Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51667

Én tettem már el télire nagyobb méretű uborkákatdarabolva, sós-ecetes lében, és jó volt.

De, ha a magja már keményedőben van, akkor tényleg nem jó.

Símán pucolva, kimagozva, összeturmixolva joghurttal, sózni /esetleg borsozni/, és fölönteni annyi jegesvízzel, amenyi jól esik.

Előzmény: Törölt nick (51654)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51666

Kovászos uborka, sós uborka-ecetes uborka télire, uborkaleves...

Előzmény: Törölt nick (51649)
joy Creative Commons License 2008.07.17 0 0 51665

Vagyinkább benyomták a direkt sugárzó grillbe...

:o)

Előzmény: wawabagus (51644)
sans souci Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51664

OK.

Amikor még termeltünk zöldségeket falun, az elhízott uborkákat negyedelve savanyítottuk, ún. azonnali fogyasztásra. (Hamarabb átjárta az ecet)

Előzmény: Törölt nick (51654)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51663

Én is akartam mondani az uborka levest...

...csak hát az tényleg savanyúból van...

Viszont  nagyon finom, ha majd esetleg kipróbálnád...

 

Előzmény: Törölt nick (51660)
rollller Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51662
meg megneztem a kedvenc allrecipes oldalamon is neked, de igazibol foleg salatreceptek vannak, van par etel, amiben jol el lehet hasznalni, de azert az nem mennyiseg
Előzmény: Törölt nick (51660)
rollller Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51661
ja nem, gazpachora gondoltam, itt egy jo aranyu recept http://kicsivu.freeblog.hu/archives/2008/07/01/Uj_szerelem_gazpacho/
de a bolgarok kapros joghurtos uborkalevese is tokjo,
ott a leves joghurt-viz 1:1 aranyu keverek, fuszerezesnek meg kicsi olajjal osszetort fokhagyma, dio, so, es izles szerint kapor
Előzmény: Törölt nick (51660)
joy Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51659

Pirospaprika.

:o)

Előzmény: wawabagus (51637)
joy Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51658

Tudom, értem, csakhogy én erre gondolva írtam:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003266&go=80842577

 

"...De azt hiszem én lazacot csak akkor tálalok majd fel, ha megnyerek valami nagyobb összeget..:-(  ..."

 

Akkor már lazac, mert még az is olcsóbb.

Előzmény: ZsuR (51634)
rollller Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51657
joghurtos uborkaleves helyett spanyolosan paradicsommal-paprikaval-hagymaval?
Előzmény: Törölt nick (51654)
H_G Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51656
Van már ilyen, gyárilag bekeverve itt is (Lurpak).
Előzmény: VKOrsi (51655)
VKOrsi Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51655
régebben volt szó vaj-margarin témáról.
Akkor talán Malena említette, hogy Amerikában volt olyan keverék, ahogy vaj + sima olivaolaj.

Nos, én ezt teszteltem. SImán házi módszerrel előállítható.
Csináltam már olivaolajjal is - ennek viszont átható az íze -, a mogyoróolajjal abszolút megmarad a vaj íze.
250 gr szobahőmérsékletű vajhoz kell pár ek olaj, habosra keverés után elegyítettem az olajjal.
Kenhető hidegen is, és minden adalék nélküli :)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.16 0 0 51653

:-)

Köszi  a tippet!

 

Előzmény: Törölt nick (51650)
sans souci Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51652
ha nem kígyóuborka, rakd el télire csemegeuborkának
Előzmény: Törölt nick (51649)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51651
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2008/07/hideg-kovszos-uborka-leves.html

nem az en muvem de biztos finom.

