A tegnapi nap szerencsém volt résztvenni a Hungária Kupa 4. napján megrendezett tájkerékpáros versenyen.
Fizkálisan brutál pályát csinált a Roni, de a terep adottságai ezt már eleve meghatározták. A hosszú átmenetekben igen elgondolkoztató útvonalválasztási lehetőségek rejlettek, sajnos Én a legjobbakat már csak a verseny után a többiekkel egyeztetve ismertem meg.
A lefeléket leszámítva (ez az Én saját bejáratú problémám, amit már nem igen tudok kinőni) Nekem nagyon tetszett a verseny.
Ma fél 6 körül feltekerünk a Fenyőgyöngyénél levő Francia bányához. Ott mászunk egy kicsit sziklát, aztán a tisztáson tüzet gyújtunk és szalonnát sütögetünk. Talán 10 körül gurulunk majd le.
Csinálni lehet, de elég esélytelen. És a maga részéről támogatom is azt, aki átjár. Az igazából nem is reptér, hanem Buda egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, úgyhogy csak ne korlátozzanak senkit. (Egyébként sem bírom, ha a természeti környezettől el akarnak tiltani. Erről vadászokkal beszélgettem sokat anno... :))
Hát a négyest aláírom, az tényleg eléggé rejtve volt, de erre jó okom volt: nem szerettem volna, ha idő előtt begyűjti valaki. Ráadásul az nem is közterület, a reptéren elvileg nem szabad engedély nélkül versenyt rendezni (az engedély meg 300KHUF).
Az ötös spontán sikerült rejtettre. Más használható fa nem volt a közelben.
Igen, a 4-5-re gondolok. :) A többi egyértelmű volt, ha az ember tudta, hogy merre jár. Ez a 2 nekem olyan volt, hogy minden bokorba be kellett nézni egyre bővülő körben. :)
Dehogy, mindegyikhez vezetett ösvény! Ha a 4-5-re gondolsz, ott valóban voltak kisebb kihagyások az úthálózatban, de a reptér birkanyírta gyepén ez szokásos.
Nekem is tetszett a mostani pálya. Szokatlan, de izgalmas volt, hogy több ponthoz nem vezetett egyértelműen egy konkrét ösvény, hanem ott volt valahol a prérin. :) Ennek ellenére most először fordult elő, hogy a hosszú táv eredménylistáján ugyanannyi név került mögém, mint elém. (Bár az, hogy a győztes ideje így is kevesebb mint 2/3-a az enyémnek, nem túl bíztató a jövőre nézve...)
Nevezés: Előnevezés nem kötelező - de nagyban segíti a Rendezőség munkáját.
Nevezési díj: Nincs - köszönet az önkéntes rendezők lelkesedésének!
Egyéb szolgáltatások: - Biciklis térképtartót korlátozott számban lehet kölcsönözni. - A Célban csomagmegörzést biztosítunk.
Biztonsági előírások: - Bukósisak használata kötelező. Akinek nincs sisakja, az nem kap térképet! - A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz előírásai kötelezőek!
További információk sandor_talas KUKAC yahoo.com
Mindenkit szeretettel várunk!
+++ +++ +++ +++ +++ +++
Nem tájbringás fórumozók véleményei
2008 KingA "Nagyon jól éreztem magam, és szuper, hogy minden csütörtökön alkalmam lesz egy jót bringázni, amihez az adja a motivációt, hogy pontokat kell megtalálnom az erdőben, és mérik az időmet. Mégse csak úgy összevissza a nagyvilágba... :-))"
2007 zfazék "Az év legjobb rendezvényei. [...] mindenkinek érdemes kipróbálni." pROF "Érdemes kipróbálni, szerintem nagyon érdekes és izgalmas!" phu "[...] nagyon tetszett a móka, ezen a héten is megyek, ha tudok."
Na végre én is ki el tudtam indulni a csütörtöki szérián. Tetszett! Önmagamhoz képest egész jó időt mentem. Gyakorlatilag végig tudtam merre járok, csak majdnem mindegyik átmenetben lett volna időben rövidebb útvonal, mint amire nekem sikerült csalinkáznom. Lesz még hasonló rendezvény a nyár előtt?
A HHH versenyszerű tájbringázásra ideális: oda kell figyelni, mert sok az út, s van tétje az útvonalválasztásnak (mert van ahol sok a szint!) ;-)
De ideális népszerüsítőnek is: lehet viszonylag lapos pályát kitűzni, mert sok a szintben menő út, s nem lehet nagyon eltévedni (mert könnyen vissza lehet találni a főbb pontokhoz, mint pl. a Szépvölgyi út teteje) Legfeljebb fárasztó oda visszamászni ;-)
Tehát mindenki jöhet - jól fogja magát érezni! ... legkésőbb a végén ;-)
Azt hiszem az eheti fordulóra most én is el tudok jutni és megpróbálom teljesíteni valamelyik pályát. Mit gondoltok a HHH nem túl hegyes tájbringázáshoz? Eltévedés szempontjából mennyire vészes?
Egyéb szolgáltatások: - Biciklis térképtartót korlátozott számban lehet kölcsönözni. - A Célban csomagmegörzést biztosítunk.
Biztonsági előírások: - Bukósisak használata kötelező. Akinek nincs sisakja, az nem kap térképet! - A pályák közúton is haladnak, ahol a KRESz előírásai kötelezőek!
+++ +++ +++ +++ +++ +++
2008 KingA "Nagyon jól éreztem magam, és szuper, hogy minden csütörtökön alkalmam lesz egy jót bringázni, amihez az adja a motivációt, hogy pontokat kell megtalálnom az erdőben, és mérik az időmet. Mégse csak úgy összevissza a nagyvilágba... :-))"
2007 zfazék "Az év legjobb rendezvényei. [...] mindenkinek érdemes kipróbálni." pROF "Érdemes kipróbálni, szerintem nagyon érdekes és izgalmas!" phu "[...] nagyon tetszett a móka, ezen a héten is megyek, ha tudok."
Hacsak, nem szakad le az ég holnapig, akkor az új térképen megtartjuk a versenyt. A terep olyan részein megy a pálya, ahol azért kisebb-nagyobb esőzések után is tekerhetőek az utak.
Pont mostanság dilemmázunk ezen. Kicsit sáros, de holnapra inkább napot jósolnak.
A gond az, hogy ha a résztvevők többsége távolból sárosabbnak ítéli meg a helyzetet, akkor fölösleges kitenni most a pontokat, jobb egy hetet halasztani.
+++ +++ +++ +++ +++ +++
A bokát azt nem, de most fáj a tenyerem, a seggem, a nyakam, a hátam... Hiába. Az elmúlt 15 évben letekert összesen 100km megtette hatását. Hungi alatt meg elég lesz nekem a sima tájfutás.
Akkor a Hungárián élvezkedhetsz tovább, lesz egy csomó tájbringás kieg. versenye és ott van neked a szomszédban. Persze addig, ha nem is ilyen közel, de számos lehetőség kínálkozik.