Ez sajnos náluk elég jellemző (sztem már mindenkinél előfordult) de ha nem mindennapos akkor sztem nincs vele gond, legalábbis nekünk a doki is azt mondta. Szélvész is akkor csinálja, ha nagyon örül vagy ha túlhergeli magát.. de nem tart tovább pár mp-nél.
A chipet meg simán beteszik neki, nem kell kábítani hozzá. Bár nem szép látvány, de nem fáj nekik.
Van egy jegyem a pénteki Wauudstock kutyás rendezvényre, de én sajnos nem tudok elmenni. ha valaki szívesen menne, írjon egy emailt, és küldöm a jegyet, ingyen. angelyorki@freemail.hu
Én Frontine spray párti vagyok. sok kutyánál gyakori fürdetésnél sztem nagyon hatékony. talán össz vissz egyszer volt kullancsunk és bolhánk, ami 8 kutyánál nem rossz arány.
A kullancsirtó szerek legújabb nemzedékéhez tartozó fipronil hatóanyagú FRONTLINE Spray-vel vagy FRONTLINE Spot-on cseppentővel szintén havonta egyszer ajánlott kezelni négylábú barátainkat, ha a kullancsokat akarjuk tőlük távoltartani. Ezek a készítmények a macskákon is alkalmazhatók, kutyáknál egyetlen kezelés három hónapos védelmet nyújt a bolha és egy hónapos védelmet biztosít a kullancs fertőzés ellen. A fipronil a bőr faggyúmirigyeiben raktározódik, és innen kerül folyamatosan a bőrfelszínre. A Frontline a kullancsok túlnyomó többségét már a befúródás előtt, azonban valamennyi kullancsot még a teljes befúródás és a betegségek átvitele előtt elpusztítja. Elpusztulás után a kullancsok lehullanak az állatról, a néhány fennmaradó egyed pedig enyhe csavarással eltávolítható. E kontakt méreg a kullancsra és a külső élősködőkre halálos, azonban a melegvérű állatokra (pl. kutya, macska stb.) és az emberre veszélytelen.
Szia! Bár én sem csípem a Frontlinét de meg kell őket védjem! ezek a spoton készítmények nem akadályozzák meg,hogy a kutyiba belemenjen a kullancs,de ha vért szívnak akkor elpusztulnak és nem tudják visszafecskendezni a vért,ez a lényeg mer így nem tudnak fertőzni! A beleszakadt fejet ki kell venni,ha nem tudod akkor irány a doki!
Pont ma visszük a dokihoz, hogy megnézze a fogát! remélem mi is gyorsan túl leszünk rajta.... Csimpi is hörög néha, de ált akkor amikor gyorsan iszik, vagy amikor szomjas, vagy ha nem jön ki a tüsszentés..néha meg csak úgy..elég rémisztô..olyan mintha meg akarna fulladni....amikor kicsi volt mondtam is a dokinak, megnézte, de azt mondta, hogy semmi nagyobb baj..ez a méretébôl adódik:) kaja: a trénert egyáltalán nem ette..megszagolta és otthagyta..:)és ment a szemétbe:( tegnap kipróbáltuk a Jellyt..az is ízlett neki.... Most épp jól eszik..de tudod ez milyen...az állandó kedvence pedig az animonda, darált száraz, és fôtt pulykaszív tuninggal....:)
Azt mondják nem akkora baj, ha beszakad a feje, mert a szervezet úgyis kilöki magából...
Én advantixot veszek, eddig nekünk bejött (le is kopogom)
Tavaly csak egyszer volt benne valami kullancsszerű, de mikor észrevettem, már halott volt a dög, az advantixtól belement ugyan, de teljesen kiszáradt, összeaszalódott...egy picit megnyomtam ott a bőrét, és simán ki is jött belőle...
Szóval szerintem próbáld ki inkább az advantixot, a frontlintól már én is sok rosszat hallottam...
Szia, köszi, őket már néztem, sőt leveleztem is a hölggyel, aki tényleg nagyon szimpatikus volt. Most hétvégén akarok hozzájuk kimenni, hogy személyesen is felmérjem a terepet:) A másik meg az a panzió, amit Xray is ajánlott. Én is ezt a kettőt néztem ki. Megnézzük mind a kettőt és választunk, nekünk pünkösd vasárnap és hétfőn lenne (vagyis hát: lesz) az első próbálkozásunk a panzióval, mindenképpen ott kell hagynunk Beát két napra. Meglátjuk.... Félek tőle nagyon, egyrészt mert ő is nagyon ragaszkodik hozzánk, meg mi is hozzá. De muszáj valahogy megoldani ezeket a távolléteket. REmélem nem leszek túl hülye gazdi, aki óránként fog a kutya után érdeklődni.... Kiváncsi leszek, majd én is beszámolok, de akkor úgy néz ki, hogy mi előbb igénybe vesszük a panzióztatást mit Xray:)
kajudn: aaaa, hiaba kotodik ... nekunk a nagyobbik nagoyn ragaszkodo, jon utanunk, sir ha "elhagyjuk" fel percre is. Egyszer baratunknal maradt, akit meg szeret is, nekik is van yorkiuk, na elso estet vegig orditotta, 3adnap hoztuk el ... hat odajott "koszont" aztan ment vissza jaccani, total otthon erezte magat. Szerintem nem kell oket felteni, feltalajak magukat! Bar a kicsire kivancsi vagyok, az siros nagyon, bar lehet a nagyhoz fog majd huzodni, aztan ellesz vhogy.
