Lelike01 Köszönöm a válaszod. Valoszinü hogy a tulaj felesége rájött hogy nemakarodzik bejönni a probálkozása, mert egy ujabb telefon után -amikor mondtuk hogy esetleg sáros lehet festékügyileg a 10 éves audi -nem jelentkezett. Mindenesetre ilyen reklamáciot virágkötöszakmába még nem hallotak. Biztos ami biztos ezentul a gyanus alakoktol minöségitanusitványt kérünk. Mégegyszer köszönöm hogy idötfordítottál kérsemre üdv amica
Lelike01 Sajnos csak most tudtam belépni az indexre. Köszönöm a válaszod. Valoszinü hogy a tulaj felesége rájött hogy nemakarodzik bejönni a probálkozása, mert egy ujabb telefon után -amikor mondtuk hogy esetleg sáros lehet festékügyileg a 10 éves audi -nem jelentkezett. Mindenesetre ilyen reklamáciot virágkötöszakmába még nem hallotak. Biztos ami biztos ezentul a gyanus alakoktol minöségitanusitványt kérünk. Mégegyszer köszönöm hogy idötfordítottál kérsemre üdv amica
Lehetséges az ilyensmi az egyrétegű festésnél ha nem fordítottak különösebb figyelmet arra, hogy ott volt már valami felragasztva. Ha nem mossák át/le szilikonmentesítővel akkor bizony ám megváltozhat a festék tulajdonsága. Hiába volt átcsiszolva, mert a csiszpapír nem csiszolja ki hanem csak szétkeni a felületen. Gondolom nem volt fémig visszacsiszolva, átfujjásnál nem szokták. Sőt, ilyen olyan helyeken csak lemossák egy kis nitróval aztán durr neki az új anyag. Utána meg csodálkozik a megrendelő hogy pattog le a friss festék!
Az alábbi kérdésem lenne: tud-e valaki olyan helyet ahol egy egész alvázat le tudnak galvanizálni? Magyarországon tudtommal nincs, de szóbeszédek szerint a szlovákoknál, a határ közelében van egy üzem ami tudja csak a pontos helyet nem tudtam még kideríteni.
B verzió: ha nem tudom galvanizálni a kasznit, akkor homokszórás után az egészet megküldeném egy cinkbázisú etílszilikát alapozóval (iparban használjuk, kib@szott erős és akár 100 mikron is lehet, katódvédelmet biztosít), csak nem tudom, hogy a mit szól hozzá a fényező, illetve a többi anyag amit a fényezéskor fölé kerül.
Köszi Akkor vegyek fényezési boltban 2000, 3000-es vizes papírt. Utánna először 2000-el, 3000-el csiszoljam át.Körkörösen?????? A 2000-es nem fogja összekarcolni a lakkot????? 3M féldurva polír jó lesz??
Szevasztok fényező szakik! A segítségeteket szeretném kérni 3 napja lefújtam a Puntom motorháztetejét, b.e. sárvédőjét(675-ös Fiat szín) ilyen kékesszürke metállal, utánna meglakkoztam. Garázsban fújtam ezért kicsit szemetes lett a lakk. Ezt hogy tudnám eltűntetni belőle??? Hányas papírral csiszoljam, hogy???? Hogyan polírozzam????
Fenéket! Azt nem lehet elfelejteni :-)) Az is olyan lesz, mint a beton, rugalmas és oldható. Sikaflex stb. Sárvédőhöz van megfelelő anyag. De ez itt nem a reklám helye. Lehet bármi a neve.
Utánna simán le lehet szedni, erölködés nélkül, olyan lesz a keménysége mint a betonnak, ez csak egy hasonlat volt.Mi kerékjáratokhoz, varrattömítésekhez is ezt használjuk, miután kikeményedik, majdnem olyan a hangja mint a lemeznek! Ezt tudnád ha dolgoztál volna már vele.
astraturbod! Miután leszedted a sárvédőt utánna egy éles késsel vagy spaklival kezd el lekaparni a ragasztót. Ha így nem megy akkor kezdd el melegíteni hőlégfúvóval, úgy már biztosan lejön. Utánna amikor rakod föl az újat , kend le BODY 110-es ragasztó tömítővel , azt a részt ahol a sárvédő felfekszik.Kb.:30 perc alatt megszárad, betonkemény lesz.
Mivel a kereső elég régi találatokat (és nem is sokat) dobott (ó)budai fényezőkre merészelnék kérdezni, hogy tud valaki mostanában olyat aki lakatol, szépen és megfizethető áron dolgozik? Nem feltétlenül ragaszkodom (Ó)budához, lehet környéke is, de azért Szegedig nem feltétlenül mennék. :-) (Jah, ha valakinek gátlásai vannak és nem írná a topikba, de szívesen segítene, akkor: dingo bejgli vipmail pont hu)