Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.28 0 0 5276

Klári!

Képzeld el, séta közben találkoztam egy ismerősömmel és nekiálltunk beszélgetni!

Gondolom Geó megunhatta és lepisilt! Éreztem egy kis melegséget a lábamon amin folyt le! :) Még így nem jelzett soha ha mennie kell! Mindig a lábacskájával megkaspart, hogy irány tovább megunta! :))

Így jártam!

Janik

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.28 0 0 5275

Szép és kellemes jónapot kívánunk!

Geó & Janik

Előzmény: mainap (5274)
mainap Creative Commons License 2008.08.27 0 0 5274
Neked is Drágám :)))) Aludjatok jól , álmodjatok szépeket :))))
Előzmény: Törölt nick (5273)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 5273

Jóéjszakát kedves Klári! :))

Janik & Geó

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 5272

Megvolt a nagy sétánk! :))

Janik & Geó

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 5271

Kellemes napot továbbra is! :))

Megyünk egy kicsit sétálni! tartsatok velünk! :))

Janik & Geó

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 5270

De nektek nem kell 2 órát sétálni, reggel és este! :))

Janik

Janik & Geó

Előzmény: mainap (5269)
mainap Creative Commons License 2008.08.27 0 0 5269
Muciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!! Reggel 6-kor már megtörtént :)))))
Előzmény: Törölt nick (5268)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 5268

Jóreggelt!!!!

Ébresztő!!!!

mainap Creative Commons License 2008.08.26 0 0 5267
Nagyon igazad van :)))))
Előzmény: Törölt nick (5266)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 5266
A Kék Madarat nem kell távoli országban keresni. A Kék Madár mindig velünk van, ha szeretjük egymást és örülünk az élet legkisebb ajándékainak is. De mindig elrepül, ha bántjuk egymást, ha irigykedve figyeljük mások örömét. Mert a Kék Madár maga a boldogság, és kalitkája az emberi szív.

( Maurice Maeterlinck)

Jóéjszakát!!!!!

Geó & Janik

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 5265

Jóreggelt mindenkinek!

Kellemes napot mára is, csak valamivel hűvösebbet mint a tegnapi!

Janik & Georgió!!

mainap Creative Commons License 2008.08.25 0 0 5264
Barátosném :)))) Én előrelátó voltam és felhívtam telefonon :))))))))))))))))) És beszálgettünk :))))) Képzelheted hogy hová kívánt :((((( Ez a virágtéma nem semmi :))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: panita72 (5263)
panita72 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 5263
Na már itt is van a bűvős mondat: "jó éjszakát" :-)))))
Előzmény: Törölt nick (5261)
panita72 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 5262

Okés Janik!:-)) Tudtam én, hogy jó lesz az a gép a végére. :-))

Igazán átmehetnél a ceglédi aquaparkba, ha már ott leszel. Tudod, ahol kilométeres csúszdák vannak. :-)))) Remélem a pezsgőfürdőben ázva, rózsaszirmok között fogsz nekünk a fórumba írni. Ez a minimum. :-))))

Barátosném! A Janik ma megint alakított. Kirakosgatta a lakásából a muskátlikat a folyosóra, persze ahogy az isten megadta. :-))) Én meg órahosszáig pakolgattam a több "száz" cserepes virágot, hogy méltó helyre tegyem őket. Persze a Janik hazajött és tök nyugodtan közölte velem, hogy ő is így gondolta. :-))) Besz@rááss! :-)))

Istenem! Kezdődik a Barátok közt! A Janik így már 7-kor elköszön, hogy "jó éjszakát!":-)))

Előzmény: Törölt nick (5259)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 5261

Tehetek róla, hogy a Cavinton hiánycikk? :))

Jóéjszakát!!

Georgió & Janik

Előzmény: mainap (5260)
mainap Creative Commons License 2008.08.25 0 0 5260
Drága Janik !!! Én már milliószor elmondtam neked ugye , hogy néha azt is meg kellene hallgatni amit a másik mond :((((( Na de te.... ugye......
Előzmény: Törölt nick (5259)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 5259

Sziasztok!

Közben kiderült, hogy én nem értek a fényképezőgéphez! :((

Azt mondták semmi baja! Csak használjam úgy ahogy levan írva! :((

Nemszámít, már hat exponálás-ból, 4 sikerül! :))

Úgyhogy nemkell Anita a fényképezőgéped! :))

Majd átolvasom újra a könyvet!

Janik

Előzmény: Törölt nick (5258)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 5258

"Anita"!

Majd 13-14-ére kéne a digi fényképezőgép, mert nem tudom mikor lesz kész az enyém! :((

Janik

Ui: Soha többet Sony márkát!!!!! Már több sony fényképezőgépet kikellett dobnom, javíthatatlannak mondták! Igaz a kedvenc fényképezőmet megtartottam hátha egyszer az orvosi tudomány megjavítja! :))

de most megtartottam a jótállásijegyet! :))

Ez van most javítás alatt!

