Keresés

Részletes keresés

szysssz Creative Commons License 2008.07.21 0 0 51694

Tegnapi túrám után megéhezvén, Lillafüred egyik jobb éttermében kértem juhtúróval töltött rántott gombafejeket.

 

A tányéron formából kiborított rizskupac paradicsomcikekkel és petrezselyem ágacskával díszítve. (A paradicsom cikkekről 3/4-ig lehúzták a héját, amitől az látványosan pöndörödött)

A rizskupac köré babyrépát tettek, erre ültettek rá 6 (hat!) - nem kicsi - rántott gombafejet. Mellé csészében majonézmártást kínáltak.

 

A gomba jól átsült, de még "rá lehetett harapni" A répa pont olyan volt, mint azt inwear barátunk elmesélte: kívül, mint vaj, belül roppanós.

 

2 baja volt csak a vacsorámnak: bóti csiperkéből készült, (nem erdei gombából); nagy adag volt, "jobban laktam", mint az estefelé illendő lett volna :))

 

Előzmény: joy (51690)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.21 0 0 51693
Eddig nagyon jól néz ki :-)!!!
Előzmény: Yamini (51685)
joy Creative Commons License 2008.07.21 0 0 51692
Igen jól néz ki.
Előzmény: Yamini (51685)
joy Creative Commons License 2008.07.21 0 0 51691

Étteremben???

Ott még a Bécsiszeletet is röptiben sütik. Csak a fölszolgálás hernyózó.

:o)))

Előzmény: szysssz (51686)
joy Creative Commons License 2008.07.21 0 0 51690

Bocsi, yogos, tényleg mellé nyúltam.

:o(

Előzmény: TTAMAS (51682)
inwear Creative Commons License 2008.07.20 0 0 51689
oké, értem. meg fogom próbálni, mert tényleg nagyon jó volt szétharapni azt a répát;)
Előzmény: szysssz (51688)
szysssz Creative Commons License 2008.07.20 0 0 51688

Azt nem várod meg. Az alacsony hőmérséklet lassabban halad az étel belseje felé, s mire a külső burok megpuhul, az étel közepe még majdnem nyers. Egy hústűt beleszúrva folyamatosan ellenőrizheted állapotát. 

Ez persze elmélet, mert még nem csináltam ilyet, volt szerencsém ehetni kis hőmérsékleten sült báránybordát, amikoris a hús aranybarna kérget kapott, de a közepe gyönyörűségesen rózsaszínű maradt.

Előzmény: inwear (51687)
inwear Creative Commons License 2008.07.20 0 0 51687
ja, de akkor a belseje is megpuhul ám
Előzmény: szysssz (51686)
szysssz Creative Commons License 2008.07.20 0 0 51686
Az is lehet a megoldás, hogy alacsony hőmérsékleten sütögették (párolták) hosszabb ideig, mint egyébként szokásos.
Előzmény: TTAMAS (51684)
Yamini Creative Commons License 2008.07.20 0 0 51685
Megmutatom nektek mire jutott eddig a fűszeres :)




A negyedik hátsó kis tálka még üres, de így jó szögből egész jó a kép:D
TTAMAS Creative Commons License 2008.07.20 0 0 51684

 vaj aligha volt benne

 

Akkor egyszerűen csak blansírozták.

Előzmény: inwear (51683)
inwear Creative Commons License 2008.07.20 0 0 51683
köszi, mondjuk vaj aligha volt benne, de itthon majd megpróbálom:)
TTAMAS Creative Commons License 2008.07.20 0 0 51682
Te írtad a 2-3 másodpercet...
Előzmény: joy (51681)
joy Creative Commons License 2008.07.19 0 0 51681
Nem marad durván nyers?
Előzmény: TTAMAS (51680)
TTAMAS Creative Commons License 2008.07.19 0 0 51680

