Keresés

Részletes keresés

Tima2 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 39

http://martes.elte.hu/jelek.php

Zaj és vizuális észlelés
A nyest nagyon változatos és esetenként -legalábbis az emberi fül és képzelet számára,- ijesztő hangokat tud adni. A magányosan kóborló állat akrobata, "ön-szórakozató" testgyakorlata során cincogó, nyafogó hangokat hallat, de minden képzeletet felülmúlhat a csoportosan kergetőző egyedek keltette hang-kavalkád. Ilyet tapasztalhatunk a júliusi-augusztusi nász idején a rivalizáló hímek és a párok kergetőzése során, a kísérteties nyávogásszerű, nyújtottabb hangok a macskákhoz hasonlítható. A májustól együtt kóborló család, azaz a kölykeivel portyázó nőstény cincog, morog, nyávog, kaffog és mindent elmozdít a helyéről, ugrálnak, karmolnak, vetődnek. Hol a játékos, hol az agresszív viselkedést kísérő hangok ezek.
Előzmény: Tima2 (38)
Tima2 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 38
Ha nagyon jól érzi magát, van egyfajta "makogó" hangja, kb., mint a görényeknek, de annál kicsit visszafogottabb. Ha a padláson hallod, akkor gondolom dübörgő, ha ijesztgetni akar Téged, akkor morog és olyat tud visítani, hogy még Alien vére is rögtön megfagyna tőle.
Előzmény: marszi82 (37)
marszi82 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 37
Tudom én is,hogy ezzel nem oldódik meg a helyzet.Nem is azt írtam.Ha valaki félreértette akkor bocsánat.Arra viszont senki nem válaszolt milyen a nyest hangja.
Előzmény: szega (36)
szega Creative Commons License 2008.07.22 0 0 36
A nyest nem védett, bár ettől a probléma még nem oldódik meg...
Előzmény: marszi82 (35)
marszi82 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 35
Sziasztok!Azt nem tudom,hogy védett állat e a nyest.Volt nálunk is,beszéltünk is az állatorvossal,hogy lehet megszabadulni tőle.Ha jó helyet talál magának nem megy el.Kaptunk egy tippet:a tojás a kedvenc eledele,de csak akkor eszi meg ha nem érzi meg az ember szagát rajta.Vagyis kesztyű használata kell.Egy nagyon kicsi lukon keresztül valami nagyon erős mérget kell beletenni.Ezt berakni az "elemózsiáskosarába".Azt nem tudom hatásos-e mert a miénk továbbállt mire megcsináltuk volna.Ja, a nyest ha veszélyben érzi magát megtámadja az embert is.Mindenki maga döncse el fél-e tőle.Lenne egy kérésem.Ha valaki tudja milyen a hangja az írja meg.Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Sok szerencsét mindenkinek.
Gitka6 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 34

Nálunk is van nyest a cserép és a gipszkarton között.., szigetelés már nincsen a gázszámlánk hatalmas, és ráadásul ahol semmi szigetelés nincsen télen kicsapódik rajta a pára és penészedik!

ÚTÁLOM ŐKET!!!

Remélem a kocsinkhoz nem nyúltak :(

4125 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 33

kapott töllem ilyet a kist nyest:

4125 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 32

élve fogó csapda:

http://www.metaprint.hu/csapda.jpg

de láttam már a budakalászi hermesafesz boltban is ládacsapdákat.

4125 Creative Commons License 2008.07.07 0 0 31

nekem is nyestem van, mondjuk lehet nyuszt is, mert a hasát még nem láttam, a padláson lakik, a megyfáról mászik fel és mivel pala tetönk van az eresz alól simán bemászik a padlásra.

a ház meletti fák törzsére felkötöztem egy rakás szúros ágat, vadrózsa és szeder ágakat, remélem ez visszatartja valamennyire, a kutyaszőr és ürülék beszerzése folyamatban van.

közben azért az élvefogó csapdákkal is szemezgetek.

KZ 2 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 30
Sziasztok!

Nállunk is beköltözött egy állat a padlásra de csak sejem, hogy nyest lehet.
Igaz elég régen volt hozzászólás a fórumban, de ha valakinek lenne egy jó tippje,
hogy hogyan szabadult meg a "vendégtől" akkor szivesen venném én is.
Sok lehetőség le van irva ahogy visszaolvastam de melyik vált be igazán?
little_j Creative Commons License 2007.11.09 0 0 29

Halihó!

