Keresés

Részletes keresés

Mugen77 Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4147

Köszönöm az alapos választ :)

Ezen az Oleo hevederen egy akasztó van és azzal tudom csatlakoztatni az én kaszámhoz? Mondhatni univerzálisan használható más típushoz?

Fűnyíró: 50 cm szélesség jó lenne vagy e fölött, önjáró nem szükséges, mert sok a tili-toli részem és ott az önjáró "tolatni" nem tudna.....nagy fűgyűjtős :) Központi legyen a magasság állítás ez nagyon fontos viszont :)

mulcsozás? na itt az ideje, hogy ezt elmondja nekem valaki...mi az a mulcsozás? :)

Oldalkidobás is jó lehet, bár erre nincs komoly érvem :)

Segítség :)

Előzmény: 4125 (4140)
bozótirtó Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4146
Gyári Husqvarna.Esetleg Stihl vagy más gyártmányú szintetikus nagy fordulatú motorhoz való olajat.De ha már venni kell akkor vegyél bele gyárit.
Előzmény: Don Palesz (4145)
Don Palesz Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4145
Amúgy mit értessz normális olajon? Az jó, amit kapálógéphez, vagy láncfűrészhez való?
Előzmény: bozótirtó (4142)
Don Palesz Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4144
Köszi szépen!
Előzmény: bozótirtó (4142)
csibefutar Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4143
Sziasztok.  Van egy robi 55-ös kapálogépem. Ha normál inditást nem tudok rajta végezni. Csak ugy indul ha csavarlazitot vagy mást befujok neki. de akkor is nehezen. tudtok adni valami tanácsot mi lehet a gond. lehet elállitotam a karburátort mikor pucoltam.
bozótirtó Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4142

50-es(normális olajjal)

Előzmény: Don Palesz (4141)
Don Palesz Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4141
Üdv!

Van egy Husqvarna 132R fűkaszám, használtan vettem, és nem tudom milyen keverék kell bele. Van aki tudja milyen lehet a jó?
4125 Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4140

Mugen77

fűkasza heveder:

nekem ilyen van, http://oleomac.hu/index.php?menu=aru&todo=arureszlet&id=167 nagyon jó minőségű, kényelmes, verhetetlen áron, álítolag még a solo-nak a profi hevdere is jó ár/érték arányú.

persze vehetsz stihl-t vagy husqvarnát, de azok sztár áron vannak.

és szerintem nem jóbbak.

husi: http://www.fur-mot.hu/index.php?page=bnyt

fűnyírókerék:

persze, hogy normális, a szakszervízben valószinüleg azt mondanák rá, hogy nem rendeltetés szerű használat, többet használtad mint amir való, nem megfelelő körülmények között stb...

ha garis még, akkor próbáld meg érvényesíteni.

márkaszervízben kérdezd meg az új kerék árát, sajnos eléggé lehúzzák az mebert, sokszor aránytalanul drága egy kerék a komplett fűnyíró árához képest.

de vehetsz rá használtat is, neten vagy szervízben, esetleg lomisoktól, bolhapiac stb-egyébként a külföldön lomtalanított gépeken nagyon jó kerekek szoktak lenni, nem ilyen sz@r törékeny műanyagok.

ha nem kell önjárós gép, és sík területről van szó akkor olyan 60 ezer körül már nagyon jó gépet vehetsz.

persze meg kéne írnod, hogy mik az igényeid: pl. mulcsozás, gyűjtés, oldalkidobás, fűgyűjtő mérete, vágásszélesség stb..

Előzmény: Mugen77 (4136)
4125 Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4139
ej, de jó, hogy elmentettem Ctrl+c-vel az elöző hozzászólásomat, mert ez a fing index nem küldte be elsőre.
4125 Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4138

gravir007

ez a fűnyíró tarktor dobján van?

ez arra szolgál, hogy nyírás után rácsatlakoztatod a vízes tömlőt, kell venned egy gyors csatlakozót a tömlő végére, ha még nincs rajta, vagy egy megfelelő méretűt kell rá rakni.

kinyitod a csapot teljesen, persze a gép menjen közben, és szépen kimossa a trutyit, mert a forgó kés, szétcsapja a vízsugarat.

fölleg mulcsozás után hasznos használni, mert ott sok pépes, nedves cucc marad belül a ház falán, ami rohadáshoz vezet.

nekem egy utólag felszerelhető mosóm van, ezt a késház peremére kell rögzíteni, mulcsozás után kiszedem kézzel a nagyobb csomókat, mert csak vízzel kimosni, túl sokáig tartana.

ami a kézi pucolás után marad azt pedig gyömönyörüen lemossa a gép.

a mosás után állítsd a legmagasabb vágás magasságba a gépet, hogy gyorsabban kiszáradjon a víz, a késházból.

