Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ProgiBee Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22220

Egy érdekes NÉMET teszt :-)

http://www.autozeitung.de/online/render.php?render=142132

Kiderül, hogy a Cee'd nem csak ár-érték arányban jó! Na ezután, ha valaki azt mondja nekem, hogy a Cee'd sehol nincs a csodás német, japán, francia, olasz stb. gépekhez képest, akkor azt jól pofántörlöm :D (ááá nem vagyok elfogult)

tom7cat2 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22219

illetve a kocsi vzsgajanal? ott gondolom vissza kell rakni regi izzokat.

can-bus nal, a fed comp bejelez vmi hibat?

tom7cat2 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22218

illetve szervizben mennyire ugranak ra, hogy garnciavesztes stb?

valamint kulfoldon kekeckedes, rendorok altal, hogy nincs autom. mag all, ill moso?

tom7cat2 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 22217

Xenonos kollegak segitseget kernem

gondolkodom beszerelesen?

hogy milyen homersekletut erdemes, -ahogy nezegettem 6000K ami leginkabb kozel all a valodi fenyhez?

ki, hol vette mennyiert?

can-bus-os e?

mindenkepp meg kell furni a vizelzaro kupakot?

kieges milyen gyakori? ego bele mennyi?

ergo megeri-e hagyomanyos izzoval szemben?

Tudom mar volt rola szo, de az ismetles a tudas anyja:)

Koszonom

ProgiBee Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22216
Az viszint tény, a legnevetségesebb az, ahogy a méretadatokkal játszanak. Szánalom...
Előzmény: GregHozta (22207)
ProgiBee Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22215
dettó
Előzmény: G4b0 (22211)
ProgiBee Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22214

Na azért ez az összehasonlítás (easytronic) se kutya +esőérzékelő :-)

Amúgy meg:

A JATO mindent elkövet a pontos és teljeskörű adatszolgáltatás érdekében. Ugyanakkor fennáll a kockázata annak, hogy az információk megváltoznak az adatfeldolgozás és a felhasználás időpontja között. Ezért a JATO kizárja a felelősséget. Kérjük kellő elővigyázatossággal használja az itt szolgáltatott információkat.

if (document.getElementById('WorkingMessage')) { document.getElementById('WorkingMessage').innerHTML = ' ' }

ceeee Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22213
Egy emailt megérne, a fogyasztóvédelemhez, és a versenyhivatalhoz, mert ez tényleg kimeríti a tisztességtelen piaci magatartás, és a vásárlók megtévesztésének fogalmát!
Előzmény: Törölt nick (22210)
G4b0 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22212

Amúgy...

Opel Astra csomagtere 350l.

KIA Cee'd csomagtere 340l.

Ha a kettő különbségét nézem, akkor sehogy nem jön ki a 40l...

A méretadatokat meg jobb ha le se írom, mert nem hogy nagyobb lenne az astra, hanem még kisebb is...

G4b0 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22211

Hogy süllyedhet idáig egy márka...

Mindig is utáltam az opeleket, de asszem ez még egy ér ellene!

Előzmény: ProgiBee (22204)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.20 0 0 22210
egyébként ez már nem tartozik bele a vásárlók megtévesztése kategóriába? mostanában elég sok cégnek nézett a körmére a verseny hivatal.....
ilias Creative Commons License 2008.08.19 0 0 22209
Nem. Hülyéket fogó légypapír.
GregHozta Creative Commons License 2008.08.19 0 0 22208
és akkor a Cee'd előnye
- függönylégzsák
- első-hátsó könyöklő
- esőérzékelős ablak
- autokróm belső tükör
- Lámpák a napellenzőben
- Napszemüveg tartó
- Bőrkormány
- Digitális klíma
- Fedkomp
- kormányról vezérelhető MP3-as hifi
- USB, AUX csatlakozó
- hűtött kesztyűtartó
- deréktámasz az első üléseken
- 4 elektromos ablak (automata funkcióval)
- Első ködlámpák
- +5év garancia
- +19Le ugyanakkora motorból
- 200ezer forinttal olcsóbb

...te melyiket vennéd? :o)))
GregHozta Creative Commons License 2008.08.19 0 0 22207
Ez hatalmas... LOL
Opel Astra 1,4 Enjoy Easytronic vs. Cee'd 1,4 EX
4.300.000 vs. 4.100.000

és a különbségek az Astra javára...
Pohártartók a hátsó üléseknél (érdekes... az enyémben van... kettő is)
Kanyar stabilitás vezérlés (Az enyémben ESP... őőő)
0,2 literrel kisebb fogyasztás (mikorra jön vissza a 200ezer különbség?)
20 mm-rel alacsonyabb karosszéria (ez fontos, ha kamionnal találkozol! :) )
677 mm-rel nagyobb lábtér elöl (??? :-o )
437 mm-rel nagyobb lábtér hátul (Mi ez b*meg, egy Maybach?)
40 literrel nagyobb csomagtér alaphelyzetben (persze... Tetőbox-al)

ezekután... vagy nem láttak még Cee'd-et, vagy úgy hazudnak, mint állat.
Előzmény: ProgiBee (22204)
rzsolt68 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 22206
Sziasztok. Valaki nem tud véletlenül ceed sw-hez üléshuzatot? Előre is kösz.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 22205

a másik fórumon folyamatosan anyázok az ilyenek miatt......van még egykét gyöngyszerm ezenkívül bőven!

