Keresés

Részletes keresés

halaloszto Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159384
En nem hasznalom egyiket sem, de mindketto volt mar kezemben.

Szemelyes velemenyem, hogy a respronal a designt fizeted meg, a 3M-nel meg a tartalmat. Kicsit elgondolkoztato, hogy a 3M mivel munkavedelmi termek konkret szabvanyokat sorol fel amiknek megfelel, lehet hozza mindenfele muszaki adatokat talalni. A masik meg egy divatcikk, semmilyen szabvanynak nem kell megfelelnie, muszaki adatot meg annyit talalsz rola hogy "baromi jol szur mindent".

vajk
Előzmény: dhpage (159383)
dhpage Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159383
a Respro-ról én végül lebeszéltem magamat.
egyrészt az ára, másrészt meg abban ugyanúgy cserélni kell a szénszűrős betétet, ami többe kerül, mint egy ilyen 3M eldobható.

CM oldalon volt olyan tapasztalat, hogy pár hónap után eltört a Respro alu orrszorítója, cserélni nem lehet, vagyis kukázható a 10e forintos maszk.

végül meg a mérete. olyan nagy, hogy abban nyáron garantált a leizzadás, egy arcmaszk viszont jóval kisebb, csak ott foglalja helyet, ahol kell (az arcon).

nem próbáltam, tehát nem tapasztalati vélemény, de szerintem megfontolandó.
Előzmény: pyf (159382)
pyf Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159382

Közben belemásztam a témába, és rá is bukkantam a Respro cég honlapjára. Na, ott aztán vannak hightech maszkok. Idehaza találtam is olyan oldalt, ahol kapható néhány termékük. Hát mit mondjak...? Elég borsos áruk van. De ha legalább részben meg lehet bízni a mellékelt szövegben (tudjátok; kiszűr mindent, és svájci hegyi levegőt állít elő, stb...), akkor szerintem megéri az árát. Pontosabban megérhet ennyit, hogy valamivel lassabban dugul el a tüdőnk, és pár hónappal tovább élhetünk :o)

De mindenképp jó lenne egy-két felhasználói vélemény, hogy tényleg jók-e.

Előzmény: dhpage (159381)
dhpage Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159381
a szelepesek jobbak, mert azokon kifele nem kell átpasszírozni a levegőt. de tény, hogy kell küzdeni a levegővétellel.
igazából meg lehet szokni, csak erősebben kell szívni a levegőt. természetesen minél nagyobb felületű a maszk, annál könnyebb benne levegőt venni.

én már megszoktam, sokkal jobban is vagyok azóta, mióta hordom. már csak egy kis allergiás köhögés maradt (pollenre, mert melóhelyen/otthon csak bejön az ablakon), de most mintha az is csökkenne.
Előzmény: utóember (159379)
utóember Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159380
Megnézem ma alaposan, hátha csak én nem vettem észre, bár meglepődnék. Egyébként rémlik, hogy volt valamilyen tiltó, de biciklitiltó pont nem. És ha tényleg nincs tábla, akkor szabálytalan vagyok? :) Tehát a kérdésem alapvetően az, hogy ha nem közvetleünl együtt megy a biciklis és a sima út, és én nem a bicikliutat választom, akkor szabálytalan vagyok-e. És amikor összeér megint a kettő, akkor szabálytalan-e, hogy nem mászok át (elég veszélyesen) a bicikliútra.
Előzmény: NAR (159378)
utóember Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159379
Jól hangzik. És van ilyenből olyan, ami tényleg alkalmas biciklizésre, tehát átenged elég levegőt?
Előzmény: dhpage (159376)
NAR Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159378
Ha már Óbudáról és közlekedési kultúráról van szó, lenne egy kérdésem: többször előfordult, hogy nagyon siettem, és a K-hídtól az alsó rakparton mentem délnek. Ez "mennyire szabálytalan" szerintetek?

Szerintem teljesen. A Görzenálnál kint van mindkét irányban a kerékpárral behajtani tilos tábla, ha a K-hídnál nincs, akkor szerintem ellopták onnan.

Konkrét tábla nem tiltja, hogy rámenjek, és bár több helyen közvetlenül a bicikliút mellett haladok, lejönni veszélyes lenne.

Ez érdekes - a Görzenálig nem megy közvetlenül a rakpart mellett a bicikliút, ott viszont kint van a tiltó tábla.
Előzmény: utóember (159368)
Pinyo Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159377

Hehe, én is punnyadtam pár napot. BM óta ma ültem először bringára.

Igaz, bm másnapján lementünk Gárdonyba és lefutottam a szokásos évi 10 km-emet. Úgy csináltam, hogy elfutottam jó messzire, hogy muszáj legyen visszajönni. Akaraterő hiány ellen jó taktika. Távolodva bemelegítettem (5:15/km), vissza már siettem (4:47/km). Jól esett, lehet, hogy be kéne iktatni egy-két ilyet a tekerések mellé.

