Keresés

Részletes keresés

Shaft05 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16094
Köszi a választ. Az igazság az, hogy péntek este kapta meg az első adag gombaölőt (Dythane), ma reggel pedig Rubigan-nal fújtam le. Péntek óta még nem locsoltam. Az nagy gáz? Holnap hajnalba már mehet neki a locsolás, gyeptrágyával együtt, vagy a gyeptrágyával várjak addig, míg teljesen kipusztul a gomba? Lazíthatom a tövét ezzel a "földszurkálós, lazítós" megoldással, vagy még azzal is várjak? Bocsi a sok kérdést, csak féltem a gyepem - erőteljes világosodásnak indult, meg sajna még a fonalakat is látom :(
Előzmény: sz_attila (16090)
FAQtyA Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16093
Sziasztok!

A Puma Extra két problémát vet fel, persze kinek-kinek leküzdhetőek...

I-es kategóriájú, így csak "okosban" lehet beszerezni.

Én is utána néztem, és egy csöppet fenékre csüccsentem! Csak 5 literes kiszerelésben van, és azt már könnyed 95 EZER forintért meg is lehet vásárolni!!!

Hát elég halott ügynek néz ki, pedig jó cucc...

Halkan rákérdeznék ismét a Dezormonos kérdéskörre... Walaki?

Üdv!
Előzmény: sz_attila (16091)
mazdakoma Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16092

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne az itteni szakikhoz:

most vetettem új füvet, a föld kapott előtte kis mértékben tőzeget, és füvesítés után startert nem raktam ki, de Scottsból a 8-9 hónaposat igen, viszont abból meg kicsit többet valószínűleg mint amit kellett volna, legalábbis a 160 négyzetméterre elfogyott az amit 250-re írt a zacskó :) Szórókocsival tettem ki, tehát egyenletes egyébként :)

Okozhat ez problémát az egyébként eredetileg nem túl jó minőségű talajunkban a fűnek, vagy egyszerűen csak gyakrabban vághatom majd? (ha kikel egyáltalán :) )

sz_attila Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16091

Gondodra megoldás lehet a scotts gyomírtót tartalmazó trágyájának a használata (www.scotts.hu - weed control nevű trágya). Ezt kellene alkalmazni felülvetéssel kombinálva és nem lesz foltos a gyep nyáron sem. Ez kiviszi a kétszikűeket (dicamba hatóanyag van benne), az egyszikűekre a Puma Extra szert ajánlanám (muharra biztosan hat, a tarack kérdéses). A Puma Extra permet, de a trágya granulátum, amely biztonságosabb, mert nem permetezéssel kerül ki a gyepre.

Előzmény: Házas (16085)
sz_attila Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16090
Várj 24 órát, az a tuti :)
Előzmény: Shaft05 (16089)
Shaft05 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16089

Sziasztok!

Meg tudná mondani vki, hogy a gombaölő kifújása után mikor locsolhatom és trágyázhatom a gyepem? - Persze most már szigorúan csak hajnalba :) - Előre is köszi! További szép napot!

égi mamma Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16088

Akkor bazi nagyot tévedhetett, aki ráírta a dobozra, h FŰmag... :-)

Egyébiránt köszönöm az infót, megnyugtatott, h van még remény :-) Várok türelmesen...

Előzmény: apci500 (16087)
apci500 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16087
Olyan fajta növény nincsen, hogy "fű" :-) . A keverékben lévő egyes fajták kelési ideje különböző. Legkorábbi 2, legkésőbbi 6 hét, kb.
Előzmény: égi mamma (16086)
égi mamma Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16086

"Valaki mondja meg..."

Kb. hány nap alatt illik a fűmagnak kikelnie?  3 napja vetettem életem első önálló füvét, és már nagyon izgulok... :-)

Házas Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16085
Sziaszok!

Nálam is hegyekben a gyom (vegyesen mindenféle), és bár eredetileg vegyszer nélkül akartam boldogulni (gyerek), kézzel nem győzöm írtani. Érdemes az év ezen szakaszában belevágni? Kissé foghíjas lesz a gyep egész nyáron így, nem?

Mit tudtok javasolni?

