Keresés

Részletes keresés

LátoGató Creative Commons License 2008.08.21 0 0 4265

gennny!

A legegyszerűbben úgy magyarázhatnám a munkaszemüveget, hogy ha elképzelsz egy progit és annak képzeletben levágod a távoli részét. Ez persze nem ennyire egyszerű, de így könnyebben el tudod képzelni. Látsz vele olvasni, a monitor is jó és attól függ melyiket választod, fel tudsz vele nézni egy pár méterig.

Az hogy az optikusod eddig nem rendelte.... erre nem tudok mit mondani. Lehet hogy a Hoya lencséit jobban ismeri. Én jó megoldásnak tartom.

Előzmény: gennny (4263)
Commy Creative Commons License 2008.08.21 0 0 4264
A Rodenstock lencsék mennyire jók a Hoyához képest ?
1.74 - es mindkettő , egyik 60 másik 80 ezer. Megéri a drágább ?
Illetve a Zeiss 1.6 - os 20 ezerért sokkal rosszabb ? Állítólag nem sok a különbség . -7 - es szemem van .
Most Hoya Nulux Eynoa 1.64 AS lencséim vannak. Alapvetően meg vagyok vele elégedve , viszont igazán élesen a közepén látok , a szélei felé homályosodik kissé. Ez az aszférikusság miatt van ? (mármint hogy a szemem nem tudja ezt megszokni)
Az 1.74 - es Hoya az duplán aszférikus ezért is félek tőle.
gennny Creative Commons License 2008.08.20 0 0 4263
Megkérdeztem, milyen az Essilor Interview. Megtudtam az árát, és azt, hogy nálunk eddig nem rendelték. És passz. Még arra sem kaptam választ, hogy ha ez munkaszemüveg, akkor miben különbözik a klasszikus progresszívtől. Most olvasok róla a neten. annyit értek, hogy nekem a 80-as kell :)
Mint abszolút laikus, magamnak ezt szavaznám mag a monitor miatt. LátoGató, kérlek szépen, tudnál tanácsot asni, akár priviben is, hogy melyiket válasszam?
Előzmény: LátoGató (4262)
LátoGató Creative Commons License 2008.08.20 0 0 4262
Akkor megnyugodtam. :-)
Nem biztos hogy fel kell adni az álmodat, de komolyan meg kell beszélni a vásárláskor hogy többnyire mire fogod használni a szemüveget. Ebből az optikusnak tudnia kell hogy melyiket ajánlja. (Ha nem említed hogy 8 órát gépezel naponta, nem is foglalkoztam volna a munkaprogi kérdéssel.)
A Physio pl. megfelel ennek a követelménynek. A választék tényleg óriási, de a dioptriád
miatt te csak szűkebb határok között mozoghatsz.
Essilorból munkához: léteznek az Interview lencsék, különböző hatáscsökkenéssel. Ez korfüggő.
Illetve vannak a Varilux Computer lencsék, szintén többféle hatáscsökkenéssel.
Hatáscsökkenés= Olvasótól a távoli érték felé csökkenő dioptriaérték.
Üdv!
Előzmény: gennny (4261)
gennny Creative Commons License 2008.08.20 0 0 4261

Dehogy küldelek! Te egy okos ember vagy! És kedves! És az egyetlen, aki segít egy ilyen bénának, aki életében először akar progresszívet csináltatni, és frászol, hogy kidob egy rakás pénzt, és nem tudja majd megszokni.

Munkaprogi + látó variáció- nem lenne drágább, sőt, mert éppen van egy szép és jó +5D-s szemüvegem. Ezt használom most a monitor előtt is (és kinyújtott karral tanulmányozom a kinyomtatott papírokat). Csak akkor megint álom marad az, hogy én egy szemüveggel fogok boldogulni. Munkaprogit Essilorban milyet ajánlanál?   

Az Essilor Varilux Physio 1.67 széles csatornájú, ugye? Mert az "óriási"  választékból ez lenne a másik variáns.

