Keresés

Részletes keresés

tamassy Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18966
Arany Pocak!
Szerintem nem lesz semmi baj, ha ennyire jól viseli ezt az egészet.
Nagy szerencsétek van, hogy még fiatal nyuszika Pocak, idősebbnél bizonyára sokkal nehezebben regenerálódna a törés.

Hoztam Nektek egy kép linkjét, ami teljesen idevág....
http://forum.sanomabp.hu/forumkep/2/10999/417/12490420/1.jpg

Javaslat: Ha Picur és Pocak otthon van, vegyétek le a ketrec tetejéről a laminált bútorlapokat. Arra úgyis csak a nyuszik kint léte alatt van szükség.(Sejtem úgyis ezt teszitek...)
Egyébként a csirkeháló teljes megoldást jelent majd, ebben biztos vagyok.

Visszagondolva Böbe kicsi korára, mi hihetetlen szerencsések voltunk, hogy soha nem történt baj. Böbinek ugyanis kb. 2 évig kizárólag felül nyitós ketrece volt, ott közlekedett ki-be naponta több tucatszor is akár.. bármikor előfordulhatott volna nálunk is hasonló baleset.
Előzmény: Thomas & Mónika (18964)
nellimami Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18965

Szegény kicsi baba!! Drukkolok, hogy szépen helyrejöjjön, és elviselje addig is, hogy nem tud ugrálni!

Borzasztóan, de egyben viccesen is néz ki. Ez tipikusan az az eset, amikor nem tudja az ember, hogy sírjon vagy nevessen. :)

Crazyworld

(anyám nickje, nem szabad kijelentkeznem, mert elfelejtette a jelszavát... :P)

Előzmény: Thomas & Mónika (18964)
Thomas & Mónika Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18964
Egy pár kép a betegszobából:
Thomas & Mónika Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18963
Sziazstok!

Köszi az aggódást. Eddig rendben van minden. Ami számomra meglepő volt, hogy Pocak a körző mozgásával elmegy a wc-hez és ott végzi el a dolgát. Utána meg vissza biceg a másik sarokba ahol utána fekszik. Van rendesen kajálás meg ivás. Itatni kell fecskendővel is. Fájdalma biztos van mert csak ül és néz. A gipszes lába olyan fehér mint még soha, mert 10 percenként ujramossa. A gipszet nem piszkálja. Hétfőn visszaviszem reggel a dokihoz hogy nézze meg ez a dagadás még elfogadható e.

Viszont délelött majdnem megint baj történt, mert most meg az eddig balettáncosként nyilvántartott Picur is felugrott a ketrece tetejére. Leugrás az viszont nagyon rosszul sikerült. Láttam hogy beakadt a lába és esett egy nagyot. Olyan szinten megrémült, hogy eszeveszett módon elmenekült a konyhába. Baja nem lett mert ugy futott, hogy nem is tudtam szinte követni. Egyből barkácsolásba kezdtünk. Most pocaknak és Picúrnak is van a ketrece tetején egy asztallap és egy pár bútorlap. Viszont nem tudom hogy igy Picúr mennyi levegőt kap, mert a ketrecet neki kellett tólni a falnak mivel uj módi szerint a ketrec mögötti világ nagyon érdekes számára. De esze nem sok van, mert 10 perc múlva meg a bunkerré átépített ketrece tetején volt már megint. Lehet akkor jön majd a csirkeháló vagy valami hasonló amit rá fogok szerelni a keti tetejére.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18962
képet képet képet!!!!! Üdv.Bár én nem vagyok tulaj,csak pesztonka,kajafelelős,névadó,gyógyszerfelelős,pótgazdi,dokitaxi,kényeztetőbrigád,aki képes a zöldségesnél elkunyerálni a "szemétnek" tartott zöldségzöldeket,karfiolleveleket....:-)))
Előzmény: asztékezüst (18958)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18961
Ha belegondolok,akkor nem is értem,hogy aki tervezte ezeket a ketreceket,az belegondolt -e,hogy a rácsszélesség nagyobb a nyúl lábánál,akkor balesetveszélyes az egész.Egy állatnak nem tudod megtiltani,hogy ne menjen a tetejére,főleg egy önfejű nyúlnak nem.Mikor bekövetkezik a baj,akkor veszi észre az ember ezeket a hiányosságokat.Pedig ez egy 110-es ketrec direkt törpenyúl számára.Most valószínüleg csirkeháló kerül majd mindkét ketrec tetejére.Még szerencse,hogy a gazdi otthon volt,amikor történt,mert szegény nyúl talán még elvérzett volna,vagy belehal a fájdalomba.Mesélte Moncsi,hogy marha nagyot visított a nyúl,mikor dajkálta amíg ránk várt,hogy menjünk a kórházba,akkor meg annyira bújt a nyakához,mint még soha.
Előzmény: zsofiag (18959)
zsofiag Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18960
üdv a csapatban. itt alaptulajdonság/- követelmény a nózimozgató-függőség :-)
Előzmény: asztékezüst (18958)
zsofiag Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18959