Ez pedig a javíthatalan kedvenc fényképezőm! .((
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 5257
A patkányméreg vagy a bőséges fehérje teszi tönkre a veséket?

A kérdés nem költői, hanem manapság elég aktuális. Számos híradásban megjelent, hogy egy újabb termékvisszahívás borzolja fel a gazdik kedélyeit Észak-Amerikában (ld. előző hírt a honlapon!). A történet röviden: egy jelentős szerződéses gyártó lecserélte a búzasikér régi beszállítóját, és az új cég patkányméreggel szennyezett alapanyagot „szállított be”. Miután 9, az eledeleket „tesztelő” macska veseelégtelenségben elpusztult, és számos vevői panasz érkezett, a gyártó visszahívta az általa gyártott termékeket (konzerv és tasakos eledelek.). Néhány hazánkban is ismert márka érintett az ügyben, ennek ellenére valószínűleg Magyarországra nem került a szennyezett termékekből. (Igaz, az érintett cégek hallgatnak, és nem tájékoztatják a vevőket.)
Mielőtt bárkiben kérdések merülnének fel a hírrel kapcsolatban, néhány fogalmat tisztázni kell!

SZERZŐDÉSES GYÁRTÓ: a cég különböző márkák termékeit gyártja, de nem forgalmazza. A gazdaság számos területén elterjedt az ún. kiszervezés. A márka tulajdonosa főként a kereskedelemmel és a marketinggel foglalkozik, és számos termékének gyártását kiadja bérbe egy olyan cégnek, amely rendelkezik a megfelelő technológiával (pl. konzervek gyártására alkalmas gépekkel), és nagyon kedvező áron tudja előállítani terméket. Emiatt keveredett az ügybe több neves márka, mivel a szerződéses gyártó számos cégnek végzett „bérmunkát”.

BESZÁLLÍTÓ: a szerződéses gyártó nagy mennyiségben tud vásárolni, ezért kedvező árat tud elérni az alapanyagok beszállítóinál. Egy gyártó rengeteg beszállítóval áll kapcsolatban. A konkrét esetben valószínűleg az új beszállító alacsonyabb árat ajánlott, és….

BÚZASIKÉR: a kutya-és macskaeledelekben nagyon gyakran használt alapanyag. A gyártók a fehérjemennyiség sokszor meghatározó részét biztosítják a segítségével. Olcsóbb fehérjeforrás, mint a hús. Még ha nincs is patkányméreggel „dúsítva”, a szakirodalomban egyik leggyakrabban említett allergén alapanyag.

Az ORIJEN és ACANA márkákat kizárólag Kanadában, Alberta tartomány Morinville elnevezésű falujában gyártják. Nem állunk kapcsolatban szerződéses gyártókkal! A beszállítókat nem az ár, hanem az alapanyagok minősége alapján választjuk ki. Azaz, mi gyártunk és eladunk, EZÉRT VAGYUNK MÁSOK!

És egy kis hazai!

A címben szereplő kérdés a hazai viszonyokra utal. Szakemberek egy csoportja, és néhány versenytársunk már az ACANA termékek fehérje- ill. hústartalmát is túl magasnak tartotta, de az ORIJEN megjelenésével elszakadt a cérna. „A bőséges fehérje tönkreteszi a veséket” – kiabálták, sőt a közelmúltban az egyik versenytársunk egy konferenciát szervezet, ahol az egyik előadó az állatorvosiról, a következő címmel tartott előadást: „Káros-e a kutyák fehérje túletetése?” Mi nem voltunk a meghívottak között, de ismerve a professzor úr eddigi álláspontját a témával kapcsolatban, sejtjük a választ.

Van egy javaslatunk, hogy mi legyen a következő előadásának témája:

„Káros-e az állateledelekben használt szennyezett gabonafélék fogyasztása a vesékre, különös tekintettel a patkányméregre?”

Nem is olyan régen, egy észak-amerikai termékben használt szennyezett kukorica okozott veseelégtelenséget számos állatnál. Most itt van ez az újabb skandalum!

Arról még nem szóltak a hírek és tudományos bizonyíték sem létezik, hogy a hús (fehérje) tönkretette bármely kutya vagy macska veséjét!

Akkor miért vannak veseproblémái az állatoknak, hiszen eddig ORIJEN tápot nem ehettek!

Az alacsony színvonalú gyártás és a rossz minőségű alapanyagok miatt biztosan. A szennyezett állateledelek már sok állat veséjét és egészségét tönkretették!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.25 0 0 5256

Jóreggelt sziasztok!