a. meg sem vettem az autóm

b. már megrendeltem a kocsim

c. épp most hoztam el az autóm

d. már mentem az autómmal

az összes variációra van már népítélet! persze mind mind csillagos 5-ös az értékelés, mert b,c,d - nél már akkora hihetetlen tapasztalatokat ( többek között szervíz) gyüjtöttek össze, hogy rögtön 9,9-re emeli a ceed pontszámokat! aztán persze ezek elfelejtődnek frissülni ( vagy bosszúból vagy feledékenységből) de gondolom ez az összes többi másik márka népítéletében is hasonlóan van....

Előzmény: ceeee (22201)
ProgiBee Creative Commons License 2008.08.19 0 0 22204
De ha tényleg röhögni akartok menjetek fel az opel.hu-ra, ott van lehetőség, hogy az opel szemszögéből hasonlítgatást végezz más márkákkal, na ott vannak érdekes dolgok, hogy az egyes opel modellek miben jobbak a más gépeknél, szóval miért érdemes pl. astrát venni a cee'd-el szemben :D
ProgiBee Creative Commons License 2008.08.19 0 0 22203
Ha erre az ítéletre gondoltál: Szerintem a Peugeot-os nem fikázza, csak azt magyarázza, hogy a 2.0-ás HDI 90 Le-vel jobban megy és csendesebb mint a 1.4-es Kia moci. Ami igaz is, HDI nyomatékos motor, nem kell forgatni és úgy is megy. A kisebb  fordulat miatt meg eleve, hogy csendesebb. De nektek ezt úgysem kell magyarázni. Az ilyen hasonlítgatásoknak nem sok értelme van, de véleménynek jó! De akárhogy is bizonygatják nekem az írók, akkor is a Kia motorja (1.4 turbó és kompresszor nélkül) a legerősebb és ez megy a legjobban is a kategóriában, még ha pörgetni is kell, mert ezeket a motorokat mind pörgetni kell kivétel nélkül!!! De ez legalább megy is és lelkesen pörög, nem mint a többi. Barátom :D!
Előzmény: gszarkatat (22202)
gszarkatat Creative Commons License 2008.08.18 0 0 22202
hát nem semmi az biztos, szerintem igen kezdő internethasználó írhatta. Vagy valaki, aki 0% önrésszel, használt szart beszámítva akart valamilyen autót venni (...Érdekes elöte EGY ÓRÁVAL ELÖTTE az OPELnál voltunk...)
De a csávó se kutya, aki a pözsőja után fikázza a kiát...:-))))
Mind1, vannak ostoba egyének is.
Előzmény: ceeee (22201)
ceeee Creative Commons License 2008.08.18 0 0 22201

Ez is egy "érdekes ítélet", 0 km rel a háta mögött, egy még meg nem vett autó és egy autóbeszámítási anekdota!Hogy ennek mi köze a ceed hez??...

http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=82783

Reding Itell Creative Commons License 2008.08.18 0 0 22200
Egy chip-tuning csak egy fajta típushoz jó, mert más a hengerűrtartalom, és más a teljesítmény is. :-) Felmész a netre bruttó 50.500 Fr-ért már kapsz ami minőségre is jó.
Előzmény: Törölt nick (22198)
G4b0 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 22199

Szia!

Köszi az infót, de szerintem ez 2 okból sem az. Az egyik hogy nem nyöszörgés, hanem zörgés, rezgés, a másik meg hogy már volt leszedve a középkonzol és a hang jóval mögüle jött. Amúgy a dög meleg stimmel, csak kell hozzá a dőlésszög is. :) Mivel holnap amúgy is megyek cseréltetni a szélvédő alatti légbeömlő nyílásnál lévő műanyagot, mert mind2 oldalon felhajlott, így majd rákérdezek. De megpróbáljuk megint megtalálni a hibát, hátha most sikerül.

Előzmény: aamen (22194)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.17 0 0 22198
Sziasztok, van egy chptuningom kia dízelmotorokhoz, cee'd, rio, sportage, sorrento modellekhez tuti jó. Küberl, tehát jó gyártmány. 20%-kal növeli a motor teljesítményét káros hatás nélkül. Beszerelése ne migényel szaktudást. Szűz új készülék, a kia kereskedésben "feleslegessé vált" ;) 70E-ért bárki viheti. jagshemashilikeyou@gmail.com
Doki50 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 22197
"Délelőtt a városban egy vasúti átkellő előtt leállítottam a motort. Majd amikor indítottam volna csak durva kerregést halottam, de nem indult. 3x próbálkoztam, semmi. Aztán gyújtás le, majd újra próbálkoztam akkor már indult.. Mi a fene volt ez?
Korábban sose volt ilyen problémánk. 1.4EX 9500km."

