Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.13 0 0 4462
1500 eur kompletten..
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.13 0 0 4461

ja, du megyek egy helyre megerdeklodni hogy merre van elore...g3 1.6

ott landirenzot arulnak...

Előzmény: golfdva (4460)
golfdva Creative Commons License 2008.06.13 0 0 4460
Mind jó!!!:))) Persze,hogy a Te autódhoz melyiket ajánlják az már más!Ha jól veszem ki Te kint vagy a taljánoknál...ott szeretnéd begázositani???
Előzmény: Törölt nick (4459)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.13 0 0 4459

jah es melyik a legjobb olasz marka?

golfdva Creative Commons License 2008.06.13 0 0 4458
Szia!
Annyit azért tegyél meg,hogy a csövezést ledugózod valamivel a pókok ellen!!!:))
Előzmény: PITTA (4452)
drog Creative Commons License 2008.06.12 0 0 4457

Sziasztok!

Látom itt a szappanos autógáz többször is hozzászólt, válaszolt a kérdésekre.

Nekem ők szerelték be tavaly év vége felé egy BMW 520-asba a gázt.

Hát nekem azóta csak megy a kocsi, semmi gondom nincs vele. Sem télen, sem nyáron semmi problémám nincs vele. Stabilan vált benziről gázra, vidáman ciceregnek az injektorok.

Itt is szeretném nekik megköszönni, hogy - és ahogy- beszerelték. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket! Bárki kicsit is hezitál, hogy legyen-e gázautója, vagy sem, hát hozzájuk lehet fordulni bizalommal!

Mégegyszer köszönöm, már visszahozta az árát a befektetés!

golfdva Creative Commons License 2008.06.12 0 0 4456
Szia Irtam a VW-topicba is ha a megtérülésre vagy kiváncsi akkor egy hozzávetőleges számitást készithetsz itt is://www.medic-car.hu/
Gondok csak akkor vannak ...amit olvashattál a másik topicban is.
Nincs semmi gond a fentartival sem ,aktuális műszaki alkalmávan kb.4E ftplussz.A tartály 1 évig ok.csak meg kell őrizni a tanusitványt.Ennyi a titok nyitja!
Előzmény: Törölt nick (4455)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.12 0 0 4455

Sziasztok!

Elég kezdő vagyok autógáz témában, illetve csak kecérkodom a gondolattal, ismerőseim körében sincs senkinek, szal nincs sok infom.  De úgy hallottam, hogy azoknak az urban legendeknek vége , hogy balesetveszélyes, sokkal többet fogyaszt mint benzinből, és tönkreteszi a motort.

Először is azt szeretném kérdezni hogy megéri e?

1997   Golf 1.6 benzin 100 LE.

Hány kilométert kell menni évente ahhoz hogy megérje kb?

Csak jó minőségű, és szakszerű beszerelés érdekelne.( pótkerekes megoldás, ha lehet a nyílás a tanknyílásnél legyen)

Visszaolvasgattam pár hozzászólást, és hát látom hogy azért vannak ezzel is gondok illetve fenntartási költségek. nyomáspróba papírok stb..

Kb mennyi az éves karbantartási ksg?

Egy ilyen szett hány bír ki?

mi a különbség a Gázbefecskendezős szettek és az Gázszettek hagyományos központi és hengerenkénti injektoros autókba között?

előre is kösz bocs ha sok kérdésem van..

golfdva Creative Commons License 2008.06.12 0 0 4454
:))..nemtom nekem most is 125 ft/liter :))
Különben tényleg annyi Nyiregyházán,ma voltam ott.
Előzmény: byo (4451)
golfdva Creative Commons License 2008.06.12 0 0 4453
Szia!
Nem nagy kunszt kivenni de gondolj bele,hogy Te mit szólnál ha valaki oda vinne egy szétkapott kütyüt,hogy nem tudom összeszerelni,de Te vagy a szerelő és rakd már össze!Kissé faramuci és szerintem az ilyen apró húzások megtérülnek,és ha olyan a szerelő akkor nála tárolhatod is a tartályt és nem kell otthon kerülgetni és ki-be pakolászni!
Természetesen ez is csak egy ötlet. :))
Előzmény: PITTA (4452)
PITTA Creative Commons License 2008.06.12 0 0 4452
Üdv. Megzörrentették a kocsimat (pont hátul) és vinnem kell kasztnishoz.
Viszont a gáztartályt ki kéne belőle venni, mert csak úgy hajlandó foglalkozni a szerelő vele. Szerintetek, kivenni énis ki tudom? Vagy bízzam szerelőre? A visszarakást mindeképpen szerelőre bíznám.
Skoda Fabia Kombi, pótkeréktartály, Landi Renzo Omegas.

