Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kkn Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2984

A nagyobb súly, és teljesítmény aránya miatt (meg az 1.5 nem VVT ) az SX4 kevésbé tűnhet dinamikusnak egy 1.3 Ignishez is, de ugyanezek miatt némileg többet is fogyaszt.

Valamit valamiért.

Előzmény: Uszi112 (2982)
kkn Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2983
Már elég sok tapasztalatot összegyűjtöttek a témában itt, a Hibák alatt, ide valamiért többet írnak, pedig próbáljuk ezt az oldalt is szinesíteni.
Előzmény: Sanitka04 (2981)
Uszi112 Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2982
Sziasztok!

Én is azon agyalok, hogy az IS-ből (kezdjük kinőni) át kellene ülni egy SX4 Travelbe, ha a pénztárcám és az asszony is engedi.

Kérdéseim a következőek lennének:
- casco ill. kötelező biztosítás az IS-hez képest több-e vagy ugyanaz a szint.
- az SX motorja dinamikában ill. fogyasztásban mennyiben különbözik az Ignistől.

Hirtelenjében ennyi, a válaszolat előre is köszi!
Előzmény: Sanitka04 (2981)
Sanitka04 Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2981
Üdv mindenkinek!
Amennyiben minden jól megy a jövő héten csatlakozom az SX4 -ek táborához! Jelenleg egy 1.3 GS Ignist hajtok. Az új gép egy 1.5 grafitszürke GLX AC Travel lesz. Érdeklődnék a tisztelt márkatársaktól, hogy átvételkor kell-e különösebb figyelmet fordítani valamire? Tudni valami gyári hibáról esetleg amire érdemes figyeli a későbbiekben is?
Üdv!
S
végtomi Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2980
Nem tulajdonítok neki nagy szerepet. De azért hétfőn viszem kiolvastatni. Lényeg az , hogy működik és nem jelez már a lámpa! :-)
Előzmény: atomaki (2979)
atomaki Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2979

Akkor az nem hiba.

A szervízben a műszerrel is ugyanazt a kódot fogják tudni kiiratni, amit Te így megnéztél. De a 0000 nem hibakód. 

Előzmény: végtomi (2978)
végtomi Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2978
0000 vagy vmi hasonló
Előzmény: atomaki (2977)
atomaki Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2977
És nem írtad le azt a kódot, ami megjelent a kilóméterszámláló kijelzőjén?
Előzmény: végtomi (2976)
végtomi Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2976

Szia atomaki !

Meeegcsináááltam ! :-))) . Vagy nem ? ! ?

- Szóval ahogy leírtad, de legalább is valahogy úgy követtem az utasításokat, és láss csodát !.- a hibajelző elaludt! Hibát nem jelez ki. Motor indul, duruzsol , mint amikor minden rendben. Közben beszéltem 2 Suzuki szervizes szerelő sráccal, akik azt mondták hogy lehetcséges hogy pillanatnyi elmezavar volt csak: pl:vmit felkapott a benzinből és ezt jelezte a rendszer . Mindegy hétfőn viszem a szervízbe , gépre teszik oszt majd az megmutatja hogy mi volt a bibi.

Köszönöm a segítségedet ! Szép hétvégét kivánok!
Tisztelettel és üdvözlettel :végtomi
Előzmény: atomaki (2974)
végtomi Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2975
Ok ! Mindjárt megpróbálom! :-) Köszi !
Előzmény: atomaki (2974)
atomaki Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2974

Na szar fórummotor, így lesz helyesen:

1) Kapcsolja ki a gyújtást.

2) A gyújtáskapcsoló ON helyzetbe fordítása és a motor leállt helyzetében hajtsa végre az a) - d) lépéseket 10 másodpercen belül.

a) Fordítsa el a fényszórókapcsolóz a “HEAD” helyzetbe.

b) Fordítsa a fényszórókapcsolót “OFF” helyzetbe.

c) Ismételje meg az a) és a b) lépést még kétszer.

d) Nyomja le és engedje el a vezetőoldali ajtókapcsolót háromszor.

