Keresés

Részletes keresés

orsigabi Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2099
Köszi!
Előzmény: gumimacy67 (2098)
gumimacy67 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2098

Szia,

nyugodtan viheted a kézi poggyászban is az öngyújtót.

Előzmény: orsigabi (2097)
orsigabi Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2097

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, mint dohányos, hogy öngyújtót a kézi poggyászba gondolom nem viszek fel, viszont az utazótáskába, amit a raktérbe raknak, oda mehet, ugye? Mert végülis tavaly nem mertem felvinni, és kint vettem 1-et. Abból sincs gond, csak gondoltam megkérdezem.

COOP Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2096
Köszönöm! Valami ilyesmit gondoltam ki én is, bár 1 nap mindenképp Santorini:)
Előzmény: gumimacy67 (2093)
orsigabi Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2095

KÖSZÖNÖM!

Én is így gondoltam, h annyi gyönyörűséges látnivaló van Krétán, hogy 2-3 nap alatt nem tudok mindent megnézni nyugodtan, pihenni, és ÉLVEZNI, hogy Krétán vagyok!

Jujj, de várom már! :)

Előzmény: gumimacy67 (2094)
gumimacy67 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2094

Szia,

bár nem hozzám szólt a kérdés de azért válaszolok.

2-3 nap alatt nem járható be a sziget ! Összesen már 3 hetet voltam Krétán és még ez sem volt elég !

Szamária szurdok 1 egész nap, azt nem tudod semmivel sem összekombinálni.

Nekünk nem volt gond a parkolás Heraklionban de mivel a múzeum még azt hiszem zárva van, ott nem kell sok időt tölteni.

üdv.gumimacy

Előzmény: orsigabi (2092)
gumimacy67 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2093

1 napra megvan a program - Elafonissi, ezzel összekombinálható Chania, a New Roadon este is jól lehet közlekedni.

Másik nap lehet pl. Fodele - Arkadi kolostor - Rethymno

Következő a New Roadon majdnem Chaniaig elmenni, ott délre Chora Sfakion - Imbrosz szurdok - Frangokastello (vár és homokos tengerpart) - Preveli (kolostor és strand)

Szintén 1 napos program Gortysz - Fesztosz - Matala és a környék

Félnapos programnak Knósszosz

Szintén 1 nap Agios Nikolaosz - Elounda - Spinalonga szigete - Malia (régi plaota, nem olyan kiépített, mint Knósszosz de mi itt is bolyongtunk anno 2 órát)

Előzmény: COOP (2090)
orsigabi Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2092

Háát, igazából nem tudnám azt mondani, h nekem nem tetszett Paralia, más volt, nem itt volt a szállásunk, hanem Makrygialos-on,ami kb 20 km-re van P-tól. Érdekes volt nézni este 10-kor mikor vacsiztunk, hogy szól a zene mindenhonnan, a kajálda feletti apartmanban pedig egy 50-es házaspár aludni tért. Apuka tv-t nézett, anyuka teregett a teraszon hálóingben. Vicces volt, de egyben érdekes is.

Ezt írja  a katalógus: "Az apartman fekvése 350 m-re a homokos tengerparttól, csendes, zöld környezetben. A főutcától 250 m-re található."

Na, kíváncsi vagyok, 250 m nem sok.

Még az lett volna a kérdésem, hogy ha mi 1 hétre megyünk, bérlünk autót kb 2-3 napra, sztetek ennyi idő alatt élévezhetően bejárható az egész sziget? Vagy inkább csak az észak-kelet-déli részt nézzük meg? Kb én Ierápetra-Szitía-Ágios Nikólaos-MALIA-Iráklion környékét gondoltam. A párom szeretné megnézni Hanjá-Szamariá szurdok, Réthimno környékét is. Persze én is! Csak félek, az egész egy nagy trapp lenne, nem élveznénk sehol semmit,mert mennünk kellene, hogy mindent lássunk. Vagy sztetek 2-3 nap alatt bejárható bérelt autóval a sziget?

Jutnak eszembe a kérdések. :) Maliáról buszok mennek Iráklionba, sztetek azzal érdemesebb menni, vagy nyugodtan mehetünk bérelt kocsival? Nem gond a parkolás, a forgalom, stb?

Köszike!

