2008-04-08 14:45
Gázolás Nyírkátán - Harmincan lincselték meg a sofőrt
A mentősök határozott fellépése mentette meg azt a sofőrt, aki autójával elgázolt egy hároméves kisfiút, s ezért annak feldühödött családja meglincselte Nyírkátán - értesült a HavariaPress.
Nyírkáta Petőfi utcáján történt a baleset, kedden kora délután: egy autós elgázolt egy hároméves kisfiút, aki körültekintés nélkül rohant az úttestre házuk kapujából. A fiú a baleset következtében súlyosan megsérült. Feldühödött családja, mintegy harminc ember a sofőrre és az autó utasára támadt. Betörték a kocsi szélvédőjét, valamint oldalsó ablakát, a gázolót pedig súlyosan bántalmazták. A végletekig elfajulni látszó helyzetet a közben odaérkező mentők határozott fellépése mentette meg. A gyermeket és a sofőrt is kórházba szállították, mindkettejüket súlyos sérülésekkel.
Nem ismerem a részleteket, nem tudok még véleményt alkotni. A gyermek és a jármű utasai súlyos vagy könnyű sérülése mindenesetre elgondolkodtat. Itt valaki ordasat hazudik.
"nekivadult tömeg erőszakos önbíráskodást gyakorol, gyilkol"
Ez szerintem nem azt jelenti, hogy az áldozatnak feltétlenül bele kell halnia a lincselésbe, különben nem lincs a lincs. Ha nem elég alapos, akkor "csak" összeverik, de életben marad.
Hű te most tényleg azt játszod itt ha véletlen ilyen történik veled/rádtörik a szélvédőt meg kirángatnak - akár hárman akár harmincan - akkor te ott nem fosod össze magad hanem nagy bátran elbeszélgetsz velük hogy mik a jogok meg szándékok? Hogy ott neked ilyesmire lesz időd?
Mondjuk én azt gondolom hogy a Sz. Lajos azért is halt meg hogy a lehető legkevesebben kerüljünk ilyen helyzetbe amikor megszólalni sincs idő ezért -
bocs ha ti nem lincselési szándékból jöttetek ide de inkább mi azonnal továbbmegyünk oké?
Itt egy másik helyzet - a beszéljük meg - megoldható lett volna csak az idős ember nem vágta...
Nem kívánom,tényleg hidd el nem kívánom, de nagyon kíváncsi lennék,ha valamelyik hozzátartozóddal történne ilyen,akkor is a nyelvtani helyesség ill. értelmezés problémáján lovagolnál?
Ha nem az lett volna, minden hír azzal kezdődne hogy már megint szegény romákat bántottak (az nem számít ha a támadók is cigányok) , fúj micsoda rasszizmus.
A múltkor éppen egy cigányok lakta utcában hajtottam el, az utcában gyereke rohangálnak, mellettem a roma barátom, mentünk az édesanyjához. Na - mondom neki - itt én nagyon lassan hajtok, mert ha egy gyerek kiugrik elénk, még te sem húzol ki a pácból :o))