Keresés

Részletes keresés

wawabagus Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51644

Nekem úgy tűnt, hogy nem maga a hús pirult meg, hanem valami cucc, ami rajta volt.

Tehát nem az egész hús volt piros, csak a teteje.

Szerintem ez a mézes-szója talán lehetett...

Köszi a tippet!  

Előzmény: VKOrsi (51640)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.15 0 0 51643

:-DDDD...

Ez nagyon jól hangzik, feltétlen kipróbálom :-DDD

 

Előzmény: TTAMAS (51639)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51642
Ha a paclebe - szaraz dorzsibe egy kicsi barnacukrot is tesztek, akkor attol is kellemes lesz a szine is, ize is.
Előzmény: VKOrsi (51640)
VKOrsi Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51641
ill. van egy mézes szójaszószos pác, amivel pirosas kéreg lesz rajta.
Előzmény: VKOrsi (51640)
VKOrsi Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51640
mármint paprikásan szép piros? vagy hogy??
lehet paprikás pácba tenni, akkor nem lesz sápadt, vagy forró serpenyőben sütni, akkor gyönyörű pirosas kérge lesz, mindenféle manipuláció nélkül is.
Előzmény: wawabagus (51637)
TTAMAS Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51639

Szép piros? Talán málnalekvár...

:))

Előzmény: wawabagus (51637)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51638
Ha csak atkened kicsi tejjel, tejfollel, tejszinnel. . .mikor mar nagyon a vege fele van, megsult. . .
Előzmény: wawabagus (51637)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51637

Sziasztok!

Mivel kell a csirkemellet pácolni/ megmanipulálni :-), hogy a sütéskor szép piros legyen a felszíne?

Mézet kell rékenni? Attól karamelizálódik?

Valahol ettem ilyet és annyira finom volt....

Van tippetek?

Köszi :-)

 

wawabagus Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51636

:-))))))))))))Hmmmm...hát éppenséggel azok a képek sem rosszak :-))))))))).

Csak nem lennék olyan éhes...

Előzmény: ZsuR (51635)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51635
Nem szeretnek idegen tollakkal ekeskedni, ezek nem az en kepeim - a recepthez tartoznak, Ina Gartene az elso, akinek a receptjet beirtam.

Az en kepeim itt vannak: http://picasaweb.google.com/zratkay/SutesFozes
Előzmény: wawabagus (51633)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51634
. .es az egyik legfinomabb . . . azert jo ilyen alkalmakra, mert kicsi szeleteket konnyu kesziteni belole, es nem lehet elrontani, puha, omlos, konnyu "buffe" stilusban enni.
Előzmény: joy (51632)
wawabagus Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51633

Te aztán érted a módját :-)))...

Nagyon guszta :-)

Mi az a penészes sajt, ami a képen jobbra fekszik a tálon?

Valami zöld bevonat van rajta?

 

 

Előzmény: ZsuR (51629)
joy Creative Commons License 2008.07.14 0 0 51632
Huhu, a szűz a disznó legrágább alkatrésze!
Előzmény: ZsuR (51631)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.13 0 0 51631
HAt ezert mondtam, hogy lehet masbol is kesziteni, lehet mas hus is nem csak lazac. A nagyfiam nem eszik halat (a lokott) igy ha o is itt lesz kell valami mas. Valoszinuleg csirkemellet sutok, arra is van egy jo receptem.

Melegitsd elo a sutot 180 C fokra.
A felbe vagott, boros, csontos csirkemellet tedd egy tepsibe, a boros oldala felfele.
Kend meg oliva olajjal, es boven sozd, borsozd. Susd 35-40 percig, sutes utan legalabb 10 percig pinhentesd, letakarva.
En szoktam ra tenni valami fuszert, frisset ha lehet, pl kakukkfuvet, vagy rozmarignot.

Talalaskor leveszem a bort, kiveszem a csontot es szepen szeletelem. Ez pl tokeletes ehhez az elrendezeshes, a lazac helyett.

A masik egy hasonlo modon sult sertessult, de ott nagyobb a homerseklet, ott 250 C fokon sutod 30 percig, majd leveszed 220-ra, es addig sutod, amig a belso homerseklet eleri a 70 C fokot. Ezt is szepen lehet szeletelni, jol hasznalhato a lazac helyett.
Azt hiszem, szuzpecsenye a neve a husnak.
Előzmény: AliceCsodaországban (51630)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.13 0 0 51630
Képeidet nézegetve a lecsorgó nyálam kissé tönkretette a klavimat... :-)))
Nem akarsz meghívni vendégségbe? Imádok enni...

De azt hiszem én lazacot csak akkor tálalok majd fel, ha megnyerek valami nagyobb összeget..:-( Nekem ez túl drága, valamikor 15 éve vettem utoljára vesepecsenyét karácsonyra pl... azóta csak a sima darált tescós marhahúsból csinálom a tatárbiszteket, azt is vajjal, hogy több legyen.

De vendégségeknél nálam elsőrendű szempont, hogy előre elkészíthető legyen a cucc, és nekem ne a főzés miatt kelljen ugrálni.
Előzmény: ZsuR (51629)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.13 0 0 51629
Meg egy par kep es recept. Ilyenkor melegben szeretek konnyu eteleket enni, akkor is ha vendegek jonnek, minel kevesebb idot a tuzhely mellett.

