Keresés

Részletes keresés

papajó Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1733

Kedves Tamás D

Én eddig ugy tudtam csak bekső aranyerem van de pár napja nehezen székeltem és kijött kivülre egy kicsi kb babszem nagyságu.Nem fáj egy kicsit érzékeny már örökre kint marad?Vagy eleven volt külső is?Pár napja voltam dr-nál ő azt mondta első foku arnyerem van de azt nem mondta hogy kint is.Aztán jött a nehéz széklet és azóta van.

cat34 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1732
Hello TamásD!

Így majd' 3 hónap múlva is lehet ilyen betrombotizálódó csomóm? Lehet, h emiatt voltak a nagyon nehéz székeléseim? Egyébként ez előtt semmi fájdalmam nem volt már. Pici felületes vér a székleten időnként szokott lenni, de a papír olyankor már nem véres.
Köszönöm!
Előzmény: TamásD (1730)
xdsghgh Creative Commons License 2008.04.22 0 0 1731
Kedves Tamás!
Azt szeretném Tőled megkérdezni (nem is értem, hogy nem jutott korábban eszünkbe), hogy az erek, amiket ki-szét-össze vágnak/égetnek egy műtét során, tulajdonképpen mire jók. Úgy értem, amíg normálisan működtek, mire kellettek? Műtét után nem hiányoznak majd?
Köszi
Előzmény: TamásD (1730)
TamásD Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1730
Elnézést, de elvesztem, hogy kinek mi ronda és lila és nagy, és lusta voltam kibogarászni:)

Szóval, aranyműtét során a szövetek megduzzadnak, beödémásodnak, tehát műtét után kb. 2-3 hétig előfordulhat, hogy úgy néz ki az ember, mint egy tubarózsa. Ekkor még a nyálkahártya sem forrt össze, tehát gyakran valóban nem szép látvány. Összeségében azt mondjuk, hogy 6-8 hétig kis mennyiségű vérzés, időnként jelentkező fájdalom és a rondaság miatt nem kell aggódni, ezek szépen helyreállnak, elmúlnak. Ha tartósan fennáll, akkor vissza kell menni az operáló orvoshoz. Amire oda kell figyelniaz az aranyeres krízis, vagyis amikor egy aranyér betrombotizál, és áéltalában babnyi kemény, fájdalmas, kékes-lilás csomó lesz tapintható. Ebből akár ijesztő mértékű vénás vérzés is keletkezhet. Igazából csak rémisztő, gyorsan bealvad, el még senki nem vérzett ebben:) Ez azért van, mert a műtétkor elvezető erek akaratlanul is áldozatul esnek, és emiatt plusz a szöveti ödéma miatt a vénás vér nem tud elfolyni, bealvad, ebből lesz a csomó, ami ha nagyon feszül, akkor megrepedhet. Ez magától is elmúlhat, de általában Detralexet szoktunk adni, első 3 nap 3x2-t, aztán 2x2-t.

TamásD
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1729

Hívd fel,végülis csak ő műtött,felelőséggel tartozik valamilyen szinten érted v nem?

Valami nem jó,hátha tud segíteni.

Képzeld a kenőcs nagyon jó!(kopp kopp lekopogom)

És újságot is olvastam már a wc-n,végreee!:-D Minimálisan fáj.A kontrollt kihagyom,nem mintha annyira akarnám,de sehogy nem fog összejönni h elmenjek Pestre,bár még ki tudja szerdáig..

Remélem meggyógyulsz végre valahára!

Előzmény: cat34 (1727)
cat34 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1728
Dr. Csatári Évát többen dícsérik. Olvass vissza! Az elérhetősége is meg lesz.
Előzmény: agus (1726)
cat34 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 1727
Ha csak belül ronda az nem gáz. Nem? Bár a tudat...
Még mindig nem akarsz kontrollra menni? Én most azon gondolkodom, h felhívom a dokit a nehéz szülések miatt. Tuti látni akar majd... :I
Jó lenne, ha Tamás doki írna! Annyival is többet tudnék.
Előzmény: Törölt nick (1724)
agus Creative Commons License 2008.04.20 0 0 1726

Sziasztok!

