Keresés

Részletes keresés

zumiizgi Creative Commons License 2008.09.03 0 0 3301
pók
zumiizgi Creative Commons License 2008.09.03 0 0 3300
lehagytam a képet, remélem most sikerül...
Előzmény: zumiizgi (3299)
zumiizgi Creative Commons License 2008.09.03 0 0 3299

Sziasztok!

A neten nem találtam rá, hogy ő ki lehet. Tudtok segíteni?

A sarokban találtam. Nagyon szép, bár elég ijesztő.

Köszönöm szépen, előre is.

Jaurinum Creative Commons License 2008.09.02 0 0 3298

Nagyjából fél percre volt szüksége e karcsúságnak, hogy hasához szorítva cipelt, másfélszer akkora áldozatával rohanva 1. megközelítse a fészkét, 2. "kinyissa a kaput", 3. lelessen, rendben van-e minden, 4. letuszkolja az áldozatot, 5. kijőve ismét álcázza a bejáratot (kép), 6. távozzon újabb adag ivadékeleségért.

További képeken legyek, az utolsón lévő nem éppen kényelmes helyzetben. :)

Fajokat egyelőre nem írok, hátha valakinek tippelni van kedve.

Ormótlan Creative Commons License 2008.09.01 0 0 3297
Ha az megnyugtat, sokkal gyakoribb a szúnyog, méh, darázs csípése, mint a póké. Az elsőnél érthetően zsákmányállat vagyunk, a méhek köztünk élnek, a darazsak némelyike igen agresszív, míg egy átlag pók nem, és ha az, akkor is csak védekezik.
Előzmény: verat (3296)
verat Creative Commons License 2008.09.01 0 0 3296
Sose gondoltam volna, de képzeld el, reggelre elmúlt!!!! A szúnyogcsípései viszont egy hétnél is öregebbek, és betonkemények, lángvörösek. Csak azon aggódtam, hogy darázscsípésnél is az van tudtommal, hogy nem elsőre lesz probléma, hanem második-harmadik csípésnél. Szóval még nem nyugodtam meg. Bocsánat az offért!
Előzmény: Ormótlan (3293)
kdezsoe Creative Commons License 2008.09.01 0 0 3295

Ez pedig egy jó ismerős, a darázspók.

kdezsoe Creative Commons License 2008.09.01 0 0 3294

Erről a pókról tudtok valamit?

Nem is tudom, hogy tud közlekedni, ekkora előreálló tüskékkel...

Pedig tud. Szemem láttára vetette rá magát egy öt centire bóklászó légyre, a légy viszont gyorsabb volt.

Ormótlan Creative Commons License 2008.09.01 0 0 3293
Tényleg csak egyéni érzékenység lehet, az uramnak a bokáját szokták megmardosni régen a kertben, talajon lakó kis pókok, piros lett, bedagadt, viszketett, de két-három nap alatt elmúlt. A nagymamám allergiás volt a rovarcsípésekre, egy szúnyogtól is úgy bedagadt az arca, mintha hetek óta be lenne gyulladva a bölcsességfoga... Nekem nagyon hamar elmúlnak az ilyesmik, szinte nyom nélkül.
Attól nem kell tartanod, ha azonnal nem alakult ki komoly reakció (torokdagadás, légszomj), hogy utólag bármi baja lesz a fiadnak. Olyanról én nem hallottam, hogy anafilaxiás sokkot kapna valaki egy pókmarástól - méh, darázs esetében viszont nem ritka, mégis kevesebben félnek a méhektől, mint a pókoktól.
Előzmény: verat (3288)
Ormótlan Creative Commons License 2008.09.01 0 0 3292
Bocsánat, ezt nem Neked akartam írni, Urza...
Előzmény: Ormótlan (3291)
Ormótlan Creative Commons License 2008.09.01 0 0 3291
Tényleg csak egyéni érzékenység lehet, az uramnak a bokáját szokták megmardosni régen a kertben, talajon lakó kis pókok, piros lett, bedagadt, viszketett, de két-három nap alatt elmúlt. A nagymamám allergiás volt a rovarcsípésekre, egy szúnyogtól is úgy bedagadt az arca, mintha hetek óta be lenne gyulladva a bölcsességfoga... Nekem nagyon hamar elmúlnak az ilyesmik, szinte nyom nélkül.
Attól nem kell tartanod, ha azonnal nem alakult ki komoly reakció (torokdagadás, légszomj), hogy utólag bármi baja lesz a fiadnak. Olyanról én nem hallottam, hogy anafilaxiás sokkot kapna valaki egy pókmarástól - méh, darázs esetében viszont nem ritka, mégis kevesebben félnek a méhektől, mint a pókoktól.
Előzmény: Urza (3290)
Urza Creative Commons License 2008.09.01 0 0 3290
Oké, megérti, okos gyerkőc és amúgy is kedveli nagyon az állatokat. Nem az a fajta gyerek aki bántja őket. Csak ettől a helytől pár méterre van a csúszdája, hintája, homokózója, tehát gyakorlatilag az ő kis birodalma. Itt pedig játék közben véletlenül is összeakadhatott volna vele. Nyilván nem attól tartok, hogy ő akarja bántani a pókot, nem szokása.