' perc

" másodperc

Előzmény: joy (51679)
joy Creative Commons License 2008.07.19 0 0 51679
Sztem sózták, vajon megdinsztelték, és lefedve még 2-3"-ig párolták
Előzmény: inwear (51678)
inwear Creative Commons License 2008.07.19 0 0 51678

sziasztok kedveskéim!

nekem lenne egy órjási kérésem:)

arról lenne szó, hogy múltkor ettem bébirépát meg cukkinit valami hússal. a hús nem volt olyan jó, de a répa igen.

azért, mert kívül puha volt, de belül még ropogós és teli lével. szerintetek ennek mi a módja? hogyan, mennyi ideig, miben?:)

TTAMAS Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51677

Jó, de abba mit kevernek még be?

 

Kevés sót.

 

Egyáltalán mire jó ez a vajolaj?

 

Mint a vaj, de hidegen is kenhető, mégsem margarin.

Előzmény: joy (51668)
GPF Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51676

A Németvölgyi úti és a Budagyöngyei bolt megszűnt.

Holnap megnézem a Nagycsarnokot.

Előzmény: Zitka (51674)
GPF Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51675
Köszönöm!
Zitka Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51674

Olcsóra ne számíts...

 

Ha netes bolt is szóba jöhet, nézd meg a www.szaku.hu -t.

 

VAgy pl itt:

 

Usagiya
japán élelmiszer
japán könyv, folyóirat, CD
több mint 2500 japán nyelvû videó/DVD kölcsönzése
olvasó és étkezõ terem
hirdetõ tábla
házhoz szállítás

1124 Budapest Németvölgyi út 91.
TEL/FAX 355-0289
Nyitvatartás: 11:30~21:00(K-V)
Hétfõn zárva

Budagyöngye Bevásárlóközpont -1szint
1026 Budapest Pázsit u. 2.
Nyitvatartás: 10:00~19:00(H-P) 9:00~15:00(Sz)
Vasárnap zárva

Előzmény: GPF (51672)
rollller Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51673
pest, nagycsarnok, azsia bolt, arban meg a jelenleg nem mukodo online boltjuk ad neked iranyarat http://azsiabt.kernel.hu/component/page,shop.browse/category_id,2/option,com_virtuemart/Itemid,31/
Előzmény: GPF (51672)
GPF Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51672
Kellene vennem egy kisebb üveg szakét Pesten (vagy Budán) Hol tudom ezt megtenni? És várhatóan milyen áron?
VKOrsi Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51671
arra jó, hogy nem kőkemény, de nem margarin, hanem vaj íze van.
Előzmény: joy (51668)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51670

Ja?

Ritkán használok kencéket kenyérre-zsömlére.

Ha meg akkor magam készítem, mert nem tetszik a bolti ízesítés.

Szeretem pölö a snidlinges-petrezselymest, de a bolti nekem erős-büdös, a kőrözött meg valamiért Istennek sem olyan, mint amit otthun készítünk.

Előzmény: H_G (51669)
H_G Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51669
Csak annyi van ráírva, h. növényi olaj, ha jól emlékszem, pontosabb fajta nélkül. És arra jó, hogy hidegen sem fagy olyan keményre, mint a tiszta vaj, a hűtőből elővéve azonnal kenhető.

Előzmény: joy (51668)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51668

Jó, de abba mit kevernek még be?

 

Egyáltalán mire jó ez a vajolaj?

Előzmény: H_G (51656)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51667

Én tettem már el télire nagyobb méretű uborkákatdarabolva, sós-ecetes lében, és jó volt.

De, ha a magja már keményedőben van, akkor tényleg nem jó.

Símán pucolva, kimagozva, összeturmixolva joghurttal, sózni /esetleg borsozni/, és fölönteni annyi jegesvízzel, amenyi jól esik.

Előzmény: Törölt nick (51654)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51666

Kovászos uborka, sós uborka-ecetes uborka télire, uborkaleves...

Előzmény: Törölt nick (51649)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51665

Vagyinkább benyomták a direkt sugárzó grillbe...

:o)

Előzmény: wawabagus (51644)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!