Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.12 0 0 16

Aki korhű ruhát szeretne azoknak nagy segítség lehet az ehez hasonló könyvek (mint a képen)melyek nagyitható szabásmintákat tartalmaznak.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.12 0 0 15

1874 La Mode Illustree
Ankith Creative Commons License 2008.05.21 0 0 14
Hi, bárki aki idetévedne

pénteken nyílik egy viselettörténeti kiállítás a nemzetiben, aki costume -fan annak kötelező ott lenni.
Ugye Peti megyüünk.
állítólag lesz alkalom egy korabeli rekonstruált fűzőt felpróbálni!!!
THieringpeti Creative Commons License 2007.12.09 0 0 13
Nézd meg a Budapesti Történeti Múzeumban valamelyik reneszánsz-ruhás-beöltöztetős rendezvényt, ott vannak reneszánsz sapkák is, elvileg textilrestaurátor instrukciói alapján készültek. Ott lehet feltenni kérdéseket is, és valószínűleg ha másutt nem, akkor ott értenek is hozzá valamennyire.
Bár ezek a ruhák nem pontos reprodukciók, inkább demonstrációs célból készültek, de alighanem pontosan ismerik a muzeológusok, hogy milyen minták alapján készültek.
De sajnos kifejtették, hogy sokszor csak festmények alapján sikerült a ruhákat rekonstruálni, hasonlót alkotni.
Előzmény: Ankith (11)
Ankith Creative Commons License 2007.12.08 0 0 12
ezzért lenne jó a link
Előzmény: THieringpeti (10)
Ankith Creative Commons License 2007.12.08 0 0 11
BEng, mekkor a ? -dés
:)

Hmmm ,fogoskérdés még így textiles diplomával is .:D

Talán keményítették,de szerintem a szabásvonal ill. azon a varrás .Én csak azt tudom, hogy a reneszánsz domború hímzések allá , papírt is gyürtek, vagy anyag hulladékot,de a sapka fogós kérdés, hmmm talán papír?ááá vagy bőőőőr,

ha netán megfejted írd be!
Előzmény: Hierro Nyh. (9)
THieringpeti Creative Commons License 2007.12.07 0 0 10
Köszi a tippet. Sajnos nem túl valószínű, hogy Kőszeg felé járjak...
Előzmény: Slica (7)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2007.11.30 0 0 9

Ha van hozzáértő személy, kíváncsi lennék, a XIX. században (és esetleg régebben) milyen anyagból készült a tányérsapka ellenzője (sildje)?

A Titokzatos Násztya sorozat keltette fel az érdeklődésemet.

Ankith Creative Commons License 2007.11.26 0 0 8

link?

Előzmény: Slica (7)
Slica Creative Commons License 2007.09.04 0 0 7
Szia!
Ha jársz Kőszegen nézz be Kámán István bácsi Garázsmúzeumjába, ott sok érdekes dolog van, nyitottam egy topikot az Állati fórumon
izelitő,nem tudom feltenni nagy a kép
Előzmény: THieringpeti (-)
Andi171 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 6

Szia! Lehet, hogy már nem jár erre senki, de megpróbálkozom.

Megmutatod nekünk a köpenyedet? Én is imádom az ilyen ruhákat.

Előzmény: almalány (5)
almalány Creative Commons License 2007.06.03 0 0 5
:-) már kész a tündeköppenyem csak szóljatok ha kell a szabásminta:-)
almalány Creative Commons License 2007.03.26 0 0 4
naon szépen köszönöm igen azokra a tündeköpenyekre gondoltam...:-))
THieringpeti Creative Commons License 2007.03.02 0 0 3
Hali!

Nem tudom, lehet, hogy tudok segíteni, bár fogalmam sincs, hogy milyen az a tündérköpeny, esetleg ha valami fotót tudnál küldeni? Vagy a gyűrűk urából gondoltad, amit a Tündék viseltek a filmben, ahhoz hasonlót?

Nemrég vettem egy régebbi szabásmintás könyvet, lehet, hogy találok benne valami hasonlót, és akkor össze lehet kombinálni.

Előzmény: almalány (2)
almalány Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2
hjell!!! vki nem tud küldeni szabásmintát egy tündeköpenyről? catdart@freemail.hu kösssz
THieringpeti Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1
A volt barátnőmnek, általam készített darab:

alapanyag: IKEA VILA ágytakaró/lepedő(?), merevítésnek műanyag kábelcsatornából kivágott csíkokat használtam a szintén vászon lepedőkből készített alsószoknyához.

Igény esetén utána néznék igényesebb kivitelnek is, mint az előző, netről szedett képen is látható.
THieringpeti Creative Commons License 2007.02.28 0 0 0
Kép egy ilyen, eredetiben 1867-re tehető darabról: 1867-es báli ruha, forrás: www.koshka-the-cat.com
Előzmény: THieringpeti (-)
THieringpeti Creative Commons License 2007.02.28 0 0 topiknyitó
Érdekes, nem mai ízléssel megáldott barátokat, baráti társaságot keresek, akik stílusukban nem csak a mai értékrendet követik, és szeretik a korabeli ruhákat, műveltek, érdeklődőek, intelligensek, ugyanakkor nyitottak a szokatlan dolgokra...

Engem mindigis izgalomba hoztak az abroncsos, régies ruhában, fűzőben lévő lányok. A volt barátnőm sajnos nem osztozott velem eme örömömben, igy őneki nem tetszett az sem, hogy csináltam neki egy ilyen ruhát, aztán azt szerettem volna, hogy vegye fel többször. Egyszer felpróbálta pár fotó erejéig, aztán bekerült a szekrénybe (a "károm" mindössze 1 db akciós IKEA függöny...) sajnos, azóta már nem vagyunk párban, csak barátok, részben emiatt is...

Szeretnék találni olyan társaságot, ahol nem néznek hülyének emiatt, és esetleg még arra is esélyem lesz, hogy a jövendőbelimet megtaláljam. Kedves volt barátnőm szerint kevés esélyem van erre, mert ma ez nem divat, és egyébként is marha kényelmetlen viselet.

Ruhastílusban legjobban az 1850-es években szokásos divat-irányzat tetszik (képek, rajzok alapján), de szinte bármi tetszik, aminek a fazona, mérete megfelel a ma csak esküvői, báli ruhának árult modellekének.

Amúgyis fura a zenei ízlésem, a barokk zenét kedvelem leginkább, Bach korát. Kedvenc hangszerem hallgatni a csembaló, játszani furulyán tudok, csembaló kísérettel szeretem ezt művelni. (Vivaldi furulyaversenyt is játszottam gimis koromban zenekari kísérettel, ez fenn van mp3-ban a neten). Amúgy (egyelőre) villamosmérnöknek tanulok, és rendszergazdáskodom egy kisebb cégnél, weblapokat tervezek (ezt a részét szeretem a munkámnak).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!