Tegnapi túrám után megéhezvén, Lillafüred egyik jobb éttermében kértem juhtúróval töltött rántott gombafejeket.
A tányéron formából kiborított rizskupac paradicsomcikekkel és petrezselyem ágacskával díszítve. (A paradicsom cikkekről 3/4-ig lehúzták a héját, amitől az látványosan pöndörödött)
A rizskupac köré babyrépát tettek, erre ültettek rá 6 (hat!) - nem kicsi - rántott gombafejet. Mellé csészében majonézmártást kínáltak.
A gomba jól átsült, de még "rá lehetett harapni" A répa pont olyan volt, mint azt inwear barátunk elmesélte: kívül, mint vaj, belül roppanós.
2 baja volt csak a vacsorámnak: bóti csiperkéből készült, (nem erdei gombából); nagy adag volt, "jobban laktam", mint az estefelé illendő lett volna :))
Azt nem várod meg. Az alacsony hőmérséklet lassabban halad az étel belseje felé, s mire a külső burok megpuhul, az étel közepe még majdnem nyers. Egy hústűt beleszúrva folyamatosan ellenőrizheted állapotát.
Ez persze elmélet, mert még nem csináltam ilyet, volt szerencsém ehetni kis hőmérsékleten sült báránybordát, amikoris a hús aranybarna kérget kapott, de a közepe gyönyörűségesen rózsaszínű maradt.
Ha netes bolt is szóba jöhet, nézd meg a www.szaku.hu -t.
VAgy pl itt:
Usagiya japán élelmiszer japán könyv, folyóirat, CD több mint 2500 japán nyelvû videó/DVD kölcsönzése olvasó és étkezõ terem hirdetõ tábla házhoz szállítás
1124 Budapest Németvölgyi út 91. TEL/FAX 355-0289 Nyitvatartás: 11:30~21:00(K-V) Hétfõn zárva
Budagyöngye Bevásárlóközpont -1szint 1026 Budapest Pázsit u. 2. Nyitvatartás: 10:00~19:00(H-P) 9:00~15:00(Sz) Vasárnap zárva
pest, nagycsarnok, azsia bolt, arban meg a jelenleg nem mukodo online boltjuk ad neked iranyarat http://azsiabt.kernel.hu/component/page,shop.browse/category_id,2/option,com_virtuemart/Itemid,31/
Csak annyi van ráírva, h. növényi olaj, ha jól emlékszem, pontosabb fajta nélkül. És arra jó, hogy hidegen sem fagy olyan keményre, mint a tiszta vaj, a hűtőből elővéve azonnal kenhető.