Nincs azzal semmi baj, hogy 600km után ír valaki ítéletet. Miért ne tenné meg. Egy próbaút alatt is lehet egy kocsiról objektíven nyilatkozni 600km alatt meg pláne. A gond inkább akkor van ha valaki elfogult vagy elborult aggyal ír. Se a tömjénezésnek se a mindent fikázásnak nincs igazán értelme mert az nehezen hiszi el az ember, hogy egy kocsiban minden jó vagy minden szar.
Engem pl. a kormány egyre jobban zavar, recseg, ropog a műanyag mikor tekerem. Kipróbálom Greg megoldását, hátha beválik.
van olyan is aki csak megrendelte az autót és máris füstölt a billentyűzet! :))) vagy rögtön a szalonból hazavezető út után írta meg élményeit! ezzekkel csak az a baj, hogy elfelejtődnek frissülni....
Látogasd meg a ceedclub.hu oldalt, és a szervizajánlatok menüpont alatt találhatod azon cégek listáját, akik nem voltak lusták elküldeni kalkulációjukat. A fórum menüpont alatt pedig sok érdekességet olvashatsz ;)
"Korábban már volt róla szó, de nem emlékszem a végeredményre. 1,6 CRDI leállítása után a motor még rázkódik egyet, olyan Ikarus-os módra csak éppen kicsiben. Nálatok is ez a helyzet ? Korábban nem tünt fel ez a megremegés."
Ilyenkor még egyszer végig futja a motort az élvezet, azért remeg!
Igazi looser. Én a saját népítéletemben kínosan ügyeltem arra, hogy objektív legyek. Szóval hagyjuk ezt az elvakult dumát. De el tudom képzelni, hogy kifogott egy rossz példányt, sajnos ilyen van és ekkor a kocsi csak megkeseríti az életet.
Megoldódott a kormány gondom. A szegedi pappasnál egy ügyes kezű futóműves emberke beállitotta egyenesre a kormányt. 3600 magyar forintot fizettem. Sztem nagyon jo áron dolgoznak. Üdv.
Eljött az ideje az 1 éves garancia miatti szervizeltetésnek - melyik szervizt tudnátok ajánlani? Budapest érdekelne. Gondolom nincs nagy minőségbeli különbség köztük, árbeli viszont annál inkább..., tehát jó lenne olcsóbban megúszni a dolgot.
Korábban már volt róla szó, de nem emlékszem a végeredményre. 1,6 CRDI leállítása után a motor még rázkódik egyet, olyan Ikarus-os módra csak éppen kicsiben. Nálatok is ez a helyzet ? Korábban nem tünt fel ez a megremegés.
"Valahol olvastam hasonlót valakinél, de ne találom visszaolvasva. 2 napja, ha kinnt állok a napon a kocsival, csak az 5.6. indításra pöccen be a motor. Mi lehet a gond, van-e tapasztalat?"
Nálam vagy 4-5-ször előfordult 1 év alatt, üzemmeleg motornál, hogy nehezen indult.
Utoljára amikor nem akart beindulni, lenyomtam a gázpedált, és így indítottam. Mint a karburátoros, üzem meleg autót! Rögtön be is indult.
Valahol olvastam hasonlót valakinél, de ne találom visszaolvasva. 2 napja, ha kinnt állok a napon a kocsival, csak az 5.6. indításra pöccen be a motor. Mi lehet a gond, van-e tapasztalat?
Szintén tapasztalat, nem vészes a 17-es gyári felni. Abban igazad van, hogy nem a balkánra való, de ennyi erővel akkor Pesten szekérrel vagy Nivával kell járni. Nekem ráadásul alapban keményebb lengéscsillapító van benne, de egyáltalán nem vészes.
Az ár az más kérdés, nekem anno sikerült kialkudni (bár valszeg nem az én érdemem, gondolom mindenkihez hozzávágták) a sport plusz csomagot, de tény, hogy a 17-es felni inkább hangulati és optikai elem mintsem eszenciális része a kocsinak. Bőven elég a 15-ös is.
Anno a mazdámban aminek 15-ös gyári felnijei voltak keményebb volt a rugózás, sokkal kényelmetlenebb volt vele közlekedni. szóval számomra nem vészes ez a kombináció.
Nekem volt egy oltári szíváson sípolás ügyben. Vidékről téptem fel pestre, előtte kocsi szépen lemos. Megyek a pályán és azt hallom, hogy a rádió sípol mintha valami vételi zavart venne. Rádió kikapcs, akkor is hallom, odahajolok a műszerfalhoz hát onnan jön. Megállás, átnézés, semmi. Elindulás, most meg a jobb oldalról hallottam. Ekkor jöttem rá, hogy mosás közben valószínűleg víz került oda ahová nem kellett volna, az valszeg megrekedt ott és attól volt olyan hangja, gyöngyös környékén meg is szünt a sípolás és ez igazolta az elméletemet. azóta nem hallottam, remélem tényleg csak a víz volt. :)
Én már lassan két hónapja várok a kis stabilizátor pálcákra,jó az alkatrész ellátás:((( olyan hangja van az autonak mint egy 30 éves zsiguli szétkopott gömbfejekkel:((( borzalom 10.esen kell hallgatni a rádiot,mert ugy idegesít már 5000Km keresztül ez megy .. Remélem nyaralás előtt megcsinálják! De lehet addig megunom és belerakok valami tipusidegen alkatrészt még egy Peugeot,Citroen be is 80 000Km ig birja:( itt meg 20 000Km nél elkopott
Futómű állitás nem egyszerű. Nem kia szervizbe vittem, hanem maszek futóműveshez, és a 2007 es katalógusában nincs benne a ceed futómű beállitás adatai. Állitott rajta,jobb is lett, de nem az igazi még. Ugyhogy megpróbálom beszerezni az adatokat. Valszinű nem állt jól már kezdetektöl sem.