sziasztok uj tag vagyok,de engedjetek meg h egybol belevagjak.ugyanezt jatsza az enyem is:
kb 3 hete vagyok thalia(2002-es1,5 dci)tulajdonos.Akadt egy "kis"problémám az autóval.Hidegen tökéletesen indul,megy is ahogy kell folyamatosan akár többszáz km-t is,de ha leállítom utána (még melegen)újraindításkor kigyullad a vízhőfok+izzítás lámpa és nem alszik el. Így pedig nem indul be. Ha lehüllt az autó,a probléma megszünik.Kérem akinek volt hasonló jelensége ossza meg velem.Előre is kösz Üdv sipista1
ERG pompaval nem feltetlenul szukseges jatszani nem ez okozza,sem a turbofeltolto szenzorai mind kicsereltem mar oket.szerelo meseli h pompa vagy porlasztok de azelott meg megprobalom a szurocseret, allitolag h nem delphi lenne az egesz nem tortene ilyensmi. ha valaki tud megoldast,elore is koszonom sziasztok!
Pollenszűrő NEM a légkondi tartozéka, sok típusnál a bejövő levegőcsőben van, vagy a ventillátorházban és beszerelhető nem légkondis autókba is. Az, hogy elterjedése összefüggésben van a légkondi elterjedésével, még nem jelenti azt, hogy a légkondi része lenne.
Tudtommal pollenszűrő a légkondi tartozéka és nem a szellőző ventillátoré. A ventillátor szerelésénél nem találkoztam semmilyen szűrővel. Viszont a műanyag rács alatt valószínű fa alatti parkolásból falevél törmelék volt. El tudom képzelni, hogy ez bekerüve a lapátokhoz okozza az említett hangot. Csapágyhiba is tud adni érdekes hangokat.
Gratula a szereléshez, megspóroltál magadnak egy kissebb összeget, vagy lehet nem is lettvolna kicsi. Mondjuk egy márkaszervizben egyből ventillátort cseréltek volna:)
Ha már szellőzés, a pollenszűrőn ugye a szellőzésnek mindegyik ága átmegy, ugye? Úgy értem, nem jut be úgy levegő a kocsiba, hogy nem a pollenszűrőn keresztül?
Tegnapelőtt valami zizegni kezdett. Feljebb csavartam a ventilátort, hátha történik valami. Történt, azt mondta valami, hogy flllllppp. Egy időre elhallgatott, most viszont valami mély búgás jön, ami a fordulatszámmal arányosan erősödik. Még nem volt erőm belenézni; létezik, hogy szétszakadt a pollenszűrő, és ott lebegnek valahol a darabjai?
Siker! Bogyo112 által leírt jelenség volt a szellőző ventillátor hibája. A helyét laszlo.38 képe alapján sikerült megtalálni. Le kell bontani az első szélvédő alatti műanyag rácsot, hogy megtaláljuk a mélyben a ventillátort. Sajnos a kérdéses ellenállás és a kábelcsatlakozás a ventillátor takart oldalán van. Ki kell venni a ventillátort rögzítő 3 db. m6-os csavart, majd kiemelni a helyéből az egész ventillátort. (Az alatta körbefutó szivacsszerű tömítésre vigyázni kell, el ne szakadjon-ugyanis helyenként le van tapadva.)Szerencsére a ventillátor csatlakozó kábelkötege elég hosszú ahhoz, hogy nem korlátozza a kiemelést. Egy lemezcsavar kihajtása után a műanyagházból kiemelhető az ellenállás-rajta a fémhenger szerű "hőbiztosító". Ennek két kivezetését forrasztással átkötöttem egy kb.4 cm hosszú rézvezetékkel. A hosszú (kb. 2óra) szerelés a hibahelyhez való eljutáshoz kellett. Megjegyzés: a probléma észlelése előtti napon jöttem haza Olaszországból, 1100 km-t megtéve nagy melegben, a ventillátor egész nap ment. Ettől mehetett el.
Thaliánál nem tudom, a régi Cliomnál, amikor vettem, ugyanez volt a probléma. A szellőzés motorjánál található előtét-ellenállások között (valszeg túlmelegedés miatt) kiégett egy ún. "hőbiztosíték" (5x20mm-es hengeres bigyó fémházban, két végén kivezető dróttal). Szorosabban forgott a motor a kelleténél, ezért túlzott áramot vett fel. A moci kitakaritása és pár csöpp olaj után a szóban forgó hőbiztit egy darab dróttal kiiktattam (mivel külön beszerezni nem lehetett, csak a komplett ellenállás-sorral együtt, drágán, a bontottak jelentős része meg helyből ugyanilyen sz@r). Négy évig így használtam a kocsit, mindennemű probléma nélkül.
Van itt az utca végén egy ismerős autó-villamosság szerelő, nála egyszer már jelenkezett valaki ilyen problémával. Ma még nem láttam itt mert szombaton máshol dolgozik, de ha itt lessz megkérdezem hogy mi volt a baja. De annyit láttam hogy a ventillátor motorjánál van valami baj ilyenkor, az ellenások szoktak tönkre menni. Ha vége az F1 időmérőnek, majd átnézek hozzá, hátha már itt lessz.
Öt éves a Thaliám. (1.4-8, 47 000 km). Eddig nem volt problémám vele, most viszont a szellőző ventillátornak csak a legerősebb fokozata működik. Segítséget kérek, mivel a kisebb hibákat szeretem magam javítani. Kapcsoló, ellenállás, esetleg elektronika hiba okozhatja a problémát? Hol lehet hozzáférni javításkor? Minden segítséget előre köszönök.
Ma műszakiztatják az új Thalia-mat, és most már működik a központi kijelző és kijelzi a külső hőmérsékletet is, de kesztűtartóvilágítás még mindig nincs benne. (Prestige 1.4 16V)
Ma kaptam meg a klima hűtőt, és ebben bizony valami keringett anno...Hogy is kellene ennek akkor lenni? Sajna nincs nálam az a FITT nevű progi -vagy mi is volt a neve- hogy megnézzem. Most munka után lementem tapogatni de én csak a vizhűtőt és a klimahűtőt találtam, de akkor ezek szerint még van az a hütőfelület növelő is?
Valaki megnézné nekem ezt? Esetleg egy robbantott ábra ha lenne :) ...
A klimahűtő egy gyári Valeo 8200245598 cikkszámú 16/03/2005 ös darab. Még az alábbi számok vannak rajta CA1474 és 874965X H.
Igy van, első szériás 2001.03-havi, és nincs rajta gumi csik, minden szinre van fújva, és egy alap felszereltségü, mégis van benne elektromos tükör, az enyémben meg nincs, pedig az meg nem is alap.
Amugy kinek van a legrégebbi thaliája, van 2000-es kiadásu is valakinek?