Szia! Megnéztem és sajnos nekem a két csatlakozós van... Nemtudom, hogy attól még a meghajtó motorokat át tudom-e rakni?? Vki aki ért hozzá segíthetne:) köszi
Hi!Tudna vki nekem abban segíteni,hogy hogyan lehet kiszedni a gyári autórádiót.Vki azt mondta nekem,hogy elvileg kellett volna kapnom a kocsihoz,vmi műanyag cuccot amivel ki lehet húzni.Azt mondta,h a rádió sarkaiban lévő 4 lyukacskába kéne behelyezni ezt a rádió kihúzót.Na,de ha ez nincs nekem akkor nincs e vmi más megoldás erre.A segítséget előre is köszönöm!
a hátsó panelen ami zöld színű ott vannak számok. azért kellene a fénykép róla hogy biztos az legyen. sajnos a gyártási számok döntik el hogy belevaló-e. ha nemtudod lefotózni akkor én lefotózom és összehasonlítod. fölölegesen pénzt ne adjál érte ha nem belevaló. holnap(vasárnap) lefotózom.
majd e-mailben keressél. van még jó pár cuccom 206 oshoz+306 hoz is.
ahha, hogy egy csatis-e vagy kettő igaz? azt még meg kellene néznem de a kocsi 2001. októberi. 1.1 Presence felszereltség van benne számítógép, tehát ha jól tudom az tárolja a futott kilómétert, mert amiben nincs ott maga az "óra". ha nem jól tudom javítsatok ki:) de igazából szerintem mind1, mert mind1ikben ugyanaz a meghajtó motor, tehát ha nemis egyezne akkoris azokat át tudnám rakni elvileg
Sziasztok!
Szervókormányba kéne egy picit utántöltenem, a leírás szerint Esso ATF D vagy Total Fluide AT42 kell bele, az eladó sráca azt mondta oké, csak a két olaj más teljesítmény-besorolású, tehát döntsem el, most akkor melyik kell bele, melyik kell bele :)
Üdv.
Hát, eltér 600 köbcentivel... Szal sztem nagyon nem ugyanaz a motor.
A leirás amit irtak, inkább igaz pl a ford fusionra, épp egy ismerősömnek van 1.4-es asszem, és azt mondta hogy a ford szerint is csak át kell állitani a szoftverét (egy milláért át is állitják) és már is hatvanvalahány ló helyett 90 lesz. ott forgalmazzák 90 lóval is ugyanazt a motort. Pugnál nem tudom, talán nem forgalmazzák. Lehet h nem biznak benne...?
Ha úgy döntesz hogy chippelsz, szerintem olyan helyre vidd ahol meg is mérik a teljesitményte előtte-utána. Már csak azért is mert ez egyben az esetleges hibák felderitésének is jó módja.
A neten jópár tuningoló cég van. Ne arra figyelj hogy hány lóerőt hoznak ki belőle mert szerintem bármelyik be tudja állitani 95-re is ha 90-re is. Én inkább a neten olvasnék utána fórumokban hogy melyik cégről mi a vélemény, tapasztalat. Egyik-másik még garit is vállal. (persze nem a váltódra meg a kuplungodra :) hanem pl a computer-re hogy nem fog elszállni a tuningolástól, vagy épp a teljesitményre.)
Amúgy jó ha tudod hogy utána is kevesleni fogod a teljesitményt nemsoká.. Igy van ez, abból sosem elég (akinek hiányzik).
Mivel sajna elég sokat közlekedem országúton ezért választottam az 1.4 hdi-t. Nagyon jó motor és kellemes a fogyasztása.
Az az 1 hátránya, hogy amikor összetalálkozol valami marhával az úton és szeretnéd megelőzni, hogy lehetőleg ne te szállj bele, amikor index és féklámpa nélkül satuzik (már jártam így nem is 1x).
Szóval jól jönne az a plusz 30 paci és a 60 nm, de kérdés, hogy mennyivel rövidítem meg így a gép életét?
Azért ilyen esetben, lehet nem kell bexarni a chiptuningtól (?)
"Illetve ez alól is létezik egy kivétel: ha történetesen olyan motorral állunk szemben, aminek létezik a piacon nagyobb teljesítményű változata is. Az autógyáraknak egyszerűen nem (vagy nem mindig) éri meg a kisebb teljesítményű változatokhoz külön alkatrészt tervezni, tesztelni, nyilvántartani, szállítani, szerelni. Sok esetben tehát az alacsonyabb teljesítményű és nyomatékú kistesó az utolsó csavarig megegyezik a nagyobb teljesítményű változattal, a különbség kizárólag a vezérlő szoftver által alacsonyabban határolt töltőnyomás és üzemanyagmennyiség."
2 chiptuning műhelyben is érdeklődtem az 1.4 HDi tuninggal kapcsolatban, és azt mondták, hogy bőven "túlméretezték" az 1.4HDi -t motorikusan, tehát ezek szerint lehetséges, hogy a régebbi 2.0HDi (90LE) konstrukciójától nem sokban térhet el az 1.4HDi, és ezért könnyű 90-95 lóra felhúzni a teljesítményt? Aki pro a témában, plz írjon, mert én is nagyon töröm a fejem 1.4HDi chipelésén.
Hátsó futóműhibám volt (torziós felfüggesztés zörgött)
Úgy vettem észre, hogy kb. 1,5hónapja kirugózásnál (gödör), reccsent a jobb hátulja az SW-nek. Múlt héten elvittem a szerelőmhöz és kicserélte a csapágyakat, a tengelyeket is, mert azokba is belemart a kikopott csapágy. Így megúsztam hídcsere nélkül 100ropiból. Remélem további 108e km-ig nem lesz vele problémám és további 5évig. :-)
Szóval aki ilyen jellegű recsegést hall, az készítheti a min.100ropit.