A foghúzástól ne félj, én is tiszta ideg voltam miatta, de utólag már persze látom hogy teljesen felesleges volt aggódni.:)
Lilinek 7-8 hónapos kora körül húzták ki, a felső 2 szemfoga maradt csak dupla.
Foghúzás előtt nem ehetett semmit, elkábították, kihúzták neki, majd kapott egy ébresztő szurit...
Szegényke utánna 1-2 órát eléggé kába volt, de este 8 körül már kutya baja sem volt (5-kor húzták ki a fogát)Este már evett, másnap reggel meg már szárazat ropogtatott:)
ANnyi volt, hogy 2-3 napig nem lehetett neki tejterméket adni, mert a tejtermékekből könnyebben bejut a baci a sebbe, vagy mi...
Szóval ezen túlestünk könnyen:)
Most majd meg akarom röntgeneztetni, mert valszeg nyelőcső-szűkülete van, nagyon ritkán hörög, kapkodja a levegőt, és meg akarom nézetni hogy mennyire is van beszűkülve...állítólag minimálisan szinte az összes ennyire pici kutyának be van... főleg akkor jön rá ez a befulladás, ha nagyon izgatott, vagy nagyon örül, de 5-10 másodpercig tart csak az egész...
Más nem tapasztalt ilyet a kutyusánál?
Ja, és mivel a röntgenhez valszeg kábítják, szerintem egyúttal be is csippeltetem.
Kullancs: En nemtom , de tegnap bebizonyosodott a Frontline egy f.s! Tegnap a kicsibol szedtem ki egyet, be is szakad a feje, a fene essen bele! es egy a szoreben dzsesszelt! A nagybol pedgi ugye tegnap elott ugyanez, egy kiszedos, egy meg ott maszkalt benne.
Aminek nagyon "orulok" hogy agyban alsznaka, es mar talatunk beloluk kihullott egyedeket :(
Amugy a nagy nekunk bemegy a kullancs es egybol belassul, nem tudjuk miert, de lekopogom, eddig szerencsere kapasbol lassul, mar rutinszerun keressuk, kiszedjuk 10 perc es "mukodik" a kuszi :)
Vegtere is azert visszuk az elsobe, mert kozelebb van, mert olyan emberek ajanlottak egybehangzoan akikben bizok. No majd meglatjuk mi lesz :) Maj 13-20ig vannak ott a kolkok, netan ha addig ti nem viszitek, leirom mi volt, hogy teccett...
Háát, én is csak nagyon-nagyon kevésszer engedtem el eddig a LIlit....akkor is a szemem a kutyán + a környezeten van egyszerre....tiszta ideg vagyok olyankor:(
Nekem az a biztos, ha pórázon van, bár még úgy is félek sokszor, bár szerencsére a környékünkön a legtöbb kutyát már ismerem, de nálunk is van egy nagyon-nagy kutya, aki olyan szintem nem halgat a gazájára, hogy az valami szörnyű....Akkora a Lili mint annaka a kutyának a feje....Mindig póráz nélkül van persze, és rohan, ugrál...nem akarja bántani a Lilit, csak "játékból" akarja csapkodni...
A hülye gazdi meg persze nem fogná meg ha meglát minket, csak akkor hívja a kutyát, amikor már látja hogy rohan felénk, a kutya persze magasról sz...rik a kedves gazdira olyankor......
Persze mindig felveszem olyankor a LIlit, csak az a baj, hogy simán felugrik rám is a kutya, nyáron pl. ki akarta kapni a kezemből Lilit, én jó magasra emeltem, a kutya meg kimarta a derekam:(
Meg van egy hülye tacskó-féle kutya is, aki meg mindig meg akarja cibálni, játéknak nézi, vagy nem tudom, imádom az állatokat, de a múltkor már majdnem belerugtam...a kedves gazdi persze 1 km-rel arrébb beszélget ilyenkor.....no comment
Szóval én is azt mondom, hogy inkább pórázzal, csak olyan helyen szabad elengedni egy ilyen pici kutyát, ahol nincs idegen kutya, és nincs forgalom se.
Persze én is sokszor megkapom a többi gazditól, hogy mit féltem annyira azt a kutyát, nem porcelánból van, meg fogja az védeni magát....na persze...az alig 2 kg-os kutya biztos meg tudja majd védeni magát egy 30-40 kilostól.
Én mindig azt mondom ezeknek az okostojásoknak, hogy amíg én nem szólok bele, hogy ő mit csinál a kutyájával, addig elvárnám tőle is ugyanezt...
VAn a környékünkön az a pici yorki, aki 2 éves és 1,2 kg! Hát őt mindig póráz nélkül viszik....nem szokta meg a kutya és nem is nagyon szereti a pórázt...na én ezt nem merném...
