Épülő házunkba szeretnénk kp. porszívót. Több kérdésem lenne: 1. Egyáltalán érdemes-e iylet szreltetbi, megéri-e? 2.Az alapszerelést a síkbetonra kell elvégezni, vagy a már vízszigetelt síkbetonra? 3. Nettó 230 m2 a házunk (de ebben benne van garázs, tárolóhelyiség kb. 50m2). kp. porszívó kiépítése mennyibe jönne, gondolok itt az alapszerelésrse+ utána a gép és tartozékaira + munkadíj.
Komplett központi porszívó csomagokat kínálunk, beépítési úmutatóval együtt, mely minden szükséges elemet tartalmaz a rendszer kiépítéséhez: -csövek, idomok, elektromos anyagok, ragasztó, kifújó fedél, stb. -központi készülék -takarítókészlet -falicsatlakozók
Az útmutató segítségével és egy kis "barkácskészséggel" bárki be tudja építeni a rendszert saját kezűleg.
3 csatlakozós csomag max 150 nm-ig: 159 900 Ft+áfa 4 csatlakozós csomag max 150 nm-ig: 169 900 Ft+áfa 5 csatlakozós csomag max 250 nm-ig: 189 900 Ft+áfa.
Részletekről szívesen tájékoztatok bárkit itt vagy az e-mail címemen.
Mert a nm nagyjából meghatározza a csőhosszakat és az elágazások, 45 és 90 fokok számát is. És ez számít egy készülék kiválasztásánál főként. Minél több a cső, annál nagyobb rendszert kell megszívni a gépnek. Nagyobb rendszerhez pedig nagyobb teljesítmény kell. A központi porszívónál nem feltétlenül az az elsődleges előny, hogy nagy a szívóerő. Persze az is kell, de fontosabb hogy a port nem a szobába fújja vissza. Amúgy elég nehéz összehasonlítani a rendes porszívóval, mert annál ált. nem adják meg a teljesítményt air-wattban. Pedig az számít és nem a felvett teljesítmény.
Ha érdekelnek gépek, nézd meg a honlapomon: www.ttklima.hu
Aztán ha valamelyik megtetszik, szívesen mondok rá árat is.
Én egy erősebb szívóerejű porszívót keresek, mint egy erős rendes porszívó. Egyébként 200 m2 a házunk rövid csövekkel: pincében a gép és szinte fölötte a földszinten és az emeleten egy-egy kiállás.
Ezt az Euroflow készüléket nem ismerem. Azt sem tudom ki forgalmazza és az árát sem. Az Enke HTA I.XM-ből még van raktáron akciós. A teljesítménye nem sokkal kisebb az I.B-nél, viszont véleményem szerint jobb konstrukció. Ha érdekel oda tudom adni az I.B árán. Sistem-Air-ből is tudok ajánlani gépet, jó áron, ha érdekel. Ez is kiváló olasz márka, Európa legnagyobb központi porszívó gyártója. És az alap gépei olcsóbbak az Enkénél.
A beüzemelés függ a településtől is, valamint hogy pl. hány falicsatlakozót kell feltenni. Budapesten kb. 15 000 Ft+áfá-tól szoktuk vállalni.
Az intelligens vezérlés egyik eleme a hővédelem, ami lekapcsolja probléma esetén a gépet. Be lehet állítani bizonyos típusoknál karbantartási ciklust is. Ez bizonyos idő után nem engedi elindulni a gépet, amíg a portartály ki nem lett ürítve és/vagy a szűrő pucolva. Bizonyos típus kijelzi ha eltelt a szűrő és leállítja a gépet. Alapban a portartály gyűjti a port. A porzsák használata opcionális, tehát nem muszáj. Bizonyos esetekben ajánlható a használata pl: nagyon finom por. 5 db porzsákot adnak a készülékhez, de más a kereskedelemben kapható porzsák is használható hozzá. Ezen gépek teljesítménye általában négyzetméterre van megadva. Abból már lehet következtetni a csőhosszra is. Sajna az Enke HTA I.B gép elfogyott, a mai nap vitték el az utolsót. Van még az Enke HTA I.XM-ből. Ez kb. 150-200 nm-re elég. Valamint az Enke HTA.L-ből, ez kb. 300 nm-re elegendő. Bővebb info itt: http://www.ttklima.hu/akciokkozponti%20porszivo.html Vagy a www.enke.it honlapon.
Cégünk vidéki, de gyakran járunk Budapesten is. Tehát egy esetleges budapesti telepítés vagy átvétel nem akadály.