Előzmény: LátoGató (4260)
LátoGató Creative Commons License 2008.08.19 0 0 4260
Zeisset ne vegyél!
Maradjunk az Essilor háza táján. Amit ajánlottak azok egyik sem rossz lencse, sőt, jelenleg a Physio és annak változatai a csúcsok.
Viszont!
Napi 8 órai monitor nézéshez nem biztos hogy neked a progi variáció lesz a legjobb. Igazából egy jó munkaprogi és a mellé egy kinti viseletű lenne a nyerő. Tudom, most küldesz el anyámba, mert ezek együtt sokba kerülnek. Ha mégis úgy döntesz hogy a progi mellett maradsz, feltétlenül említsd meg az optikusnak hogy széles csatornájú lencsét válasszatok, különben forgathatod a fejed jobbra balra ha a monitoron olvasni kell. Okés? A kulcs a munkád! Ahhoz feltétlenül legyen jó!
Előzmény: gennny (4259)
gennny Creative Commons License 2008.08.19 0 0 4259
Látogató!
Augusztus 3-án már adtál tanácsot, kösznöm még egyszer.
Eljutottam a szemészetre, látó +5, olvasó +6.25
Progresszív variánsok, amelyeket ajánlottak:
Zeiss üveg 1,67-es kb.160ezer Ft lett volna (tehát a két lencse, minden extra nélkül).
Műanyagból Essilor Varilux Physio 1.67 vagy Essilor Varilux Panamic Lines 1.74-et ajánlanak. Ezek sem sokkal olcsóbbak.
Mi a különbség közöttük? Pontosabban- melyiket ajánlanád napi 8 óra számítógépezéshez? És azért olvasni, biciklizni, sjelni és autót vezetni is szeretnék.
Szóval, LÁTNI.
Szívesebben viselnék vékonyított üveget. Esetleg van jobb Zeiss üveg vagy Essilor műanyag tipped?

LátoGató Creative Commons License 2008.08.16 0 0 4258

Bosszantó, de aki dolgozik a hibázik! :-)

Szívesen.

Előzmény: gyula159 (4257)
gyula159 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 4257
Szia!
Sajnos nem én írtam el... Visszamentem az üzletbe és rájöttek ők is hogy ez így bizony nem jó, úgyhogy kicserélik. Elég bosszantó hogy megint várhatok rá kb. egy hetet, és megint rohangálnom kell miatta, de ez van.
Neked mindenesetre köszi a segítséget!
Előzmény: LátoGató (4256)
LátoGató Creative Commons License 2008.08.15 0 0 4256

szia gyula159!

A Hoya kártyán a bal oldalinak -1.75 sph +0.75 cyl-nek kéne lennie! Nem írtad el?

Ha nem, akkor reklamálj. Ha igen akkor a két érték ugyanaz, más előjellel felírva.

Lehet így is, a hatása nem változik!

Előzmény: gyula159 (4255)
gyula159 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 4255
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Ma vettem át az új szemüvegem az egyik miskolci üzletben, és van egy kis problémám. A vizsgálat után az orvos a következő értékeket írta a papírra:
Jobb: Sph. dptr. -0.5, Cyl. dptr: -0.5 Ax. 90
Bal: Sph. dptr. -1.0, Cyl. dptr: -0.75 Ax. 90

Ezzel szemben a Hoya garanciakártyán a következő paraméterek szerepelnek:
Jobb: Sph -1.0, Cyl. +0.5
Bal: Sph -1.5, Cyl. +0.5

Szerintetek ez így rendben van? Vagy menjek vissza az üzletbe reklamálni?
LátoGató Creative Commons License 2008.08.13 0 0 4254
Sziv. :-)
Előzmény: henga (4253)
henga Creative Commons License 2008.08.13 0 0 4253
Köszi szépen LátoGató a szakvéleményed. Most már megnyugodtam.
Előzmény: LátoGató (4252)
LátoGató Creative Commons License 2008.08.12 0 0 4252
Essilor, vagy Hoya TR lencse, majdhogynem tökmindegy. A Tr. a hozzájuk küldött lencsékre, ráhelyezi a fényre sötétedő réteget.
Ha az alaplencse jó minőségű és erre kerül a réteg, azt nyugodtan meg lehet vásárolni.
Előzmény: henga (4249)
OfoMan Creative Commons License 2008.08.12 0 0 4251
Mentették a helyzetet.
Korábban irtad, hogy az előző lencséd is AS volt, szóval valószinűleg nem ez a gond, hanem az, hogy rosszul készitették el.
Szvsz ugyanolyan 1.74 AS-t kapsz, de mivel most feljelölték, remélhetőleg pontosan elkészitve.
Majd ird meg a sztori folytatását, kiváncsi vagyok a további fejleményekre.
Előzmény: Laca25 (4250)
Laca25 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 4250

