Mindenkit szeretettel várunk erre az oldalra, aki Krétára szeretne menni szállodába félpanziós ellátással, vagy AI ellátással. De azokat is szeretettel várjuk, aki apartmanba megy.
A kérdésem az lenne, mint dohányos, hogy öngyújtót a kézi poggyászba gondolom nem viszek fel, viszont az utazótáskába, amit a raktérbe raknak, oda mehet, ugye? Mert végülis tavaly nem mertem felvinni, és kint vettem 1-et. Abból sincs gond, csak gondoltam megkérdezem.
Én is így gondoltam, h annyi gyönyörűséges látnivaló van Krétán, hogy 2-3 nap alatt nem tudok mindent megnézni nyugodtan, pihenni, és ÉLVEZNI, hogy Krétán vagyok!
1 napra megvan a program - Elafonissi, ezzel összekombinálható Chania, a New Roadon este is jól lehet közlekedni.
Másik nap lehet pl. Fodele - Arkadi kolostor - Rethymno
Következő a New Roadon majdnem Chaniaig elmenni, ott délre Chora Sfakion - Imbrosz szurdok - Frangokastello (vár és homokos tengerpart) - Preveli (kolostor és strand)
Szintén 1 napos program Gortysz - Fesztosz - Matala és a környék
Félnapos programnak Knósszosz
Szintén 1 nap Agios Nikolaosz - Elounda - Spinalonga szigete - Malia (régi plaota, nem olyan kiépített, mint Knósszosz de mi itt is bolyongtunk anno 2 órát)
Háát, igazából nem tudnám azt mondani, h nekem nem tetszett Paralia, más volt, nem itt volt a szállásunk, hanem Makrygialos-on,ami kb 20 km-re van P-tól. Érdekes volt nézni este 10-kor mikor vacsiztunk, hogy szól a zene mindenhonnan, a kajálda feletti apartmanban pedig egy 50-es házaspár aludni tért. Apuka tv-t nézett, anyuka teregett a teraszon hálóingben. Vicces volt, de egyben érdekes is.
Ezt írja a katalógus: "Az apartman fekvése 350 m-re a homokos tengerparttól, csendes, zöld környezetben. A főutcától 250 m-re található."
Na, kíváncsi vagyok, 250 m nem sok.
Még az lett volna a kérdésem, hogy ha mi 1 hétre megyünk, bérlünk autót kb 2-3 napra, sztetek ennyi idő alatt élévezhetően bejárható az egész sziget? Vagy inkább csak az észak-kelet-déli részt nézzük meg? Kb én Ierápetra-Szitía-Ágios Nikólaos-MALIA-Iráklion környékét gondoltam. A párom szeretné megnézni Hanjá-Szamariá szurdok, Réthimno környékét is. Persze én is! Csak félek, az egész egy nagy trapp lenne, nem élveznénk sehol semmit,mert mennünk kellene, hogy mindent lássunk. Vagy sztetek 2-3 nap alatt bejárható bérelt autóval a sziget?
Jutnak eszembe a kérdések. :) Maliáról buszok mennek Iráklionba, sztetek azzal érdemesebb menni, vagy nyugodtan mehetünk bérelt kocsival? Nem gond a parkolás, a forgalom, stb?
Mi voltunk Elafonissin, tényleg nem kevés az út időben, főleg mert elég szerpentines, és az út vége nár nem aszfaltozott, hanem inkább köves, de megéri, a látvány magáért beszél.
Elafonissin nem voltunk de Amoudaratól szerintem kb. 4 óra a menetidő.
Ugyanis azzal számolni kell, hogy hiába tűnnek kilométerben kevésnek a távolságok, a New Road kivételével kb. 30-40 km/ó sebességgel lehet csak kalkulálni.
Nem olvastam vissza, hogy menős hetet akartok vagy azért 1-2 nap tengerparton ejtőzést is. Programot ennek ismeretében tudok ajánlani.
Nagyon szívesen! Egyébként én voltam Parálián, Málián pedig csak átutaztam. Nekem egyik hely sem szimpatikus, mert túl nagy a nyüzsi és pihenésre alkalmatlan, hacsak nem egy nyugis apartmant fogsz ki a város szélén. Málián napközben mentem keresztül többször, de lépni alig lehetett a főutcán, annyian voltak. Képzelem este mi van ott, mikor beindul az éjszakai élet. Remélem szerencsétek lesz és egy csendesebb környéken lesz a szállásotok, ahol pihizni is lehet egy kicsit.