Az enyém gyakran csinálta, szerviz nem talált hibát!

Utoljára azt próbáltam ki sikeresen, mikor meleg motor nem indult, hogy a gázpedált LENYOMVA tartva indítottam, így beindult!!

Inkább ne kapcsold ki a motort ilyen helyeken!

Üdv., 1,4 EX
Előzmény: addle-brained (22196)
addle-brained Creative Commons License 2008.08.16 0 0 22196
Sziasztok!

Délelőtt a városban egy vasúti átkellő előtt leállítottam a motort. Majd amikor indítottam volna csak durva kerregést halottam, de nem indult. 3x próbálkoztam, semmi. Aztán gyújtás le, majd újra próbálkoztam akkor már indult.. Mi a fene volt ez?
Korábban sose volt ilyen problémánk. 1.4EX 9500km.

kösz,
ad,
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.16 0 0 22195
Sziasztok topiklakók!

Stabilizátor pálca projekt:

-Tudja valaki, hogy mennyibe kerül /db?
-Vajon melyik típussal lehet azonos? ( tudva, hogy sok alkatrésze a verdának európai beszállító. Tippelek a Skoada VW - Audi beszállítókra.

Jó 7végét mindenkinek.

Díler

aamen Creative Commons License 2008.08.16 0 0 22194
"néha zörög bizonyos hőmérséklet és kocsi dőlésszög (előrefele, mikor pl tolatsz vagy fékezel) mellett a műszerfal mögött"

amikor hetfon a kiaszabonal keresgeltek a sipolasom (bizonyos homerseklet, bizonyos sebesseg) okat, akkor mondtak, hogy van egy hasonlo tipushibaja a ceed-nek, ugymint hogy bizonyos homerseklet (dogmeleg) eseten hajlamos nyikorogni a kozepkonzol hatso felfuggesztese, es azt ugy szoktak gyogyitani, hogy kiveszik, majd a hatul tarto hatos csavarok ala tesznek valami gumialatetet.
lehet, hogy a tied is ezt csinalja...
Előzmény: G4b0 (22193)
G4b0 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 22193

Hi!

Bocs hogy most válaszolok, de nyaralni voltam külföldön.

Jah erről jut eszembe, Bp - Rábafüzes - Tarvisio - Bibione - 1500km - 5,36l/100km - 2 személy + csomagok + klíma. Kifele Bp-en megtankolva (MOL EVO NEO DIESEL + Spuri - most raktam bele előszőr ilyen dieselt, de gondoltam kipróbálom :)), majd utána legközelebb osztrák - olasz határnál 560km után 26 liter fért bele, lehet számolni, de segítek: 4,64l/100km... Azért lett több az össz, mert Bibionéban is mászkáltunk napi szinten pár km-t meg hazafele 1 órát dugóztunk mire ki tudtunk jönni a városból a turnusváltás miatt. Szóval elégedett vagyok maximálisan, főleg hogy 90%-ban Bp-en közlekedem az autóval, ahol 5.8 alá nem igen tudom vinni...

Visszatérve:

Valami néha zörög bizonyos hőmérséklet és kocsi dőlésszög (előrefele, mikor pl tolatsz vagy fékezel) mellett a műszerfal mögött. Erre próbáltunk rájönni, de nem sikerült mi lehet. Nagyon ritkán jelentkezik, de olyankor elég csúnya hangot ad. Nem a motor, hanem olyan mintha valami műanyag hozzáérne egy másikhoz és a rezonanciából adódóan hangot adnának.

Amúgy azóta "járok" ide, mióta Érdről elment Géza + mikor hátulról belémjöttek csak ők voltak hozzám közel egyedül MÁV partnerek, így nem nekem kellett álnom a javítás költségeit, majd várni mikor kapok pénzt a biztosítótól. Az más kérdés hogy aztán kiderült a ellenfélnek nem is volt biztosítása, hiába volt róla csekkje, így ment az egész a MABISZ-hoz...

Meg vagyok elégedve velük, úgy érzem becsületesen végzik a munkájukat, ott lehetek a szerelésnél, ha akarok még elvileg olajat is vihetnék, bár nem szeretik (:P).

Bocs a hosszú írásért, de ritkán jutok ide, így gondoltam most bepótolom... :D

Üdv

Előzmény: vbandit (22110)
ceeee Creative Commons License 2008.08.15 0 0 22192
Na, ha csakúgy nem!
Előzmény: aamen (22191)
aamen Creative Commons License 2008.08.15 0 0 22191
"Júliusban a Dunakeszi Auchan-ban 14ezerért lehetett kapni tetőboxot"

koszi, idokozben sikerult kolcsonozni egyet, ismerostol, sorert...
Előzmény: ceeee (22190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!