Keresés

Részletes keresés

Felicitász Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9350
Utánanézek ennek a herbolaxnak, első ránézésre ez csupa olyan növény, ami nem terem csak úgy a nagy magyar árokparton, úgyhogy ehhez fel kell nyitnom valami szakirodalmat.

(Vall némi bátorságra terhesen enni ilyeneket, de ha neki beválik, beválik. Mondom, ránézésre nem tudom azt mondani, hogy mehet nyugodtan - az egyetlen dolog, ami mellette szól, hogy kapszulánként kontrollált mennyiségű hatóanyag van benne, úgyhogy oda lehet figyelni a túl-nem-adagolásra. De hogy én le nem nyelném, amíg egyesével meg nem néztem az összes növényt, hogy mi van benne, az fix.)

(A komoly, ellenőrzött ázsiai cuccok nagyon jók. Nem nagyon sokat ismerek, de amit eddig kipróbáltam, azzal nagyon meg vagyok elégedve. Látszik, hogy sokkal változatosabb éghajlaton sokkal többféle növénnyel sokkal régebb óta űzik a mesterséget.)
Előzmény: NyariEso (9343)
Felicitász Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9349
Tévhit vagy nem, a felnőtt lakosság marhanagy százaléka rosszul emészti a laktózt, és mindezeknek az embereknek a tej hashajtó. És mivel ez egy "széles kör" ember, ezért széles körben elterjedt nézet, hogy a tej hashajtó.
Normál esetben tényleg nem, de a felnőtt lakosságban kevesebben vannak a laktózt jól emésztők mint a nem.
Előzmény: 1/Agriacaff (9345)
Felicitász Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9348
Alkalmazható. Ugyanúgy, mint a lenmag, csak ez egy másik.
Előzmény: verity777 (9346)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9347
Kedves Mikolt!

Ezt írtam március közepén odaát Spock dokinál:
"Decemberben húgyúti fertőzés, két adag antibiotikum után vizelettenyésztés. Baktérium kitenyésztve, ugyanazt megtalálták hüvelykenetben is. Kaptam ismét antibiotikumot (elvileg már olyat, amire a bacim érzékeny), plusz hüvelykúp újabb fertőzés megelőzésére, utána hüvelyflóra visszaállítására még egy adag. Mellé Gynevac oltás, ötből négyet már megkaptam.
Férjem megjárta az urológiát, vettek kenetet, negatív lett.
No sex szilveszter (!) óta, különös figyelem a higiéniára, beszedtem az összes gyógyszert, használtam a kúpokat, ahogy kellett, követem Mikolt tanácsait.
A már folyamatossá vált alhasi fájdalmaim elmúltak, viszont ismét hüvelyi folyásom van!!! Nincs egy hete, hogy az utolsó kúpot elhasználtam, elvileg jól kezeltek"...

Azóta megint tenyésztések, ugyanazt a bacit (enterococcus faecalis) találták, és megint fáj a hasam is.
Másfél hét múlva tudok dokihoz menni. Addig meghülyülök. Mi a bánatot csináljak? Mitől lehet, hogy visszatér a dolog? Vagy nem döglenek ki a bacilusok??? Úgy érzem, mindent megteszek, mégsem javul a helyzet. Vagyis talán egy kicsit, mert most csak 10E5< a csíraszám (15E5<)volt. Megint elolvastam a tanácsaidat, egyedül a grapefruitmag-kivonatot hagytam ki, de holnap elmegyek, és veszek azt is.
verity777 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9346

Egy megjegyzés a székrekedéshez: ez nem hashajtó, és nekem sosem volt ilyen problémám, de amikor "csontosodtam", szezámmagot javasoltak a gyógytornászok. Én natúr joghurtba keverve ettem, 1-2 táskanállal naponta. Nekem jó laza székletet csinált. Rost + egy kicsi olaj is van a szezámmagban, valószínűleg innen a hatás, ezt a dietetikus barátnőm mondta. Nálam nem okozott görcsöket.

Hogy terhességben alkalmazható-e, azt nem tudom. Talán Mikolt megszakérti...