Ma visszavittem a szemüvegem a VE-be, azt mondták biztos attól nem látok jól a szemüvegben, mert Aszférikus kialakítású és van akinek a szeme ezt nem szokja meg, ezért annyit tudnak tenni, hogy kicserélik ugyanolyan típusúra (1,74) csak nem aszférikusra. Mivel más lehetőségem nem volt így belementem, bár már hatodszorra kell visszamennnem ezmiatt a szemüveg miatt, és ráadásul nem is helyben van :-(

Most érdekes mód feljelőlte a szemüvegemet, az előzőnél is ezt kellett volna szerintem, és akkor nem kellene ennyit utánna szaladgálnom.

Előzmény: OfoMan (4245)
henga Creative Commons License 2008.08.12 0 0 4249
Én is a drágább fajtát néztem ki, de mit jelent az, hogy "Transitions+ Essilor kombináció"? Ezt akkor ki gyártja? Jobb-e ez, mint a Hoya?
Előzmény: LátoGató (4248)
LátoGató Creative Commons License 2008.08.12 0 0 4248

Egy részük Transitions+ Essilor kombináció.

Meg van valami óccó isz.

Amit helyben gyártanak, attól tartózkodj!

Előzmény: henga (4247)
henga Creative Commons License 2008.08.12 0 0 4247
Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy a Vision Express-ben milyen gyártányú fényre sötétedő szemüveglencsét lehet kapni? Az biztos, hogy nem Hoya-t. Tud valaki tapasztalatokat írni a VE-s lencsével kapcsolatban? Nagyon fontos lenne...

Üdv
LátoGató Creative Commons License 2008.08.11 0 0 4246
Valószínűleg az optikai  középpontja is rossz helyen van. Mindenképpen vidd vissza, előtte esetleg méresd le máshol, hogy tudj érvelni.
Előzmény: Laca25 (4244)
OfoMan Creative Commons License 2008.08.09 0 0 4245
Szívesen! :-)
Elvileg át lehet tenni kisebbe, ha a pupillatávolságod (Pd) is megfelel hozzá, de biztos, hogy nem lesz olyan pontosan belőve, mint az eredetiben volt. Jelen esetben nem javaslom, ha most sem látsz jól vele, vidd vissza, aztán ha csere lesz belőle, és van rá mód, válassz hozzá egy olyan keretet, amiben jobban eltűnik.
Mondd el nekik, hogy ez a problémád, az eladók között minden üzletben kell(ene) lennie egy hozzáértő (szak)embernek, aki helyes iránymutatást adhat, hogy mégis milyen szempontok szerint keresgélj.
Egyébként létezik olyan program, amivel a keret és a lencse adatai alapján modellezni lehet az elkészült szemüveget, tudtommal a VE-ben erre nincs lehetőség :-(
Előzmény: Laca25 (4244)
Laca25 Creative Commons License 2008.08.09 0 0 4244

Köszi a segítséget, a következő szemüvegemnél ezeket mind figyelembe fogom venni, de biztos hogy nem a VE-ben fogom csináltatni, mert itt az eladó ilyenekben nem nagyon tudott segíteni. Még egyenlőre ennek a szemüvegnek sem tudom mi lesz a sorsa, mert nem tudom használni csak ha feltolom a homlokomik :-(. Jövőhéten kell visszavinnem és kitalálnak rá valamit.

Egyébkénk 1 kész lencsét utólag belehet csiszóltatni kisebb keretbe?