Kérdeznék egy furát! Geó csak ritkán használta az almot, de mostanában teleissza magát vízzel séta után, majd kaja stb...és hajnalban ahogy elnézem mostanában mindennap pisi bele! Arra kelek, hogy látom megint voltaz almon! 3 éves! Egészséges dolog ez? Vagy tényleg szomjas mikor felérünk a 4-re és rögtön iszik. Hozzáteszem csak reggel 8 óra körül és este 6 körül sétálunk!

Janik

UI: Most indulunk sétálni!

Szasztok!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 5255
Előzmény: Törölt nick (5254)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 5254

Sziasztok!

Csak meggondoltam magam és szeptember 13-án a Ceglédi Aquarell welneszszállóba megyünk Geóval, kettesben Kétpó helyett, mert lakodalom lesz Kétpón és a toronyszoba már foglalt!

Egy kis ízelítő! Klári nem szaladtok le? A szobába van a jakuzzi és belefolytasz! Okés? :)) Nagyítsd ki a képet! :))

janik

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 5253

Kedves Klári!

Megmernéd ezt velem tenni!? Pont szilveszterkor!? :))

Haláli lehettél a 3,5-ös teherkocsival hihi :))

Nincs kép róla?

Janik

Előzmény: mainap (5252)
mainap Creative Commons License 2008.08.24 0 0 5252
Édeske :)))) Tegnap is a Papi autójával mentem , csak a múltkor veled és Geócskával ő akart elől ülni :))))) Mellesleg jó ha tudod , hogy  5 évig voltam a cég anyagbeszerzője és szállítója egy 3,5 tonnás teherautóval és napi 800 km-t nyomtam le , ...... Csak mondom , hogy mit érzek és mit nem , de azt pontosan érzem hogy szilveszterkor belefojtunk a jakuzziba... ugye Barátosném ????
Előzmény: Törölt nick (5251)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 5251

Sziasztok!

Anita jóétvágyat a hazaihoz! :))

A képeket nem rakom fel ahol a nudista strandon voltatok, mind hárman! :))

Klári te nagyon szeretsz vezetni!? Vagy csak a sajád kocsiddal? A papiéval nem miért nem? Nem éred fel a kormányt!? :)))) Most ez csak úgy jött belőlem! :))) Mert látom, hogy vezetni imádsz, megnyugtat!

Janik 

UI: megyek feküdni Geó mellé!

Kép nuku! Lusta vagyok csinálni!

Előzmény: panita72 (5250)
panita72 Creative Commons License 2008.08.24 0 0 5250

Sziasztok!

Csak pár képet teszek fel, amin Cinti egyedül van:-) Janik átküldtem mail-en a többit, de fel ne tedd a fórumra! :-) Most megyünk anyáékhoz egy kis hazait enni. :-))

mainap Creative Commons License 2008.08.24 0 0 5249
Aludtak mellettem békésen :))))
Előzmény: Törölt nick (5247)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 5248
Olimpiai érem

A nő olyan, mint az olimpiai érem: Rengeteget küzdesz érte, aztán egy életen át lóg a nyakadon...

Olimpiai atléta

Egy híres olimpiai atléta összegyűjti a barátait, szurkolókat és riporteleket luxusvillájába, hogy ünnepeljék kiemelkedő eredményeit. Mondja a barátainak:
- Már nagyon unom ezt a sok pletykát a hormonokról és szteroidokról, ha nyersz, akkor mindenki azzal vádol, hogy csak azért nyertél, mert azokat használtad.
Ebben a pillanatban belép az atléta mamája, kezében egy focilabda nagyságú paradicsommal.
- Édes fiam, már számtalanszor kér- telek... használd a fürdőszobát, és ne a kertbe menjél pisilni!

Olimpiai óvszer

A férj boldogan újságolja feleségének:
- Képzeld, ma láttam a boltban egy új- fajta óvszert, az a neve, hogy Olimpiai óvszer!
- És ebben mi a speciális?
- Háromféle szín van a csomagban: arany, ezüst és bronz.
- És ma éjszaka melyiket fogod használni?
- Természetesen az aranyszínűt!
- Inkább az ezüstöt használd, hátha most az egyszer csak másodikként jut- nál el a csúcsra...

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.24 0 0 5247

Jóreggelt! Én pedig most keltem és megyek dolgozni! :((

Szegény Klári!! És addig Papi és Qunike mit csinált!??

Majd déli ebédszóra irány a étterem, illetve utána hazajövetel és fexvés! Délutáni pihenő!
Klassz helyen voltatok "Anita"! Látom tanulsz már egy kicsit tőlem! :)) Megnéztem a szállót , tetszik is Dehát nekem Geóval hosszú az út!

Kellemes napot mindenkinek!

Janik & Geó

Előzmény: mainap (5246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!