm falvastagsag eseten a falban is vezetodik jonehany cm ide oda) akkor nehezebb mert jo nagy darabon kell asni es bontani.
Sziasztok, kérdeznék egy érdekeset. 90-ben épült tömör tégla házam van, a garázs félig a földben van (a hátsó falból 20 centi látszik ki + rés-ablakok). a "pince" vagy garázs, ahogy nevezzük is tömör téglából van, tehát nem zsalukő vagy beton. 30 centi vastag a fal, kívül rajta kátránypapír szigetelés, ami a talaszint felett 10 centit végetér, és kívülről mégegy réteg tégla van (védőfal).
a garázs padlója egy részen nem beton hanem döngölt föld, nem volt pénz rá.
Namármost létezett tavaly egy r*hadék vándorpatkány (aki már nirvánában van mert nem bírta a mérget) aki simán leásott vagy másfél méter mélyre, át a sávalap alá, és a túloldalán a földből feljött.
Azóta van az, hogy a sávalap FELETT! a 3. téglasornál, a föld színe alatt szivárog be a víz nagyobb esőzésnél. De nem tudom hogyan sérülhetett meg a szigetelés mert ugye védő téglafal van előtte...
Mit tudok ilyenkor csinálni? A lyukat betömtem, és ismétlem nem a volt patkánylyuk helyén, hanem felette, sőt a sávalap feletti 3. téglasor között szivárog befelé a víz.
Mit tudok tenni, ez hogyan javítandó? a helyzetet súlyosbítja hogy a beszivárgás egy (szabálytalanul) félig a sávalap alá ! épített boltíves borospince mennyezetére szivárog... Szerencsére nem sok víz, nem fog beomlani, de akkor is javítandó, még a tél előtt...
Mi a teendő? Ha kívülről leások, látok egy védőfalat (gondolom). Belülről sávalap + téglafalat látok, amin átjön a víz?
Remélem tudok segíteni, aki most fog hozzá lakása felújításához és szüksége van faanyagra, OSB lapra, vagy hajópadlóra, lambériára.
Találtam egy webáruházat, ahonnan lehet rendelni is, de személyesn is lehet vásárolni. Gyakorlatilag külső és belső munkálatokhoz, sőt bútorokhoz is meg lehet találni a megfelelő faanyagot. Most bútorlap és lambéria akciót is láttam.
Viszont egy kérdésem lenne hozzátok, az erkélyre szeretnék járólapot fektetni, milyen típusút vegyek? Amit most a barkácsáruházakban láttam, az rücskös felületű, sajnos ebbe elég hamar megtelepszik a kosz.
Biztos valami olyasmire reagáltál, ami immár nincs is...., nem hinném, hogy nagy kár ért téged, vagy a virtuális világot...., különben is Sör nem volt benne..., akkor meg ugyebár.....
Na, mindenesetre szólok, pontosabbn megismétlem, amit már korábban beböfögtem valahová ebbe' a témába....
Akinek valami konkrét IRL személlyel, vagy céggel van valami gondja, az a baját nem virtuális bugyborékként (nickként) kiáltsa világgá, hanem a csalánt a sajátjával verje (saját IRL név, elérhetőség, stb.) - még Lyobb, ha ezt valahol másutt követi el. Másképp nem vitapartner! A franc fog itten bajlódni azzal, hogy ez most igaz, vagy sem, tényleg sértett, netán direkt hazudós konkurens, aki így akar valakit lejáratni... stb. stb. Én erre sok időt nem szánok (mer'hogy fölmelex a Söröm!!!!), hanem lazán bezúzom az egész Nagy Életművet.... - lusta vagyok és unom a panaszleveleket olvasgatni, a zIndex pedig aszonta, hogy nekik meg semmi kedvük pereskedni, mer' annyit a buli nem ér...
Há', ennyi. Továbbá mindenki igyon Söröt, mer' az nyugtat és egészséges is....
A ház nem salétromosodik már mert krom-nikel lemez belett rakva ami megállította a falak vízesedését. Most arra gondoltunk felrakjuk lábazatra az xps-t és körbe térkő járdát.
Cserélve lesznek a cseréplécek, meg pár kisebb gerenda. Tudnátok ajánlani valami anyagot, amiben meg tudnám fürdetni a fákat? Tavaly kaptam valami piros dobozos sárga port, abban csináltam, de most már nem árulják, csak valami 4 kilós port tudtak volna adni, amit igen kevés vízben kell feloldani (~10l), amiből nem igazán lehet fürdőt csinálni... Ja, persze az sem lenne baj, ha olcsó lenne... :)
A kiásás azt jelenti, hogy a föld felszine alá kell menni 15-20 cm -t :)) Abba még semilyen ház alapja nem repedt bele...sőt úgy kell kiásni, hogy egytáblányi max 2 táblányi (átlapolva) beleférjen...majd betemetni , mellette betaposni...
Az a legjobb ha a lábazat nem túl magas és a földbe van a lábazatra ragasztott lap egyrésze. Ha a lábazatra több anyag kell, akkor vágni kell a földbekerülő lapot...(harmad,fél vagy ahogy kijön...) Ha vágni kell a lapot akkor XPS ha nem akkor az expert is jó vagy lehet kombinálni ....egészlap alá vágott XPS...a földbe...
azt tudom hogy expert kell rá csak azt mondta nekünk vki hogy a mészkőalapnál nem szabad kiásni körbe a házat mert megrepedezhetnek a falak vagy megrogyhat az épület. Azt mondta egy kivitelező hogy csináljunk körbe betonjárdát és a fölött xps-t vagy Expertet lábazatra. Mi véleménye róla?
Tanácsot szeretnék kérni, hogy egy több mint százéves régi házat ujítottunk fel az alapja mészkő is meg tégla is és belűlről kész van. kivülről második évben került rá a 10cm-es hőszigetelés viszont a lábazatott csak jövő tavasszal tudjuk megoldani anyagi vonzata miatt. Szeretnénk a tanácsát kérni hogy mit lehet tenni ideglenessen hogy ne alakuljon ki hőhíd illetve penészedés. Mi arra gondoltunk hogy a lábazatra is tennénk ideglenessen nikecelt. Kérem tanácsukat.
Csak azt nem lehet tudni, hogy amikor benne van a STUCNi a kialakított lyukban és elkezdem belemaszatolni a trutyit akkor honnan tudom, hogy meddig van benn a trutyi a stucni és a fal rése közt. Jaaa! látom a stusni lyukán, hogy kijött a másik oldalon. Aha. Ami meg túlfolyik, azt a kémény alsó ablakán kiveszem jóóóó?
Namost én inkább késszen venném meg a habarcsot. Már használtam ilyen nevűt hogy UNIPUCC. ha ehez hozzákevernék gipszet az jó????
namost a kimérést azt hogyan csináljam? Mert a kémény alsó tisztítóablaka a pincében van. jó sokat mérjek mi????