Ezért kérdeztem mennyire gyakori, mert nyilván ha kis területen sok előfordulhat lakott területen, akkor kell valamit lépnem. Gondolom más is hasonlóan gondolkodna ha a gyermekéről van szó.

Azóta már körülnéztem alaposan, nem találtam többet.
Előzmény: Ormótlan (3282)
Led86 Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3289
Szerintem minden póknak van mérge, de ezek fajtól függően erősek. Ismerősöm mondta h őt már csípte meg keresztes pók (kicsit rovaros a gyerek nekem nem jutna eszembe venni egy olyan állatot, de aki a hálóból veszi ki az ne várjon sztem kevesebbet) ő úgy jellemezte h kicsit jobban fájt mint egy szimpla darázscsípés és nem sokkal jobban dagadt meg a kezese. Persze ez nem egyértelmű h ki mennyire érzékeny, mert pár hete én is ráléptem egy házi méhre és az egész lábfejem bedagadt hiába borogattam, pedig ennyire még soha nem dagadt meg előtte.
Ha nem javul a csípés akkor el kellene vinni orvoshoz.
Másik ismerősömnek (nem tudom hogyan csinálta) a homlokát csípte meg egy pók és elment dokihoz és egy hétig kenegette a csípést vmi libafos színű krémmel.
De például a barátnőm kis öccsét egy éjszaka (ők azt mondják) megmászta egy pók, és reggelre 6-7 kicsit kb fél cm-es piros csípés nyom volt rajta a ruha aladt (ezeket én is láttam). Semmi baja nem volt, csak néha kicsit viszketett neki.
Röviden amitől függ, h hogyan reagál az az érzékenysége és a pók faj.
Persze most ezzel nem sokat segítettem, de hallgass a szülői ösztöneidre.
Előzmény: verat (3288)
verat Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3288
Segítenének az okosok rajtam? A fiam (2,5) arcát megcsípte valami, olyan csípés, mint a légy szeme, ilyen méhsejtes, de lapos, mint egy lencse, nagyon nagy, egy centinél is nagyobb, lángvörös, és forró. Nem szólt a kis majom, hogy valami megcsípte, csak látom, hogy izzik a fél képe, és mikor kérdezem tőle, azt mondja fáj. Pár percre rá találtunk egy pókot tőle egy méteren belül, egy kis fekete pók, icipici, 3 mm, és mikor a párom fel akarta szedni egy újsággal, akkor ugrott egy hatalmasat. Az a baj, hogy a fiam allergiás a szúnyogcsípésre is, és most aggódok, hogy lehet-e ez jószág mérgező. Most úgy tűnik, kutya baja, talán kicsit a szokottnál is hibbantabb :o)
Szerintetek lehet "mérgespók"?
Köszi előre is! Vera
rovarász Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3287
Ez egy bűzös holyva.
Előzmény: malenykij polgar (3257)
rovarász Creative Commons License 2008.08.30 0 0 3286
Szerintem baromság, a pókok, nem pazarolják arra a mérgüket hogy mindet összekenjenek vele, hiszen nekik ettől függ az életbenmaradásuk.
Előzmény: tölgy (3269)
Ormótlan Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3285
Tuti, hogy ugrópók :-) Nagyon édes!
Előzmény: vény (3283)
kdezsoe Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3284
Hogy mennyire a szívemből beszélsz... :)
Előzmény: Ormótlan (3282)
vény Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3283
Előzmény: Ormótlan (3280)
Ormótlan Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3282
Szerintem ne bántsd, hanem nézz jól körül, hogy van-e még. Ezek a jószágok réteken, hosszúra nőtt lágyszárúakon, elsősorban füvön fészkelnek, ha Nálad a golgotavirágot választotta, akkor szerintem az egy véletlen odavetődött egyed lehet, aki nem talált más fészkelőhelyet. Nagyon agresszív, augusztus-szeptember a szaporodási időszaka, ilyenkor mindenkit támad, aki piszkálja, és valóban jobb, ha egy kisgyereket nem mar meg. Sokmindent nem tudsz vele csinálni, ha csak nem a növény egy darabjával együtt vágod le óvatosan, mert tényleg támadni fog, ha nyúlkálsz.
Arról fogalmam sincs, hogy permetezéssel bármit el lehet-e érni, én biztos nem mérgezném a környezetemet, ahol a gyerekem él, hanem inkább megmagyaráznám a gyereknek, hogy ne piszkálja az állatokat, mert lehet köztük veszélyes is.
Egyébként szerintem egy kimondottan gyönyörű pókról van szó, persze, ha valaki fél tőle, annak minden csúnya... :-(
Ahova szoktam járni fotózni egy nagy füves rétre, ott nagyon sok mérges dajkapók él, még soha egy sem bántott, pedig sokszor éjjel megyek fel és akkor ugye látni se nagyon látom, ha esetleg hozzáérek. Direkt persze nem piszkálom ilyenkor. Mint minden pók, ő is hasznot hajt nekünk azzal, hogy más rovarokat fogyaszt. Amúgy Móra Ferencesen szerintem tanuljátok meg tisztelni és békén hagyni. Egy négy éves gyereknek már van elég esze ahhoz, hogy megértse, nem szabad bántani, és most van a legfogékonyabb korban ahhoz, hogy megtanulja tisztelni a többi élőlényt, esetleg érdeklődni kezdjen irántuk, amivel a saját jövőjét is megteremtheti majd. Ha minden állatot megölünk, akit nem ismerünk eléggé, üres lesz a Föld. Főleg neki, aki még nagyon sok évtizeden át fogja koptatni ezt a bolygót.
Előzmény: Urza (3276)
Ormótlan Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3281
A mintázatából nem sok látszik, de talán házi zugpók (Tegenaria domestica).
A pókász szakik majd kijavítanak, ha tévedek, aminek azért van esélye. :-)
Előzmény: winstonlaci (3278)
Ormótlan Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3280
Nem lehet így ránagyítani, esetleg ha kivágnád a nagy képből csak a pókot, könnyebb volna.
Ránézésre valami kis ugrópók lehet amúgy.
Előzmény: vény (3279)
vény Creative Commons License 2008.08.29 0 0 3279

