Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 97-es Laguna I a tompított elmúlt. Kicseréltem a bajuszkapcsolót, mert a biztijére nem érkezett villany. Gondoltam, szar a kapcsoló szekszárdi bontó megküldte, kimértem, kapcsol. Beraktam, nem üzemel. Most a ködfényszóró biztijéről kap villanyt, a tompított biztije. Mi lehet a baj? Ha valaki tud segíteni, az kérem tegye meg. De engem is érdekelne, a villamos kapcs.rajz. Köszi előre is Sziasztok
Renault Laguna 94-es 2.0 8V következő a története.
Önindító javítás miatt akksisaru le lett véve önindító megjavít, majd vissza, és azóta nem tudom elindítani.
Azt csinálja, hogy gyújtásra téve nem világít középen fent a keretben az "EKG" jel lámpa (motorlámpa) nincs AC előszivattyúzás, indításnál nincs szikra, és a befecsk.szelepek sem dolgoznak. Gondolom ez az immobiliser tilást jelenti. Viszont az infrás távirányítóra reagál, vagyis nyit-zár az ajtó, tehát a kulcsot felismeri. Azt mondják sokan, hogy tegyem gyújtásra, és nyomjam a gombot, de hiába és nem is reagálhat rá, mert akkor nem látja a kulcs a tetőlámpa melletti jelfogót. Volt aki azt mondta, hogy csukjak be mindent és többször zárjam be ill. nyissam ki, hogy felismerje rendesen a kulcsot. Hát ez sem hatott. Van ennek egyáltalán valami menete, hogy hogyan kell úgymond megtanítani neki a kulcsot, vagy azzal, hogy nyit-zár már teljesen felismerte? Elképzelhető, hogy a saru levétele miatt tönkrement valami kütyü? Ezt mondjuk nem akarom elhinni, mert akkor szimpla akksicserénél is meghalna az autó! Nam vagyok pancser, tudom mi a menete a dolgoknak, vagyis tuti nem csináltam zárlatot, de itt elakadtam. Járt már így valaki? Tudna valaki valami okosat erre?
Van egy problémánk ami sehogyan sem akar megszűnni, gondoltam itt talán rutinosabb, tapasztaltabb emberek vannak. Szóval indítási problémáink voltak (vannak) 2000-es 1,9 dci lagunánkkal meleg motor esetén illetve menet közben néha világít a stop és az "engine" lámpa (könyv szerint befecskendezés hiba). Elvittük szervízbe, kiolvasták, azt mondták rossz az fhp jeladó, csere. Két hétig jó, utána újra nem. Újra szervíz, garanciában cserélik, két hétig megint jó, most már újra nem jó.
Van valakinek ötlete, hogy mitől romlik el, vagy lehet, hogy csak egyszerűen túlmelegszik. Ha "csak" melegszik, akkor mit lehet tenni?
Nagyon örülnénk a segítségnek, mert ettől eltekintve igen elégedettek lennénk és sajnálnánk emiatt lecserélni!
Van egy 97-es évjáratú 2.0i,8V-s Lagunám,ami elkezdett időközönként "dadogni",mintha 1-2 henger nem menne.A motort felpörgetve 5-6ezres fordulatra helyrejön néhány száz méter erejéig.
Aztán meg megjavul és elmegy 100-120km-t is hibátlanul.
Mire "szakemberhez" vinném(bár én is konyítok hozzá),mindig hibátlan.
Produkálhatja ezt a gyújtótrafó? Én arra gyanakszom,a gyertyák vadi újak benne.Esetleg injektor?
Nincsen valakinek elfrekvőben egy 2.0 16V motor kompletten elfekvőben? Vagy ez nem az a bohóckodós topic? Ha valakinek mégis bohóckodni támadott kedve és tud egy ilyet kompletten akkor itt egy telefonszám amin felhívhat: 06703329094
jelige: bohóckodjunk egyutt!
Ui.: Komcsi kellene nekem egy ilyen, vezérműszíjszakadás esetének fennforgása miatt!