én ha nagyon meleg a motor, akkor megvárom míg kicsit lehül, mert ha nem, akkor nagyon gőzölög, repedni szerintem ennyitől nem tud de, nem szeretnék rájönni, hogy mégis. :-) 

a külsejét amíg meleg, addig nem szabad vízzel mosni, mert szétrepedhet a motor.

Előzmény: gravir007 (4137)
gravir007 Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4137
Van az MTD fűnyíródobján egy csavar annyit találtam róla, hogy mosó csatlakozó.
Ez micsoda és hogyan kell használni?
Mugen77 Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4136

Üdvözlet!

Tudtok nekem abban segíteni, hogy fűkaszához heveder vagy profi vállpánt található-megvásárolható e külön valahol? Típusfüggetlenre gondolok, de tippelem, hogy mindegyik kaszán egy akasztólyuk van és akkor oda kell akasztani......

Másik kérdésem, hogy a BestGarden fűnyíróm egyik kereke kezdi megadni magát... Ez 1 éves géptől normális? Fűnyíró kereket hol tudok beszerezni?

Gondolkodom a BestGarden elajándékozásán a családban...:)

Helyette szerintetek milyet vegyek? 800-1000 nm cca 2 hetente nyírás, szeretném ha központi lenne a magasságállítás és benzines gép lenne. Milyen árban próbáljak meg egyezkedni magammal...? :)

Előre is köszönöm a segítségeteket!

técs Creative Commons License 2008.05.24 0 0 4135
Szia Gépdoki !

Köszi az infót . Remélem sikerrel járok,bárha van Mo-on ilyen tekercs nem tudom a Stihl-esek miért nem tudtak szerezne egyet. Mindegy, próba szerencse.
Előzmény: gépdoki (4053)
MagdalenaNeunerFan Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4134
Ja, Blikket ne olvass az az újság egy kalap sza...sza...szamóca. A Bild a király.
Előzmény: wector81 (4132)
MagdalenaNeunerFan Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4133
Vegyél csak 4mix-et. Jó az. Ezzel az Emillel meg majd beszélek, hogy húzoggyon fére, és ne jöjjön itt a láncfűrészeivel, mert szólok az unokáimnak. Elevenen nyúzzák meg. Porrá törik a csontjaikat.
Előzmény: wector81 (4132)
wector81 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4132

Kedves Andreas! Hogy áll a négyütemű motorokkal? Most a 4Mix-et ne vegyük, az a fából vaskarika. Mikor lesz négyütemű láncfűrész?! Iparkodni kéne, mert még a végén beelőznek mások! :) Ezt a tegnapi Blikket az e-Bay-en találtam, érdemes lenne áttanulmányozni! Emil már akkor is egy évvel fürgébb volt! :)

matyicxtrd Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4131
mondjatok kérlek m2 árat, hogy mi pénzért dolgozik egy sd 75 fűgyűjtő nélkül, ill. fűgyűjtővel!

köszi
bozótirtó Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4130
Nem túl  jó ötlet!Egyrészt ha már annyira kopott, akkor biztos hogy nem egyformán hanem ovális a hengerfurat és az uj gyürű  nem körkörösen érne a hengerfalhoz,nem lesz tökéletes a tömítés..Ez a kisebbik baj mert idővel még össze is kophatna.A másik:tulméretes gyűrűvel ha a kopott részhez beállítod a gyűrűhézagot az optimális értékre a szélső helyzetben  nagyobb fordulatszámnál mikor a motor bemelegszik és a hajtókar is meg a dugó is nyúlik egy picit gyűrűtörést vagy akár nagyobb bajokat is okozhat.
Előzmény: aard3m (4128)
aard3m Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4129
kikerestem, tényleg úgy van, Briggsnél be kell tekerni a kupakot.
http://www.briggsandstratton.com/pdf/owners_manual/100%5C277039-Domestic.pdf 4. oldal
Előzmény: misikt (4123)
aard3m Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4128
sziasztok!
ha van egy kapagépmotor, aminek annyira ki van kopva a hengere (szépen egyenletesen, nem nagyon csíkos), hogy a gyűrűhézag 2mm fölött van, és az új gyűrűkkel is 1 mm körül, akkor mi baj lehet belőle, ha nem fúratom, csak túlméretes gyűrűket teszek bele?
4125 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4127

tényleg rá van írva a nívór pálcára- de a motoron eddig még nem vettem észre.

for correct oil level do not turn cap on threads

webfordító szerint ezt jelenti:

helyes olaj szintért ne fordíts sapkát a fonalakon :-)

így viszont, tényleg akkor lesz fullon, ha 6,5dl olajat kap.

bár a 6dl-vel is az add felett van egy picivel.