halihó

nem tudjátok milyen pók ez? Nagyítsatok rá ,csomó nagy szeme van, még a hátán is van vagy kettő. Nagyon durva, nem láttam még ilyet érdekelne mi ez :)

köszi

winstonlaci Creative Commons License 2008.08.28 0 0 3278
http://kepfeltoltes.hu/view/080828/talalt_joszag_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
winstonlaci Creative Commons License 2008.08.28 0 0 3277
Sziasztok! Ezt a kis jószágot találtam a barátnőméknél :D Utánanéztem a neten, de nem találtam konkrét választ, h milyen pók is ez. Tudna segíteni egy hozzáértő/bb/?? A választ előre is köszi!
Urza Creative Commons License 2008.08.28 0 0 3276
Bocs hogyha off vagyok, de tegnap kicsit megrémültem amikor a dísznövényeimet rendezgettem. Az egyik golgota levelének alján egy befont fészekre lettem figyelmes. Mondom megnézem mi lakja, mert nem szeretném ha valami kártevő lezabálná a növényemet.
Erősen rémísztő látvány fogadott. Egy ocsmány fejű pók nézett ki hatalmas piros-fekete rágókkal és egyből rá is támadt a bambuszbotra amivel piszkáltam. Ahogy ma keresgéltem a neten megtaláltam a képét, mérges dajkapók volt.

Az a kérdésem ahol egy ilyen van, lehet belőle több is? Mert akkor szétnézek alaposan vagy lepermetezem az egész környéket rovarirtóval, mert a 4 éves kislányom is gyakran segítget a növények locsolásában, nem szeretném ha egy ilyen megmarná. Mi a teendő?
szega Creative Commons License 2008.08.27 0 0 3275
Pontosan. Azért olyan hosszú és merev, mert a fába petézik.
Előzmény: Nizzán (3274)
Nizzán Creative Commons License 2008.08.27 0 0 3274
Szóval nem szúr. Az jó. Akkor szeretem. Az a hosszú izé a tojócsöve?
szega Creative Commons License 2008.08.27 0 0 3273
szega Creative Commons License 2008.08.27 0 0 3272
Sárgagyűrűs fadarázs (Tremex fuscicornis). Ártalmatlan, a lódarázshoz képest meg pláne. A termete persze impozáns.
Előzmény: Nizzán (3271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!