Újabb áldozat. Rusty kutyám a tegnapi séta közben egy döglött madarat hozott ki a fenyők közül. Megint ugyanaz.. a fej nem volt sehol. Tegnap felmentem megnéztem a padlást találtam ürüléket és a szigetelés több helyen fel volt túrva és volt néhány lyuk is furva bele. De épp nem volt otthon senki.

Kíváncsiságból feltettem két nagyobb méretű egércsapdát... Hátha nem is nyest van a padláson.. Ma délután megnézem ... 

Előzmény: little_j (28)
little_j Creative Commons License 2007.11.07 0 0 28

Sziasztok!

Most költöztünk Érdre egy családiházba. És egyik este nagyon hangos kaparászásra lettem figyelmes, ami a padlásról jött. Ez még nem lenne indok arra, hogy nyestre gyanakodjak.. Csakhogy! Van kutyánk is és mielött elengedtem volna előszőr a kertben, körbejártam, hogy nics-e valahol lyuk a kerítésen, ahol kibújhat.

Akkor láttam, hogy a szomszédnak vannak különböző szárnyasai(csirke, kacsa).

És ahogy sétáltam észrevetten valami fehéret az egyik fenyőfán, ami a tyúkok felöli kerítésnél áll. Közelebb mentem és egy lerágott fejű tyúk volt felráncigálva a fára. Na, akkor már tudtam, hogy van egy "szomszédom"... :-)

Nekem korábban volt  vadászgörényem 7 évig. És tudom, hogy ezek a kis gazfickók mennyire fineszesek. Megölni, vagy bántani semmi esetre sem akarom. Csak valahogy megfogni, vagy elüldözni a padlásról mielött valami kárt okoz.

tudtok tippeket adni nekem is?

Hgoy an lehetne megbizonyosodni arról hogy tényleg nyest volt a tettes? Esetleg nem egy macska?!

Előre is köszönöm a segítséget!

j

qnjan Creative Commons License 2007.09.14 0 0 27

"Megfogni nem sikerült, de kis benzines ronggyal"

Lszi fejtsd ki, mert én sem boldogulok a kis dögökkel.

Köszi! 

Előzmény: takkI (25)
BenGa24 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 26

Helló!

Próbáld ki az einszett nyestriasztó sprayt.

végezz motormosást, és fújt le a motort meg a csöveket.

Ha a kocsira felmásznak akkor ha a kerékjárati ívet befújod akkor azzal meg tudod akadályozni.

http://acwebshop.hu/nyest

takkI Creative Commons License 2007.08.08 0 0 25
Megfogni nem sikerült, de kis benzines ronggyal + sok szitokkal úgy néz ki, hogy elűzni igen. Mostanában, kb. 1-2 hónapja semmi nesz, nincs újabb rendetlenség stb.

Azóta eszembe jut párszor és imádkozom ;)

Kelepety Creative Commons License 2007.08.07 0 0 24

Szia!

Sikerült megfogni?

Üdv: Kelepety

Előzmény: takkI (22)
Balamber:) Creative Commons License 2007.05.23 0 0 23

Nekünk minden reggelre összemászkálja a kocsikat...két autó áll az udvaron, kívül és motortérben is randalírozik.(Egyszer egy kábelt és és egy gumicsövet is elrágtak.)

Vettem ultrahangos risztót, nyest sprayt, patkánycsapót, egérmérget, kutyaszőrt is szereztem (ez egy darabig jó volt), de aztán semmi hatás...

Tegnap 2 bazi nagy nyest rohant ki a kocsi alól amikor hazérkeztem és lehet valami barátjuk is egy macska, mert az tisztes távolból rohant velük együtt...

tehát a játszóterük a mi két kocsink...leszrják, lepisilik, összemásszák és csúszkálnak a kocsikon. Nem feltétlenül éjjel jönnek, volt amikor lemostam a kocsit, 18.30-kor bementem a házba, bealkonyodott és 20.00-kor már össze volt mászkálva...persze éjjel is jönnek, elég véletlenszerű. Ha egyszer elkapok egyet állatvédés ide vagy oda úgy agyonverem szívlapáttal, hogy csak na...