Az tetszett, amikor a 7-es mellett a bringaúton futottam, egy anyjuk meg is kapta a mögötte kerekező apjuktól: menjél már kicsit gyorsabban, még futva is lehagynak :-)

Ennek izomláza mára múlt el. Ma már talán sikerül edzeni valami értelmeset.

Előzmény: -sanci- (159367)
dhpage Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159376
az aktív szenes álarcok egyes fajtái megfogják az ózon/kén dioxid/benzol/szerves és szervetlen gőzök nagy részét is.
van kifejezetten ózonra készített álarc, amit a hegesztőknek ajánlanak.

http://www.lumaxpro.hu/a30946

egyébként mindegyik aktívszén-szűrős, csak a szén aktiválásakor használt anyagok különbözősége dönti el, mire lesz majd leginkább használható.
Előzmény: utóember (159374)
SzeZo Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159375
Egyszer, nagyon régen én is megijedtem a dudálástól. A Balaton északi oldalán jöttem, és éppen egy belsőbb sávba húzódtam, mivel a szélső a vasúti átjáró felé kanyarodott.
Hirtelen majd' kiugrottam a gatyámból, akkora tülkölés hallattszott, majd elviharzott egy NOHAB a síneken...:)
Előzmény: -sanci- (159373)
utóember Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159374
Por ellen talán jó, ha jót veszel. Szén-monoxid, kén-dioxid, ózon és hasonlók ellen szerintem tuti, hogy semmit nem ér. De ha nagyon poros helyeken mész, lehet, hogy csak amiatt mégis megéri.
Előzmény: pyf (159372)
-sanci- Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159373

Csak az dudál, aki frusztrált. Ha nem mocorognék heti rendszerességgel, s napi két órát állnék a semmiért a dugóban, lehet én is az lennék.

Amúgy én is megijedek, ha rámdudálnak. Főleg ha egy kamion ereszti meg a hajókürtjét. Kész is az infarktusom.

pyf Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159372

Sziasztok!

Szerintetek van valami haszna városi bringázás közben a különféle maszkoknak?

Nemrég átköltöztem egyik kerületből a másikba, és most már kénytelen vagyok reggelente és délutánonként egy szakaszon a Könyves Kálmán krt-Kőbányai út útvonalon tekerni, márpedig itt a "levegő" csak nyomokban tartalmaz oxigént.

Nyilván a maszktól nem lesz jobb a levegőminőség, de vajon van-e annyi por és korom a levegőben, ami miatt már érdemes beruházni egy Darth Veder-maszkba. Vagy az egész csak annyit ér, mint 200-as tempónál a biztonsági öv?

Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Köszi

Üdv

pyf

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159370
Szerintem csak ott vagy szabálytalan, ahol bringaút megy az út mellett. Bár azon már többször elgondolkodtam, hogy ilyen helyeken. pl. hogy lehet szabályosan felmenni a bringaútra?
SzeZo Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159369
Nagyon régen jártam az említett alsó rakparti részen. Éppen a forgalom és az akkor még kitett tiltó tábla miatt szoktam át a belső utcákra.
Lehet, hogy fémgyűjtők áldozata lett a tábla?
utóember Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159368
Hát, jó, hogy átenged, de a dudálást nem támogatom, mert nem tudok nem arra gondolni, hogy megijedek, elesem, és átmennek a fejemen. És persze tiltja a KRESZ is.

Ha már Óbudáról és közlekedési kultúráról van szó, lenne egy kérdésem: többször előfordult, hogy nagyon siettem, és a K-hídtól az alsó rakparton mentem délnek. Ez "mennyire szabálytalan" szerintetek? Konkrét tábla nem tiltja, hogy rámenjek, és bár több helyen közvetlenül a bicikliút mellett haladok, lejönni veszélyes lenne.

(Amúgy magát a haladást különösebben nem érzem veszélyesnek, mert nincs semmi kereszteződés, de az tény, hogy lassítom kicsit a forgalmat.)
Előzmény: SzeZo (159364)
-sanci- Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159367

Tegnap tényleg rezgett a léc, tény és való, de adtam egy esélyt, mert már napok óta kényszer-punnyadtam. Bejött, az esőzóna elkerülte a szigetet, így végre tekerhettem egy jót, ledolgozva a hatalmas pizzát, melyet betoltam délben az arcom mögé.

Ma reggel pompás időre ébredtem frissen, üdén. Kilépve kellemes idő fogadott, nyoma sem volt a 8 fokos jóslatnak. Ez tetszett, mert utálok fázni. Jó volt megint hajlítgatni a vázat 2 órán keresztül, kis tracsparti is belefért az egyik csaparttárssammal.

