Szia, igen mert most a héten már a műhelyben voltam 6-6-ig, mert szabin volt a vezér és én voltam most a főbika....
Off.: Itthon is van meló rendesen: kecskéket vettünk 1 hete a gyereknek, azoknak csináltunk ketten helyet/kint és bent is/, kellett csinálni nekik villanypásztorral körbevett területet. Most végeztem a gumicsónak felfújással, amit egy kedves miskolci Svájci óra gyűjtő fórumtárs hozott el nekem....
on: egy hét múlva nálad talizhatunk, Benji állítólag készül hozzád....
Igazad van! Ha az órások elkérnék a javítás és különbözö költségek javításra ráeső részét,akkor kevesen javíttatnának órákat! Mindeni megpróbál úgy dolgozni,hogy megérje neki. Ha valaki többször visz órát javíttatni,akkor azt megismerik és megbíznak benne! Ez azt jelenti,hogy nem ütik be a pénztárgépbe és ezzel mindkét fél jól jár! Üdv.:Gabi !!!!!!!!! Nyárád,2008.10.04.
Szevasz! Űdvözöllek újra körünkben! Jó érzés az,hogy valaki foglalkozik a magyar motorkerékpár gyártás régi példányaival! Ha nem sorvad el a motorgyártás több más dologgal egyetemben,akkor szerintem nem itt tartanánk!!!! Üdv.:Gabi !!!!!!!!!! Nyárád,2008.10.04.
Nem volt időm mostanában netezni, mert egy öreg motorra fordítottam majd minden szabadidőmet. Amint lesz rá lehetőségem, visszaolvasok egy pár száz hozzászólást.
Időközben órát nem sikerült semmit begyűjtenem.
Mást viszont sajnos igen:(
Nagy úgy néz ki, hogy összejött egy fémallergia.
Hordom vagy 12 éve ugyanazt az acéltokos órát, erre idén először kiütések jelentek meg a csuklómon. Pont ott ahol az óra a karomhoz ér.
Egymás után három alkalommal...
Attól tartok, hogy titán tokos karóra után kell néznem, pedig most nagyon nem volt semmi ilyen tervbe véve, óra nélkül viszont nagyon nem jó(kissé meztelennek érzem magam nélküle)
Még egy kis gyakorlás és mehetsz órát javítani,úgy is kihalóban van ez a szakma. Légyszíves vedd figyelembe,hogy az elsők között jelenkeztem be Nálad órajavítással kapcsolatban!:-))))) Üdv.:Gabi !!!!!!!!!!! Nyárád,2008.10.04.
Szevasz! Én úgy szeretem a fémszíjat,ha a szíj vége a tokhoz csatlakozik. Sokaknak más véleménye van:-fémszíj -bőrszíj -rugós szíj Remélem következő hétvégén találkozunk, valószínűleg Zsolték is jönnek,mert kíváncsiak arra az erős emberre,aki a jól megtermett Boxer topiktársat hozza a hátán Nyárádra!-:))) Üdv.:Gabi !!!!!!!!! Nyárád,2008.10.04.
Na meglett a Síbir-re a csat,gondolom majd oszlanak a vélemények:-)De nekem nagyon tetszik a kezemen.A segítségemre az Árpi volt,amit újból megköszönök neki.Köszi Árpi!
Igen ez a vekker az enyém,de valószínű,hogy Te is láttad, mikor Boxer topiktárssal tisztelgő látogatást tettetek garázsomban az "Első Nyárádi Orosz Óra Gyűjtők találkozója"alkalmából. Ez az óra Erdélyből került hozzám. Egy falumbeli ,idős bácsi működőképessé tette (a billegő rugóját úgy forrasztotta össze). A házat én fújtam le sprayvel. Üdv.:Gabi !!!!!!! Nyárád,2008.10.04.
Ha eltekintünk a ritka, különleges konstrukcióktól (egy súlyos ütősórák stb..) a fali-asztali órák 99.9%-ra elmondhatók az alábbiak: - Egy meghajtóegység (súly/rugóház) - egyszerű járat, csak időmérő - Két meghajtóegység - felesütős órák, ütik az egész órákat és egyet minden félnél - Három meghajtóegység - negyedütős órák, ütik az egészet, és ezen kívül a negyedeket, az esetek nagy részében negyedóránként valamilyen dallam (pl: Westminster) 1-2-3-4 negyed részét játsszák.