ez mind nagyon jó hír (kivéve a két nemalvós/ketrecnél alvós gazdit).

ez a körző hasonlat pedig fenomenális :-) nálunk azóta teljes ketrectetejénücsörgés-tilalom van

Előzmény: Törölt nick (18957)
asztékezüst Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18958
Sziasztok én is a nyuszi függők csapatába tartozom,hihetetlen sok szeretetet és örömet na meg persze humort biztosit egy ilyen kis nyuszu.Nekem oroszlánfejü logofülüm van.Vécébe végzi a dolgát de a wcben szeret ejtözni olyan mint a kuglóf a formában:)))))))))))))))
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18957
Annyit tudok,hogy jól van.Alig aludtam éjszaka,mert az eszem állandóan a nyuszkón járt.Lábacskája nem dagadt tovább,eszik,iszik,bogyózik rendesen,használja,amennyire tudja.Normális hőmérséklete van.A gazdi szerint olyan,mint egy kőrző,mert lerakja a gipszes lábát,ő meg megy körbe-körbe a gipsz körűl.Nem tudja mire venni,hogy nem megy az ugrálás.De az szuper jel,hogy az altatást/kábitást nagyon jól viselte,pedig nem gázzal altatták,hanem Ketamin injekcióval.Sógornőm a ketrec mellett aludt,Ő is végigizgulta az éjszakát.Egyedűl Pocakot nem mozgatja az állapota.Ő azt hiszi,hogy semmi baja nincs.Még mosakszik is.2 hétig kell a gipszet kibírnia,utána meglátjuk.
Előzmény: zsofiag (18956)
zsofiag Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18956

érdeklődnék, hogy van Pocak, illetve a lábacskája? Állapot, illetve kedélyállapot? maradt a gipsz?

tanide Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18955

Köszi az ötleteket, azért nem kerestem meg a klubot, mert ugy volt a tenyésztő vállalja amig elutazunk, számomra is meglepetés volt pár napja, hogy mégse. Az utazással az a gáz, hogy a fennmaradó itthon töltött egy hétre nagyon be vagyok táblázva hivatalos ügyek intézésével illetve munkával, igy nem fér bele egy egész napos egyébb elfoglaltság...(vonatozás)

Nem a pénzel van gond hanem az idővel, ha valaki átveszi tőlem itt pesten( hordozó van) akkor szívesen kifizetem a jegyköltséget, de sajnos én most ezt nem tudom megoldani másképp.

Írtam a törpenyúl klub vezetőjének, hogy mi a helyzet a többit a sorsa bizom:)

Előzmény: cavecat (18953)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18954
A szívemből beszélsz.Én személy szerint már utaznék is az állatommal,mert tudom,hogy nagyon jó helyre kerül,szeretni fogják nagyon.Nekem annak idején a labradort Debrecenből hozták el Fehérvárra hajnalban,utána meg vitték Zsámbékra.Az eredeti gazdi utána azonnal haza is ment,vissza Debrecenbe,mert délután már dolgoznia kellett.
Előzmény: cavecat (18953)
cavecat Creative Commons License 2008.09.07 0 0 18953

remélem, nem bántódsz meg, mert nem ez a célom, szeretném ha megoldódna a nyuszi elhelyezése, így a következő észrevételeim lennének:

1. azért reagálhattál volna tamassy felajánlására valamit, pl h "köszi, de túl messze laksz", ez mások segítségnyújtási hajlamát erősen előremozdítja ;)

2. a vonatköltség Budapestról Szombathelyre (220 km) gyorsvonaton másodosztályon 3230 ft (kb 3 óra 41 perc menetidő). Kevesebb mint egy havi diákbérlet. Szerintem ez bele kellene férjen.

