Nem akarok senkit megbántani, de a fül atkának...az égviládon semmi köze ahhoz, hogy áll e a kutya füle vagy nem....az egyik egy parazitás belsôfül betegség, a másik a porc elváltozása, erôtlensége.....2 külön helyen történô dolog, és attól, hogy mindakettô a fület mint szervet érinti, semmi de semmi közük egymáshoz.....ez olyan mintha azt mondanánk, hogy középfül gyuladástól lett valakinek birkozófüle...oltári baromság!:)
Nem akarlak megrémíteni, de én azt hallottam, hogy ha a kiskutyunak nem áll a füle, vagy így lekonyul, annak oka lehet a fülatka. Szerintem nézesd meg. De magad is meg tudod nézni, töröld ki a fülét valamilyen fültisztító folyadékkal, és ha sűrű, kávézacc szerű jön ki a füléből, akkor atkás. De kezelhető, ne ilyedj meg, Az én kutyimnak sem állt a füle ez miatt, már bele is törödtem. Most 1,5 éves, és azt tanácsolták, hogy nem késő még most sem ragasztani. 2 hete ragasztom neki, + minden nap 1x eszik egy kevéske tojshéjat a kálcium miatt, és már csak a füle legvége kanyul le, úgyhogy bízom a teljes sikerben.
Nekem most 15 hetes a bébim,és mi is mindent kipróbáltunk hogy álljon a füle.Ragasztottuk lenyirtuk a fülecskéjéröl a szört,de eddig ugy tünik semmi nem segitett.Már ugy vagyok vele ha nam hát nem.Igy is imádom.Ha akar majd fel fog állni.
Martina, nyugodtan elviheted már kozmetikushoz a kiskutyát.Maximum ne tedd le a földre. de otthon is simán le lehet nírni a füléről a szőrt. én a piciknek eldobhatós borotvával szoktam leszedni a fülükről a szőrt. nem félnek a gép hangjától és sokkal nyugodtabban türik. nem kell bevizezni sem habozni a borotvát, csak simán megfogod és a füle vége felé óvatosan húzkodod a borotvát. utána már csak körbe kell vágni ollóval a szélét és kész is.
én azt szoktam javasolni hogy már otthon is kezdjék el a kozmetika tanulást. ha eljön az idő h fésülöd, fürdeted... tedd fel egy magasabb helyre, én itthon a mosógépre szoktam. csúszásgátló alá. a lényeg hogy megtanulja hogy most nem játszás van hanem szépítkezés. akkor nem kell játszani vele, szépen türelmesen ,kedvesen, de határozottan kell vele foglalkozni. könnyebben megszokja majd a kozmetikust is, mivel ott is asztalon fog állni. könnyebb lesz így neki is az a röpke óra ami alatt "elkészül" :) ha hisztis nyugodtan rá kell szólni, egy határozott nem bőven megteszi. nem kell könyörögni neki, nevetni rajta, mert akkor rögtön azt hiszi játszás van, vagy azt hiszi hisztivel, sírással mindent elérhet. ki kell tartani, nem szabad feladni, mert akkor legközelebb is előadja a kis mutatványát. ha ügyes persze dícsérni kell. és a végén jöhet a játszás.
Masszírozhatod még a kis fülecskéjét az serkenti a vérkeringést és általában szeretik is.
másfél kg jó, nem lesz mini, pont jó méretű lesz, aminek csak örülni szabad :)
A béres cseppről én is hallottam hogy fokozza az étvágyat. szerencsére nálunk ilyen probléma nincsen.
ilyen melegben napközben nekem is alig esznek a kutyik, inkább reggel meg este amikor hűvősebb van.
Az a kép, ahol fut...hát az annyira aranyos :) Dorkának a lenyelt füldugóról: Dominó is lenyelt egyszer valamit, kis sem írom, hogy mit, mert amikor megláttam, meg kellett kapaszkodnom 1 pillanatra annyira undorító volt. Valószinű az utcán szedte össze, amikor azt hittem, hogy csak szaglászik. Na szóval minden gond nélkül kijött belőle, ráadásul nem is tudtam róla, csak mikor megláttam a végtermékben. Talán valami olyasmit kéne adni neki enni, amitől kicsit lazább lesz a széklete. De ez csak tipp. Mindenesetre remélem nem lesz baja. Dominó most váltja a fogait, a szemfoga duplán nő, még bent van a régi, de már kint van az új is, szerencsére már annyira lóg, hogy szerintem ma vagy holnap kiesik. A doki azt mondta, hogy játszak ronggyal vele, attól jól meglazul, úgyhogy azóta rongyozunk rendületlenül, eddig úgy néz ki bevált, viszont enni nem nagyon akar. Nektek is volt étvágytalanság fogváltásnál?