Előzmény: OfoMan (4243)
OfoMan Creative Commons License 2008.08.08 0 0 4243
Erre gondoltam - ettől féltem:
Mínuszos lencse, tehát a szélek felé vastagodik. Mivel az új kereted nagyobb (legalábbis a lencse benne nagyobb a leírt adatok alapján), vastagabb a széle, ráadásul a damilosban ez méginkább kijön, mint egy teljes keretben. Ezt tetézi még a téglalap alak. Kerekebb formában jobban elrejthető a vastagság. Plusz még a dioptria is nagyobb.
Összességében így már nem tudott érvényesülni a magasabb törésmutató előnye.
Előzmény: Laca25 (4242)
Laca25 Creative Commons License 2008.08.08 0 0 4242

Előző szemüveg:

-üzlet: Ofotert

-keretforma: ovális

-lencseátmérő: 4,3 cm

-dioptria: - 3,75

-lencsetípus: 1,6 AS (márkáját sajnos nem tudom)

Új szemüveg:

- üzlet: VE

-keretforma: téglalap, damilos

-lencseátmérő: 5 cm

-dioptria: - 4

-lencsetípus: 1,74 AS  (márkáját sajnos nem tudom)

Előzmény: OfoMan (4241)
OfoMan Creative Commons License 2008.08.08 0 0 4241
Keretforma, lencseátmérő, dioptria. Ezek legalább annyira fontosak a választásnál, mint a törésmutató, ami önmagában messze nem garancia a vékonyabbságra.
Részletesebb adatokat írj, és akkor lehet, hogy tudjuk a választ. :-)
Előzmény: Laca25 (4240)
Laca25 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 4240

Sziasztok,

Én a napokban csináltattam egy új szemüveget vékonyított lencsével, a gond az vele hogy szédülök benne, a monitort összemosódva látom. Csak úgy tudom használni, ha feltolom a homlokomig és a lencse alsó részén nézek. Mi lehet vele a gáz?

A másik gondom, hogy ez a szemüvegem 0,25 D-vel erősebb az előzőnél, ezért ezt 1,74-es vékonyított lencsével csináltattam a korábbi 1,6 -os volt. De ez a szemüveg jóval vastagabb lett mint az előző volt. Nem igazán értem.

3 szorosába került az 1,6-os lencsének és vastagabb lett.

Mit tanácsoltok, lehet ezzel még kezdeni valamit?

Tudtok ajánlani valami profi optikust?

Köszönöm a segítséget
gennny Creative Commons License 2008.08.03 0 0 4239
Örök hálám! Akkor bejelentkezem a szemész dokihoz:)
Előzmény: LátoGató (4238)
LátoGató Creative Commons License 2008.08.03 0 0 4238
gennny!

Minőségi hibákra mindenhol a világon van garancia! Ha valami nem ok, érvényesíttetni kell a jótállást!

Kattints ide, majd a "szemüveg" linkre! Azon belül a multifokális címszó alatt megtalálod a lencséket. Jelenleg a Gradal individual a legjobb, de a Top E sem rossz.

http://www.zeissvision.hu/listCategories.php

Előzmény: gennny (4237)
gennny Creative Commons License 2008.08.03 0 0 4237
LátoGató!
Köszönöm szépen :D. Iszonyúan drukkoltam (pontosabban drukkolok), hogy el fogják csiszolni vagy függőlegesen, vagy vízszintesen, vagy nem-tudom-hogy.
Még egy kérés- vékonyított üvegből szeretném, mert a műanyagot rekordsebességgel elkarcolom, akármilyen kezelése is legyen. Most 1,67-es üvegem van a +5D-hez. A +6,5D olvasó miatt elég lesz vajon ez a vékonyítás? És itt üvegből Zeiss-ot tudok rendelni. Tudnál mondani egy linket, ahol laikus is megnézheti a lehetőségeket? Vagy ajánlani típust? A legfontosabb a napi nyolc óra monitor előtti ücsörgés, amit most a +5D-sal adok elő.
Előzmény: LátoGató (4236)
LátoGató Creative Commons License 2008.08.03 0 0 4236
gennny!

Igen. :-)))
Ha a én a helyedben lennék, nem utaznék többszáz kilométert egy szemüveg miatt.
Hiba minden optikában előfordulhat, de nem mindegy hogy egy városon belül, vagy az országhatáron kívül tudod a reklamációt elintézni! Nem beszélve a kedvezményről!
A progit a rendeléskor kell feljelölni.
A Pd eltérés a szemüveg elkészülte után azonnal ellenőrizhető, esetleg egy másik optikában le tudod méretni.

Erdély nagyon szép, maradj otthon! :-))
Előzmény: gennny (4235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!