Előzmény: kvalcsi (2085)
COOP Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2091
Bár már kérdeztem: béreljek itthonról autót?
COOP Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2090
Szia! Én inkább menni szeretek és ahol vagyok ott strandolok.
Ha van ötletede bármit szívesen fogadok.
Előzmény: gumimacy67 (2088)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2089
Mi voltunk Elafonissin, tényleg nem kevés az út időben, főleg mert elég szerpentines, és az út vége nár nem aszfaltozott, hanem inkább köves, de megéri, a látvány magáért beszél.
Előzmény: COOP (2087)
gumimacy67 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2088

Szia Coop,

Elafonissin nem voltunk de Amoudaratól szerintem kb. 4 óra a menetidő.

Ugyanis azzal számolni kell, hogy hiába tűnnek kilométerben kevésnek a távolságok, a New Road kivételével kb. 30-40 km/ó sebességgel lehet csak kalkulálni.

Nem olvastam vissza, hogy menős hetet akartok vagy azért 1-2 nap tengerparton ejtőzést is. Programot ennek ismeretében tudok ajánlani.

üdv. gumimacy 

Előzmény: COOP (2084)
COOP Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2087
Szia! Tudom, hol van, de nem baj, ha messze van. Legalábbis térkép szerint megtehető:)
A valóságban nem tudom ezért kérdem.
Előzmény: kvalcsi (2086)
kvalcsi Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2086

Szia COOP!

Nagyon messze van Elafonissi, mely Kréta Délnyugati csücskében található.

Itt egy link, ezen megnézheted:

http://www.diving-center.gr/popups/crete-map.jpg

Előzmény: COOP (2084)
kvalcsi Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2085

Szia Orsigabi!

Nagyon szívesen! Egyébként én voltam Parálián, Málián pedig csak átutaztam. Nekem egyik hely sem szimpatikus, mert túl nagy a nyüzsi és pihenésre alkalmatlan, hacsak nem egy nyugis apartmant fogsz ki a város szélén. Málián napközben mentem keresztül többször, de lépni alig lehetett a főutcán, annyian voltak. Képzelem este mi van ott, mikor beindul az éjszakai élet. Remélem szerencsétek lesz és egy csendesebb környéken lesz a szállásotok, ahol pihizni is lehet egy kicsit.

Kellemes nyaralást és szép időt kívánok!

Előzmény: orsigabi (2077)
COOP Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2084
Sziasztok! Most végre döntöttem: Ammmoudara-ban lesz a szállásunk.
Kb: milyen messze van innen Elafonissi? Ezt nem szeretném kihagyni, bárcsak 1 hetet leszünk és autót is bérlünk.
Előre is köszönöm!
Vagy valaki aki már volt és 1 hétre tud konkrét útvonalakat :) Látnivalóval ajánlani szívesen veszem:)
Üdv Kriszta
fules-ági Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2083
Kedves Tofupapa!

Nagyon nagyon szépen köszönöm az információkat sokat segítettél!
Autót fogunk bérelni mert 2 hétre megyünk és szeretnénk bejárni a szigetet amennyire lehet!
További szép nyarat kívánok neked és mégegyszer köszi!
Előzmény: tofupapa (2060)
Hannacska Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2082

Köszönöm, ezek jó hírek. Santorini minket is érdekel. Szerintem arra mi is befizetünk majd. Sokfélét hallottam a szrevezett programokról de majd ott meglátjuk, melyik irodánál járunuk jobban.

Nagyon izgatott vagyok már!

Előzmény: bocicica (2080)
bocicica Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2081
szállodába=szállodában
Előzmény: bocicica (2080)
bocicica Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2080
Szia, kaptak törülközőt, cserélték is rendesen, takarítottak naponta, asszem azt mondta, hogy ágyneműt egyszer a héten. Kocsit nem béreltek, ők egy hétig voltak és csak pihenni akartak. A szállodába a recepción magyarul is ki vannak írva az árak(széfbérlés, légkondi stb.). A Santorinis fakultatív progin voltak, nekik nagyon tetszett, csak kevés idő jutott mindenre, szerintük megérte, már csak azért is, mert valószínüleg jövőre oda mennek.

