Lehet, hogy nagyon rosszul látom a dolgokat, de mikor ér egy Grant 40-50 ezret amennyit kérnek érte? Sőt. Ennél is van rosszabb. Van aki meg is veszi ennyiért. Aztán ha kiveszik a kocsijából, mert nem 4W nemcsak mezei FM....akkor meg nagy a baj.
75 ezertől felfelé? Hát....nem olcsó játék, szerintem akkor az RH meghódítása még várat magára a részemről :)
Pótolható lenne, ha hozzáférnél. Amikor elveszik a készüléket, akkor kell elszámolni. Utána mindent megtesznek, hogy ne férj hozzá. Még ha meg akarnám vásárolni, azt sem lehet.
Schlumbeger!
Az NTV doksikkal nem sokra mész. Egy oldalon két alkatrészt ábrázolnak, a másik oldalon az anyaglistát hozzá.
Ez nagyon jól hangzik, kellemes meglepetésként ért :) A 70 megás sávban elég kedvezőek e terjedési feltételek és ha kiadnák amatőr használatra, sokan örülnének :) Csak az ipari rádiókon kívül kevés készülék tudja ezt a sávot. Még....vagy tévedek?
Majdnemhogy nyilvánvaló. Ki van adva - ha jól tudom - 30 db kísérleti engedély 70MHz-re, bár nem amatőr jelleggel, de amatőröknek: pl: 70M9MDP (HA9MDP) Itt egy weblap amin részletek vannak: http://ham-radio.me.uk/70MHA.htm Ugyanez a dolog zajlott néhány éve az 50MHz-el is, amikor is kísérleti célra kiadták, aztán általánosan engedélyezték - én erre tippelek most is. Az UK-ban pedig már régebben ki van adva.
Csak nem azt szeretnéd sugalmazni, hogy megnyílik a 70 MHz-es sáv amatőr használatra? Örömteli lenne :) Elviekben már csak a tűzoltóság és néhány magánmentő használja. Vagy már az utóbbiak sem.
Selejtítés után(!) alkalmatosabb a dolog, mert csak 1 kg vegyes (és "veszélyes") hulladékot reprezentál, ami simán pótolható bármilyen elektronikai hulladékkal. Árultak errefelé 3000-ér komplett rádiót is, csak soknak találtam az árát:-) Persze a nepperek rögtön felvásárolták, és 15-20 ért kínálgatják. De azért egy komplett példányra szert tettem aféle "minta érték nékül" illetve "tesztpéldány" módszerrel. 70MHz-es a kedveske, majd idővel (talán jövőre?) használható lesz.
A katonai rádiókkal már próbálkoztam :) Az R107 hagyományos "kukucskás" változatával már volt szerencsém rádiózni. Érdekes világ :) Megtetszett csak azok a berendezések hatalmas nagyok és a kezelhetőségük is érdekes. Minden esetre pozitív nyomot hagytak bennem. FT757? Hallottam erről is de sajnos nem tudom mennyit ér reálisan és mennyiért lehetne kapni.
Ilyet csak az vegyen, akinek van technikai és szellemi háttér a szükséges javítások megcsinálásához. Mert azért nagyon öreg vasak ezek, nem is csúcskategóriásak voltak akkor sem.
Esetleg valami katonai rádió? Zömében keskeny sávúak, de ott nagyon profik.
Egy FT757, vagy hasonló generációjú rádió elég a kezdő szintre bőven, aztán elválik mivé alakul a vágy.
Minden technikai eszköz csak veszít az értékéből. De ha ezért élményt nyújtott, akkor már pozitívabb, mintha elkocsmáztad volna.
Amióta csak a rádiózás szele megcsapott....huh de rég volt (életkoromhoz képest :))....érdekelt a rövidhullámú rádiózás...
Mit ajánlanátok kezdésnek, arra az esetre ha mégsem tetszene és szeretnék "kiszállni" belőle? Mondjuk ezt elképzelhetetlennek tartom, de az 1% mindig ottvan :)
Kénytelen leszel, ugyanis a multiknál, mit például az eon, elszámolni selejtezéskor, csak azzal a résszel kell, amin a gyáriszám van. Ha tudnál fából faragni, gipszből önteni, fröccsönteni a rádióhoz megtévesztésig hasonló tárgyat (Irénke leltároz), akkor tudnék segíteni.
elsősorban a hajózási csatornákra gondolok. Az NHH oldalán is találtam erre vonatkozóan dokumentációt de nagyon nem világos. Valaki esetleg aki járatosabb a hajózás területén?
Lenne egy érdekes kérdésem! Mint oly sokan közületek (bevalljátok avagy sem :)), én is szeretek hallgatózni szabadidőmben és frekiket gyűjtögetni. Úgy tudom egészen addig lehet amíg az ott hallot "nagyon fontos" beszélgetéseket nem adom tovább, nem rögzítem stb stb. Szívesen ellenőrizném a listám helyességét, nem tudom nektek van-e ilyen. Ha esetleg valaki segítene, kérem keressen meg levélben :)
Örülük ha örülsz:-) Szóljál máskor is ha cső kell, és bár negyedére csökkentettem a készletemet, de még mindig sok tucatnyi típus és többszáz példány van raktáron a szubminiatűrtől kezdve a GU81-ig bezárólag.
Magamnak is eszibe ötlött ez - ráadásul van is egy tábla másfeles sárgaréz lemezem -, de lustaság fél egészség. Ha nem lesz gyári alváz, akkor hajlítok, illetve most szedtem ripityomra egy R130-ast, annak a dobozába belefér ... a végcsövek helyére :-)
Sziasztok olvtársak! A következő dologra vadászok: Hozzájutottam közel ingyen két GM950-es Motorola rádió paneljához, és tök jók. Sajnos doboza az nincs. Ha valaki látna repülni a szemétdomb felé egy ilyen rádiót (akár elszenesedett áramkörrel, törött kijelzővel ..stb.. is), kérem kapja el. Már az alu öntvény is jelentős kielégüléssel töltene el, nem is beszélve a teljes dobozról.. Tnx.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, rádióst és nem rádióst, május 24.-én a Keszthelyi-hegység északi részén található rezi várba.
Amit garantálni tudunk : Rádiózás, evés, ivás minden mennyiségben, geoláda, lenyűgöző táj és panoráma, 100% érintetlen természet. Ételről és italról csekély összeg fejében (1000.-Ft/koponya, gyerekek ingyen) a szervezők gondoskodnak. Akinek kedve van tovább maradni, akár sátrat is hozhat, táborozásra kiválóan alkalmas tisztás várja a résztvevőket, padokkal, asztalokkal és kijelölt tűzrakóhellyel.A rendezvény ideje alatt működő infócsatornák : PMR : 2/00, CB : 33 FM
Találkozóval kapcsolatos információ és jelentkezés : "DNT"-nél : iwc@pahoknet.hu vagy 30/9590 666
Személyautóval a vár teljesen megközelíthető, térképes segítség :