A rugó előnye a kompakt felépítés, kis helyet foglal. Ezen kívül csak hátrányai vannak - meghibásodásra hajlamosabb, törik-fárad, szereléskor balesetveszélyes, és a legfontosabb hátrány: nem egyenletes a nyomatékleadás. Viszont kis mérete miatt kiválóan alkalmas a kis méretű, rövid ingás "konyhai" órákhoz, asztali órákhoz. Magától értetődően egyedül szóba jöhető meghajtási módszer hordozható órákhoz. Igazi precíziós falióra csakis és kizárólag súlyhúzatú lehet, hosszú ingával. A súlyhuzat nagyobb helyigényű, hosszú járatot a csigás kialakítással is csak hosszú óraházzal lehet elérni - ami a precíziós hosszú, rendszerint közel méteres másodpercingák miatt úgyis adottság. A súlyhajtás megbízhatóbb, jó kivitel esetén teljesen egyenletes nyomatékátadást biztosít. Viszont abszolút immobilis. Csak kötött és nagy órához alkalmas.
A Slava egyáltalán nem mondható "egyszerűnek". Minőségében egyáltalán nem a megszokott ébresztőórákat, hanem sokkal inkább a komolyabb cégek által készített utazó-órákat testesíti meg. Horgonyjárat, kövezett futóművel, és még a nem kövezett kerekeknél is könnyen cserélhető réz perselyeket alkalmaztak. Kiváló órák, kicsit finomabb kidolgozással megszégyenítenék a nagynevű svájciakat.
Szevasz! "Ez egy egyszerűségében is remek mechanika" Szerintem ugyanez elmondható a szintén oroszok által gyártott SLAVA ébresztő órákról is. Több nyugaton készített ébresztő órával találkoztam már,de azok közül egy sem volt 11 köves szerkezetű. A SLAVA ébresztő órákból is nagyon sokféle ,külső kinézetben,desingben eltérő változat készült. A SLAVA órák is "nagyon" pontosra beállíthatók. Üdv.:Gabi !!!!!!! Nyárád,2008.10.04.
Ez egy egyszerűségében is remek mechanika. Nem egy Gustav Becker, de javítható, alkatrész is van/lesz hozzá, elpusztíthatatlan. Ha vigyáztok rá, akkor pár nagyjavítás után bár, de még az unokádnak is ütni fog. :-))
"Ha legközelebb lesz rossz faliórám,akkor Veled csináltatom meg,hátha akciós árat számítassz fel!:-))"
Rendben, de határidő nélkül. ;)
Az a baj, hogy nem nagyon van időm ilyesmivel foglalkozni, pedig szeretnék.
Most is csak azért jött össze a projekt, mert az asszony anyósomnál nyaral a kölkökkel.
Engem nem zavar a hangja, de csak ritkán húzom fel az ütőszerkezetet egy picit. A gyerekek felébrednek rá, és nem vagyok a magam ellensége, elég korán kelnek kolompolás nélkül is ;)
Holnap postázzák a Sztrela kronómat :))) És annyira jó fejek, hogy mivel holnaptól 5 euróval olcsóbb lesz náluk ez az óra, beleraknak nekem a dobozba 5 eurót! Csak ajánlani tudom őket, mindenről maximális tájékoztatást adnak: http://www.vostok-watches.com
Gratulálok az óra összerakásához! Ha legközelebb lesz rossz faliórám,akkor Veled csináltatom meg,hátha akciós árat számítassz fel!:-)) Az órát felrakáskor jól állítsd be (függőlegesen és vízszintesen)vízmértékkel!! Az óra pontosságát nagyon jól be lehet lőni. A hangját idővel meg lehet szokni. Én azt mondom,hogy aki lefekvéskor hallja az ütést az még nem eléggé álmos, ha már hallja a reggel közeli ütéseket az már kialudta magát. Velem már nagyon sokszor előfordult,hogy 5ó45-kor fent voltam és az ébresztőóra 6ó05-ös hangjára ébredtem,közben 6ó00-kor ütött az óra és tőlünk 80 m-re szólt a harang. Üdv.:Gabi !!!!!!! Nyárád,2008.10.04.