Szempontok: minél kevesebb vegyi anyag elhintése, ill. "használni" lehessen a füvet egész nyáron.
totya4 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16084
Nem igazán értem ezt a felülvetés témát. A felülvetés ügye az, amikor a meglévő füves területre fűmagot vetünk pl a gyomirtó/mohairtó okozta pusztítások miatt. Igen ám de lenézve a fű tövére hiába volt meg a tavaszi szellőztetés, bizony ott figyel az avar még ha csak fél centi is, azon keresztül hogy jut le a fűmag a földbe?
totya4 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 16083
Én is épp mostanában tervezem szeletív gyomirtózni (a szelektív gyomirtó a megfelelő mennyiségben adagolva nem kásorítja a füvet) én fóliában gondolkodom védendő a "hasznos" növényeket.
Előzmény: FAQtyA (16081)
cserella Creative Commons License 2008.05.24 0 0 16082
"ez nádképű csenkesz és nem muhar" --- nem, nem, ez az én mániám! :DD

az viszont igaz hogy minél előbb el kell kezdeni kiszedni mert őszre lehet hogy ilyen lesz az egész! :)
Előzmény: chris_77 (16071)
FAQtyA Creative Commons License 2008.05.24 0 0 16081
Sziasztok!

Tudom most mit fogtok mondani....... visszaolvastam, de nagyon "tojok", ezért megerősítést szeretnék kérni a tapasztalattal bíróktól.

Mennyire igaz az, hogy a Dezormont fél - egy méterre el kell hagyni az örökzöldektől, mert párolgással is "tevékenykedik"?

Sajnos nagyon sok gyom van most a füvemben, de a kertet körbeültettem egy rakat 40 centis smaragd tujával. Nagyon elkeserítene, ha kimúlnának, sokat dolgoztam velük, és úgy tűnik jól érzik magukat.... meg az egyik egy vakondnak is tetszik....... csak csípjem nyakon!

Úgy tervezném, hogy egy nagy kartonlappal védeném a tuját amíg fújom, de mennyire merészkedhetek mellé?

Telibe lehet vele fújni a füvet?

Sok olyan lapos, kúszós akármi is van (fogalmam sincs mi az, de remélem a Dezormon elbánik vele is), amit alig látni, mert a fű "alatt" terül. Ezért gondolok a telibe módszerre.

Biztos, hogy nem nyírja ki a füvet?

Szeretnék még műkakit is kiszórni a közeljövőben. Mi legyen a sorrend? Dezormon, majd utána később a trágya, vagy mehet most a trágya, és majd ha meglesz, rá a méreg...

Ha reggel kifújom, akkor este már mehet a locsolás, vagy azzal várni kell. Ha jól olvastam itt (még nincs meg a cucc), mehet.

Gyerekek mikor mehetnek ki a kertbe utána?

Bocs, hogy hosszú voltam, de ha erre érdemben tud valaki egyben válaszolni, akkor legalább egy kupacban lesz róla sok info :)))))

Előre is köszönöm!

Üdv!
istenics Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16080
Jaj ne is mondd!!! Megjelent 3 kalapos gomba, pedig ilyen tavasszal még sosem volt.
Viszont a kicsit későn ültetett 2-2,5 méteres tujáimnak ez tökéletes idő :-)
Előzmény: sz_attila (16079)
sz_attila Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16079

szeeerbusz :)

Látok az idokep.hu-n, hogy felétek mindig esik... Itt nem, 2 napig esett a héten, azóta száraz idő van, sőt előtte meg kifejezetten szárazság volt. Most állítólag jön a kánikula, kezdődik a gombaszezon :) Elővesszük a kis kosárkákat :)))

Előzmény: istenics (16078)
istenics Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16078
Nálatok is minden este esik az elmúlt két hétben?
Egyszerűen nem tudok nyírni.....
-lh- Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16077
monsanto.hu

felül "növényvédő szerek"/bal oldalon "gyomnövények" és itt a magról kelő egyszikűeknél a muharfajok második képe és az alattalévő az én gazom. :(
-lh- Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16076
Chris

Ez tuti nem az ami Neked van, ha neked könnyen akár gereblyével is kijön.
Mert nekem körbe kell ásni és csak egy nagy földlabdával együtt jön ki.
Előzmény: chris_77 (16071)
-lh- Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16075
Azt gondoltam hogy nem fürdetem meg benne. :)

Köszönöm, azt hiszem akkor én ezt be sem tudom szerezni talán. :(

Ahogy olvasgatok róla a neten, hááát van mindenféle vélemény. Azért kipróbálnám a Glialka előtt ezt.