1/Agriacaff Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9345
Minden olyan szer, amelyik laxancia előbb utóbb hozzászokást szenved, és erősebb/több kell belőle egészen a drasztikumokig.
Ezért nem javasolt a tartós alkalmazásuk.
A tejről pedig egy elég széles körben elterjedt tévhit az hogy hashajtó hatású. Norm. esetben inkább hasfogó.
Á t m e n e t i megoldásként jöjjön csak szóba a hashajtás. Elsődleges legyen az étrend váltás, és a mozgás.
Az étrend pedig rostokat tartalmazzon. A saját összetevőkből kevert műzli a legegyszerűbb és legolcsóbb.
Ez 1-2 evőkanál búzacsira, uennyi búzakorpa és 5-6 db aszalt szilva 3 dl langyos tejben, vagy gyümölcslében. A kilós kiszerelésben kapható rostokat ( az említetteken kivülieket) beszerezve a legbeváltabb az én családi/ismerősi körömben.
3-4 karika banánt is lehet hozzá tenni.
Az ilyen műzlis reggeli, ha mindennapos, hamar meg fogja oldani a problémát.
Az aszalt szilvát este be kell áztatni hideg tejbe, vagy gyümölcs lébe.
Az egész műzlibe pedig ízlés szerint 1-2 kávéskanál akác/vegyes mézet jó tenni, ha nincs diabetes.
Ha ez hatástalan akkor felmerül a vastagbél betegsége, ami kivizsgálást igényel.
Előzmény: NyariEso (9343)
wawabagus Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9344
Köszönöm, nagyon rendes vagy :-)!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: heni79 (9342)
NyariEso Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9343
Ujbol a szekrekedesrol:

1. itt tobbszor is azt olvastam, hogy hashajtot ne, novenyi kivonatot se, mert vetelest/szulesinditast okozhat.

2. van egy felidonel idosebb baratnom, aki egy nap vas utan 2-3 nap herbolax kuraval intezi a belugyeit.

No, nekem is ilyen problemaim vannak, mindig is voltak, terhesseg elott is. Kemeny, erolkodve sikerul van, hogy 4-5 nap utan csak. Nem segit a specifikus kajalas, mar ilyent is probaltam egyszerre: egy pohar must, egy pohar tej, 4-fele gyumolcs (nem banan), szilvalekvar, joghurt - semmi hatas.

Errol a herbolaxrol a roman nyelvu tajekoztato azt irja, hogy terhesen is lehet, mert nem okoz mehosszehuzodasokat.

A kerdes tehat, hogy mi a rosszabb terhesen? Kinlodni/erolkodni a klotyon vagy szedni ezt az izet?
heni79 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9342

Sziasztok!

wawabagus - nak szeretnék írni pár sort, aki kérdést tett fel Mr. Spock fórumában:

Van az indexen egy fórum, Szívbetegen született a gyermekem.

Írj oda, ott biztosan konkrét választ adnak. Két orvos is szokott válaszolni: rotweiler23, és DoktorÚrVazze.

Mindketten a GOKI-ban dolgoznak. Szerintem privit írj nekik, hamarabb, konkrétabb választ kapsz J

DÚV „átfutási ideje” kb. 1 hét, rotewiler hamarabb válaszol.

Nagyon segítőkészek. Nekem is válaszoltak mindig, és konkrétat, amikor a fiam szívműtét előtt állt.

És a topic linkje:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9079452&na_order=

Remélem, tudtam segíteni :)

maestus Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9341

Akkor jó:)

Nemsoká mennem kell megint nőgyógyihoz rákszűrésre, majd ismét előveszem a témát, meg rákérdezek a patikai kúpra nála is.

Köszi mindenkinek!

Előzmény: Mikolt (9340)
Mikolt Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9340
dehogy utlek meg:) te irtad, hogy ezermillio problemad van, amibol egy a gombasodas. ebbol batorkodtam arra kovetkeztetni, hogy esetleg nem vagy teljesen egeszseges.
Előzmény: maestus (9338)
verity777 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9339

Ami nekem használt, azt nőgyógyi írta fel és a patikában összerakták. Sajnos elég amatőr voltam (2X is...) és nem írtam le, h. mi van benne. Legközelebb nem követem el ezt a hibát...

Előzmény: maestus (9334)
maestus Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9338
Jaj, most meg fogsz ütni, hogy biztos kötekedek, de a vérképem rendszeresen nézve van a pajzsmirigyem miatt, fogorvoshoz is félévente járok, legközelebb májusban megyek. Mit kéne még megnézetnem szerinted? Most ezt komolyan kérdezem. Aztán békénhagylak:)
Előzmény: Mikolt (9337)
Mikolt Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9337

persze, hogy ott lehet a szervezetben, de pont igy mukodik az egeszseges szervezet, hogy bizonyos merteku fertozodeseket magatol kezel. ha nem kezel, akor baj van. ha pedig baj van, annak az okat meg kell keresni. egeszseges immunrendszeru no nem gombasodik allandoan.

kivizsgalas alatt ertem pl. a verkepet, a fogaszati atvizsgalast (sokszor a szajban levo gyulladt goc okoz problemat), illetve a korabban emlitett szamtalan problema okanak feltarasat.