Most benzines/gázolajos/fáradtoljaos/kátrányos rongyokat teszek ki a kocsi alá, elhozom haverom kutyáját és körbehugyoztatom vele a kocsikat...

takkI Creative Commons License 2007.04.19 0 0 22
Sajna élvefogó még nem érkezett....ezért a vadászatot még nem tudtam elkezdeni :(
crowkins Creative Commons License 2007.04.19 0 0 21

Azt hiszem a tenyészállományában akar vérfrissítést.

Tima2 Creative Commons License 2007.04.18 0 0 20
Egy kölyökkel többre menne, mint egy vad felnőttel.
Előzmény: crowkins (19)
crowkins Creative Commons License 2007.04.18 0 0 19

Nem nekem kéne. Van egy fanatikusan megszállott barátom aki nagy rajongója menyét féléknek.

Mondta hogy ha fogok nyestet vigyem el neki. De még nem fogtam. :)

Tima2 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 18

megkérdezhetem, hogy minek neked egy felnőtt nyest?

Előzmény: crowkins (17)
crowkins Creative Commons License 2007.04.17 0 0 17

Üdv Takk1!

Nekem kéne a nyestecske ha megfognád !

Nekem "Horváth-féle élvefogóm" van de eddig csak a macskákat sikerült összegyűjtenem vele, pedig eléggé elnyestesedett környéken lakom.

Amúgy csalinak a Valeriána (macskagyökér) a legtutibb, mert úgy "illatozik" mint a párzó macskák, ezért ha egy kis vatta darabot beáztatsz és azt teszed be csalinak, már csak a szaga miatt is minden óvatosságát feledve, kiváncsiságból besettenkedik a nyest, görény, róka, macska stb.

Jó csapdázást !

Tima2 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 16

szerintem vidd el jó messzire és engedd el. És minél hamarabb, mert rághatja a ketrecet, letörheti a fogait.

Kölykei ezek szerint nem voltak? Vagy csak csöndben kuksolatk valahol.

Előzmény: takkI (15)
takkI Creative Commons License 2007.04.16 -1 0 15
Nah, jártam fent a padláson, de nem találkoztam vele....sajna a szigetelést több helyen is megrágta és baromi büdös van a vacka körül :(
Ma jártam gazdaboltban és holnapra elvileg lesz "nyest-fogóm".
Meglátjuk, hogy hatásos lesz-e vagy sem.

Ha sikerül befogni és valakinek esetleg kéne a nyest, az ne tartsa vissza magát és szóljon :D :D :D

Jah, utána bérbe is adom, ha kell valakinek a csapdát ;)
Tima2 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 14

Egy vad nyest szerintem inkább elfut, esetleg jól megmoroghat, és nyilván nem kell sarokba szorítani, akkor nem hiszem, hogy neked menne, bár vad nyesttel sajnos még nem találkoztam.

Ha sokat feljársz, motoszkálsz, valószínűleg megunja és elköltözik .

A szigetelést szokták megrágni, esetleg azt vizsgáld át

Előzmény: takkI (13)
takkI Creative Commons License 2007.04.13 0 0 13
Jut eszembe..ha pl. felmegyek a padlásra és mondjuk pont előttem van, akkor rám támadhat? mármint féljek tőle vagy nem kell?
takkI Creative Commons License 2007.04.13 0 0 12
Nem is tudom...alapvetően a tudat nem zavar,hogy ott lakik, csak idegesít a motoszkálása és félek, hogy ne tegyen kárt semmiben sem. Szerintem kitakarítok mindent, amit csak lehet hétvégén, aztán meglátjuk, hogy mit szól hozzá.
Tima2 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 11

Elvileg már kölykei is lehetnek. Nézz körül a padláson. Ha tényleg és vársz még 1-2 hónapot, felcseperednek és szétszélednek, illetve akkor már nyugodt szívvel elkergetheted őket.

Már ha fontos neked, hogy élve megússzák ők is.

Előzmény: takkI (10)
takkI Creative Commons License 2007.04.13 0 0 10

Sziasztok,

sosem gondoltam volna, hogy egyszer én is belépek a "Vadásszuk le a tetőről a nyestet" táborba :(

Már napok óta lehetett zajt hallani a tetőtér feletti kis padlásrészből és nemrég láttuk is a kis görényt..vagyis nyestet. Borzalmasan idegesítő...reggelre ki kell valamit találni, hogy hogy szabaduljunk meg tőle. (de legalább már tudjuk, hogy ki okozza a zajt)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!