Keresés

Részletes keresés

mammamija Creative Commons License 2008.09.05 0 0 23771
őe! :)) Tényleg, nem tudom mocival el merne indulni valaki????

Zia62! Köszi!! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat:)))
Előzmény: őrült elmebeteg (23760)
mammamija Creative Commons License 2008.09.05 0 0 23770
Szeptemberben indulnak:

1) cseppke01: szeptember 05- Rózsák völgye-Rila-Szozopol
2) Ada85: szeptember 06-13-igHotel Gladiola Aranyhomok
3) kamikz: szeptember 06- Szozopol apartman
4) mazsi mogyi: szeptember 07-14
5) kollagén: szeptember 07- Hotel Glarus Beach Napospart
6) borso1983: szeptember 07- Hotal Azurro
7) carinik: szeptember 07- Plavas Panzió Szozopol

8) Szandics: szeptember 08- Hotel Perla Napospart
9) motoregerek: szeptember 08- Hotel Glarus Beach Napospart
10) klari 50: szeptemter 14-től Aranyhomok
Előzmény: mammamija (23685)
grisin100 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23769
Mi is pontosan így jártunk
Előzmény: dodefan (23692)
passager Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23768
Ez a téma engem is érdekelne, jövőre tervezek egy olyan utat, ha nem megy addig csődbe a Sky Europe, hogy repülővel Burgaszba, ott egy hetet a környéken eltölteni, onnan lejutni valahogy Isztambulba, néhány napos városnézés, és Isztambulból szintén repülővel haza, vagyis nem egy kiránduló járat lenne jó ahol oda-vissza utat kell fizetni, hanem valami menetrend szerinti, akár hajó, akár busz. Ha valaki tudna segíteni, előre is köszönöm. Szerintem gabi-gabi is erre kíváncsi.
Előzmény: gabi-gabi (23752)
Szandics Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23767
Meg tudná vki mondani,h a Hotel Perla szobáiban van e hajszárító?
dodefan Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23766

Ez a Napospart-Isztambul járat minden nap megy. Legalábbis szezonban. Mi utazási irodával mentünk, szerintem ez nem menetrend szerinti járat, hanem turistáknak szervezett (hiszen mindenféle programmal egybekötött).

Szófiától szerintem messzebb van, hiszen onnan még kb 500 km a tengerpart...

Szozopoltól pedig kb 350 km Isztambul.

Dóri

Előzmény: gabi-gabi (23765)
gabi-gabi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23765

Kedves Dóri!

Köszönöm a részletes információt. Ezek szerint Burgasz, vagy Napospart- Isztambul ugyanolyan messze ven egymástól, mint Szófia- Isztambul? Ez érdekes.

Egyébként Isztambulból mennék délre Pamukkale, Hierapolis, Ephesos, Alanya, Konya,Göreme stb., ha belefér az időbe, akkor Szíria. Ez utóbbi volt az eredeti cél, csak nem biztos, h időben kivitelezhető.:(

Ugye menetrendszerinti járattal utaztatok? mert írtad, h zsúfolt volt a busz. Köszi a segítséget.

Üdv: Gabi

Előzmény: dodefan (23756)
dodefan Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23764

Szozopoli szálláshoz tudok adni tel.számot.

Ha érdekel, ide írj: dodefan@freemail.hu

Előzmény: kamikz (23757)
Zia62 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23763

Sziasztok!

Tegnap érkeztünk meg Napospartról.Repülővel utaztunk,nagyon kellemes volt az út,késés sehol.Jól éreztük magunkat,jókat kajáltunk,napoztunk,fürdésre nagyon koszos volt a tenger,végig sárga jelzés.Mi is voltunk Istambulban busszal,és itt köszönöm Kertészboynak a leírását, mellyel sokat segített,ugyanis a helyi képviselők mindenkit lebeszéltek.Én őutána találtam meg Meggit egy helyi ut.irodában,rendkívül kedves volt.A fáradsággal kapcsolatban,valamit -valamiért, török vendéglőben ebédeltünk,müezzin hangja a háttérben,tök hangulatos volt.Mi nem kértünk előre kaját.Kétszer voltunk Nessebárban,nem lehet betelni vele,egy ékszerdoboz.Tényleg sok a bazáros,de ezek tartják életben.(San Marinóban ua. a helyzet.)Beültünk ott is egy étterembe,ahol jót vacsiztunk,tényleg nagyon jó vörösborral lekísértük.A kiszolgálás elsőosztályú volt,és mindenki kedves.Sokan panaszkodtak,hogy milyen mogorvák bolgárok,semmi mosoly.Mindezt egyáltalán nem tapasztaltuk.

Megköszönöm mindenkinek a segítséget,80-ban voltam Bulgáriában,teljesen más volt minden.Mammamija gratulálok a fórumhoz,és további sok sikert kívánok neked.