Köszi,
P
byo Creative Commons License 2008.06.12 0 0 4451
Tegnap tankoltam nyiregyen mol kuton nem váltoott semmit, most is 183.
Előzmény: silver25 (4450)
silver25 Creative Commons License 2008.06.12 0 0 4450
Létezik hogy több mint 10Ft-al emeltek az autógázon??? :(
One_way Creative Commons License 2008.06.11 0 0 4449
Sziasztok !
Ha valakit érdekel Erdélyi LPG kutak és árak, szívesen megosztom a tapasztalataim.
Ma értem haza, még frissek.Legtöbbször a Lukoil kutaknál láttam LPG-t 2.1 és 2.3 árakon,de tankoltam csak LPG-t forgalmazó kis kútnál is 2.4-ért.
Zoxó Creative Commons License 2008.06.11 0 0 4448
Csak mennyire lehetnek kompatibilisek...
Jelenleg megoldódott a probléma, a rosszat, amit kiszereltek, megtakarítottam, és visszahelyeztem. Jelenleg jól megy vele, lehet hogy csak be volt rakódva, azért nem ment rendesen. Idővel kiderül.
Előzmény: byo (4447)
byo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 4447
xerintem ilyen motort bármelyik lpg mühely tud neked adni, és elképzelhető hogy csereszabatosak a különböző tipusok, illetve miért ne lenne szabványos. (biztos nem drága)
Előzmény: Zoxó (4446)
Zoxó Creative Commons License 2008.06.11 0 0 4446
99-es van nekem, és maga a szelep (motor) van elcsesződve, nem az elektronika. nem sokat találtam eddig róla
Előzmény: Törölt nick (4445)
byo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 4444
Vaterán találtam 1 ilyet ha valainek éppen ilyen kéne nagyon.
http://www.vatera.hu/tartarin_tec_97_lpg_mennyisegszabalyzo_elektronika_73289061.html
byo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 4443
filter az a reduktorba bejövő vékonyka csö mentén lesz egy kis fémházban (és valszeg a szelep is itt van), ha idős elporlik könnyen.

A léptetőmotort hatékonyan a lambdaszonda+lpgecu vezérli (kicsit pontatlan de kb)
Előzmény: Zoxó (4442)
Zoxó Creative Commons License 2008.06.11 0 0 4442
ezen csodálkoztam, hogy közvetlen a karburátor előtt, aminek szabályozni kéne, fix-re van állítva. Asszondták, hogy ez nem befolyásol jóformán semmit, úgyhogy jól félrebeszéltek. Kéne szereznem egy olyan léptetőmotrot, vagy ha tudom, megbütykölni a régit. Lehetséges valahol ilyet külön venni (Tartarini DAT 99)?
Mondjuk súlyosbító cucc, hogy szlovákiából vagyok. :(
Hol vannak ilyen rendszerben filterek?
Előzmény: byo (4441)
byo Creative Commons License 2008.06.11 0 0 4441
A motor menetközben állítja a keresztmetszetet lambda jel alapján, a csavarossal fixre állitod ergo vagy alacsony fordulaton nemfogmenni vagysokat eszik vagy magas fordulaton lex ilyen.
Előzmény: Zoxó (4440)
Zoxó Creative Commons License 2008.06.11 0 0 4440
FeliciaCombi 1,3MPi, 230.000km. Eddig Tartarini cucc volt benne, de fél éve alapgázon ledöglött, és kezdett sokat zabálni. Tegnap kicserélték a reduktort (az a nagy kör alakú cucc, így nevezték a szervizben) Lovato-ra, mivel Tartarini alkatrész már nincs a környéken. +kivették a gázszabályzó léptetőmotort, mivel nem ment, és tettek helyébe manuális csavarosat. 500-1000km múlva kell mennem ellenőrzésre és beállításra. Elég messze van a műhely, nem érdemes odarohangálnom, ha valamit magam is meg tudok csinálni.
Az autó alapjáraton szépen megy, de ha gyorsítok, vagy jobban a pedálra állok, akkor megtorpan az autó.
kérdéseim:
- hogy az a gázszabályzó léptetőmotor mennyivel jobb, mint a csavaros manuális, és pontosan mire szolgál?
- gyanakszom esetleg a filterre, de azt sem tudom, hogy egy ilyen rendszerben hol vannak filterek?
- esetleges tippek a problémára?