Ok, mondjuk tényleg nagyon odafigyelnek rá, de akkor is, elég 1 pillanat a bajhoz...
Vele volt az egyszer, hogy játékból odacsapott neki egy kb. tacskóméretű kutya, és szegényke elájult:( Szerencsére nem lett semmi baja, de én akkor is idegbajt kapnék, az tuti...
Bea! Én tudok egy nagyon jó "panziót", ami tulajdonképpen egy családi ház, kimondottan csak kis termetű kutyákat vállalnak, az Örs Vezér tér után van valahol...
Egyszer már voltunk is ott, csak felmérni a terepet, a házaspár imádja a kutyákat, tenyésztenek is yorkikat. SZép nagy házuk van, klímával, "kutyarészleggel", mindennel....azt hiszem 2000 Ft/nap.
Ha egyszer valahova el kellene helyeznem Lilit, én tuti hogy a panziók közül csak ezt választanám:)
Nálunk az az egyetlen gond, hogy Lili annyira kötődik hozzánk (főleg a páromhoz) hogy ha nem látná akár csak egy napig is, tuti lelkibeteg lenne, de hogy pl. egy falatot sem enne addig az tuti...meg is vagyok lőve, hogy mi lesz nyáron, ha nyaralni akarunk...arra jutottam hogy max. csak oda megyünk ahova vihetjük őt is...
tudsz ajánlani egy jó panziót, ahol minden idegeskedés nélkül otthagyhatom Beát? Nekünk hamarosan aktuális lesz kétszer is és megbízható helyre szeretném vinni.
Verossfy, én is nagyon sajnálom, részvétem. És én is úgy gondolom, ha már picit "jobban vagy" keresd fel a gazdát. Ne ússza már meg ilyen könnyen.
Az új kutyus pedig szerintem segít. Persze nem pótolja, ez biztos, de sok örömet okozhat neked, ami picit könnyít a lelkeden. Gondolom a lányaid is nagyon hiányolják Lolát.
Szélvész is mindig pórázon van (kivéve zárt futtató) és én is így érzem biztonságban. Sajnos nálunk is rengeteg a nagy kutyás, aki póráz nélkül sétáltatja a szerinte ártatlan kutyáját. Aztán mikor mégis nekünk szalad akkor jaj, hát eddig ilyet nem csinált. Hát köszönöm....
Ráadásul én úgy érzem a fiúk még nagyobb veszélynek vannak kitéve. Mindig van tüzelő szuka a telepen és ez marakodásra ad okot. Van pl. egy shitzu fiú, akivel kiskora óta együtt sétálhattunk, soha semmi gond nem volt, kb. 3 évesek lehettek mikor egy reggel összementek
, na azóta már nem szeretik egymást. Ilyen hirtelen változnak a viszonyok. És ezt egy nagy kutyával inkább kihagynám.
Múltkor egy vizslával kaptak össze, szerencsére az is pórázon volt, de vagy 5 méteresen és simán odaengedte a gazdája. Én meg valahogy éreztem vita lesz, így nagyon rövidre fogtam Szélvészt, hogy el tudjam rántani, ha kell. Hát kellett. És nem hiszem el, hogy a gazdi nem ismeri a saját kutyáját. Én már ismerem, az enyém se szent, de azért ő a 3 kilójával kétlem, hogy bárkiben is kárt tenne. Viszont neki lenne baja, most sem ijedt meg, simán nekimenne egy nagyobb kutyának sajnos :( Szóval ezért inkább én sem engedem el.
A kullancsokhoz kapcsolódva szeretném megosztani veletek, hogy a barátnőm kutyusa most lett babesia-s, és az összes tünete annyi volt, hogy bágyadt volt, nem evett. A dokinál megemlítette, hogy volt a kutyában egy kullancs, erre azonnal csináltak egy tesztet és kiderült, hogy fertőzött. Négy napig kapott ellenanyagot és már semmi baja. Mivel én eddig tizesével szedtem ki Gordonból a kullancsokat, keresgéltem anyagokat a babesiáról. Kiderült, hogy egy kullancsfajta terjeszti, amely vízpartokon, a Balaton környékén és a Duna mellett él. Nagyon veszélyes betegség, akkor éli túl a kutya, ha időben sikerül felismerni és kap ellenanyagot. A yorkik állítólag érzékenyebbek rá. Úgyhogy vigyázzatok, ha véres a vizelet, az mindenképpen erre utal, de a levertség, a láz, az étvágytalanság is. Én már cseppet is és nyakörvet is használok a biztonság kedvéért.
Új vagyok a topicon, egy nyolc éves kan yorki gazdája.
A póráz nélküli séta témájához annyi, hogy én kétszer kapcsoltam le Carliet a pórázról az alábbi eredménnyel.
Az első alkalommal " megtámadtunk" egy kifejlett bullmasztiffot, amelyik szerencsére csak bámult ezen a pofátlanságon. De rosszul is végződhetett volna a dolog.
A második kísérletnél a kuty elszaladt egy fa mögé, aztán az első arra járó tornacipőnél bokára ment. Valamiért nagyon utálja a tornacipős pasikat.