Találtam a neten egy képet, ami megközelítőleg hasonlít, de szerencsére nálam még nem ilyen drasztikus a helyzet....még. :) A nitrogén+foszforral mit tudok kezdeni?
az algasodasra van megoldas. turelem+szures+rendszeres vizcsere+eleg noveny. novenyt a nagy hejobol tudsz szerezni ott az egyetemvarossal szembeni szakaszan. bekaszolo, sokfele hinar, 3..4 fele gyekeny es uszo vizimoha is van dogivel. Valamikor szeptember vegen fogom a szuromet takaritani ha godolod adok egy kis trutyit a tavadba, hogy be legyen oltva.
az apadas termesztes amikor meleg van, es fuj a szel akar 10cm/het is megesik. uj tonal ahogy tomrodik a talaj elofordulhat de ha nem szunik meg par het alatt akkor ott valami nem stimmel. az 1cm/nap eleg sok.
en nem raknek terkovet a toba,mert ki tudja mivel szinezik. altalaban valami femoxiddal azt pedig kerulni kell.
Kedves Tavasok! Biztos nagyobb szakértelemmel vagytok az algák felé, mint én. :) Szóval adott egy 2 hónapos tó, aminek első időben volt egy szokásos algavirágzása, aztán teljesen letisztult, majd most, kb. 2 hete előszeretettel növekszik valamelyik fajta alga, amit sajnos nem tudtam beazonosítani. :( Zöldes-barnás csomókat képez a tó alján, köveken, mindenhol. Reggel, mikor melegszik az idő(vagy a halak reggelit keresnek és feltúrják) akkor nagyobb csomókban feljön a víz tetejére és ott úszkál. Ha nem halászom ki, akkor szépen liftezni kezd, mert (gondolom, hogy éjjel) visszasüllyed, aztán másnap ismét fel... A nagy probléma az, hogy egyre többen vannak. Eddig elég tiszta volt a víz, de mostanság már opálosnak mondanám. Növény van szerintem elegendő mennyiségben, a tó félárnyékos, csobogó miatt a víz is mozog, szűrő viszont nincs. Felismeri valaki a jelenséget? Esetleg gyógymód? Köszi!!!!
Gumicsizma, merítőháló, szivattyú, tótakarítás! Na ez volt ma! szétválogattam 2-300 koit, meg ugyanennyi aranyhal subunki egyedet. A kis koik közül is merítettem fotózni:
Hali Mumus! Végre látok valakit akinek gagyibb füve van mint az enyém!Na persze ez csak vicc volt(?).Szép a tavad,látszik hogy sok izzadság tartozik hozzá. A véleményem: Az első képen látható fólia áthajtás olyan mint egy zsákocska.Azt bizony ki kell javítani.Szerintem az első ültetőpadkát érdemes lenne feltölteni 3-6-os kaviccsal.Megvédené a fóliát a nap sugárzásától,és a növények gyökereinek is jó kapaszkodót adna.
Szia Mumus!Szép kis tó fog kerekedni belőlle,csak növényt tegyél még bele rengeteget,meg hínárt,hogy a tápanyag ne a algának jusson!Szerintem a térkőtől semmi baja nem lesz a vízednek.Egyébként minek a tavirózsádnak magasítás,olyan mély a víz???Egy kérdésem lenne,Miskolc környékén van vmi halas,tavas hely amit érdemes megnézni?
Mert ha valahol itt a közelemben akkor sűrgősen gyere 1-2 marék salátáért és játcintért hogy takarjon egy kicsit a vizedből és mindjárt nem fog annyira algásodni :)