Sziasztok! Most végre döntöttem: Ammmoudara-ban lesz a szállásunk. Kb: milyen messze van innen Elafonissi? Ezt nem szeretném kihagyni, bárcsak 1 hetet leszünk és autót is bérlünk. Előre is köszönöm! Vagy valaki aki már volt és 1 hétre tud konkrét útvonalakat :) Látnivalóval ajánlani szívesen veszem:) Üdv Kriszta
Nagyon nagyon szépen köszönöm az információkat sokat segítettél! Autót fogunk bérelni mert 2 hétre megyünk és szeretnénk bejárni a szigetet amennyire lehet! További szép nyarat kívánok neked és mégegyszer köszi!
Köszönöm, ezek jó hírek. Santorini minket is érdekel. Szerintem arra mi is befizetünk majd. Sokfélét hallottam a szrevezett programokról de majd ott meglátjuk, melyik irodánál járunuk jobban.
Szia, kaptak törülközőt, cserélték is rendesen, takarítottak naponta, asszem azt mondta, hogy ágyneműt egyszer a héten. Kocsit nem béreltek, ők egy hétig voltak és csak pihenni akartak. A szállodába a recepción magyarul is ki vannak írva az árak(széfbérlés, légkondi stb.). A Santorinis fakultatív progin voltak, nekik nagyon tetszett, csak kevés idő jutott mindenre, szerintük megérte, már csak azért is, mert valószínüleg jövőre oda mennek.
keresőjébe írd be Maliát, és kidob egy csomó rövid videót. Van ott minden... Egyébként biztosan van Maliának normális része is, de az nem a központja, az biztos.
Vasárnaptól vasárnapig grande punto klimával 170-190 euro. Átlag napi 30 euróért mindenhol van klímás kocsi. Krétáról a Google Earth töménytelen fényképet mutat.
Ez sajnos megint egy nagyon rossz pont Maliának. Van aki ezt mond, van aki mást, sztem abbahagyom a fórumozgatást, mert csak teljesen berezelek, hogy mekkora ..ar helyre megyek, és inkább pakolok, mert 6 nap múlva indulok.
De az biztos, hogy nagyon nagy fenntartásokkal megyek idén nyaralni. Már előre rettegek, hogy akkora lesz a nyüzsi és a zaj, hogy éjszaka nem tudunk majd aludni, bár a katalógus szerint csendes környéken lesz a szállásunk... majd kiderül... :)
"A brit külügyminisztérium adatai szerint Görögországban tavaly 48 brit állampolgárt erőszakoltak meg, túlnyomórészt saját honfitársai. Malia üdülőhely lakosai tavaly tüntetést tartottak a "garázda" brit turisták ellen."
2-3 napra gondoltunk autót bérelni. Nem tom, 1000-es motorral megteszi Krétán, vagy ha hegyekben szeretnénk szétnézni, a kaptatón nem bírja? Nagyobb motorút válasszunk? Egy 1.2-es vagy 1.3-as? Gondolom minél nagyobb teljesítményű motor van benne, annál drágább, és ha 2-3 napra béreljük, jobban megéri, mint ha 1 napra. Ugye? Te merre voltál Krétán? Olvasgatom a fórumokat, és mindenki el van varázsolva tőle. Gondolom nekem is így lesz. Nekem csak a repüléssel van gondom, tavaly repültem először, de egyáltalán nem élveztem, örültem, hogy nem hánytam. Most ez a több mint 2 órás út jó kis próbatétel lesz nekem. Még jó, hogy van Daedalon!!! :)
Ha esetleg valaki tudna feltenni 1-2 képet Maliáról, nagyon megköszönném! Egy másik fórumon, nem itt, kérdeztem, milyen Malia, és nagyon elvették a kedvem, azt mondták, zajos, nyüzsis, amivel nincs is bajom, de sehol nem találok a neten Maliáról utcaképet.
Apárommal aug. 10- én indulunk Krétára, Maliára. Ha tud vki autóbérléssel kapcsolatos infót, árat és a várossal kapcs is érdekel bármi. Sokat olvasok utána, de autóbérlésről nem találok sehol körülbelüli árakat.