Nekem recseg a kormány műanyag borítása nagy melegben a rádió/tempomat kezelőszerveinél, ha megnyomogatom vagy ha a kormányt erőteljesebben tekerem (kapaszkodok bele). Ezt orvosolták neked?
Nekem is pattog, február elején bejelentettem, megrendelték és azóta is jön... Rendszeresen hívom a szervizt, múlt hét pénteken jutottunk el oda, hogy elvileg a csomag feladva, azaz úton van. Ennyi idő alatt gyalog megjártam volna, akár Koreát is...
Az érdekesség az, hogy ezt a pattogást behúzott állapotban csinálja, ha kihúzom, akkor csönd van.
A vezető oldalon a kormány, kijelzők tájákáról egyenletlen úton erős pattogás hallatszik, tipikus műanyag hang. Ez már nem nyüszögés, hanem egyértelmű pattogás. Hónapok óta keresem a zaj forrását, de nem találom.
Van tippetek ?
Egy hete fordult elő először, hogy autó leállít, kulcs kivesz,( nagyon könnyen, kattanás nélkül) a LED-es gomba nem villog, a távirányítóval nem zárható az ajtó.
Újra indítás, némi járatás után magához tért. Azóta még egyszer csinálta ezt.
sőt a legjobb az lenne ha kiveszem a kulcsot akkor teljesen sötétbe borulna a világ! még a bekapcsolva fejeltett beltér világítást is kinyomná, anélkül, hogy csipogna! persze füleit + ablakokat meg felhúzná! nemértem, hogy erre a gyártók miért nem gondolnak mint alap!
szerintem ez tök jó dolog! engem idegesít mikor csipog a az autó "világítás világítás világítás"! akinek meg hiányzik barkácsoljon bele egy zümmert! :)
Amikor hazavittam az autót, nekem is ez volt az első, hogy afrancba, ez meg miért nem csipog !
Aztán úgy hozzászoktam a magától lekapcsoló világításhoz, hogy télen egyszer kapcsoltam le, amikor egy haveromra vártam. Ő szólt, hogy kéne valami fény :)
Így van. A motor leállítása után lekapcsolja a fényszórókat, csak a helyzetjelzők világítanak. Ha kihúzod a kulcsot, a helyzetjelzőket is lekapcsolja. Nincs szükség gongatásra a világítás miatt.
Az egyik népítéletben azt olvasom, hogy aszongya "Negatív: szétgongatja a fejed, ha nem kapcsolod be az övet, akár 1km-re is, persze azért nem szól, ha rajtahagyod a világítást, vagy bennehagyod a kulcsot."
Bekapcsolt világításnál nem ad figyelmeztető hangot?? Létezik ez?
Köszi az infókat, most megnyugodtam. A fejtámlám (LX Plus) valóban aktív, nem lehet kivenni, műanyag a hátlapja és ha jól megütöm az üléstámlát akkor előremozdul a fejtámla. Azóta már kiderült, hogy a motor is vezérmű láncos.
Továbbá tettem lépéseket, hogy utólagos megrendelés után be lesz építve a műszerfal világítás tompitó potenciometer.
A másik fórumban Piti-nek is hasonló probléma vetődött föl. Neki segített, amit leírtam és tapasztaltam, így megosztom itt is veletek, hátha beválik nálad is:
" Nekem is volt egy időszak, mikor nem tudtam rájönni mi a fene ciripel, nyüszög hátulról. Azóta a problémát sikerült orvosolni, de nálam nem a csomagtérroló volt a ludas. Azóta ismét síri csend van az autóban... Ha felnyitod a csomagtérajtót, van mindkét oldalon egy-egy fekete gumi bak. Ha ennek a tetejéről letörlöd a port (esetleg be is kened valamivel), majd az ezzel érintkező kasztni részt is letisztítod, nagy az esély, hogy nálad is megszűnik a probléma. "
Az a baj, hogy 1-2 esetben nem állt meg a lista a valósághoz képest. Illetve, csak később lett teljes. Felszereltségi szintől függetlenül van ilyen csúszás. A kérdés nyilván az, hogy már az elejétől is volt e tartozéka az autónak vagy csak később évközben csapták hozzá.
Valami pattog a csomagtér felől (SW). Új kora óta csinálja, most jutottam el oda, hogy van időm foglalkozni vele. Olyan mintha két műanyagfelület egymásnak feszülne. Valaki tapasztalt már hasonlót?
Volt régebben egy LX felszereltség, amibe az LX Plus-hoz képest nem volt benne az aktív fejtámla, az állítható magasságú vezetőülés és a deréktámasz. A bicskakulcs a 2008 - as modellévű autóknál van.