Egyrészt egy 2 motoros gép ált. kb. 400 000 Ft-nál kezdődik, és nagyobb házakban, panziókban használatos. Ezen az áron furcsa ekkora teljesítményű gép. Félő, hogy kispóroltak belőle egy-két dolgot, ezért lett viszonylag ilyen olcsó. Másrészt ekkora házhoz nem kell ekkora teljesítményű gép. Ekkora alapterületre általában 1 400-1 700 W-os gépek léteznek. Az is bőven elég. Ha nagyobbat raksz, az indokolatlanul sok energiát fog fogyasztani. A mi gépünk ekkora teljesítményadatokkal nem rendelkezik, mert egyszerűen nem ipari célra lett szánva. Viszont ciklonikus szűrős, tehát egy hajtogatott szűrő van benn, aminek a felülete sokkal nagyobb, mint a legtöbb gépben alkalmazott "kifordított zsák" szűrőjé. Így kevésbé fojtja le a gépet. Portartályos, tehát nem kell hozzá porzsákot venni. És rozsdamentes acél a háza. Amúgy a készülék kb. 250-300 nm-ig alkalmas, úgyhogy ez Neked méretben pont megfelelő. 3 év rá a garancia. Azért annak a gépnek nézz utánna szerintem, nehogy átverjenek. Mert ez az adataiból kiindulva kisipari gép, és azokat nem ennyiért adják. Rákerestem neten is, de semmit sem dobott ki a gépről. Mégcsak említést se. Ez számomra elég furcsa. Az Enke gépeket megtekintheted a www.enke.it-n.
Köszi a gyors választ! :) Ezek szerint a speedy elég ismeretlen a beamnél meg az nevet kell megfizetni ezek szerint.
A házunk kb 250m2, 5 kiállás és 1 szemétlapát lenne.
A domtecnek van az euroflow EF2820 S- as porszívója, ami igaz, hogy 166.400+áfa, de 3850 mmvo, 40l a porzsák, ciklonos+szövetszűrős, és 2300watt (2 motoros).
Nagy különbség nincs a két márka között. A Beam amerikai (azt hiszem) az Enke olasz márka. Mi Enkét rengeteget felraktunk, egyikkel sem volt gond. És főleg most hogy akciós is, jó az ár-érték aránya. Főleg, ha a rozsdamentes házat is nézem, ami nem olcsó anyag. Erről a Speedy Steelről még nem hallottam, ezért megnéztem én is a neten. Nem írnak róla műszaki adatokat, de mégcsak központi porszívó formája sincs. A központi porszívó egy fix rendszer. Nem is értem, hogy a csőről hogyan választja le. A másik, hogy nem is látom, hol van még egy csonkja amin a levegőt a szabadba lehet vele fujatni. Pedig ez az egyik lényege. A kisebb gépek meg elég picik, nem nagy portartályuk lehet. Vagy porzsákosak, amihez aztán mindig veheted a zsákokat. Szóval engem ezek nem sok bizalommal töltenek el.
Kp vásárlás előtt állunk. Nem tudom, mi a különbség a Beam és az Enke porszívók között. Azt látom, hogy árban jelentős, de miért jobb a Beam vagy mégsem jobb?
Olvastam valami speedy steel porszívóról, ami májustól kapható a clear center studionál. Mi a véleményed róla ár/minőség függvényébe?
Elvileg a lent említett komplett csomag is elég lehet (119 900 Ft+áfa). 100-150 nm-re tervezte a gyártó. Ha nem elég akkor a még lejjebb látható Enke HTA.I.B-t tudom ajánlani 139 900 Ft+áfa helyett 119 900 Ft+áfáért. A gép jó ár-érték arányú, megbízható, strapabíró.
Akciós 3 csatlakozós központi porszívó készlet csak 119 900 Ft+áfa (159 900 Ft+áfa helyett).
A rendszer max 3 falicsatlakozóval, max. 100 nm-en használható. A gép speciális kialakítása és kicsi mérete miatt akár mosogató alá is elhelyezhető. Ideális kisebb házakba, lakásokba.
A készlet mindent tartalmaz, amire szükség van: - központi porszívó gép - összes szerelési anyag (cső, idomok, ragasztó, kábel, szerelőlap, stb.) - 3 db falicsatlakozó - takarítókészlet 9 méteres gégecsővel
Ha valakit érdekel, írjon és tájékoztatom a részletekről.
A csövek kompatibilisek egymással. Bármely gép szerelhető bármely csőre. Mi is több gépet szereltünk már más gyártó csöveire. Erre az alapterületre az Enke HTA I.B készüléket tudom ajánlani. 1700 W, max légáram 170 m3/h, INOX acél ház, mosható poliészter szűrő, 20 literes portartály, 3 év garancia. A készülék 250 m2 alapterületig ajánlott. Ára 139 900 Ft+áfa helyett 119 900 Ft+áfa. Van egy picit nagyobb gépünk is. Enke HTA L: 1900 W, max légáram: 260 m3/h, műanyag ház, mosható poliészter szűrő, 25 literes portartály, 3 év garancia. Ez 300 m2-ig ajánlott. Az ára 149 900 Ft+áfa helyett 119 900 Ft+áfa.
Mennyire kompatibilisek egymással a porszívók és a csövezések? Lehet szerelni más gyártók gépeit is pl Rehau csövezésre? A ház kb 160 nm nettó plusz dupla garázs.