Előzmény: maestus (9336)
maestus Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9336
Régen én is azt hittem, hogy a gomba csak fertőzés miatt lehet, de sok helyen olvastam, hogy a szervezetben amúgyis ott van, és stressz, meg bármi hatására "elburjánzhat", így én inkább erre gondoltam. Sokszor volt negatív leletem  is, aztán mégis kiújult. A teljes kivizsgálás alatt mit értesz, a nőgyógyászaton kívül?
Előzmény: Mikolt (9335)
Mikolt Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9335
azert nem reagaltam ra, mert nem vagyok hive az osszetett problemak ongyogyitasanak... valamint a gyogyithatatlan fertozesekben sem hiszek. biztosan utanajarnek a dolognak, teljes kivizsgalast kerve, hiszen a gomba nem jon csak ugy magatol, valahonnan ossze kell szedjed.
Előzmény: maestus (9333)
maestus Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9334

Szia! Az a patikai kúp még kapható? Mert alapból azt szerettem volna venni, de a patikus csak nézett rám, hogy az megszűnt...de vannak érdekes patikusok, úgyhogy nem csodálkoznék, ha mégis lenne.

Üdv

M.

Előzmény: verity777 (9330)
maestus Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9333

Szia Mikolt!

Sajnos ezen a sok-sok ponton már túlvagyok, kivéve a vasalást, meg a jódos kúpot, mert pajzsmirigybeteg is vagyok.  Ezért adtam fel a küzdelmet, most már a gondolat teremtő erejében bízom csak:(

Tényleg kifejezetten arra lettem volna kíváncsi, mit jelent ez az utalás a betegtájékoztatóban, de nem reagáltál rá, ezért gondolom, hogy nem ajánlod a kúpot, mert hatástalan a bajomra, így inkább mellőzöm.

Azért örülök, hogy ezt a sok mindent leírtad, mert legalább meggyőződtem róla, hogy mindent jól csinálok. Csak nem értem, akkor miért nem szabadulok tőle. Biztos pszichés, arra is van esélye.

Köszi a választ!

Üdv

M.

Előzmény: Mikolt (9331)
maestus Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9332

Szia!

Nem a gombákról kérdeztem, hanem a kúpról. Annyi eszem meg van, hogy a páromat is kezeljük, amikor kezelés van. De köszi a segítséget.

Előzmény: Dzo101 (9329)
Mikolt Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9331
olvasd vegig az alabbiakat, es probald kovetni:

1. keress egy orvost, aki hajlando letenyeszteni a kenetet. amint ranezesre akar felirni valamit, alljal fel es koszonj el.

2. ezzel egyidoben kuldd el a partneredet is andrologushoz, vizsgaljak meg, o is kapjon megfelelo gyogyszert. mindketten hasznaljatok vegig a kapott gyogyszereket, ne hagyjatok abba ido elott a kezelest. attol, hogy tunetmentes, meg visszafertozhet. kezeles alatt no szex.

3. a fehernemuket, agynemuket, torolkozoket mossad at magasd fokon, majd mindent vasalj ki jo alaposan, hogy fertotlenitsd.

4. aktiv fertozott idoszakban napi 2x jo otlet Betadinos irrigalast alkalmazni (amennyiben nem vagy joderzekeny). 9 dl langyos vizbe 1-2 evokanal betadin oldat mehet. ne felejtsd el idonkent fertotleniteni az irrigatort sem. az irrigalast ne a huvelykup utan alkalmazd, hanem idoben valaszd el oket egymastol. ha eppen tunetmentes vagy, eleg kb. haromnaponta egyszer alkalmazni. terhesen nem alkalmazhato a jodos irrigalas!!

5. hasznalj huvelyflora-visszaallito kupot. kerd az orvost, hogy irja fel. ugyanigy erositsd az immunrendszeredet, szedjel vitamint, vagy grapefruitmag-kivonatot (amit megbeszelsz az orvosoddal, kulonosen ha terhes vagy).

6. ugyelj a helyes vecepapir hasznalatra. mindig a vegbel fele torlunk, pisilesnel is. jo otlet vecepapir helyett nedves torlokendot hasznalni, foleg szeklet utan.

7. ugyeljetek a szex koruli tisztasagra. felejtsd el a spontan szexet, elotte mindig tisztalkodjatok. koszos kezzel nemi szerv korul matatni tilos.

8. ha csak lehet ne hasznalj idegen vecet, vagy legyen nalad Domestos torlokendo az elozetes takaritashoz. ugyelj arra, hogy lehuzasnal ne froccsenjen fel a viz (sokan meg ulve huzzak le a vecet)

9. probalj meg tampon helyett betetet hasznalni, es azt is max 3 orankent csereld.

