Nagy szeretettel simiztem meg őt, csak remélni mertem, hogy gyógyító simik lesznek!:-)))
Nem félt a viharban? Sokat gondoltam rá.
Nekem van egy német vizslám és ha vihar van, annyira fél, hogy nem ismer lehetetlent, hogy bejusson a házba. Ő is beteges, meszesedés van a gerincében és időnként, beáll neki.... és persze fájdalmai vannak:-( Szteroidokat kap, sokáig hatásos, de a remegése az izületeiben, izmaiban látványos:-(( Neki minden meg van engedve, addig amig velem van, minden szeretetem az ővé!:-)) On szeretm őt. Családtag! Ő a Dolly lányom:-))))))
olvasd el mit irt coleng, ezek szerint figyelni kell pár dologra a Movalis-al kapcsolatban...
Nehogy baja legyen a kuttynak.
Injekcióval nem próbálkozott a doki?
Nálunk Frutti múlt héten bevágta napközben (persze amikor nem vagyunk otthon...) valószinűleg a farokcsontját. Az történt, hogy hazamentünk és Frutti nem csóvált. Már ezen teljesen kiakadtam. Ezek után végigtapiztam a gerincét, a farkincáját, de nem éreztem törést-elmozdulást rajta, viszont a farka teljesen tónustalan volt. Valamint időnként, ha lépett, sikitott egyet. Szóval olyan félóra tépelődés után levittem az állatorvoshoz. Ő se talált nála érezhető rendellenességet, de mivel látta, hogy valami tényleg nem stimmel, kapott egy injekciót (fájdalomcsillapitó, gyulladáscsökkentő és izomlazitó keverék volt asszem, plusz egy ampulla B vitamin). Az én kis "elesett" kutyám, aki este még enni is alig akart (pedig ez egy beaglenél nagyon nagy szó, mert tipikus zabagép fajta), reggel már vidáman ugrált és iszonyatos kilengéssel csóvált.
Igaz, hogy a két injekció 4000 Ft-ba került, de nem bánom egy cseppet sem.
ezt látod nem tudtam:-( Bár úgy látszik Girnyó kutyának erős a gyomra, mert eddig nem volt baja tőle, bár mindig evés után kapta, lehet, hogy az segitett, hogy vlt a gyomrában kaja.
A Movalis valóban jó fájdalom és gyulladás csökkentő, de gyomorvérzést okozhat, ezért 4 órával a bevétele előtt 1 szem Quamatel (szintén humán gyógyszer) tablettát kell beadni. A Movalis napi adagja max. 1/3 tabletta lehet nagy testű kutya estén. Kritikus esetben napi fél tablettára növelhető legfeljebb három napig, ekkor viszont a Quamatelt adag két tabletta. Fontos a négy óra betartása.
A reptéren a kb 10-12 éves Girnyó kutyának szoktuk időszakosan adni, amikor látjuk, hogy szüksége van rá. Van némi izomsorvadása és emellett az izületei is olyanok már, amilyenek. 2-3 tabletta után viszont még futni is szokott és ha egy hétig naponta kap egy szem Movalist, akkor pár hónapig jól van.
Van-e köztetek, aki ért a galambokhoz. Ma váratlan vendégünk érkezett, a melléképület ablakában landolt egy barna-fehér foltos galamb. Vagy beteg, vagy nagyon fáradt. Kis idő után bement az épületbe, majd elhelyezkedett a szerszámos polcomon. Tettem neki a polcra vizet, szotyit, kukoricát. A szotyi úgy tűnik kevesebb lett.Hálás lennék, ha valaki galambokkal foglalkozó elvinné, ugyanis az udvarunkban van három saját automata egérfogó (makka), meg a szomszédból is bejáratosak.
Vettem barnaalga tablettát is. A másik szuper-táp neve Korvimin arthro, vitaminokkal, Natrium, Kalium, Magnezium és foszfor hozzáadásával. Adok még egy hetet Neki.