Keresés

Részletes keresés

TTAMAS Creative Commons License 2008.07.19 0 0 51680

' perc

" másodperc

Előzmény: joy (51679)
joy Creative Commons License 2008.07.19 0 0 51679
Sztem sózták, vajon megdinsztelték, és lefedve még 2-3"-ig párolták
Előzmény: inwear (51678)
inwear Creative Commons License 2008.07.19 0 0 51678

sziasztok kedveskéim!

nekem lenne egy órjási kérésem:)

arról lenne szó, hogy múltkor ettem bébirépát meg cukkinit valami hússal. a hús nem volt olyan jó, de a répa igen.

azért, mert kívül puha volt, de belül még ropogós és teli lével. szerintetek ennek mi a módja? hogyan, mennyi ideig, miben?:)

TTAMAS Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51677

Jó, de abba mit kevernek még be?

 

Kevés sót.

 

Egyáltalán mire jó ez a vajolaj?

 

Mint a vaj, de hidegen is kenhető, mégsem margarin.

Előzmény: joy (51668)
GPF Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51676

A Németvölgyi úti és a Budagyöngyei bolt megszűnt.

Holnap megnézem a Nagycsarnokot.

Előzmény: Zitka (51674)
GPF Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51675
Köszönöm!
Zitka Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51674

Olcsóra ne számíts...

 

Ha netes bolt is szóba jöhet, nézd meg a www.szaku.hu -t.

 

VAgy pl itt:

 

Usagiya
japán élelmiszer
japán könyv, folyóirat, CD
több mint 2500 japán nyelvû videó/DVD kölcsönzése
olvasó és étkezõ terem
hirdetõ tábla
házhoz szállítás

1124 Budapest Németvölgyi út 91.
TEL/FAX 355-0289
Nyitvatartás: 11:30~21:00(K-V)
Hétfõn zárva

Budagyöngye Bevásárlóközpont -1szint
1026 Budapest Pázsit u. 2.
Nyitvatartás: 10:00~19:00(H-P) 9:00~15:00(Sz)
Vasárnap zárva

Előzmény: GPF (51672)
rollller Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51673
pest, nagycsarnok, azsia bolt, arban meg a jelenleg nem mukodo online boltjuk ad neked iranyarat http://azsiabt.kernel.hu/component/page,shop.browse/category_id,2/option,com_virtuemart/Itemid,31/
Előzmény: GPF (51672)
GPF Creative Commons License 2008.07.18 0 0 51672
Kellene vennem egy kisebb üveg szakét Pesten (vagy Budán) Hol tudom ezt megtenni? És várhatóan milyen áron?
VKOrsi Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51671
arra jó, hogy nem kőkemény, de nem margarin, hanem vaj íze van.
Előzmény: joy (51668)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51670

Ja?

Ritkán használok kencéket kenyérre-zsömlére.

Ha meg akkor magam készítem, mert nem tetszik a bolti ízesítés.

Szeretem pölö a snidlinges-petrezselymest, de a bolti nekem erős-büdös, a kőrözött meg valamiért Istennek sem olyan, mint amit otthun készítünk.

Előzmény: H_G (51669)
H_G Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51669
Csak annyi van ráírva, h. növényi olaj, ha jól emlékszem, pontosabb fajta nélkül. És arra jó, hogy hidegen sem fagy olyan keményre, mint a tiszta vaj, a hűtőből elővéve azonnal kenhető.

Előzmény: joy (51668)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51668

Jó, de abba mit kevernek még be?

 

Egyáltalán mire jó ez a vajolaj?

Előzmény: H_G (51656)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51667

Én tettem már el télire nagyobb méretű uborkákatdarabolva, sós-ecetes lében, és jó volt.

De, ha a magja már keményedőben van, akkor tényleg nem jó.

Símán pucolva, kimagozva, összeturmixolva joghurttal, sózni /esetleg borsozni/, és fölönteni annyi jegesvízzel, amenyi jól esik.

Előzmény: Törölt nick (51654)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51666

Kovászos uborka, sós uborka-ecetes uborka télire, uborkaleves...

Előzmény: Törölt nick (51649)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51665

Vagyinkább benyomták a direkt sugárzó grillbe...