3) Ellenőrizze és írja le a műszeregységben található kilométer-számlálón vagy a riasztóberendezés-ellenőrző lámpával kijelzett villogási mintákat, amelyek DTC-ket képviselnek, és a következő példában láthatók. Ha kettőnél több tárolt DTC található a memóriában, az egyes DTC-k villogása a legkisebb sorszámú DTC-vel

kezdődik, növekvő sorrendben. A DTC ismételten addig kerül kijelzésre, amíg a gyújtáskapcsolót OFF helyzetbe

nem fordítja.

atomaki Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2973

Irasd ki vele a hibakódot, hátha így valami közelebbit is meg lehet tudni.

Így:

"1) Kapcsolja ki a gyújtást.

d) Nyomja le és engedje el a vezetőoldali ajtókapcsolót (nyomógombot) háromszor. (3x)

3) Ellenőrizze és írja le a műszeregységben található kilométer-számlálón vagy a riasztóberendezés-ellenőrző

lámpával kijelzett villogási mintákat, amelyek DTC-ket képviselnek, és a következő példában láthatók.

Ha kettőnél több tárolt DTC található a memóriában, az egyes DTC-k villogása a legkisebb sorszámú DTC-vel

kezdődik, növekvő sorrendben. A DTC ismételten addig kerül kijelzésre, amíg a gyújtáskapcsolót OFF helyzetbe

nem fordítja."

Előzmény: végtomi (2972)
végtomi Creative Commons License 2008.05.02 0 0 2972

Sziasztok !

Hiba van! Ma reggel kigyulladt a és azóta is világít a hibajelző lámpa ( az a motortömböt ábrázoló sárga ) Amúgy a motor műkszik de ilyenkor mi van. A kezelési könyvet olvasva nem lettem okosabb. 9ezer párszáz km van a kocsiban.

Volt már vkinek ilyen vagy hasonló probléma?
kkn Creative Commons License 2008.05.01 0 0 2971

Ez az.

(Vagy az önmegsemmisítőé, majd elválik.)

Előzmény: RetteNETes Lalyos (2969)
Pitbull Creative Commons License 2008.05.01 0 0 2970
Végre eljutott az agyukig hogy a projectoros ikerfényszóró manapság nem divat hanem biztonsági követelmény.
Előzmény: nagyger (2968)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2008.05.01 0 0 2969
Nagytudású szerelők!

Kinyitottam a csomagtartóban azt a kis ajtócskát, ami a lengéscsillapító tetejét takarja. Egyszer megkérdeztem itt, hogy az SX-be is be van-e kötegelve a csomagtartóba utólag beépíthető szivargyújtó kábel.

Azt mondtátok, ott van.

Most találtam egy ilyesmit, kérdés az, hogy ez az a bizonyos csatlakozó, ami csak a szivargyújtóra vár???

A vezetékek színe (ha nem látszana...) : Fekete és fehér, fekete csíkkal...

(Már elnézést a kérdésért, de én még a sarus kábelvégeknél maradtam le.... :-) )

nagyger Creative Commons License 2008.04.30 0 0 2968
Ez az amire várunk:

SX4 projector headlight
Előzmény: nagyger (2967)
nagyger Creative Commons License 2008.04.25 0 0 2967
Még semmi, várom a pontos fejleményeket.
Annyit már lehet tudni (csakis szigorúan nem hivatalosak az itteni infók), hogy a Taiwanon a vásáron bemutatott darabok egyelőre prototípusok, xenonra és halogénra való típusok lesznek, fekete illetve króm kivitelben (a plexi búra alatt) ha majd megkezdik a sorozatgyártást. Én nagyon bízom benne, hogy hamar eljön ez az idő. Ami a giantlight-tól már elérhető (legjobb tudomásom szerint) azok a ködlámpák. Talán a jövő hét hoz újabb és pontos infókat (tehát semmit a fentiekből ne tessék készpénznek venni).
Előzmény: atomaki (2966)
atomaki Creative Commons License 2008.04.24 0 0 2966

Hi nagyger!

Lámpás ügyben valami fejlemény? :)

Előzmény: nagyger (2959)
kkn Creative Commons License 2008.04.22 0 0 2965

Megnéztem, és jól rémlett, ott van a szűrő felett a belső keringetés belépőnyílása.

