Keresés

Részletes keresés

Etus Creative Commons License 2008.08.14 0 0 8281

Szia!

Én ma fogom (szeretném) levenni az új  Laptopomról (Vista van rajta) a Norton Internet Security-t, mert csak 60 napos verziót kaptam és még van 5 napom, hogy használhassam.

Ezzel a megoldással amit írtál ezzel én is le tudom szedni a Nortont?  (Helyette felteszem a NOD32-t)

Előzmény: kdezsoe (8280)
kdezsoe Creative Commons License 2008.08.14 0 0 8280

Hogy teljesen kilegyél szolgálva, (és mivel a Google a barátom)

azt hiszem,  ez lesz a megoldás. 

Előzmény: Törölt nick (8278)
kdezsoe Creative Commons License 2008.08.14 0 0 8279

Létezik egy Symantec Removal Tool, (SymNrt.exe) ami kitakarítja a norton maradványait.

Keress rá a Symantec oldalán, töltsd le és futtasd.

(lehetőleg a Symantec-ről töltsd le, ne valami himihumi oldalról!)

Előzmény: Törölt nick (8278)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8278
Sziasztok! Hogy lehetne eltávolítani a Norton 360-at, ha folyton lefagy az uninstallja ?
robicsek Creative Commons License 2008.07.27 0 0 8273
www.wigwam.info - ott csináld meg a féregirtást. Van nálad elég gond szerintem.
Előzmény: Törölt nick (8272)
robicsek Creative Commons License 2008.07.27 0 0 8271

perszehogy fertőzött.

Ugyanis ő maga a fertőzés...

eltavolitás: http://www.spywareremove.com/removePCPrivacyCleaner.html

SOHA sem kell semmil ilyesmit elhinni.

Előzmény: Törölt nick (8270)
harpokratesz Creative Commons License 2008.07.26 0 0 8269
megpróbálhatod a gépedet végigfuttatni ezzel az anti-spyware programmal, ami elég jó. de 2x-er futtasd le, mert előszörre tuti talál valamiket (a reklám kedvéért), nekem pl. egy backdoor-t talált :)
a 15 napos próbaverzió innen letölthető: http://sunbelt.hu/CounterSpy-Kemprogram-Vedelem
Előzmény: Törölt nick (8268)
Wic Creative Commons License 2008.07.24 0 0 8266

OFF

megvan:

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=10107

ezt főleg harras-nak tettem be ;)

És bocs mindenkitől a kisebb OFF thread-ért. De végülis nem volt az, hisz ubuntu alatt lesz normális vírusvédelme :o)

Előzmény: intrusion (8262)
Wic Creative Commons License 2008.07.24 0 0 8265

OFF

de szerintem több számítási teljesítményt esz

nem. :)

Előzmény: Nemrossz (8261)
Wic Creative Commons License 2008.07.24 0 0 8264

OFF

Ez a Compiz fusion nevű progi szolgáltatásainak egy része.

Olyasmiket tud, mint a Vista Aero, de az erőforrás-igénye töredéke.

nekem otthon egy P4-3000-es proci, NVIDIA MX440 64MB rammal, és elfut problémák nélkül.

keress rá pl. az "ubuntu vista" vagy "compiz aero"szópárra youtube-n, vannak összehasonlító videók.

Előzmény: Törölt nick (8260)
Wic Creative Commons License 2008.07.24 0 0 8263

OFF

mintha wine alatt futna a videón.

Előzmény: intrusion (8262)
intrusion Creative Commons License 2008.07.23 0 0 8262
A crysist támogatja a fizetős cedega, az ingyenes wine nem.
Előzmény: Wic (8254)
Nemrossz Creative Commons License 2008.07.23 0 0 8261
Stimmt. Kipróbáltam az öreg gépemet Ubuntu alatt ezzel a "takonygumi effekttel", a Matrox G550 megfeküdt tőle. 2,4-es procival, ATI Radeonnal már simán megy, de szerintem több számítási teljesítményt esz, mint egy holdraszállás...
Előzmény: Törölt nick (8260)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.23 0 0 8260
Az általad linkelt videóban mi a poén abban, hogy valamilyen takonygumi módon viselkednek az ablakok, meg az egész asztal? Ez nyilván nem függ össze a Crysisszel, de amennyire tudom, a Linuxszal se (mert nem része), viszont lefoghatja a vas teljesítményét mint állat.
Előzmény: Wic (8257)
locsemege Creative Commons License 2008.07.23 0 0 8259
Van egy olyan lehetőség is, hogy egy HDD-re telepítesz egy Windows-t és egy Linuxot, azaz csinálsz egy dualboot-os gépet, mint én a munkahelyemen. Windows-ban letiltod a hálózati interface-t, így netezni nem lehet, de játszani igen. Linux alól meg netezel, lányokat nézel, levelezel, msn-ezel biztonságban.
Előzmény: Törölt nick (8255)
locsemege Creative Commons License 2008.07.23 0 0 8258
áttérés, windóz elfelejtés

Hosszútávú tervek. :) Amúgy egyetértek.
Előzmény: Wic (8248)
Wic Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8257
mondjuk a végén hang up, de azt írják ott az okosok, hogy ki kell kapcsolni a csiliviliket a compiz-ban és akkor aránylag megy.
Előzmény: Wic (8256)
Wic Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8256

banyek, tévedtem....

http://www.youtube.com/watch?v=DYf6yJ5zKks

Crysis on Ubuntu... :)

Előzmény: Wic (8254)
Wic Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8254

crysis-sel felejtsd el az emulálást.... directx10, és erőmű kell hozzá.