Az egész közpékonzolt (váltóboxot) ki kellett venni, hogy a rádó konzol lifegös ajtaját kitudjam venni. Onnan mát egyértelmü volt a két kis 7es fejü csvarka függölegesen..
olvass vissza, leirtam lejjebb, bar volt akinek nem jott ossze de allitom hogy a radio felol kell kicsavarni ket imbusz feju csavart amik fuggolegesen fogjak
Hogyan lehet egy 1997-es Laguna (I) digit klima panelt kivenni egy izzócsere okán.
Amennyire tudtam már szétszedtem, de semmi esélyt nem látok rá :(
szmböl nem szerelhetö, felülröl szintén nem alulról kivettem a rádiót, meg az alatta levö kis "zsebet" de annyira le van burkolva alulró, hogy esélytelennek tünik.
Akinek van tapasztalata, vagy leirása, azt megköszönném ha megosztaná velem :)
Tanácsot szeretnék kérni! Találkozott-e valaki olyan jelenséggel, hogy a (laguna I) a világításkapcsoló hol kapcsol, hol nem. Kérdeztem az ujjat 40. 000 Ft, bonttat, meg nem igazán merném belerakni. Tehát tud valaki valamilyen megoldást? Pl. javítható-e vagy valami! Előre s kösz!
Laguna II vásárlásban gondolkozom - most egy megane I classicom van. Sajnos a lagunákat nem ismerem, a II-t végképp nem, ezért legkötelezne ha valaki feltenné netre a kezelésijét, hogy tudjam, minek hogyan kéne működnie egy jó lagunában.
Egyébként melyik típust érdemes választani? Én benzinest szeretnék mindenképp, de nem ismerem az egyes változatok fogyasztási adatait, ha valaki ebben is tud segíteni megköszönném.
Ma vettem észre h az autómon egy helyen levan pattogva a festék:( (jobb első ajtó kilincs felett) Valószínű kavicstól.:( De baromira zavar mert eléggé feltűnő. Nemtudjátok a Renault szervizbe kitudják javítani? Vagy javítósfestéket lehet hozzá kapni?(bazaltszürke metál) Vagy hogy lehet az ilyet kijavítani?
A lagúna, amit venni szeretnék az eladó szerint azt jelzi, hogy elfolyik a hűtővíz, de ez gyakorlatilag nem tapasztalható (mármint nem fogy a víz). Lehetséges, hogy csak hibás a jelzés, vagy valóban folyhat a viz?
Köszönöm a választ,újra szétszedtem,és alaposan megnéztem a javaslata szerint-
mivel olvastam az alábbit is-azonban sajna nem az a szisztéma.Három torxfejű csavar található,de annak kivétele sem segített,tükörrel megnéztem,és teljesen zárt alulról.Nem tudtam bontani.Üdv.
Tudja valaki, hogy hogyan lehet a digit. klíma panelhez hozzáférni? Egy 96os évjáratú Laguna Nevadám van, a digit. klíma kijelzőjének az égője ki van égve, cserélni kellene. Már lebontottam amit tudtam, de ehhez nem férek hozzá.
Keresek 1994es 2000 ccm-es 8 szelepes lagunámhoz váltót. Ha van valakinek vagy csak tudja honna tudnék szerezni kifogástalan állapotút váltót azt megköszöném.ű
Üdv Mindenkinek. Új vagyok errefelé és lenne néhány kérdésem. A helyzet az, hogy tervezem egy Laguna vásárlását... egyenlőre a hitel és autókeresés fázisában vagyok, már egy jóideje nézegetem az autókat és eddig a Laguna igen meggyőző volt. De szeretnék pár általános tapasztalatot hallani, tudom lutri deazért mégis... Gondolok pl. a fenntatásra alkatrészárakra gyakori hibákra, de bármilyen véleményt, tanácsot, megjegyzést szivesen vennék, akár ide, akár e-mailen (tsycobra@freemail.hu, sandras@vivamail.hu) 1.8as vagy 2.0es benzinesben gondolkodnék és '95ös évjáratban. A körülmények ezt engedik meg, amit eddig láttam nemtűnt rossznak. Előre is köszönöm a segitséget! ( bocs a hosszú i-kért de ezen a vackon nemjó a karakter :D)