Nem, sajnos nem jövök Tatabányára (és Karcagra sem) :(, nem mertem bevállalni több nyári tábort, mert munkaügyben kissé összacsaptak a hullámok a fejem felett (még inkább :(( ). De egy nap szabi és irány Bécs!! Nektek jó készülődést és még jobb táborozást! Varrjatok szépeket!
Kezdőként szeretnék technikai kérdéseimre választ tőletek. Az érdekelne, hogy táskába bélésként milyen anyagot használtok? Valamint milyen anyagot szoktatok befesteni? Sajnos soha nem kapok olyan színű anyagot amire éppen szükségem lenne. Előre is köszönöm.
Bárhogyan jó, nincsenek szigorú szabályok. Egy cetli az elejére tűzve a neveddel, esetleg a lakóhellyel.
Azért a földblokkot még összerittyenthetnéd. Meg fogod bánni, ha nem találod a munkádat a többieké között:)És lehet, hogy büntiből nem lesz ferdepántod:)
Szia!Engem is elengedtek szalaghímezni,de csak emilben tudtam jelentkezni,mert nem tudom a címsort megnyitni.Az lehet,hogy azt jelenti,hogy már nincs is több hely :( Azért írtam nekik,hátha....
Ezúton ajánlom figyelmébe Varrócérna Nyereményjátékunkat, melyben értékes Coats ajándékcsomagokat sorsolunk ki. Küldje be 3 db Corona 100 m vagy Trident 100 m varrócérna spulni címkéit, a vásárlást igazoló blokkot, valamint a kitöltött pályázati űrlapot. A nyereményjáték időtartama: 2008. júl. 1 - 2008. aug. 31.
Köszönöm mindannyiótoknak a gyors segítséget. Nekem is jött levélben minta, de lemaradt a méret és azt nem tudtam, hogy az A4-esre beszkennelt méret a valóságos-e.
Katafa már akkor is össze tudna dobni egy könyvet a procionfestésről, ha a fél kezére ráülne. De azt a hangulatot, azt a lelkesedést, azt a.....azta! azt nem lehet könyvbe írni ami egy festős talin van.
Mellesleg ha az árakat összehasonlítod, egy kevéske dobozka Ibéria is 500 pénz.
Ha jobban megy az angol, akkor keress rá gugliban az angol oldalakra, pont most nézegettem párat, sok helyen árulják és mindenhol van némi segédlet a használatához.
Amúgy Katafa folyamatosan tart festést bizonyos időközönként, ezért kell sasolni a procionos topikot, mert mindig ott szerveződik a dolog. és ott tarta, ahova hívják.
Margitka = Cseh Margitka, Tatabányán foltos bolttal rendelkezik. Asszem, Foltvilág a neve. Céhhonlapon találsz róla infót, meg telszámot is.
Aktív olvasó (de nem író) tag vagyok, de közös festésekről már páran ismertek személyesen. Pénteken (július 11-én) megyek Bécsbe, és (persze) beugrom az ungargasse-i patchworkboltba is. Ha valaki szeretne onnan valamit, szívesen hozok bármit (autóval megyek, tehát a méret nem számít).
Lehet itthon kapni a B&ZS-ben, meg talán Margitkánál is, de még mindig megéri a neten rendelni. Asszem, innen szokta Katafa rendelni: http://quiltundtextilkunst.de/index.php itt vannak kezdőcsomagok, amikkel már érdemes kezdeni.