én várnék estig, és ha nem jön ki belôle a füldugó..akkor doki.....nem fogják megmûteni, elôször csak hashajtót kap majd,ha megakadt.....de nyugi szerintem kijön az estére.....:)ha mégesm akkor viszont jobb ha doki látja, hogy ne okozzon valami komolyabb problémát odabent....
valószínûleg csak zavarja, a ragtapasz..de szerintem nem fájhat neki.....és tudja, hogyha kaparja, akkor leszeded..okos a kutyusod..ennyi az egész:):) szôr probléma: lehet kapni kifejezetten szôr gubancolódás elleni sampont, az be szokott válni, a vitaminnal kapcs. már írtam a két netes oldalt, ahol szerintem ilyet is találsz....lehet, hogy rossz a sampon amit használsz, kiszárítja a szôrt és attól jobban gubancolódik....de a kozmetikus ebben is többet tud segíteni....:)mint én:):):):)
Kettő volt anyu párnája alatt és reggel arra ébredtem,hogy hányt és egy füldugó volt benne,de a másik az nincs meg!!:(:S
Azt nem hányta ki,de nem találom sehol.Szerintetek mi csináljak vele??Ki tudja azt kakílni?Ilyen habszivacsszerű puha anyagból van,nem kemény.Vagy ki kell belőle műteni??De most semmi nem látszik rajta,evett is reggel és rohangál.De én félek,nehogy baja legyen!Segítsetek!Köszi
köszönöm szépen az eddigi válaszokat is! (és ha kapok még, akkor azt is:)) Hát igen..nem valószínű,hogy kóbor róka lenne a kozmetikusnál, dehát kitudja...:) A fülével kapcsolatban még annyit,hogy olyan ragtapaszt használtunk, amit le lehet szedni a szőrről..a tenyésztőtől kaptuk..de igazából nem azzal volt a gond..hanem a kutya nem tudta elviselni, hogy bevan ragasztva...kaparta folyamatosan és sírt, innen gondoltam,hogy fájhat neki....De azért remélem a kozmetikus tud rajta segíteni, ha megnyírja...megvárjuk a corona virus ellenit, vagy már vihetem a kozmiba??? Ami még lemaradt az előző levelemből az az, hogy Dollykának nagyon elkezdett nőni a szőre, reggel-este fésülöm neki, de egyszerűen tiszta gubanc a tövénél..mit tegyek vele??
én spec. nem javaslom az ollót, mert ha elkapja a fejét és véletlenül megvágod, élete végéig útálni fogja ha nyírják..én ezért inkánbb a szakálnyírót javaslom, minden tenyésztô ezt használja, szépen pontosan lehet vele dolgozni, és tuti, hogy nem sértheted meg a kutyus fülét vele:)
Veszettségi nélkül is nyugodtan elviheted kozmetikushoz, az a lényeg, hogy az elsô 3-4 oltása meglegyen....nem nagy a valószínûsége, hogy veszettséget kapna a kozmetikában, persze kivéve akkor ha kóbor rókákat is nyíratnak ott......:):) fül probléma: ha jól tekered be, és jó szalaggal, nem fájhat neki, hogy rajta van, mert elôtte mindenképpen nullással le kell a fülrôl nyírni a szôrt, egyébként szakszerûtlenül és eredménytelenül fogod tudni csak ragasztani....tehát, lenyír és Leukopor nevû vékony szalaggal leragaszt...ez nem fájhat neki, ha most nem ragasztod, késôbb már menthetetlenül lógni fog.....segíthet még a kálcium, fokozott bevitele, ami erôsíti a fül porcokat....de ha lenyírod, akár otthon is, szakállnyíróval, az már sokat segíthet....:)
Szerintem várd meg a veszettség ellenit, mert a kutyakozmetikába azért sokan sokféle kutyust hordanak el ne kapjon valamit...