Előzmény: SzeZo (159366)
SzeZo Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159366
Én is ritkán járok arra, max. egy fényévben egyszer:-). Tegnap úgy nézett ki, hogy leszakad az ég, azért hagytam ki a szigetet. A viharos pofaszél miatt meg nem akartam az Árpád fejedelem útján imbolyogni a kocsik között.
Előzmény: Törölt nick (159365)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159365
Érdekes...
Lehet, hogy azért mert ritkán járok arra (is :-) ), de nekem úgy tűnik, mintha a Görzenálos átkelőnél valami változna. Pozitív irányban. Egyre gyakrabb ugyanis, hogy átengednek. Sőt, ha belegondolok az utóbbi időkben szinte(?) mindig. (Igaz, nem járok mindennap arra, ezért lehet, hogy a nagyon nagy számok törvénye alapján egyszerűen csak sikerül kifognom.)
Előzmény: SzeZo (159364)
SzeZo Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159364
Tegnap én is kaptam dudaszót, mikor a Görzenál járdájánál lassítottam. A második dudálásra már hátra is néztem és akkor láttam, hogy integet az autós, hogy menjek át.
Ilyen is van.
Előzmény: utóember (159363)
utóember Creative Commons License 2008.05.07 0 0 159363
Ma leálltam teli torokból ordibálni egy taxissal. Ez messze nem jellemző rám, de elkövette azt az egy dolgot, amivel ki lehet készíteni: csont feleslegesen nekiállt dudálni. (Többször ijedtem már meg nagyon ilyen szituban, ami ugye nem túl biztonságos biciklin, autók között.) Szerinte az út közepén bicikliztem, amiből annyi igaz volt, hogy elég korán kezdtem el besorolni a kicsit később keletkező balra kanyarodó sávba. Persze előttünk csont piros lámpák, tehát arról sem volt szó, hogy miattam kellett volna 3 km/órát lassítania. De a kellemes beszélgetésünkből úgy látszott, neki olyan homályos elképzelései vannak a saját szakmájáról, hogy én a biciklimmel el sem mozdulhatok az út jobb széléről. (Lehet, hogy a városon kívül főútvonalról balra dolog okozott zavart a fejében, vagy csak simán teljesen hülye volt, amire próbáltam is finoman rávezetni.)

Ez biztos unalmas nektek ezredszer, de nekem le kellett írnom a dolgot, hogy meg tudjak nyugodni.
odin88 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 159362
pROF Creative Commons License 2008.05.06 0 0 159361
Nem rossz, de talán egy kicsit nehéz. No meg nem tudom, hogy itthon bárki forgalmazná-e.
Előzmény: -Henger- (159360)
-Henger- Creative Commons License 2008.05.06 0 0 159360
Előzmény: pROF (159327)
duct Creative Commons License 2008.05.06 0 0 159359
Járdán "futtatom" bár ez túlzás:) Lépésben tekerek s hagyom ,hogy kb. a saját tempójában haladjon.10-15 perc után lefárad:) póráz nélkülaz útszélén ,járdán kóricál bár elég okos kutya és már 8 éves suóval nem az a szeleburdi:)
Próbáld meg a hátsó kosarat! Bemész egy kerékpárboltba és felbróbálsz egy hátsókosarat ,hogy belefér -e a kutya.Nekem keresztben van felszerelve előre egy csomagtartóra.Ha belefér (s szerintem nem túl hosszú a kutyusod) akkor mindenképpen előre javasolnám.Vagy valami ismerőssel heggesztetni kellene egy kosarat.Kis kézügyesség s egy heggesztőnek ez gyerekjáték pár pálcából megfelelő méretű kosarat készíteni.Az alját szivaccsal bélelem ki ezért nem is kel túl apró rácsoknak lenni. Az utánfutós megoldás csk nyugodt kuytának való mert hátul nics szemed és bármikor meglóghat a dög hiába van ott is póráz ,meg zárható ajtó azért jobb ha az ember szeme a kutyán van:)
Előzmény: Törölt nick (159339)
Stms Creative Commons License 2008.05.06 0 0 159358
Most mondjam azt, hogy bár néha recsegett-ropogott, de az Acera nem hagyott cserben elsején? :)
Előzmény: Pinyo (159356)
Butch Cassidy Creative Commons License 2008.05.06 0 0 159357
"Ha a súly nem számít"

Há má hogy ne számítana... De mivel tavaly vettem egy XTR-t, ami eddig remekül működik, csak elméletben érdekel a téma.
Előzmény: adam-85 (159355)
Pinyo Creative Commons License 2008.05.06 0 0 159356

Most őszintén, nem mindegy?

Az XT jól működik, az ára is megéri, ha versenyzel.

És újkorában ugyanolyan szépen vált, mint egy jól beállított Alivio :-)

Előzmény: adam-85 (159355)
adam-85 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 159355

Ha a súly nem számít, akkor Vizdit idézném:

"Egy Shimano sosem fog úgy váltani, mint egy Sram"

Lehet, egyszer nekem is ki kéne próbálni....

Előzmény: Stms (159354)
Stms Creative Commons License 2008.05.06 0 0 159354
Köszi. Mondjuk nem vagyok egy súlymániás (általában tömött hátizsákkal bringázok). Csak arra nincs kapacitásom, hogy mindkettőt megvegyem majd, és próbálgassam.
Előzmény: adam-85 (159353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!