Előzmény: Hannacska (2068)
christinesmall Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2079
Ha nincs googlearth hozzáférésed, a

www.youtube.com

keresőjébe írd be Maliát, és kidob egy csomó rövid videót. Van ott minden...
Egyébként biztosan van Maliának normális része is, de az nem a központja, az biztos.
Előzmény: orsigabi (2077)
mpsstudio Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2078

HELLO

Vasárnaptól vasárnapig grande punto klimával 170-190 euro. Átlag napi 30 euróért mindenhol van klímás kocsi. Krétáról a Google Earth töménytelen fényképet mutat.

orsigabi Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2077

KÖSZÖNÖM kvalcsi!

Ez sajnos megint egy nagyon rossz pont Maliának. Van aki ezt mond, van aki mást, sztem abbahagyom a fórumozgatást, mert csak teljesen berezelek, hogy mekkora ..ar helyre megyek, és inkább pakolok, mert 6 nap múlva indulok.

De az biztos, hogy nagyon nagy fenntartásokkal megyek idén nyaralni. Már előre rettegek, hogy akkora lesz a nyüzsi és a zaj, hogy éjszaka nem tudunk majd aludni, bár a katalógus szerint csendes környéken lesz a szállásunk... majd kiderül... :)

Előzmény: kvalcsi (2076)
kvalcsi Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2076

Szia orsigabi!

Ez egy mai hír!

"A brit külügyminisztérium adatai szerint Görögországban tavaly 48 brit állampolgárt erőszakoltak meg, túlnyomórészt saját honfitársai. Malia üdülőhely lakosai tavaly tüntetést tartottak a "garázda" brit turisták ellen."

Ennyit Máliáról!

Előzmény: orsigabi (2075)
orsigabi Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2075

Aki esetleg volt már Paralián (Thesszaloniki környéke) és Malián, a kettő, hasonló? Ugyanolyan zajos? Vagy Malia még durvább? :)

(Nem gond, akkor ez most egy igazi pörgős, fiatalos nyaralás lesz.) REMÉLEM!!! :)

Előzmény: orsigabi (2074)
orsigabi Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2074

Szia Hannacska!

Köszönöm szépen!

2-3 napra gondoltunk autót bérelni. Nem tom, 1000-es motorral megteszi Krétán, vagy ha hegyekben szeretnénk szétnézni, a kaptatón nem bírja? Nagyobb motorút válasszunk? Egy 1.2-es vagy 1.3-as? Gondolom minél nagyobb teljesítményű motor van benne, annál drágább, és ha 2-3 napra béreljük, jobban megéri, mint ha 1 napra. Ugye? Te merre voltál Krétán? Olvasgatom a fórumokat, és mindenki el van varázsolva tőle. Gondolom nekem is így lesz. Nekem csak a repüléssel van gondom, tavaly repültem először, de egyáltalán nem élveztem, örültem, hogy nem hánytam. Most ez a több mint 2 órás út jó kis próbatétel lesz nekem. Még jó, hogy van Daedalon!!! :)

Ha esetleg valaki tudna feltenni 1-2 képet Maliáról, nagyon megköszönném! Egy másik fórumon, nem itt, kérdeztem, milyen Malia, és nagyon elvették a kedvem, azt mondták, zajos, nyüzsis, amivel nincs is bajom, de sehol nem találok a neten Maliáról utcaképet.  

Előzmény: Hannacska (2071)
Hannacska Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2073
http://www.elite-rentacar.gr/index.asp?pageid=71&langid=en

bocsi az előbbiért!
Előzmény: orsigabi (2070)
Hannacska Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2072
Itt három napra teljes biztosítással kerül egy C kateg. autó 116 euro-ba és a szállodátokhoz viszik.

<a href="http://http://www.elite-rentacar.gr/index.asp?pageid=71&langid=en" target="_blank"></a>
Hannacska Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2071
Szia Hány napra szeretnél?
2 nap 90-120 euro között mozog kategória függő.
4 nap 130-160
7 nap 170-200 és + a benzin.
orsigabi Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2070
Sziasztok Kedves Fórumozók!

Apárommal aug. 10- én indulunk Krétára, Maliára. Ha tud vki autóbérléssel kapcsolatos infót, árat és a várossal kapcs is érdekel bármi. Sokat olvasok utána, de autóbérlésről nem találok sehol körülbelüli árakat.

Válaszaitokat előre is köszönöm!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!