Köszönöm
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.09 0 0 4438
"Természetesen a gázszabályzó léptetőmotor már ki van irtva a rendszerből"

miért jó kiirtani?????
Előzmény: Nand-I (4437)
Nand-I Creative Commons License 2008.06.09 0 0 4437

Hello Mindeki!

1.6 Mitsubishi Carismam van 99Le-s változat, BRC keverőfejes rendszerrel.

Először elpiszkálták a zöldkártyán, aztán egy másik helyen 2.000 Ft ért beállították, kó sokat visszavettek a gázból, de

Most 16 literse fogyasztás jött ki városban, ez kicsit sok.... :D

Pláne ettől a motortól, ami benzinből beéri 9-10 literrel, na nagy lábbal 11-12 literrel.

Melyik csavaron tudok az alapjárati gázból visszavenni, mert tennék egy próbát mielőtt felújítatom a reduktort, bár nyilván ez lesz a vége.

Természetesen a gázszabályzó léptetőmotor már ki van irtva a rendszerből, így van helyette egy állító csavar, ezen beljebb tekertem, azót jobban húz, és nincs olyan morgós hangja, de alapjártaon még sokat kap, legalábbis ezt gondolom, mert hidegen sokkal könnyebben indul, melegen meg jó morgós hangja van, mint ami kapja az anyagot rendesen....

Szóval a kérdés, melyik csavar szabályozza az alapjárati gázmennyiséget?

És melyik csavarnál lehet leengedni a trutyit a reduktórból?

Üdv.:

Nándi

szappanos autogáz Creative Commons License 2008.06.09 0 0 4436

Az nagyon durva lenne, ha már egy db papírért is pénzt kérnék!!!!!!!!

Előzmény: Harrry (4434)
gador153 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 4435
Köszi a választ. Mivel az egyik ebay-es link rávilágít, hogy a gázszűrő hengerszám- és esetleg teljesítményfüggő, biztos ami biztos alapon írok a gyártónak. És ha sikerül egy megfelelő darabhoz hozzájutnom, tudsz esetleg valakit ajánlani, aki ki tudja cseréni?
Előzmény: Törölt nick (4427)
Harrry Creative Commons License 2008.06.08 0 0 4434

Szia "szappanos autógáz"!

Mennyibe kerülne a bekötési rajz?

Köszönöm válaszod! 

golfdva Creative Commons License 2008.06.08 0 0 4432
Szia!
Ki volt az aki csak hümmögöt?Ez olyan mint amikor a csajok azt mondják,hogy nem ilyen autón tanult vezetni!:))
Olyan ez mint az autómárkák,ki erre ki arra eszküszik ...de a környékünkön azt hiszem Lovatosak a Nivák.
Előzmény: Alpha Lyrae (4431)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2008.06.08 0 0 4431

na köszönöm a segítséget! jól megszívtam a gázos nivát (szerencsére a kereskedő állja a költségeket)! elszállt a lambda vezélő elektronika. az első szerelő csak hümmögött, mert ő lovato rendszert szerel, az enyémben meg landi van. a 2. szerelő érdemben tud segíteni a dolgon, de lebeszélt az eredeti landi vezérlőről (ritka is meg drága is,meg szar is...apropó: lehet egy elektronika ab ovo szar?)

azt kérdezném a t. fórumozóktól, hogy ha más gyártmányú vezérlőt rak a rendszerbe, akkor az teljesen ok? persze mondott teljes átdrótozást meg mit. bocs az értetlenkedésemért, de ez a gázmizéria teljesen új nekem.

szappanos autogáz Creative Commons License 2008.06.08 0 0 4430
Vagy elhozod, és megcsináljuk, vagy te magad bekötöd, adok hozzá rajzot!
Előzmény: Harrry (4429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!