Előzmény: Sredni Vashtar (8252)
Sredni Vashtar Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8252
Valójában nehéz válaszolni a problémádra. Egyrészt mert a vírusokra én nem szoftvert használok hanem kibelezem őket...:-)

Szóval 10 éve Linux fut a saját gépeimen, Windows csak egy notin van mert a ratyi Microchip csak ahhoz ad fejlesztőrendszert a Piklab meg még nem frissült eléggé.:-)

Szóval...

1. A problémádat okozhatja hardverhiba is, túlmelegedés vagy effektíve már meghalt valami de még mozog fölötte egy kicsit a sírhant.

2. Valami trükkösebb vírus, akkor ezt beszoptad, de két további lehetőséged van:

2.a. Full reinstall, de tudnod kell, hogy mindig a vírusok vannak lépéselőnyben.
2.b. ubuntu.com Download szekció, Desktop edition.

A 2.b. pont választása esetén tudok segíteni, a windózos játékokat elég jól kezeli már a wine (windows emulátor), ki kellene próbálnod.
Előzmény: Törölt nick (8250)
Wic Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8251

töltsd le a demóját, ha van, próbáld ki, ha nem szaggat, vedd meg.

mit esztek ezen a crysis-on.... :) fiam haverjának emiatt kellett egy AMD64-es procis gép, olyan erőmű, hogy reggelire megenné a két serverünket bent a cégnél.... :)

Előzmény: Törölt nick (8250)
Wic Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8249

másik topikban írtad:

Az itthoni gép csak játék+net+családi fotók,

ha nem valami full csilivili játékokat játszotok, akkor tényleg az ubuntu linux lesz a barátod otthonra. :)

Előzmény: Törölt nick (8247)
Wic Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8248

persze, nem árt formázni, sőt, én szoktam törölni a partíciót, és újra létrehozom.

A linuxot meg ideje elkezdeni. :)

nem egy ördöngősség, az ubuntu linux kimondottan felhasználóbarát.

olvasgass kicsit, nézegess képeket, aztán letöltés, kiírás, kipróbálás, áttérés, windóz elfelejtés:

www.ubuntu.hu

Előzmény: Törölt nick (8247)
Wic Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8246
ja, a mentést is az USB-s megoldással javaslom.
Előzmény: Wic (8245)
Wic Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8245

azonnal mentsd az adataid.

ez az első.

másik: ezt már egy ismerősöm is bekapta egyszer (valószínűleg ugyanez lehetett), az avast nem szedte le, ugyanazokat végigjártam, mint a lentebb leírtakban.

nekem végül csak az újratelepítés segített.

előtte esetleg kapj elő egy linux live CD-t (ubuntu jó lesz), és boot után mountold fel a windowsos file-rendszert, és nézz körül legalább a gyökérkönyvtárban, nincs-e nem oda való rejtett állomány.

meg megpróbálhatod betenni egy garantáltan vírusmentes, vírusvédelemmel ellátott gépbe egy USB-s winchester kerettel, és futtass rajta vírus-ellenőrzést így is.

Előzmény: Törölt nick (8244)
locsemege Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8242
A nevéből ítélve ez a filerendszerek felcsatolásáért lesz felelős, nem tudom, jó ötlet-e eltávolítani. Amúgy a kártékony kódok elleni védekezés első lépése, hogy nem admin joggal használod a gépet. A másik lehetőség, hogy nem használsz Windows-t. De az igazi a kettő együtt: nem Windows-on tisztességes jogosultság-kezelést használni.
Előzmény: Törölt nick (8241)
locsemege Creative Commons License 2008.07.22 0 0 8240
Praktikusan menteném a munkáimat, adataimat, amíg nem késő...
Előzmény: Törölt nick (8239)
cerebrum Creative Commons License 2008.07.19 0 0 8238

Végül be tudtam lépni, csak engedélyeztetni kellett magamnak a megnyitását:)

Egyébként kilőttem a rendszer-visszaállítást, töröltem az előzményeket, az átmeneti internet fájlokat, majd csökkentett módban átfésültettem a meghajtókat NOD-dal, majd SpyBot-tal, szóval most elméletileg (és remélhetőleg) tiszta a gépem.

Előzmény: Nemrossz (8237)
Nemrossz Creative Commons License 2008.07.17 0 0 8237
Adminban csináld és csökkentett módban! Kézzel, júzerből reménytelen.

(Csak azért kételkedtem, mert nekem -de tán másnak se nagyon- sose engedett be semmit a NOD. Azért is vettem meg. :o))) )
Előzmény: cerebrum (8236)
cerebrum Creative Commons License 2008.07.17 0 0 8236

Ismét én:) Egy gyors kérdés. A NOD32 egyetlen fájlt talál fertőzöttnek, amit viszont nem tud törölni, és én sem tudom az illető fájlt kézzel törölni, ugyanis a System Volume Information nevű rejtett rendszermappában van, amit nem enged a gép megnyitni (TC-ből próbáltam, mert csak az jeleníti meg), annak dacára sem, hogy próbáltam átállítgatni a mappák tulajdonságait, de mindhiába. Van valami ötletetek esetleg hogyan nyissam meg azt a francos mappát, vagy töröljem valahogy a fertőzött fájlt?

Előre is köszi!

Az előző hozzászólásokra:

harpokratesz: Most már fölösleges töröltetni a linket, hisz' már hál'isten tiszta a honlap:) Különben is, valóban kérésre szúrtam be a linket, ráadásul előtte le lett írva, ki lett fejtve, hogy mi a problémám, hogy fertőzött a honlap, tehát nem igazán mondhatod, hogy csak úgy mindenféle előzmény nélkül lett berakva ide.

Nemrossz: A NOD32 folyamatosan frissíti magát naponta, de ennek ellenére (a jelek szerint) mégis beengedte a vírust. (Bár fene tudja, még mindig kétséges, hogy valóban a gépemről fertőződött meg a honlap.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!