Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Nem, nem sajna még mindig nem érkezett meg a gyújtáskapcsoló :(( A postán megnyugtattak, h 1,5-2 hónap is elképzelhető átfutási időnek. Szóval még nem estem pánikba :)
De egy probléma miatt kár lenne lemondani az e-bay-ról..főleg ha az embernek nagy szüksége van kerékcsapágyra..
Nincsen bajom a bogár motorjával, tartós egy darab, csakúgy mint a Citroen boxerei. Viszont a GS blokkja sok forradalmi dolgot vitt véghez. Például, amikor megjelent, iszonyú erősnek és takarékosnak bizonyult, úgy, h. egy nagynyomású szivattyút is működtetett. Azért 6-7 liter egy jól beállított léghűtéses boxertől, az nem kismiska! Büszke vagyok :P
Hát az egyezés a hengerszámban és az elrendezésben ki is merül.
A bogár alulvezérelt (nyomórudas), olajhűtő és szűrő nélküli (csak durvaszűrő van a karterban) egytorkú karbival szerelt motor, termosztátos hűtéssel (kispilski) - és arról "vezérelt" hideg-meleg levegő szívás, viszont autómata szivatóval (amikor először megláttam sírtam). Szóval egy klasszikus építésü motor néhány újítással. A GS motorja egy sokkal finomabb szerkezet.
Aminnyire tudom a GS és a Bogár motor nagyon sok hasonlóságot mutat. Az alkatrészek nem csereszabatosak viszont szerkezetre tök ugyanolyan-ok. Jól tudom?
Újfent rám mosolygott Fortuna, megtaláltam álmaim kerékcsapágyát az e-bay-en!! Nem jár valaki tiszta véletlenül Anglia felé mostanában? Ha ismertek valakit, akinek arra akad dolga és szívesen vállalná a postás-szerepet szóljatok légyszi...
Elnézést ha félre érthető lett volna! Nem kötelező a regisztrációs csomag megvásárlása Bízom benne minnél többen eljöttök,megpróbálunk valami meglepetést összeütni.Ha minden igaz be mutatkozik egy új "eggyüttes"is szombaton!!!