Üdv Mindenkinek

Szandics Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23762
Oké!Köszi!
Előzmény: mammamija (23759)
kamikz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23761
azzal miert nem lehetne? dugoban pedig jobban lehet haladni. hogy a csomagokkal mi van, az egy mas kerdes. lenyeg hogy legyen egy bankkartya a farzsebben. a tobbi egyszeru.
Előzmény: őrült elmebeteg (23760)
őrült elmebeteg Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23760
motorral? :-)
Előzmény: mammamija (23759)
mammamija Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23759
Hali:)
motoregerek utazik 8.-án, de nem tudom mivel...
Előzmény: Szandics (23758)
Szandics Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23758
Szeptember 8-án Neckermann-nal ki utazik Napospartra? Visszafelé úton változott a menetrend.... Hosszabb lesz a nyaralás!:)
kamikz Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23757
most mar szinte bizonyos hogy minket is hozza lehet vagni a szines listahoz.
Szombat reggel indulunk Aradrol, Szeben, Transzfogarasi ut, Curtea de Arges egeszen le Ruse-ig. Itt valahol megalszunk, aztan masnap irany Szozopol. Vissza pedig 1 het mulva, utba ejtve Veliko Tarnovot.

Szallas foglalva nincs, de remelem vasarnap delutan talalni fogunk valamit 2 felnott es 1 11 honapos pici reszere. Inkabb apartman erdekelne majd meglassuk mi lesz belole.

Ha addig valakinek hasznalhato otlete van, esetleg talalkozni kivan, szoljon ram!
dodefan Creative Commons License 2008.09.04 0 0 23756

Szia Gabi-Gabi!

Mi Szozopolban nyaraltunk és busszal mentünk Isztambulba. A busz Napospartról indult. Burgas útba esik, gondolom, onnan is szerveznek utakat. Az utazási irodában azt mondták, indul hajó is, de az is ugyanúgy éjszaka megy, mint a busz, tehát sokat nem látni az útból és kb 2x annyiba kerül. A buszos út ára 118 leva volt fejenként, ami tartalmazta az utat, egy reggelit érkezéskor, egy ebédet, a városnézést busszal (Hippodrom, Kék mecset, Boszporusz, délután szabad program, be lehet fizetni Boszporuszos hajóútra 25 EUR). A vízum további 20 EUR.

Rettenetesen fárasztó volt, a busz tömve volt, s mivel mi szálltunk fel utoljára, megkaptuk a legrosszabb helyeket, ahol alig fért el a lábunk. :( Másnap meg kialvatlanul egész nap bolyongás a 40 fokban...

Persze, Isztambul megér egy misét, de kipihenve valszeg jobban élveztem volna.

Az út kb 8 óra busszal, de ebből kb 2 óra szórakozás a határon, sorbanállás a vízumért, egyebek. Hazafelé kicsit kevesebb idő, a határon csak 1 óra :)

Remélem, segítettem!

Üdv Dóri

Cseppke01 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23755
 Köszönöm a tanácsot, fényképek formájában vezetek "naplót" Nagyon szeretem visszanézegetni :-))
Előzmény: mammamija (23724)
nellly Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23754
Drága Mamma! Isten éltessen bennünket sokáig! Csak dumálunk itt ezt-azt, néha jót, néha felesleges dolgokat, de hát azért vagyunk!!!! DDDDD
Előzmény: mammamija (23732)
nellly Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23753
Ha a 11632-es hsz-re kattintassz, akkor ott olvashatsz isztambuli kirándulásokról beszámolót.
gabi-gabi Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23752

Sziasztok!

Rendelkeztek valami információval arról, hogyan jutoke le Burgaszból Isztambulba? Messze van a reptér a hajóállomástól/ autóbusz pu-tól? Mennyibe kerül egy jegy onnan Iszatambulba? Mennyi ideig tart az út hajóval6 busszal?

Segííííííííííííííítsetek! Köszi

stevie wonder Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23751

Navigálni csak műholddal lehet. Te nem az AGPS vagy EGPS nevű izére gondolsz? Az azonban csak kisegítő a navigáláshoz.

Persze hogy csak muholddal lehet navigalni :-)

De par eve a mobilszolgaltatok megprobaltak egy megoldast:

http://www.hirado.hu/nyomtatas.php?id=44657

Ennek az a lenyege, hogy van egy GPRS-kepes telefonod, van GPS-vevod, de nincs terkeped, mert a szukseges terkepreszletet GPRS adatcsomag formajaban tolti le a telefon a szolgaltatotol (a GPS-vevo altal szolgaltatott koordinatakat ugyanigy, GPRS-csomagban kuldi el a kozpontba).

Ha otthonosan mozogsz a navigacio teruleten, nagyon jol tudod, hogy a GPS-rendszernek nincs "karbantartasa". Ha topiktarsunk megis olyan smst-t kapott, hogy a szolgaltatas karbantartas miatt atmenetileg nem elerheto, az szamomra arra utal, hogy ezt a fent emlitett szolgaltatast hasznalta.

Megjegyzem: a magyar ember ezeket a szoftvereket ingyenesen szokta letölteni torrentről...