Itt van par kep amit szoktam en is csinalni - egy "Salmon nicoise salad" volt az indito otlet.
Nem irom le reszletesen, csak a lazac keszitest, de lehet mas hussal is csinalni.

A lenyege, sok-sok izletes falat, nem kell formalisnak lenni.


Az elso kep a "Salmon nicoise salad" - a tobbi csak ugy. . .

A lazac marinalashoz citromle, reszelt citromle, oliva olaj, mustar, fokhagyma so-bors, ezt jol osszekevered egy talbaban.
A lazaf filet egy tepsibe teszed, raontod a marinalo levet, e 15 percig szobahomersekleten allni hagyod.

A sutot melegitsd elo 260 C - 500 F fokra.

A halat 12-15 percig susd, amig majdnem teljesen atsul. Akkor vedd ki a sutobol, es pihentesd 15 percig. Talalashoz tord (ne vagd) nagyobb darabokra, es talald fott krupli szeletekkel, paradicsom gerzdekkel, icipicit megfott es hirtelen lehutott zoldbabbal, negyedekre vagott fott tojassal, es valami jellegzetes zold salata csokorral, mint a rukkola.
Az ontet:
1/4 csesze pezsgo ecet (vagy feher bor)
1 kiskanal Dijon mustar
so-bors-oliva olaj

Osszekevered, es raontod a talon levo finomsagokra ovatosan, hogy mindenre jusson.

A legkozelebbi vemdeglatasomnal ez lesz az asztalon!







Előzmény: AliceCsodaországban (51628)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.13 0 0 51628
Igen, szeretjük a gazpacsót is és kösz, kinyomtattam ezt a recipét! :-)
Előzmény: ZsuR (51627)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51627
Akkor biztosan szeretitek a gazpacho-t is, egy nyers, hideg spanyol nyari levest.

Ismered?

Itt egy gorogos valtozata :)). . . Mindent nagyon aprora kell felvagni, vagy ha van vago geped, akkor azzal, ovatosan, nem puresiteni. Az egy-egy fajta zodseget vagjal egyszerre a geppel, maskepp. . .gond lesz.

6 nagy gerezd fokhagyma
2 evokanal friss oregano level
2 evokanal friss petrezselyem zold
5 evokanal vorosbor ecet
5 evokanal feher bor ecet
5 evokanal oliva olaj
1 piros husu paprika
1 sarga husu paprika.
2 lila hagyma
4 nagy es erett paradicsom
3/4 csesze kalamata oliva bogyo
paradicsomle
so-bors izles szerint
es feta sajt, apro kockakra vagva.

Az osszes hozzavalokat nagyon aprora vagni, osszekeverni, jol lehuteni.


Előzmény: AliceCsodaországban (51626)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51626
Igen, rájöttem közben, mert reggel megkóstoltattam a lányommal, és azt mondta, hogy ez ugyan nem ayran, viszont sikerült csinálnom egy finom spanyol uborkalevest. Állítólag ízlett... :-)
Nekem legalábbis. Meg kis családomnak is. Két kígyóuborkát lereszeltem, megsóztam, 4 izmos fokhagymagerezdet átnyomta, hozzáadta 3 fél literes kaukázusi kefírt, aztán beleraktam még egy pohár vizet... aztán még egyet (kóstolgatva). Kijött belőle egy kübli leves. És tényleg jól esett a melegben.
Előzmény: nettomazsola (51625)
nettomazsola Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51625
AYRAN a neve, es ha beütöd a google-ba kijön egy csomo recept.
en is probaltam mar otthon csinalni, sajna sosem lett olyan mint a bolti.

5dl joghurt + 2.5 dl asvanyviz (buborekos) 1 tk so. összeturmixolni.
Előzmény: AliceCsodaországban (51595)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51624
Jaja. . es milyen gyorsan :))!
Előzmény: joy (51623)
joy Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51623

Amivel a tojást rusztikusra töröd?

:o)

Előzmény: ZsuR (51612)
joy Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51622
É a grillezést javaslom, sztem a légkeverés kiszárítja, és mikor kihül szívós lesz, nem pirítós.
Előzmény: AliceCsodaországban (51598)
joy Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51621

Elképzeltem a hidropónikus dinnyetenyészetet, ahol fürtökben lógnak a csíkos, 8-10 kilós bogyók.

:o)

Előzmény: Zitka (51593)
joy Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51620

?

A vásárokon mindig vannak fafaragók itthun, pölö a Szegedio Hidivásáron 3 is volt. Igen szép dolgokat árultak.

(Majdnem annyiért akár asztalt 4 székkel, mint az ámerikás nagytál... :o)

Előzmény: rollller (51586)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51619
Nagyon szepeket tudnak csinalni Vermontban. . .
Előzmény: joy (51616)
ZsuR Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51618
A valtozatossag miatt. . . jo megismerni tobbfele izt. . .tudod, gyonyorkodtet :))
Előzmény: joy (51615)
sans souci Creative Commons License 2008.07.12 0 0 51617
Húúúú, egy négyéves nyaraltatását nemrég mondtam le, vállaltam inkább többet a 8 és 10 évesből. :-)
Előzmény: Mikolt (51601)
joy Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51616

A mostani Dollár-HuF árfolyamon adnék a legalsóér 100-at!

Fantasztikusan gyönyörű az erezete!

Előzmény: ZsuR (51581)
joy Creative Commons License 2008.07.11 0 0 51615
Minek, hisz van méz dögivel.
Előzmény: Zitka (51573)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!