Máshol is van ilyen "árelőny", a tbányai szalonban is. Érdekes megnézni, hogy listaáron a 2 literes BENZINES EX a drágább. Ja, 600 rugót elengednek a benyásokból. Ezek szerint Cegléden meg 900-at a DÍZEL-ből? Fura. Vajon a Cee'dnél mikor lesz ez??? Mert akkor talán vennék CRDI-t.
Beugrottam a ceglédi KIA szalonba szervízbe bejelentkezni a Cee'd-emmel és átmentem a szalonba szétnézni. Ki van kiállítva 2 db ezüst színű Magentis EX 2.0 CRDi. Az árán majdnem hanyattestem, amikor kérdeztem mennyiért tudnám elvinni. A listaára, ha jól tudom 5.800.000.- körül van. Nekem 4.900.000.- mondtak az értékesítők, akár kp.-s vásárlásnál is. "0" kilométeres autók. Akit érdekel hajrá.
Nemrég szervizben kivették a vezetőülést. Ehhez széthúzták (áramtalanítás után) az ülés alatti elektromos csatlakozót.
Vissza téve az ülést, észleltem, hogy az öv bekapcsolására nem figyelmeztet a hangjelzés. Igazítottak a csatlakozón, minden rendbe jött.
Most megint csend van, nincs hangjelzés.
Azt nem tudom, ilyenkor esetleg az oldal légzsák sem működne, meg az övfeszítő sem, ha baj van, mert csak a "harangozás" miatt nincs nagy kedvem a szervizbe menni!
Van valakinek erről pontos információja (légzsák, övfeszítő működésre gondolok).
A műszerek semmi hibát nem jeleznek, nem hiszem, hogy biztosíték probléma lenne.
Köszi a válaszokat. Láncot kell cserélni? Mikor? Egyébként vezérműszíjasnál pl. a Ford úgy csinálta, hogy ha a elszakad, akkor a dugattyú elroppantja a szelepszárat, így nem csap ég bele a szeleptányér a dugattyútányérba -> olcsóbban megúszod a balesetet (személyes tapasztalat). 14 szelep tört, de semmi másnak nem esett baja. Így csak 96ezer volt a költség.
Valamikor az volt a trend, hogy szijas vezérműhajtás kell mert az csendesebb és talán olcsóbban is gyártható, aztán időnként komoly motorkárosodások keletkeztek a szij szakadása miatt. Ma más olyanok a motorok, hogy egy esetleges szijszakadás esetén a dugattyú könnyedén eléri a nyitvamaradt szeleptányérat. Lassan rájöttek/rájönnek a motorgyártók, hogy a láncos hajtás mégiscsak biztonságosabb a motor szempontjából és már a zajcsillapitás is olyan mértékű, hogy nem zavarja a lánc a fület :-)
2. az ugy megy, hogyha mész és utána megállsz, aszthiszem 40km/h-ig ujra mutatja hogy ki van bekapcsolva vagy ki nem, és felette ebbahaggya a jelzést. ez minden megállásnál megismétlődik. teljesen normális, nálam is igy megy.
2. nem rapszódikus az, de mivel nincs nyomásérzékelő az ülésben ezért működik így! ha hátul ülő emberkék bekapcsolják magukat akkor zöldre vált a lámpa!
Sziasztok, Hétfőn vettük át az új Ceed SW-nket. Pár kérdés merült fel bennem: 1. Mennyivel jobb a láncos, mint a szíjas vezérlés? 2. Nektek is rapszodikusan világítanak a biztonsági öv jelző lámpácskák? Hátul nem ül senki, és menet küzben hol pirosan világít, hol sehogy, utasoldalon ülnek, aztán hol világít pirosan, hol nem. Mindezt persze menet közben. Hogy is van ez? Amúgy meg nagyon jó kis kocsi. :)
Tejesen igazad van abban amit írtál. "A törvény szerint,a teljesítés az az időpont, amikor az áru vagy szolgáltatás a másik fél vagyonának részévé válik vagy nála realizálódik."
Ez náluk is így történik. Éppen ezért van csúszás. Akkor kezdősik a garancia amikor a kereskedés kifizeti a vezérképviseletnek a gépkocsit. Mivel ez hamarbb történik meg mint ahogy a kocsi hozzánk kerülne forgalomba helyezve, ezért van a pár nap, hét akár hónap különbség.
Ez a készletes, bemutatós, teszt autóknál nyílvánul meg látványosabban. A bemutató autó sem volt forgalombahelyezve mégis a gari megvételkor már 3 hónap mínuszt mutat...
Azt mondtam, hogy addigra több lesz benne, nem azt, hogy akkor jár le.... meg azt is, hogy jól hangzik.... nem? :) Egyébként meg elírtam... :-P 2014. december 3.
Nekem pedig közel 1héttel az átvétel után indult a garanciám. Pedig szalon autót vettem. Persze 2017-már több kilométer lesz a kocsiban, mint 150ezer, de azért jól hangzik :)
Igen, már én is írni akartam róla. Nekem az 1.6-os benzines csinálja, hogy padlógázas gyorsításnál kétszer megtorpan, mielőtt eléri a max fordulatszámot. Lekapcsolt klímával nem csinálja. Én is arra gondoltam, hogy az elektromos tengelykapcsoló lekapcsolja, majd vissza, de ez így elég zavaró. Ha normál tempóban autózom, max 3500-as fordulatig, semmi probléma nincs. Szerintem nem így kéne működnie, vezérlési probléma lehet. Ha padlógázzal gyorsítok, vegye le a klímát addig, míg el nem veszem a gázt!
nekem is április 10-én jött meg a kocsi, április 26-án vettem át, a gari április 10-től él! szerintem ez normális! +1 hónap belefér szerintem! ahogy nézem a km órát nekem sem ez a 16 nap fog hiányozni a végén :) (évi 30.000et számolok)
Gyorsításkor bizonyos esetekben lehet, hogy lekapcsolja a meghajtásról a klímát, hogy minden erejét tudja mozgósítani. Nem hagy ki, csak lekapcsol, majd vissza. Bár én diesellel járok, az előző kocsimnál ugyan ez volt a szitu és az érzés.
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja: 1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki. (2) Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek. (3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó). (4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra. 2. § (1) A jótállás időtartama egy év. (2) A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.
Úgy gondolom,hogy ezen nincs mit értelmezni,vitatkozni. Ne legyünk már nyuszik,sírva ne fakadjunk a KIA nagylelkű jótállásától.
"A kötelező jótállás 1 év,amennyiben a gyártó vagy forgalmazó ennél hosszabb időt vállal,arra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Tök mindegy,hogy önként vállalta."
turot mindegy, a fogyasztovedelmes jogi esetek alfaja es omegaja hogy a vevo a kotelezo jotallasra vagy a gyarto (kereskedo) altal onkent vallalt "garancia", "meltanyossagi idoszak", vagy "abrakadabra" nevu dologra alapozza-e az igenyet... utobbi esetek sima polgari perek, ahol a biro azt vizsgalja hogy az elado fel pontosan mit is vallalt, es azt betartotta-e, a kotelezo jotallasra vonatkozo szabalyok nem jaccanak. altalaban az 1 even belul a vevonek a (kotelezo) jotallasra erdemesebb hivatkoznia...
A kötelező jótállás 1 év,amennyiben a gyártó vagy forgalmazó ennél hosszabb időt vállal,arra is ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Tök mindegy,hogy önként vállalta.