:o)

Előzmény: wawabagus (51644)
sans souci Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51664

OK.

Amikor még termeltünk zöldségeket falun, az elhízott uborkákat negyedelve savanyítottuk, ún. azonnali fogyasztásra. (Hamarabb átjárta az ecet)

Előzmény: Törölt nick (51654)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51663

Én is akartam mondani az uborka levest...

...csak hát az tényleg savanyúból van...

Viszont  nagyon finom, ha majd esetleg kipróbálnád...

 

Előzmény: Törölt nick (51660)
rollller Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51662
meg megneztem a kedvenc allrecipes oldalamon is neked, de igazibol foleg salatreceptek vannak, van par etel, amiben jol el lehet hasznalni, de azert az nem mennyiseg
Előzmény: Törölt nick (51660)
rollller Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51661
ja nem, gazpachora gondoltam, itt egy jo aranyu recept http://kicsivu.freeblog.hu/archives/2008/07/01/Uj_szerelem_gazpacho/
de a bolgarok kapros joghurtos uborkalevese is tokjo,
ott a leves joghurt-viz 1:1 aranyu keverek, fuszerezesnek meg kicsi olajjal osszetort fokhagyma, dio, so, es izles szerint kapor
Előzmény: Törölt nick (51660)
joy Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51659

Pirospaprika.

:o)

Előzmény: wawabagus (51637)
joy Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51658

Tudom, értem, csakhogy én erre gondolva írtam:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003266&go=80842577

 

"...De azt hiszem én lazacot csak akkor tálalok majd fel, ha megnyerek valami nagyobb összeget..:-(  ..."

 

Akkor már lazac, mert még az is olcsóbb.

Előzmény: ZsuR (51634)
rollller Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51657
joghurtos uborkaleves helyett spanyolosan paradicsommal-paprikaval-hagymaval?
Előzmény: Törölt nick (51654)
H_G Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51656
Van már ilyen, gyárilag bekeverve itt is (Lurpak).
Előzmény: VKOrsi (51655)
VKOrsi Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51655
régebben volt szó vaj-margarin témáról.
Akkor talán Malena említette, hogy Amerikában volt olyan keverék, ahogy vaj + sima olivaolaj.

Nos, én ezt teszteltem. SImán házi módszerrel előállítható.
Csináltam már olivaolajjal is - ennek viszont átható az íze -, a mogyoróolajjal abszolút megmarad a vaj íze.
250 gr szobahőmérsékletű vajhoz kell pár ek olaj, habosra keverés után elegyítettem az olajjal.
Kenhető hidegen is, és minden adalék nélküli :)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51653

:-)

Köszi  a tippet!

 

Előzmény: Törölt nick (51650)
sans souci Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51652
ha nem kígyóuborka, rakd el télire csemegeuborkának
Előzmény: Törölt nick (51649)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51651
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2008/07/hideg-kovszos-uborka-leves.html

nem az en muvem de biztos finom.

H.
Előzmény: Törölt nick (51649)
ribizli Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51648
Nokérem, próbáltam dulce de leche-t alkotni. Nem tudom, milyen az eredeti vagy milyennek kellene lennie, viszont finom, így elégedett vagyok. :)

A Plus-os sűrített tej az alap, azt találtam adatként, hogy 42% a normál cukortartalma a cukros sűrítettnek, így a 340 g "natúrhoz" 15 dkg sima kristálycukrot kevertem. Vastag aljú lábosban (legközelebb fazék lesz) felraktam kis lángra, az elején kevertem, míg feloldódott a cukor, aztán már csak időnként. Addig főztem lassan, amíg jól besűrűsödött - 2/3 vagy fele -, még forrón átöntöttem egy befőttesüvegbe, most hűl.
A lábosból kinyert maradékot gyümölcssalátára próbáltam tenni, de olyan sűrű és ragadós, hogy ez nem nagyon ment. :)

Miközben rotyogott, időnként nagyon felhabzott, akkor alaposan átkevertem, a végén meg figyelni kell, nehogy lekapjon az alja.
A megadott mennyiségből kb. 2 dl lett.
ribizli
wawabagus Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51647
OK. Köszi :-)
Előzmény: ZsuR (51646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!