Ha ez az, amelyiken két nagy kör alakú skála (vagy csak egy?) van, akkor olyanom van. Most éppen nem tudom megnézni, mert nem ott vagyok, de ünnep után igen.
A feltöltést meg köszönjük szépen, mindannyiónk nevében sch.
Köszönöm! A rendszerünk változásáig vettem, aztán kis hézagokkal, mostanában pedig már nem. Idővel hozzájutok mindegyikhez vagy valaki új életet kezd, vagy befejezi az egészet ... örülök ha tőled nem az utóbbi módon szerzem. Persze majd tőlem is megörökli valaki valamelyik módon.
más: Felhívom a figyelmedet (és mindenkiét), hogy május elsején Lőrinciben (Hatvan mellett) rádióamatőr találkozó lesz, ami az egyik legjobb hangulatú szokott lenni - hacsak nem esik a havaseső (mint 2 éve:-)
A freemail weblapos levélküldőjében van "óriásfájl csatolása" opció .. abba belemegy. Egyébként úgy értettem, hogy maga az EK nincs meg (papíron) .. elektronikusan fogalmam sincs, akkora elektronikus kupi van itt nálam. Még mindig jobban szeretem a papírt - ami megtetszik azt kinyomtatom.
Mindenkinek köszi az infokat! A 92-es RTÉK pont hiányzik:-) Viszont a 6ZS4 helyett van a fiókban egy tucat originál 6ZS8, aminek ugyanaz a bekötése, bár egyéb paramétereit még nem néztem ... tartaléknak tuti lesz
örömmel olvastam a legutóbbi rádióamatőr vizsgáról szóló hozzászólásokat és a kapcsolódó kérdéseket. Segítségül két linket szeretnék ajánlani.
A HASix Fórumon nagyon sok friss hírt, érdekességet és segítőkész közösséget találtok. Sok minden kiderül olvasva a rovatokat és bátran lehet kérdezni, valaki biztosan válaszol és segít:
http://forum.hasix.org
Másik hasznos hely a mélyebb, tartósabb ismeretek beszerzésére a HamWiKi:
Nálunk meg a Híradástechnika ktsz (vagy mi) olyan ember kezébe került, akinek a neve mellett HA5.... szerepel, mégis hiába kértem doksit egy műszerről. Pikantéria, hogy épp egy prágai amatőrtársnak kellett volna. Beszkennelném azt is, ha hozzáférhetnék...
50...60-as évekből. Rengeteg irodalma is van hozzá,-hasonló korú. Ha valami fontos,akkor elugrok hozzá.
Esetleg szkennelésre kölcsönkapható az a sok régi irodalom a köz érdekében? Egy-két szakmai leittasodást is elvállalnék, be is szkennelném. Mentsük, ami még nincs meg... Csehszlovák elvtársaink megmentették talán az egész TESLA-archivumot., korábban már belinkeltem.
Korát illetően talán táppontot adhat az, hogy ez a műszer szerepel a Sipos Gyula által írt "Az EMG története" című cikkében egy fényképen, ami alá az van írva, hogy a háború időszakában kifejlesztett műszerek az Orionban. RT ÉK 1992/4.oldal.
Szevasz Ernő! örülök, hogy Te is játszol ilyesmivel. Töröm a fejem percek óta, és az istennek se ugrik be a 6AC7 , no, most ugrott be 6ZS4! Mármint az elvtársi megfelelője, az nem ugrott be, pedig olyanokkal dolgoztunk a nyíregyházi klubban 196?-ban :-)
Azért tippeltem elég koraira, mert az 50-es évek második felében pedig talán szovjet típusok (klónok) is elérhetőek voltak már, azután pedig itt is beindult a csőgyártás. Még nem adtam fel a reményt, hogy valamelyik alkatrészen majd találok gyártási dátumot. Ha van pontosan hozzá való kapcsolási rajz, az jól jönne (természetesen a másolat:-) Igazából nem egetverően sürgős, két éve itt áll, de a nyáron szerenék pontot tenni a végére.