A füléről te is levághatod a szőrt óvatosan ollóval. Azzal is könnyítesz rajta és még az is lehet hogy feláll neki. Calciumos vitamint adj neki az is segíthet! Várjuk a képet róla!
Van egy 4 hónapos édi-bédi kis yorkim: Dolly. Most tart 1,5 kg-nál. Szerintetek normál vagy mini lesz a kis drága?? A tenyésztő azt mondta, hogy mini, de hatalmasat nőtt amióta nálunk van. A kutyakozmetikussal kapcsolatban a kérdésem az lenne, hogy ugye most megkapta már a 4 kötelezőt, még kap egy corona virus elleni védőoltást, de a veszettség ellenit majd csak 1 hónap múlva. Addig elvihetem a kozmetikushoz vagy megkell várni a veszettség ellenit is??? Olvastam itt visszamenőleg, hogy más kiskutyájának sem áll fel a füle. Az enyémnek sem :S szerintetek ez megváltozik majd ha levágják a füléről a szőrt?? Ragasztani nem volt szívem, pedig úgy hoztuk el, de annyira fájt neki a füle hiába pihentettem neki 2 naponta. Inkább legyen kajlafülű, minthogy szenvedjen. Mi így is szeretjük :) Hamarosan töltök majd fel róla képet Köszönöm előre is a válaszokat
Ha 3,5 hónaposan 1,5kg..akkor nem lesz ô kicsi......az enyém ennyi idôsen egy kiló körül volt..és most 10 hónaposan 1,5kg...... A Calopet bizonyos esetekben pont nem étvágygerjesztô hatású..mivel elég benne a tápanyag és jó édes eltelítheti a kutyust..és azért nem eszik mert már a calopet-tôl jól lakott....van egy csomó vitamin ami étvágygerjesztô..ált. a multivitaminok mind étvágygerjesztô hatásúak...de vannak homeopátiás étvágygerjesztôk, amik tök jó hatásfokkal dolgoznak, és van még a VEtri DMG...ami immun erôsitô, és étvágyfokozó...de az nekem pl. nagyon nem vált be, de mások meg esküsznek rá....javaslom, hogy nézelôdj az állati.com-on és a petnet.hu-n a táplálék kiegészítôknél! Ja és a legvalószínûbb és sokszor elôforduló ok a nem evésre kiskutyáknál, hogy még nem illeszkedett be az új falkájába, még keresi a helyét..vagyis lelki oka van a nem evésnek....ami idôvel és körültekintô tartással megszûnik....és ezzel a nem evés probléma is....
Nekem is majdnem 2kg volt Belzi 3 hónaposan, meg voltam ijedve, hogy 1 éves korára lesz vagy 6-7kg :-D De a tenyésztője megnyugtatott, hogy 3-4 hónapos korukig fejlődnek a legintenzívebben és utánna már nem olyan dinamikus és ez nálunk tényleg be is jött. Belzebúb 1 éves múlt és 3,8kg tehát már nem fog nőni, de sztem nem is nagy, így is olyan pirinyó én mondjuk direkt nem szerettem volna minit mivel ők sokkal érzékenyebbek legalábbis én úgy látom a yorkis ismerőseim között. Belzit lehet dögönyözni, nem fázik fel télen a hóban. Szóval sztem örülj neki, hogy nem nagyon minike.
A másik yorkim Bunny, most 3,5 hónapos és 1,5kg, remélem nem marad túl kicsi, nyomom is neki a Calopetet, hogy minnél jobban egyen, mert elég rossz étvágyú :(
Nincs valami tippetek, hogy mi jó még yorkinak étvágygerjesztőnek?
Roni sem szeret itthon fürdeni és ott mégis egyből ment a vízbe.Nem nagyon kellett hívogatni,bár nagyon meglepődőtt.Azt mondják az a lényeg,hogy ne erőltessük.
Szia.Sztem azért,hogy ne ugorjon le az asztalról.Ahova én járok ott is szoktak igy ha nagyon mozgolódik és tekinget a föld fele.Sok kutya közte az enyémek is nem félnek leugrani.ezért van kikötve.Nálunk ilyen probléma nincs mert én kozmetikázom.