Azt olvastam, hogy ezek a téli fagy alatt elfagynak.És ahogy sűrűrödik a fű, és nem éri a magokat napfény akkor nemtudnak újra kikelni. Na hát ez nem jött be nálunk.:(

A képcsatolás sem jött össze pedig szívesen megmutatnám...

Előzmény: sz_attila (16070)
-Tsunami- Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16074

Szia!

Ugorjatok be az élményfűrdőbe sóstón , az állatkert mellett van az is.

Előzmény: MZ/Y (16044)
chris_77 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16073
Hogy miért erősebb a mélyen gyökerező gyep:
link
chris_77 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16072
A Puma extra I. kat. szer, tehát hacsak nem rendelkezel szakirányú végzettséggel, akkor "okosban" kell megoldani :-)
Előzmény: -lh- (16069)
chris_77 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16071
Én is a fórum előtti időszakban vetettem, tavaly tavasszal. Olcsó, Intersparos fűmaggal.
Ez a vastag szálú fűféle nekem is nő, de az a tapasztalatom, hogy elég sekélyen gyökerezik, ezért könnyű kihúzni. Ha gereblyézek, egy csomó kijön. Ősszel már rá merem engedni a gyeplazítót, kíváncsi vagyok az eredményre...
Asszem apiszok! írta korábban, hogy ez nádképű csenkesz és nem muhar.
Szerintem kezdd el kihúzkodni, és vesd felül az egész gyepet valami jobb minőségű fűmaggal. (Azért az egészet és nem csak a lyukakat, hogy ne legyen foltos.)
Előzmény: -lh- (16065)
sz_attila Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16070

szia, minden permet használható gyerek mellett, persze a permetezés után nem ajnlatos hemperegni a fűben :)

beszerezhető? azt hiszem www.gazdabolt.hu, vagy keress a neten, nekem nincsen, egyelőre nem kell.

A Glialka mindent visz, ami zöld. A zöldre festett kerítésen kívül :)

Előzmény: -lh- (16069)
-lh- Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16069
Szai Attila!

Köszönöma választ!

Ez a Puma extra hol szerezhető be?gyerek mellett is használható?

És a Glialka m,indent kiírt?A füvet is?

Helga
Előzmény: sz_attila (16068)
sz_attila Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16068

Szia,

nos az olcsó (legolcsóbb) fűmag választás nemcsak a te esetedben volt hiba, ez ÁLTALÁNOS HIBA.

Talán egyféle gyomírtó irthatja ki: Puma Extra. Nem olcsó, viszont a muhart (és a tarackot is?) viszi, a füvet megkíméli - Tsunami már próbálta. Ha ez sem, akkor marad a Glialka. Viszont utána majd több fűmagot kell elszórni, most már lehetőség szerint valami jobb fajtából.

Előzmény: -lh- (16065)
-lh- Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16067
Na most talán sikerül.
-lh- Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16066
Ja és ez nálam a gaz. :(
-lh- Creative Commons License 2008.05.23 0 0 16065
Sziasztok!

Kicsit visszaolvastam a topicban és látom, hogy más is az én problémámmal kűzd. :(

Nekem is vannak ilyen erős szálú gazok a fűben amik teljesen elveszik a vizet az igazi fűtől.Terjeszkedik és lelapul, és a fű nem nő körülötte.

Utánanéztem a neten és ez egy muhar fajta ami magról kelő egyszikű gyomnövény.

Nekem is Baumax-os fűmagom van amit tavaly szeptemberben vetettünk el.
ÁÁÁÁÁ ez lehet a baj????Hogy megvettem az olcsót????

Megpróbáltam kiásni őket, és mondanom sem kell hogy rengeteg van és most tele van a kert lyukakkal. :(Ha mindet kiszedném alig maradna füves terület.

Mit kéne csinálnom hogy ezt kiírthassam?:((

Tud valaki segíteni?

Mivel a fű egyszikű és a gazom is egyszikű így fogalmam sincs milyen szert használhatnék. :(
Eddig szép volt a fű de most már ez katasztrófális. :(

Köszi, ha valaki válaszol!
Helga

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!