A gumiharmonika a lamella maga, ami kintről, vagy bentről engedi a levegőt. Csináltam képeket, meg egy kisfilmet is róla, hogyan működik az újban.

Film innen letölthető (van hangja, csak nagyon halk): http://data.hu/get/218111/B.ker.avi.html

A lamella külső keringetésen teljesen zárt, nem jön ki levegő. Belsőre állítva kinyílik, persze a ventillátor forgása miatt némi levegőáramlás érezhető kifelé, de alapvetően szív onnan. Visszafelé érdekes volt, majdnem teljesen visszatért alapállásba, de megállt előtte kicsivel. A motor hangját közben folyamatosan lehetett hallani, amikor állt is. Egy másodperc szünet után visszaállt alaphelyzetbe.

Remélhetőleg nem hiba, de nézd végig a folyamatot. Ha nem zár le teljesen, és a motor is elhallgat, akkor irány a szervíz. Rákérdezek máshol is, remélhetőleg nem típushiba, hogy ahol újonnan megáll, onnan egy idő után már le sem zár.

Előzmény: RetteNETes Lalyos (2961)
kkn Creative Commons License 2008.04.22 0 0 2964

Nem tudom, hiszen Japánban készül.

Csak tippelni tudok, hogyha a magyarban benne van az előkészítés, akkor van rá némi esély, hogy a Japánban is benne legyen. Hacsak az áttervezéskor nem vették ki a kábelkötegből.

Előzmény: sedanos (2963)
sedanos Creative Commons License 2008.04.21 0 0 2963

Szia KKN!

Nem tudod esetleg,hogy a sedánban van e hátul a csomagtartóban 12V dugónak valami előkészítés a kárpit alatt,az ötajtósban úgytudom,hogy van.

Előre is köszi!

kkn Creative Commons License 2008.04.21 0 0 2962

Ha jól emlékszem, ott van a belső keringetés belépője a szűrő felett valahol.

Amúgy elméletileg mindenhol zártnak kellene lennie, esetleg a belső lezáró lamellája mellett szökhetne némi kis levegő.

Előzmény: RetteNETes Lalyos (2961)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2008.04.21 0 0 2961
Ez most nagyon hasznos volt (mármint a robbantott ábra...), mert akkor a következő kérdésem tárgyát pontosan meg tudom mutatni!

A sárgával jelzett hely

Szóval a szétszedéskor azt vettem észre, hogy a sárga nyíllal jelzett helyen lévő "gumiharmónika" alja nincs rögzítve, vagyis a pollenszűrőre fújja a levegőt, de pont a pollenszűrő előtt betolja a kesztyűtartó mögé - tehát az utastérbe - a levegő egy részét. Valami a "harmónikát" tartalmazó ház nem zárt, ahogy a képen is látható...
Előzmény: kkn (2960)
kkn Creative Commons License 2008.04.21 0 0 2960

Mert fentről áramlik le a levegő, a pollenszűrőn át, a ventillátorba, ami oldalra nyomja a levegőt ki, vagyis át a fűtőegységbe.

Bocsi, de a robbantott ábrán nem tudom folyamatos vonalban ábrázolni az útját.

Az elvi ábra meg nem a szerkezeti felépítést követi.

Előzmény: RetteNETes Lalyos (2951)
nagyger Creative Commons License 2008.04.20 0 0 2959
Blasi
Előzmény: RetteNETes Lalyos (2956)
nagyger Creative Commons License 2008.04.20 0 0 2958
mailemet ismered, várom, hogy írj akkor! :)
Előzmény: RetteNETes Lalyos (2955)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2008.04.20 0 0 2957
Köszönet!!!
Előzmény: IXU (2952)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2008.04.20 0 0 2956
Megrendelted a javítását...
Melyik kereskedés??
Előzmény: nagyger (2953)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2008.04.20 0 0 2955
Nagyger Mester!
Túl vagyok a vizsgáimon...
Most már találkozhatnánk, vagy gyere Te is a közelgő Wagonos Találkozóra!
Alaposan megszemlélhetnénk a tempomatodat, annál is inkább, hogy már a wagonos honlapon is felvetődött a napokban a kérdés...

:-)
Előzmény: nagyger (2953)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!