Megjegyzem, hogy az iGO egy nemzetiu kincs, egy hungarikum. Magyar fejlesztok Magyarorszagon talaltak ki. A Tokaji es a teliszalami utan szerintem ma ez a legelterjedtebb magyar termek a vilagon, es kulon orom, hogy egy igazi high-tech teruleten vagyunk ennyire jok.

http://www.navngo.com/pages/global/hun/Company

Aki -- az egyebkent egyaltalan nem draga -- szoftver feltort valtozatat hasznalja, az gonosz, nemzetunket a sir szelere taszito, hazafiatlan csunyabacsi.

Előzmény: Bor Alurin (23750)
Bor Alurin Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23750

"Ja, az mas, ti a szolgaltatotol kapott adatcsomagokkal navigaltok."

Nem értem. Navigálni csak műholddal lehet. Te nem az AGPS vagy EGPS nevű izére gondolsz? Az azonban csak kisegítő a navigáláshoz. Nokia és Motorola telefonokra találták ki, ha jól tudom. Nekem is van a Nokia N95-ös telefonomon ilyen, de csak akkor használom, ha gyalog vagyok és nincs más megoldás. A Nokia navigációs szolgáltatása egyébként a legrosszabb a világon, mindenkit lebeszélek róla. Olcsó persze (egy évre 100 euró alatt van), de szinte semmire se jó. A térképek olyanok, mintha a XVIII. században rajzolták volna őket léghajóról, szemmel saccolással. A Nokia a telefonokhoz ért, abban elsők, de a navigációban valahol az utolsó hely körül vannak.

Valódi navigálásra nem telefont kell használni, hanem külön navigációs készüléket (ma már 200 euróért is kapható ilyen, az alsóbb kategóriából, de ez is fényévekkel jobb, mint a telefonos navigáció, 500 eurért meg szuper készülék vehető).

A TomTom vagy az iGO ajánlható, ezeknek van valódi, használható térképük. Nekem van mind a kettő két külön készüléken, az egyik készüléket egy tombolán nyertem (az utcán tavaly megállított egy emberke Budaörsön, hogy válaszoljak pár hülye kérdésre, s részt is veszek ezzel egy tombolán, majd 1 hónap múlva szóltak, hogy fáradjak el átvenni a nyereményemet, mivel én nyertem a fődíjat!), ezen rajta van az eredeti kelet-európai térkép, a másikhoz meg megvettem egész Európát és a Közel-Keletet. Megjegyzem: a magyar ember ezeket a szoftvereket ingyenesen szokta letölteni torrentről...

Én navigálást csak akkor használok egyébként ha valahová először megyek, aztán úgyis megjegyzem az utat. Most amikor voltam busszal a tengernél az egyik készülék nálam volt, s unalmamban figyeltem az utat rajta, míg aztán le nem merült űgy háromnegyed úton.

Előzmény: stevie wonder (23745)
Bebyke27 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23749

nem tudom az anyagi dolgokat a számlával kapcsolatban, szerintem sok lesz a barátaink akikkel mentünk ezt ők intézték.

Egyébként rengeteget telefonáltak a saját telcsijükről is.

/Örülök, hogy azért egy picit meggyőztelek......./

Előzmény: stevie wonder (23745)
Bor Alurin Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23748
Maradok inkognitó, bocs. Eleve nem találkozom magyarokkal Bulgáriában sosem, s nem megyek semmilyen összejövetelre. Csak vallási összejövetelekre szoktam menni, de ott ritka a magyar.
Előzmény: stevie wonder (23746)
stevie wonder Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23747

Bár van valami, ami még az esküvőnél is hangosabb esemény Bulgáriában: ez az "abiturent" ünneplés (magyarul: érettségizettek ünneplése), ilyenkor az érettségizett fiatalok dudáló kocsikban járják a várost, a szülők meg hatalmas pénzeket adnak ki ruhákra, vacsorákra, bulikra, ajéndékokra.

Ja ja. Valahogy igy:

http://www.youtube.com/watch?v=IKVQ7LAfpOY&feature=related

Előzmény: Bor Alurin (23739)
stevie wonder Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23746

De többet nem mondok, (...) s a végén behatárolható lesz, hogy kik vagyunk.

Epp akartam mondani, hogy a jovo heten igyunk meg egy Kamenitzat valahol, mert a vasarnapi geppel megyek ki en is. De akkor persze nagyon behatarolodnal :-)

Előzmény: Bor Alurin (23739)
stevie wonder Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23745

Figyu éjjel fél 1-kor jött üzenet a telcsinkre, hogy karbantartják

a renszert ha hiszed, ha nem és ez igy is volt reggel 4-ig.

Ja, az mas, ti a szolgaltatotol kapott adatcsomagokkal navigaltok. Telefonszamlat kaptatok azota? Mennyi lett a GPRS-roaming?

Előzmény: Bebyke27 (23733)
mammamija Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23744
:)))
Előzmény: őrült elmebeteg (23743)
őrült elmebeteg Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23743
mammamija Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23742
:))) Köszi a minden kíváncsiságomat kielégítő választ.:))
Előzmény: Bor Alurin (23741)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!