"már azt sem tudom vajon aktív fejtámlám van vagy nem az, mert egyik listán része az LX Plus-nak a másikon meg nem."
A következő módon tudhatod meg, hogy aktív fejtámla van-e a kocsidban:
--nyomd be jó ERŐSEN az ülés háttámasz közepét--ha aktív a fejtámasz, akkor annak közepe előre kidudorodik, így követné a fej előre dőlését, egy esetleges hátulról történő beléd hatolásnál. (nem kell pajzán dolgokra gondolni).
Köszi mindenkinek a segítséget. Bevallom picit érdekes az alkatrészek árképzése. Nem értem hogyan lehet egy pár négyzetcentis műanyagdarab és 1-2 pótméter 15.000 forint ?
Azért vettem LX Plus változatot mert az én megítélésem szerint az a néhány extra nem ér meg 400.000 forintot viszont van pár dolog ami szükséges lenne. Ilyen pl a műszervilágítás tompitása és akár a rádió USB kivezetése is.
Picit zűrzavarosak a katalógus adatok, mert már azt sem tudom vajon aktív fejtámlám van vagy nem az, mert egyik listán része az LX Plus-nak a másikon meg nem.
De ugyanígy rejtély pl a motor vezérmű mozgatása is. Láncos vagy szijas ?(1.4 benzines)
A napokban elkezdett "nyiszorogni" valami a jobb hátsó sarokban. Már az idegbaj kerülgetett amikor sikerült rájönnöm, hogy a jobb hátsó üléstámlabeakasztó mechanizmusa szolgáltat zenét. Némi szilikonzsír befogta a száját :-)))
Igen, Robi73 volt aki beszerelte utólag az autójába! Gondolom azért olvasgat bennünket, ha kérdeztek tőle biztosan válaszol! De vissza is lehet keresni, sok mindent leírt annak idején.
Nem megsértődni, de túl van árazva, azért engednek majd az új árából és ezért nem éri meg rögtön a megjelenés után megvenni. Ezt arra alapozom, hogy mostmár minden márka ezt teszi, csak van aki 3 hónap, van aki 3 év múlva. Sokan vagyunk, akik szeretnénk autót cserélni, és néhány éves a régi, de az olyan, hogy nem sürgős a csere, és illúzióim nincsenek használt értékével, de ha el akarnak adni, akkor be kell számítani, mert vagy annyira alulértékelik hogy eladom én, vagy ami egyszerűbb, keresek egy másik kereskedést. Szal az idő nekünk dolgozik. Típushibák elfogynak, illetve gyűlnek a tapasztalatok, pl használt géppel. A másik, hogy nem volt még olyan gép, amit 3 évesen megvettünk és volt rá 4 év gari!
Ez szerintem a flotta gyanús autókra igaz. Ha jól néz ki egy kocsi fehéren, akkor tök mindegy. A pro Cee'd meg a tied is szerintem jól néz ki. SW-t még nem láttam.
Ezt szerintem a flotta gyanús autókra igaz. Ha jól néz ki egy kocsi fehéren, akkor tök mindegy. A pro Cee'd meg a tied is szerintem jól néz ki. SW-t még nem láttam.
Teljes mértékben egyetértek. Az Eurotax a létező legnagyobb köcsögség (már elnézést, de tényleg). Bankok és biztosítók mentsvára, botrányos adatbázissal.
Nekem a Lurdyban szerelték be 1 óra alatt nettó 20e-ért a 4 ablakra. Tökéletesen müködik. Ugyanezt az Autóvárosban nettó 40-45-ért akarták adni, és azt mondták, hogy ez egy 1 napos munka.
Csak gyakran oda van írva megjegyzésként, hogy az ár csak hitelnél érvényes és jó kis THM-et adnak mellé, azt a pár százast vissza kell hozni valahol. A hirdetés célja, hogy menj be ahhoz a kereskedéshez és ha tényleg autót akarsz venni, akkor onnan el nem mész megrendelés nélkül. :-) Pár embernek sikerül jó üzletet kötni, de a nagytöbbség elalél a rengeteg kedvezménytől, meg olcsó ártól és az üzlet megköttetik.
Voltam olyan autókereskedőnél aki azt modta, hogy a fehér autót nehéz eladni aszíne miatt. De akkor miért gyártanak autókat fehér színben? Ez kész röhej.
Nem akarlak elszomorítani, de sajna ez sem tuti módszer! Két éve Horvátországban bevásárló központ, legtávolabb, üres rész, ahogy te szoktad leparkolok. Kijövök az üzletből, mit látok egy jószág szerb autós közvetlenül a kocsi mellett áll, de annyira, hogy balról nem is tudott beszállni hátra a gyerek, ráadásul rányitották a hátso sárvédőre az ajtót, mint később észrevettem. De lehet, hogy csak nem volt szerencsém!
A lehető legtávolabbi részen és két parkoló hely között, a csíkot középre fogva megállni /paraszt módszer, de a többi kedves és figyelmes polgártársunk ellen csak ez a nem túl európai módszer véd:) /
Hát az Eurotax-ról annyit, hogy én voltam a párommal Toyota kereskedésben, ahol közölték, hogy a 3 éves kocsiját 1.500.000-ért tudják beszámítani. Mire közöltem, hogy a piaci ár úgy 2 milla körül van. Ők elkezdtek lobogtatni egy Eurotax értékelést, meg vadul érveltek, hogy ezt a kocsit kb. 3 hónapig kell nekik majd árulni, és jó ha 1.550.000-ért elmagy majd. Nem szeretem ha hülyének néznek, és ezt közöltem is velük. Legfőképpen azért, mert az Eurotax értékelésükön már a kód sem volt jó. Erre a szalon képviselője leválaszotta az értékelést a többi papírról, és annyit mondott: "Felejtsük ezt el, ez úgy is csak kamu, ez a kocsi másfelet ér és kész!". Otthagytam Őket és a neten egy hét alatt 1.900.000-ért eladtuk a kocsit.
Ami edig általánosságban illeti az Eurotax értékeléseket: még azonos kódból is meglehetősen eltérő végösszegeket lehet kihozni a különböző szubjektív módosító értékek (pl. modell helyi keresettsége) beállításával.
Szeretnék segítséget kérni. Ha esetleg valaki rendelkezik valamiféle kapcsolási rajzal vagy gyakorlati tapasztalattal. Az Lx Plus felszereltségből sajnos kimaradt egy pár forintos dolog és emiatt nem lehet állítani a műszerfal világítást. Riasztó szerelésekor láttam, hogy a fényszóró magasság állító mögött 2 db szabad (üresen lógó) csatlakozó is van. A vezetékelés tehát adott. Az egyik gondolom az ESP hez de ez természetesen a megfelelő elektronika hiánya miatt amúgy sem él, a másik viszont szinte biztosan a műszerfal világítás pótméteréhez menne, csakhogy nincs pótméter. Ha viszont a rajzról kiderülne, hogy valóban csak ez hiányzik akkor sokunk örömére egészen olcsón kivitelezhető lenne az amúgy nagyon kellemes csak sötétben picit erős műszerfal világítás tompítása.
A rádióval még küzdök, bár egy használhatóbb (nagyobb méretü) hátlap rajz jobb lenne.