H.
Előzmény: Törölt nick (51649)
ribizli Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51648
Nokérem, próbáltam dulce de leche-t alkotni. Nem tudom, milyen az eredeti vagy milyennek kellene lennie, viszont finom, így elégedett vagyok. :)

A Plus-os sűrített tej az alap, azt találtam adatként, hogy 42% a normál cukortartalma a cukros sűrítettnek, így a 340 g "natúrhoz" 15 dkg sima kristálycukrot kevertem. Vastag aljú lábosban (legközelebb fazék lesz) felraktam kis lángra, az elején kevertem, míg feloldódott a cukor, aztán már csak időnként. Addig főztem lassan, amíg jól besűrűsödött - 2/3 vagy fele -, még forrón átöntöttem egy befőttesüvegbe, most hűl.
A lábosból kinyert maradékot gyümölcssalátára próbáltam tenni, de olyan sűrű és ragadós, hogy ez nem nagyon ment. :)

Miközben rotyogott, időnként nagyon felhabzott, akkor alaposan átkevertem, a végén meg figyelni kell, nehogy lekapjon az alja.
A megadott mennyiségből kb. 2 dl lett.
ribizli
wawabagus Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51647
OK. Köszi :-)
Előzmény: ZsuR (51646)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51646
Nem teszel bele sokat!!! Esetleg egy kiskanalnyit egy fel cseszenyi szaraz keverekbe, amivel bedorzsolod a hust sutes elott (szaraz "marinalas").

Angolul "rub" az ilyen keverekek neve - lehet kicsit nem szaraz is, pl ha a fokhagymat osszenyomod, es szaraz fuszereket adsz hozza, az nem teljesen szaraz. . .es beledorzsolod a szaraz husba. . .
Előzmény: wawabagus (51645)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51645

És a cukor nem ég meg, míg pirul a hús? Nem túl hosszú idő az neki?

 

Előzmény: ZsuR (51642)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51644

Nekem úgy tűnt, hogy nem maga a hús pirult meg, hanem valami cucc, ami rajta volt.

Tehát nem az egész hús volt piros, csak a teteje.

Szerintem ez a mézes-szója talán lehetett...

Köszi a tippet!  

Előzmény: VKOrsi (51640)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51643

:-DDDD...

Ez nagyon jól hangzik, feltétlen kipróbálom :-DDD

 

Előzmény: TTAMAS (51639)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51642
Ha a paclebe - szaraz dorzsibe egy kicsi barnacukrot is tesztek, akkor attol is kellemes lesz a szine is, ize is.
Előzmény: VKOrsi (51640)
VKOrsi Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51641
ill. van egy mézes szójaszószos pác, amivel pirosas kéreg lesz rajta.
Előzmény: VKOrsi (51640)
VKOrsi Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51640
mármint paprikásan szép piros? vagy hogy??
lehet paprikás pácba tenni, akkor nem lesz sápadt, vagy forró serpenyőben sütni, akkor gyönyörű pirosas kérge lesz, mindenféle manipuláció nélkül is.
Előzmény: wawabagus (51637)
TTAMAS Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51639

Szép piros? Talán málnalekvár...

:))

Előzmény: wawabagus (51637)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51638
Ha csak atkened kicsi tejjel, tejfollel, tejszinnel. . .mikor mar nagyon a vege fele van, megsult. . .
Előzmény: wawabagus (51637)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51637

Sziasztok!

Mivel kell a csirkemellet pácolni/ megmanipulálni :-), hogy a sütéskor szép piros legyen a felszíne?

Mézet kell rékenni? Attól karamelizálódik?

Valahol ettem ilyet és annyira finom volt....

Van tippetek?

Köszi :-)

 

wawabagus Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51636

:-))))))))))))Hmmmm...hát éppenséggel azok a képek sem rosszak :-))))))))).

Csak nem lennék olyan éhes...

Előzmény: ZsuR (51635)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51635
Nem szeretnek idegen tollakkal ekeskedni, ezek nem az en kepeim - a recepthez tartoznak, Ina Gartene az elso, akinek a receptjet beirtam.

Az en kepeim itt vannak: http://picasaweb.google.com/zratkay/SutesFozes
Előzmény: wawabagus (51633)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51634
. .es az egyik legfinomabb . . . azert jo ilyen alkalmakra, mert kicsi szeleteket konnyu kesziteni belole, es nem lehet elrontani, puha, omlos, konnyu "buffe" stilusban enni.
Előzmény: joy (51632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!