10. mindig ragaszkodj a kezeleshez. barki barmit probal neked beadni, sarga, vagy mas egyeb szinu folyas nem velejaroja a noi eletnek. valamivel bovebb szintelen-atlatszo folyas meg elfogadhato, de a szines nem.

es erdemes megnezni, hogy az "ezermillio bajod" egyike nincs-e osszefuggesben a gombasodassal. a szervezetben minden mindennel osszefugg.

Előzmény: maestus (9328)
verity777 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9330

Szia!

A canesten kúp is jó szokott lenni, abban 3 db van. Van, aki esküszik rá, hogy 2 adag egymás után (6 db) a tuti dózis. Olyat is ajánlottak már nekem, hogy a 3 canesten után 6 Betadine kúp. Egyébként Betadine-nal öblögetni is lehet, és nem olyan gusztustalan, mint a kúp. (Még nem próbáltam.) Aztán receptre lehet kapni Tantum Rosa öblögetőt (állítólag ha szépen nézel a patikusra, odaadja recept nélkül is.

Ezen kívül nálam jó hatású a tejsavas öblögetés. És kúpolás után nem árt visszaállítani a normál hüvelyflórát (pl. Floragyn kúp).

Mondjuk nekem eddig csak a 120 Ft-os receptre kiadható patikai kevert kúp hozott számottevő eredmányt, de hasznos tanácsaim bőven vannak, fordulj hozzám bizalommal...

:)

Dzo101 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 9329
A gombákról ezen a fórumon már olyan sokszor volt szó, hogy szakdolgozat forrás is lehetne. Tehát lapozz bele bátran.
A lényeg azonban az, hogy "mindkét" fél kezelendő.
maestus Creative Commons License 2008.04.02 0 0 9328
Sziasztok!

Ezermillió bajom van, de most épp ez az időszerű. Nem tudom, Gábort kérdezzem-e, vagy ti is tudtok segíteni.

15 éve nem szabadulok a gombától. Rengeteg orvost és kezelési módot tudok a hátam mögött. Már eljutottam oda, hogy nem is érdekel az egész. A párommal 6 éve vagyunk együtt, de az utóbbi időben pont emiatt eléggé elment a kedvem az együttlétektől. Jövő héten megyünk "nyaralni" , és azért szeretném, ha arra a pár napra tünetmentes lennék. Vettem Pevaryl-G kúpot, és ezt találtam a betegtájékoztatóban (amit én rendszeresen leparázok...): Ne használja alhasi fájdalmak, váll-és hátfájás esetén. http://www.pharmindex.hu/gyogyszer-betegtajekoztato.xhtml?tid=703

Szerintetek miért? Csak mert nekem szinte mindig fájogat az alhasam meg a hátam...

Merjem így használni?

Vagy ezt megint csak azért írták bele, mert bele kellett, de jelentősége nincs?

Előre is köszi a segítséget!

Üdv!

M.
Mártianyu Creative Commons License 2008.04.01 0 0 9327
Elnézést, véletlenül a Mehet-re nyomtam...:(
Előzmény: Mártianyu (9326)
Mártianyu Creative Commons License 2008.04.01 0 0 9326

=***= Creative Commons License 2008.03.31 0 0 9325
Köszi a válaszokat.
Igazság szerint reméltem, hogy a doki ijeszteget. A műtét után meglátjuk mekkora a gond...
Aureus1 Creative Commons License 2008.03.30 0 0 9324

nekem a 2. terhesség alkalmával derült ki a terhességi Uh-on, hogy myomám is van. A császárral egybekötve, kimetszették azt is. Azóta túl vagyok egy 3. terhességen és az újabb császár alkalmával szétnéztek bent, eltelt 3,5 év és nem újult elő ilyen jellegű gond.

Viszont azért nekem se mondták hogy úgyis szültem 2 gyereket, kiveszik a méhem. A mérettől is függ, hogy milyen megoldást választ a doki. És a másik, ha egyszer volt és megműtik nem biztos hogy később újra myomája legyen.

Előzmény: =***= (9319)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.30 0 0 9323
Simán valós lehet, ha a mióma mérete és elhelyezkedése olyan, akkor a méhkivétel felmerülhet.
Előzmény: =***= (9321)
marjori Creative Commons License 2008.03.30 0 0 9322

ha már valaki nem akar gyereket, "egyszerűbb " kivenni a méhét, ezzel a kiújulás totálisan megelőzhető, a rosszindulatúság kis esélyét is kizárták....

Előzmény: =***= (9321)
=***= Creative Commons License 2008.03.30 0 0 9321
Ezzel már elkésett :(
De tényleg kiváncsi vagyok, hogy ez valós lehet-e, amit mondtak neki, vagy nem? Mert tudtommal egy méhkivételnek általában nagyobbak a kockázatai, mint egy kiújuló miómának...
Előzmény: marjori (9320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!