és 3. annak idején, áprilisban javasolták, h vedd fel a kapcsolatot a Törpenyúl Klubbal, menj el egy klubtalira, ott biztosan találsz valakit, aki vállalja. Persze, így totál ismeretlenül kevésbé valószínű, de még mindig érdemes lenne őket megkeresni, mert sztem lesz ott valaki, aki elvállalja!!!

Előzmény: tanide (18950)
zsofiag Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18952
hát kár.... :-( az rossz lenne. bocs, azt hittem nem vetted észre az ajánlkozást
Előzmény: tanide (18950)
boka01 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18951
szia, mi járunk Gráféknál, az idősebb kezelte a nyulat, előtte telefonon érdeklődtünk, szerencsére nem túl súlyos ügyben voltunk (féreghajtás), erre adott gyógyszert, ami megoldotta a dolgot, megnézte a nyúl általános állapotát, levágta a karmát, tanácsokat adott, türelmes volt, hozzáértőnek tűnt, mi elég kezdők voltunk/vagyunk a nyuszival, vizsgálat közben az elszabadult nyuszi a barátnőm hátára menekült, nekünk szimpatikusnak tűnt, ha a gazdagréti dokihoz mész írd le lécci a tapasztalataidat
Előzmény: zsofiag (18933)
tanide Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18950

Aha, csak ő 220 km-re van, és nem tudom megoldani, hogy leszállitsam oda...:(

Ugyhogy remélem sikerül addig valakit találni különben be kell adjam valami állatkereskedésbe...már ha beveszik ....

Előzmény: zsofiag (18948)
zsofiag Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18949

ha belegondolok, hogy egy begipszelt lábú nyúl!!!!!!! 

babusgassátok, bár látom, abban nincs hiány :-). szerintem a dabadás le fog menni (ha ember töri a lábát uez van), úgyhogy inkább ne vágjátok le korán, mert még a végén elmozdul.

Előzmény: Thomas & Mónika (18946)
zsofiag Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18948
nem tudom, láttad-e hogy tamassy válalkozna rá...
Előzmény: tanide (18947)
tanide Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18947

S.O.S.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fiuk/lányok, segítsen aki tud! Nagy problémám van! Szeptember 15.én elutazom külföldre és csak december 23.án jövök vissza. Van egy lány nyuszim aki most 10 hónapos, és eddig ugy volt a tenyésztő akitől vettem befogadja amig kinnt leszek.Szóval ma kiderült, hogy nem tudja, mert nincs helye....

Kérdés: Lenne é valaki aki befogadja és pesztrálja amig kinnt leszek, mert nekem senki ismerősöm akire rá tudnám bizni. A felmerülő költségeket természetesen én állom. Nehezíti a dolgot továbbá az is hogy nálam itthon ő egész nap szabadon van( nagyon jó nyuszi eddig még soha nem tett tönkre semmit) és ebből kifolyólag nincs is csak egy nagyon kicsi ketrece, amit igazából csak wc-nek használ. Mi Budapesten lakunk.

Szóval légyszíves irjon aki tud valamit segíteni nekem ebben!

Akár ide, vagy az edina.teply@gmail.com-ra...

Előre is köszi!

Thomas & Mónika Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18946
Sziasztok!

