Én ma fogom (szeretném) levenni az új Laptopomról (Vista van rajta) a Norton Internet Security-t, mert csak 60 napos verziót kaptam és még van 5 napom, hogy használhassam.
Ezzel a megoldással amit írtál ezzel én is le tudom szedni a Nortont? (Helyette felteszem a NOD32-t)
megpróbálhatod a gépedet végigfuttatni ezzel az anti-spyware programmal, ami elég jó. de 2x-er futtasd le, mert előszörre tuti talál valamiket (a reklám kedvéért), nekem pl. egy backdoor-t talált :) a 15 napos próbaverzió innen letölthető: http://sunbelt.hu/CounterSpy-Kemprogram-Vedelem
Stimmt. Kipróbáltam az öreg gépemet Ubuntu alatt ezzel a "takonygumi effekttel", a Matrox G550 megfeküdt tőle. 2,4-es procival, ATI Radeonnal már simán megy, de szerintem több számítási teljesítményt esz, mint egy holdraszállás...
Az általad linkelt videóban mi a poén abban, hogy valamilyen takonygumi módon viselkednek az ablakok, meg az egész asztal? Ez nyilván nem függ össze a Crysisszel, de amennyire tudom, a Linuxszal se (mert nem része), viszont lefoghatja a vas teljesítményét mint állat.
Van egy olyan lehetőség is, hogy egy HDD-re telepítesz egy Windows-t és egy Linuxot, azaz csinálsz egy dualboot-os gépet, mint én a munkahelyemen. Windows-ban letiltod a hálózati interface-t, így netezni nem lehet, de játszani igen. Linux alól meg netezel, lányokat nézel, levelezel, msn-ezel biztonságban.
Valójában nehéz válaszolni a problémádra. Egyrészt mert a vírusokra én nem szoftvert használok hanem kibelezem őket...:-)
Szóval 10 éve Linux fut a saját gépeimen, Windows csak egy notin van mert a ratyi Microchip csak ahhoz ad fejlesztőrendszert a Piklab meg még nem frissült eléggé.:-)
Szóval...
1. A problémádat okozhatja hardverhiba is, túlmelegedés vagy effektíve már meghalt valami de még mozog fölötte egy kicsit a sírhant.
2. Valami trükkösebb vírus, akkor ezt beszoptad, de két további lehetőséged van:
2.a. Full reinstall, de tudnod kell, hogy mindig a vírusok vannak lépéselőnyben. 2.b. ubuntu.com Download szekció, Desktop edition.
A 2.b. pont választása esetén tudok segíteni, a windózos játékokat elég jól kezeli már a wine (windows emulátor), ki kellene próbálnod.
töltsd le a demóját, ha van, próbáld ki, ha nem szaggat, vedd meg.
mit esztek ezen a crysis-on.... :) fiam haverjának emiatt kellett egy AMD64-es procis gép, olyan erőmű, hogy reggelire megenné a két serverünket bent a cégnél.... :)
másik: ezt már egy ismerősöm is bekapta egyszer (valószínűleg ugyanez lehetett), az avast nem szedte le, ugyanazokat végigjártam, mint a lentebb leírtakban.
nekem végül csak az újratelepítés segített.
előtte esetleg kapj elő egy linux live CD-t (ubuntu jó lesz), és boot után mountold fel a windowsos file-rendszert, és nézz körül legalább a gyökérkönyvtárban, nincs-e nem oda való rejtett állomány.
meg megpróbálhatod betenni egy garantáltan vírusmentes, vírusvédelemmel ellátott gépbe egy USB-s winchester kerettel, és futtass rajta vírus-ellenőrzést így is.
A nevéből ítélve ez a filerendszerek felcsatolásáért lesz felelős, nem tudom, jó ötlet-e eltávolítani. Amúgy a kártékony kódok elleni védekezés első lépése, hogy nem admin joggal használod a gépet. A másik lehetőség, hogy nem használsz Windows-t. De az igazi a kettő együtt: nem Windows-on tisztességes jogosultság-kezelést használni.
Végül be tudtam lépni, csak engedélyeztetni kellett magamnak a megnyitását:)
Egyébként kilőttem a rendszer-visszaállítást, töröltem az előzményeket, az átmeneti internet fájlokat, majd csökkentett módban átfésültettem a meghajtókat NOD-dal, majd SpyBot-tal, szóval most elméletileg (és remélhetőleg) tiszta a gépem.
Ismét én:) Egy gyors kérdés. A NOD32 egyetlen fájlt talál fertőzöttnek, amit viszont nem tud törölni, és én sem tudom az illető fájlt kézzel törölni, ugyanis a System Volume Information nevű rejtett rendszermappában van, amit nem enged a gép megnyitni (TC-ből próbáltam, mert csak az jeleníti meg), annak dacára sem, hogy próbáltam átállítgatni a mappák tulajdonságait, de mindhiába. Van valami ötletetek esetleg hogyan nyissam meg azt a francos mappát, vagy töröljem valahogy a fertőzött fájlt?
Előre is köszi!
Az előző hozzászólásokra:
harpokratesz: Most már fölösleges töröltetni a linket, hisz' már hál'isten tiszta a honlap:) Különben is, valóban kérésre szúrtam be a linket, ráadásul előtte le lett írva, ki lett fejtve, hogy mi a problémám, hogy fertőzött a honlap, tehát nem igazán mondhatod, hogy csak úgy mindenféle előzmény nélkül lett berakva ide.
Nemrossz: A NOD32 folyamatosan frissíti magát naponta, de ennek ellenére (a jelek szerint) mégis beengedte a vírust. (Bár fene tudja, még mindig kétséges, hogy valóban a gépemről fertőződött meg a honlap.)