Megnéztük az SL500-at. Két nagy baja van. Az egyik, hogy másfél éve áll ott... A másik, hogy nem akar engedni a tulaj egy vasat sem... Bizós az autó... Konok ember meg szívjon csak... majd csak elrohad ott az állásban szegény gép :(
Bő ing: Köszi, szép az autó, de kicsit öreg :( Azért tényleg köszönöm!
Titipapa: A jobb kormányos autóval való járkálás kicsit aggaszt... Mire belejövök már fél BP-et összetöröm ;) De azért körül lesek mindjárt, mert kiváncsi vagyok!!! Köszi!
Jah, láttam 200m-rel feljebb ahol az SL van egy G mercit! Kipróbáltam, nagyon bejött :) Télre jó lenne síelni... Csak kicsit fázom a 400CDI mocitól... okkal-joggal, vagy szerintetek nem? :)
Ha valami csúszik benne, elégeti az olajat, és akkor vége a váltónak. Nekem azt mondták, hogy a hátramenethez is azokat használja mint az előremenet 1-es fokozatához. Ezt viszont előremenetben csak kickdownnál, vagy manuális 1-esnél lehetne észrevenni hogy rossz. Én már a vételnél gyanakodtam a váltóhibára, úgy éreztem nem tökéletes. Akkor azt mondta a szerelőm, hogy amíg a hátramenettel nincs gondom, addig ne aggódjak. Hát igaza lett. :(((
Nem, a hátramenetnek külön fékszalagja van pl. Legalábbis az amerikai váltókból kiindulva. És szintén ezekből kiindulva azt nem lehet csak úgy kicserélni, elég szépen szét kell szedni hozzá a váltót.
Nekem gyanús, hogy csak hátramenetben csinálja. Ha szar lenne a lamella sor, akkor előre menetben is szar lenne nem? Mielött nekiesnél, szerintem át kellene nézni a vákuumos részét a dolognak.
Én hazaértem vele (20km), és nem volt semmi gond. Már sötét van, úgyhogy nem álltam neki szerelni, de reggel megnézem az olaj színét,szagát,ha még lesz neki. Nem tudom hogy működik a váltó, ezért nem értem, hogy hogy lehet az, hogy előrefelé megy az autó, hátrafelé nem... Nem ugyanazok a lamellák és fékszalagok kellenek mindkét fokozathoz (D,R)??? Ha tegyük fel nem büdös és sötét az olaj, akkor lehet vele még menni, vagy ennyi volt. Amúgy ki csinál ilyen javítást Veszprém környékén, tudtok valakit?
Hát pedig ez ahogy S500 kollega mondja, minimum fékszalag és lamellasor csere. Aztán ha már szétbontódik, akkor illik a tömítéseket, gumigyűrűket, egyéb biszbaszokat cserélni. A felújítószettet olyan 80-100 környékére saccolom (ezek USA árak szállítva vámolva, itthon valszeg a másfélszerese minimum), plusz a munkadíj még legalább ugyanennyi.
Énnálam úgy kezdődött a dolog, hogy a főúton akartam csinálni egy Y fordulót, lementem a lejtős árokpartra, de visszatolatni már nem tudtam. Mivel nem rövid az autó, el is torlaszoltam az utat, nem volt könnyű kitolni, kellettünk rá páran. Haza sem értem vele, és szétolvadt a váltó belseje. hamar nézd meg milyen színe van az olajnak benne, és azt is, hogy nem büdös-e. Én ott csesztem el, hogy tovább mentem vele az elégett olajjal, így felújítani sem lehetett, maradt a csere. :(
Ma megszivatott a verda. Nem tudtam kitolatni anyósomék kocsilejárójából. :))
Elég meredek lejárójuk van, eddig is néha megcsúszott a hátsó kerék nagyobb gázfröccsre, télen egyáltalán nem is tudtam kijönni, de ma csak rángatott az egész autó, és meg sem mozdult. Megpróbáltam párszor P-R, rángat N-D-R rángat, stb. Semmi nem használt. Nagynehezen kiszedtük, utána megpróbáltam vízszintes úton tolatni, szépen kis gázzal megy, ha már mozgásban van az autó, akkor nagyobb gázra gyorsul is, de álló helyzetből nagyobb gázadásra szintén rángat. Mi a fákk ez? Mekkora a baj? Légyszíves ne keserítsetek el, nincs egy árva petákom sem most váltófelújításra. A gép 96-os W210, E280. Váltó típusa: 722510.
Egyébként kihordanám őket ha nem vennék meg mindig minden kocsimat mikor hazajövök(Mivel kint élek)De talán ez a legújabb szerzeményem megmarad egy darabig és akkor kiviszem persze még ha otthon is hagyom egy kicsit.Mivel többek szerint ez az első AUTÓM.Talán egy S Classe lesz a következő...
Amúgy csak érdekelt hogy tényleg kihordod-e vizsgáztatni... Mert azért vannak szerintem annak a biztosításnak is kitételei a külföldön tölthető időről meg ilyesmiről... Ez a legnagyobb rákfenéje pl az amerikai rendszámnak is.
Na mindegy, nem akarok autót venni, pláne nem öreg angolt, és végképp nem jobbkormányost :)
Jópénzért mindent! egyébként a műszaki vizsga 40-50 GBP mindegy milyen autód van és egy ilyen autóra nem igen kell költeni.De kattints a kicsit lejjebbi linkre vagy csak az angol autotraderre ott fényképpel,leírásokkal megtalálsz mindent amit keresel.Biztosítst meg neten szoktam kötni mindig.Ha van további kérdés szívesen.Megjegyzésképp,tegnap állt itt az utcán egy Jaguar XJ 4.2 18 évesen 500 GBP-ért de máa már elkelt.De a csúcsot egy 1978-as Rolls viszi el nálam karcmentesen ,csak sofőr vezette és haláleset miatt adták el 2000 GBP-ért.Akár egy ékszerdoboz olyan volt.
?? Havi ~3000 km az olyan hihetetlen egy dízel mercedesben? Gondolkozz már el egy kicsit... a másik 17-18 évesek 210000-el hirdetett havi 1000 km-e az inkább hihető? Csak azért mert abból van több, attól még a "dízeltvenni havi 1000km-ért" sokkal életszerűtlenebb... csak a "madarász, óratekergetős nepper" a több, nem a keveset futott dízelmerci... sajnos...
Abban az árkategóriában nem sok Rolls-os meg Bentley-s élvezkedés van. Inkább szívás. Látatlanban rá lehet dobni a dupláját és akkor még csak kezd összeállni.
A CL 500-nak! Rollsok és Bentleyk már 6000 GBP-től vannak 1990-es évjáratúak.Csak haza kell hozni aztán élvezkedni.Regadót el lehet felejteni mert engem még sosem állítottak meg Angol kocsival othon.Egy Rollsot vagy Bentley meg még kint sem nagyon bátorkodnak megállítani.Sok sikert!