Köszi az együtérzést. Sajnos Pocak nem nagyon érti hogy mit keres a lába előre kinyújtva. Szerinte itt az idő az ujabb ugrálásra és valami miatt nem megy. Picur ketrecét behoztam a nagyszobába a Pocaké mellől, nehogy bezvaraja vagy más inger érje. Most egy kicsit be van dagadva a lába. Nem duplája, hanem kb 1.5szeresre. Most filozófálunk hogy mi legyen. Vágtunk egy kicsit a gipszen a bokájánál, hátha az a szoros ott neki. Nem hideg a vége, hanem normál hőmérsékletü. Moncsi most azon gondolkodik, hogy levágja az egészet ha jobban dagad. Pisi kaki van rendesen, csak nagy hozzá a megilletődés.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18945
Ez a szőrnyű,hogy állandóan a ketrec tetején flangálnak,holott ott az egész lakás ugrálásra.Letakarni meg nem lehet ,mert akkor hőgutát kapnak.Tehát most filózunk,hogy mit lehet a tetejére rakni,hogy le csússzon be a lábuk a rácsok közé.Talács csírkeháló?Mivel egy önfejű nyúlnak nem lehet megmagyarázni,hogy nem jó neki,hogy a tetején mászkál.
Előzmény: zsofiag (18944)
zsofiag Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18944

kitartást nektek, ez borzalmasan hangzik. szegény Nyulam nem értette, mi bajom van, ugyanis előadtam elég hevesen az egészet, mivel nálunk is a ketrec tetejére ugrás az egyik fő attrakció - még így hatévesen is. és ilyenkor ha csak elmegyek mellette, mindig leveszem (nem örül), mondván, ha beakad a lábad lefelé, akkor mi lesz. hát tessék, mégse alaptalan parázás ez!!

tamássy hogy te milyen nagyon-nagyon rendes vagy ezzel a nyúlpesztrálással, és ráadásul pont mostanság, mikor böbe miatt milyen nehéz lehet. le a kalappal :-))

Előzmény: Törölt nick (18943)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18943
Szegény sógornőm első kérdése is az volt,hogy el kell-e altatni.Erre mondta a doki,hogy azért ennyire nem durva a helyzet.Kis lábát kell figyelni,ami kilóg a gipszből,nehogy dagadjon,vagy hideg legyen.Bár kapott haza fájdalomcsillapító injekciót,de azt mondta,hogy csak a végső esetben,mert jobb az neki,ha fáj egy kicsit,mert akkor legalább nem akar ugrálni.Nekünk az sem számít,hogy sántítani fog,csak megmaradjon.Mondtam nekik,hogy adják rá a hámot pórázzal,hogy relatív kicsi helyen tudjon csak mozogni.Szőrnyen nézett ki műtét után.Pici lába kifeszítve,a bundája meg lucskos volt,mivel a sógórnőm telesírta szegényt,a fülei meg csak lógtak.De a nózija mozgott,meg pislogott.Állítólag már volt a budijában pisilni.Hétfőn megkérdezzük az egyik itteni állatorvost,aki csontműtétekre specializálódott,ráadásúl nyulas doki (Latkovics Gyöngyi),hogy mit javasol.Szerencsére jó barátunk,annak idején ő mentette meg a macsekomat is.
Ilyenkor jön rá az ember,hogy ezek a pici állatok milyen védtelenek,törékenyek.
Előzmény: tamassy (18942)
tamassy Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18942

:(((((((((((

Ezt még olvasni is roszz, nem hogy végigcsinálni!!!!

Én nagyon szurkolok, hogy minden rendbejöjjön Pocakkal!!!!

Egyébként az a véleményem, hogy a nyuszik sokkal többet kibírnak, mint azt mi gondoljuk....

Én-konkrétan-tudok olyan nyusziról, akinek (egy törés miatt a kötés alatt  elhalt) mellső lábát amputálni kellett. Felgyógyulét, és azóta 3 lábon él teljes életet.

Másik nyuszinak a hátsó lába törött-igaz nem nyílt töréssel-és ő is szépen meggyógyult a bajából

Tehát tessék kizárólag pozitívan hozzáállni a dologhoz!
Sok türelem kell most Pocakhoz, ez boiztos, mert meg kell valahogyan szoknia a gipszet,és azt is, hogy a léba ki van feszítve (Sejtem előre rögzítették-kinyújtva. :((()Kell még hozzá soksok szeretet, (ezt tudom, hogy kap!!!) és én biztos vagyok benne, hogy Pocakkal mindne rendben lesz!!!!!