Tudna valaki ajánlani egy jó proktológust (Budapesten)?

Előre is köszi.

Agus

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1725

Nem is ,inkább elgondolkozok rajta h az Alien legújabb részében szerepet vállalok ilyen fenékkel

Előzmény: Törölt nick (1724)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1724

Már szerencsére nem annyira lila,nade most este gondoltam egyet megnéztem tüzetesebben a kistükörben,ááááááááááá...

Nem kellett volna!Széthúzni!K.... ronda,nem hittem el amit látok:-)

Nagyon kíváncsi leszek rá mi lesz ebből,nagyon-nagyon..

Hát úgy néz ki a sejhajom mintha egy motoros fűrésszel megerőszakoltak volna!:-)))

Találtam ma egy kenceficét,Doxiproct OM a neve,azt írja jó aranyér műtét utánra is,meg van benne egy kis lidocain fájdalomcsillapításra,hátha segít vmit..

Nagyon sajnállak ezek miatt a nehéz székelések miatt,főleg h még görcsölsz is,bár a vastagot én is megtapasztaltam pár napja milyen "megszülni"... és még mindig vérzik??Én még Guttalax nélkül nem merek létezni,de a Donalginról 3 napja teljesen leszoktam,egy szemet se vettem már be.De nekem már nem is vérzik wc-zés közben napok óta (pedig csak másfél hetes vagyok),mi a fenéért vérzik neked??

Én nem tudom mit csinálok,ha ronda lesz..

Én kifizettem a babapopsiért járó plasztikát a fene egye meg!

Előzmény: cat34 (1723)
cat34 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1723
Nekem nem volt csúnya, lila sem. Biztos a szirmok helye miatt van ez neked. Nem? Meg ödéma lehet, ami állítólag vissza fog húzodni.
Január környékén mintha valaki írta volna, h neki lila nagyon.

Az imént is volt egy nehéz szülésem. Ugyanúgy, mint a múltkor, több óráig csak inger, rettenetes görcsök közepette, de semmi produktum. Aztán végre nagyon fájdalmasan csak kijön és eléggé vérzik is. :(

Tamás doki!
Erre mit tudsz mondani? Lehet ez ellen tenni valamit? Nem egy mezei szorulás, nem kemény, nem is sötét, viszont vastag. Nagyon szörnyű... Először pont 2 hete volt ugyanez.
Előzmény: Törölt nick (1717)
cat34 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1722
Látom nem vagyok egyedül... :)

fojamat=folyamat

egyépként=egyébként

És az írásjelek. Azok kellenének nagyon.
Előzmény: banya31 (1721)
banya31 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 1721
Dög vagyok, de nem bírom ki:

Ijen=ilyen
mijen=milyen
melet=mellett
mindeggy=mindegy
Előzmény: papajó (1689)
bbalazs1 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1720

hát valszeg ez aranyér, de szüleim azt mondják hogy ez nem olyan komoly dolog megkell tanulni együttélni vele meg hogy majdnem az emberek felének van...stbstb

de most az lenne a kérdésem hogy ezt ha kenegetem meg gyógyszert szedek rá és mondjuk elmúlna az mit jelentene? csak nem fájna vagy visszahúzódna teljesen?

és az újra és újra elő fog jönni mostantól egész életemben?

ha az orvos vmit csinál vele akkor az végleg elmúlik, vagy az ugyanolyan mintha gyógyszerrel lenne kezelve?

Zambee Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1719

Egyébként szó szerint gugolást jelent.

Magyarul nem ülsz rá a vécére, csak fölé gugolsz, amíg "le nem fekteted a kábelt".

Tartod magad, dolgoznak a végbél körüli izmok, és a helyén tartják. Az első pár napon nehéz megtartani a pozitúrát, de gyorsan meg lehet szokni.

Ki kell próbálni. Veszteni nincs mit.

De a 459-nél részletesen le van írva minden.

Előzmény: kozsu24 (1706)
Zambee Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1718

Olvass vissza a 459-es bejegyzésre!(erre volt egy válasz az írásom)

Valahol a 459 és az 500 között rajz is van.