misikt Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4126
Akkor legalább a japánok következetesek.
Előzmény: gravir007 (4125)
gravir007 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4125
Nekem rá van írva a kawasakinál a nivóra is meg a motorra is, hogy nem szabad betekerni mérésnél.
Persze ez nem jelenti, hogy mindegyiknál így van.
4125 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4124

na ez milyen már, akkor lehet, hogy a kawasakinál csak félig kell visszatekerni? :-))

miért nem lehet ezt a dolgot is szabványosítani......nekem az lenne a logikus hogy vissza kell tekerni, hisz az autóknál is teljesen visszanyomom, na jó tudom az nem menetes :-)

Előzmény: misikt (4123)
misikt Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4123
Egyszer Lipi mondta, hogy a Briggs motoron vissza kell tekerni a pálcát az ellenőrzéshez, a Hondán meg nem. Én azóta így vizsgálom. Kawasaki motorom sajna nincs, ezért arra nem kérdeztem rá.
Előzmény: 4125 (4122)
4125 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4122

nekem is ilyen motor van a nyíromon, én 6dl olajat raktam bele, másodjára, az elsőt lipi07 rakta bele a boltban.

eddig nem volt gondom, egyébként az olajcsere alkalmával vmennyi régi olaj is marad a gépben, ezért nem pontosan 6dl lesz benne, ha kap egy teljes flakont.

hogy be kell-e tekerni, azt nem tudom, nem hinném hogy ezt annyira figyelni kéne, én csak megnézem hogy van-e benne, ha brutál olajfolyás lenne azt észrevenném.

viszont a csereperiodust azt inkább szükebre szoktam venni.

de majd megválaszolják ezt neked mások is.

Előzmény: earthlings (4121)
earthlings Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4121

lene egy kérdésem, kawasaki fj180v, motoros fűnyírómba, 6dl olajat raktam, mert mindehol ezt olvastam, és a kiszerelés is ekora.

de a gépkönyv, amiben nincs magyar leírás, 0,65l olajat ír.

és a nívó pálcát, hogyan használjam, mert ha betekerem-maximumon van az olaj szint, de ha nem akkor alatta van, lehet hogy nem betekerve kell megnézni, és akkor pont az a fél deci olaj hiányzik belöle?

mintha régebben vhol azt halottam volna, hogy a briggsnél nem kell betekerni az olajszint ellenörzésekor, de lehet, hogy nem így van.

4125 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4119

nortol

1. a damilt megfelezzük, majd középen beakasztjuk a kilincsbe vagy faágba;
  2. ezután a damil két végét behelyezzük az orsóba, és az előírt irányban szorosan feltekerjük
  3. végül elvágjuk a damilt és befűzzük a két hüvelybe

ha nem megy, akkor bemész egy jó szervízbe, veszel damilt és megmutatják.

Előzmény: Törölt nick (4116)
oban Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4118
Üdv mindenkinek!

Eladnám Tatabányáról ezt az alig használt gépet.
Én magam vettem és kb. 8-10 órát használtam összesen.
Csak stihl adalékot és láncolajat kapott, gyári állapotú, kifogástalanul működik és bivalyerős.
gyári vezetőlap+ 2 lánc hozzá+ 1 Liter stihl adalék
Gépkönyv és a szerszámok természetesen megvannak.

STIHL MS 390 - a legerősebb középkategóriás fűrész

Ideális súly. Magas teljesítmény. Univerzálisan alkalmazható. Kiválóan alkalmas építkezésekhez, közepesen erős faállományok vágására és tűzifa aprítására.

Műszaki adatok:

Lökettérfogat 64,1 cm3
Oilomatic fűrészlánc osztása/típusa 3/8" Rapid Micro
Súly 5,9 kg
Súly/teljesítmény arány 1,7 kg/kW
Teljesítmény 3,4/4,6 kW/LE
Teljesítménysúly 1,8 kg/kW
névleges vágáshossz 40 cm

Új ára :151500 Ft
Ugyanez nálam bejáratva: 125000 HUF

Akit érdekel: huao@coloplast.com
olah.a@vipmail.hu
06/30-827-3860
4125 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 4117

Laci

nem csak a fűrészlapot kell megvenni, hanem egy fém védőborítást is a szöghajtás mellé.

szerintem, ha többet nem használnád ezt az opcióját a gépednek, jobban jársz ha veszel egy jó kézi ágvágot pl. fiskars-t, ezekkel akár 5,5cm átmérőjű anyagot is vághatsz.

egyébként, a 80 fogút nem ajánlanám, mert macerás az élezésük, a 22 fogú sokkal elterjetebb, mert ezt akár te is megélezheted.

szerintem egyébként a teljesítménye is kevés a gépnek a fűrésztárcsához, és maga a szára, szöghajtása sem egy erdészeti tisztító fűrész.

én nem kínoznám a gépedet a helyedben.

ezt pedig lipi07 írta régebben:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=69914205&t=9001655

Előzmény: Törölt nick (4112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!