Előzmény: Törölt nick (18941)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18941
Hello mindenkinek! Nagyon nagy baj van tesóméknál.Pocak egy jó irányzott ugrás után ( ketrec tetejéről lefele) szilánkosra törte a hátsó lábát,ráadásúl nyílt törése van.Valószínüleg beakadt a rácsba.Azonnal rohantunk a kórházba,ami a munkahelyemen van,de sajnos ott éppen sűrgösségi műtét volt,ezért felhívtam a Steigerwald dokit a városban,aki elvileg már zárva volt,és képzeljétek mondta,hogy siessünk,nyitvatartja a rendelőt nekünk.Megnézték,mondták,hogy nagy a baj.Bealtatták,kipucolták a sebet,eltávolították a szilánkokat,összevarták az izmokat,a végén meg kapott egy csini műanyag gipszet.A combcsontja van begipszelve a sarkáig.
Ezt kell minél tovább tűrnie,kapott infúziót,antibiotikumot ,meg fájdalomcsillapítót 2 külön fecskendőben hazavitelre,meg bio-lapist egy marokkal.Reméljük túléli.Szegény még törött lábbal is futkosni akart.Egyetlen öröm,hogy az egész mizéria csak 6000 Ft volt mindennel együtt.,az állam leesett,amikor meghallottam.Minimum 20-30 ezerre számítottam ,mivel elég hosszú műtét volt.Remélem minden rendbejön,mert szegények szerintem még egy nyúl elvesztését nem bírják ki.
tamassy Creative Commons License 2008.09.06 0 0 18940
Tudom, hogy én nagyon messze vagyok (Szombathely), de ha meg tudod oldani, én bevállalom. Még nagyobb ketrecem is van neki-éjjelre-mert ugye Böbe babám ma egy hete óta nincsen. :(
Előzmény: tanide (18939)
tanide Creative Commons License 2008.09.05 0 0 18939

S.O.S.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fiuk/lányok, segítsen aki tud! Nagy problémám van! Szeptember 15.én elutazom külföldre és csak december 23.án jövök vissza. Van egy lány nyuszim aki most 10 hónapos, és eddig ugy volt a tenyésztő akitől vettem befogadja amig kinnt leszek.Szóval ma kiderült, hogy nem tudja, mert nincs helye....

Kérdés: Lenne é valaki aki befogadja és pesztrálja amig kinnt leszek, mert nekem senki ismerősöm akire rá tudnám bizni. A felmerülő költségeket természetesen én állom. Nehezíti a dolgot továbbá az is hogy nálam itthon ő egész nap szabadon van( nagyon jó nyuszi eddig még soha nem tett tönkre semmit) és ebből kifolyólag nincs is csak egy nagyon kicsi ketrece, amit igazából csak wc-nek használ.

Szóval légyszíves irjon aki tud valamit segíteni nekem ebben!

Akár ide, vagy az edina.teply@gmail.com-ra...

Előre is köszi!

zsofiag Creative Commons License 2008.09.05 0 0 18938

köszönöm, igazán részletes és jó ajánlás :-) főleg mert mindig nehezen szánom rá, hogy vigyem (kivéve, ha bármi tünetet felfedezek, akkor be a dobozba, és rohanás) mert annyira utálja

vargáék krómasztalán olyan hangja van, mikor dühében dobog, mintha harangoznának csillaghegyen :-)

egyébként most is itt ül a fórum tárgya mellettem, nem érti, hogy két kéz kell a gépeléshez, így nem maradt mivel vatorászni a bundáját

Előzmény: tamassy (18934)
nincsennevem Creative Commons License 2008.09.05 0 0 18937
hát kb fél éves.
akkor lehet h ez a baj?
mert végülis akármennyire elmúlt minden kamaszkori hülyeség, azárt még most is ugyanúgy rohangál, mint kiskorában (bár már nem nagyon menekül a semmi elől, de még az is előfordul :P)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!