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1717

Már nem fáj annyira,de RONDÁBB MINT VALAHA!!!

Ez normális??

Meg van duzzadva nagyon két helyen is:-((

Nyugtassatok meg h ez normális és majd szépen leapad!

Előzmény: cat34 (1710)
szanta Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1716
Ebben a fórumban a 459-es hozzászólás:

http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=78272017&t=9120586
szanta Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1715
Köszi a választ! Én is kettesre saccolom.
Ez az aranyér mennyire szereti a bringázást? Mert én szinte csak azzal járok, elég nagy törés lenne nekem, ha nem bringázhatnék :(
Előzmény: TamásD (1696)
Matiba Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1714
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Bp-en, a pesti oldalon - főként, IV. és XIII. ker. - keresnék nagyon jó proktologust. Fontos lenne a nagyon hozzáértő orvos, mert mozgássérült vagyok, ebből adódóan feszesebb az átlagnál, ami vizsgálatkor ugye nem jó.
Dr. Csatári Éva elérhetőségét megtaláltam, nekem messze van sajnos.

Jöhet e-mailben is, az e-mailem publikus.

Köszönöm szépen!
cat34 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1713
Szia!

Inkább az elején kapd el, bármi legyen is az, mintsem később sokat szenvedj miatta!
Menj el orvoshoz! Nem fáj. Ne légy szégyenlős, első az egészség!
Előzmény: bbalazs1 (1712)
bbalazs1 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1712

Sziasztok!

Én egy 18 éves fiú vagyok.

Most kb 1-2 napja jött elő a végbél nyílásom mellett egy kis dudor (kb 0,5-1 cm es).

Ez aranyér lenne? Azt olvastam hogy az csak a végbélnyíláson belül lehet.

Normális lenne ez ilyen korban? Ha nem akkor mi lehet?

Nem mondanám hogy borzasztóan fáj, de azért elég kellemetlen érzés.

Mindenképp orvoshoz kell vele menni? Nem túlzottan szeretnék...

cat34 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1711
Én csináltam ezt. Leguggolsz és úgy kakilsz. Nem kell annyira nyomni, sőt nem is kell nyomni, kijön szinte magától. Bár én akkor még ittam az olajat... Én a tenyerembe tettem papírt és arra ment, nem akartam a földre. Csak magamtól találtam ki, nem olvastam róla sehol.
Azért a honlap engem is érdekelne.
cat34 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1710
Figyelem majdnem naponta, a párommal is gyakran nézetem. Eddig nem nőtt.
Pihenj sokat!
Előzmény: Törölt nick (1697)
cat34 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1709
Szia Tamás doki!

Engem jan. 25-én műtöttek és még ugyan nem minden alkalommal, de véres kicsit a székletem. Picit fáj is miután kijön, mintha kavicsok dörzsölnének belülről. Még én se aggódjak?
Előzmény: TamásD (1702)
papajó Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1708

zembee

ÉN is csatlakozom kozsuhoz hogy van ez vagy mi ez fontos!

kozsu24 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1707

Zambee

Azis elég, ha megírnád a honlap címét, ahol a beavatkozás mentes megoldásról írnak.

köszi

kozsu24 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1706

Kevdes Zambee

Mit értesz guggolós wc-zésen?

zszsuga Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1705

Köszönöm szépen a választ.

Fekély??? Az akkor is kialakulhat ha a kontrollon látta orvos és nem tapasztalt semmilyen elváltozást sőt azt mondta szépen gyógyul?

Előzmény: TamásD (1701)
nagyjasek Creative Commons License 2008.04.18 0 0 1704
Sziasztok!

Tegnap kihagytam egy pár kérdést.

Az normális,hogy napközben ugyanugy fáj ,se üln,sem feküdni nem jó!
ha köhögni kell akkor nagyon fáj amikor köhögök!
már 4 napja használom a MASTU kenőcsöt,de semmi változás.

elképzelhető,hogy nem is aranyér!

Nagyon kétségbe vasgyok esve kérem valaki válaszoljon!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!